לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-06-2009, 07:21
  BigSmoke BigSmoke אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.03.09
ועדת הכנסת אישרה לבסוף את חוק ההסדרים. בקרוב תשלמו מע"מ על הפירות והירקות.

ועדת הכנסת אישרה ביום ה' את הצעת הקואליציה לפיצול חוק ההסדרים, בתום 12 שעות של דיון סוער, במהלכו הורחקו מספר חברי כנסת מהמליאה לאחר שהחלו לשיר. בפועל, נשארו בחוק רוב הסעיפים ואלו שהוצאו ממנו, כ-25 במספר, הוצאו על פי הסמכה מוקדמת בין יו"ר הכנסת רובי ריבלין לבין נציגי האוצר.

בין הסעיפים שהוצאו ניתן למנות את שלוש הרפורמות הגדולות - פירוק מנהל מקרקעי ישראל, הקמת קופת חולים חמישית לבעלי אמצעים, ומהפכה בשוק הטלוויזיה המסחרית שתאפשר גם קליטה חינם של הערוצים הציבוריים. הרפורמות המוצעות במסים, לרבות ביטול הפטור ממע"מ על ירקות ופירות, נשארו בחוק ההסדרים. המלצות הועדה הועברו לישום המליאה והיא צריכה עוד להחליט איך לחלק את הסעיפים בין הוועדות ואילו ועדות יטפלו בסעיפים שהוצאו מחוץ לחוק.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3733419,00.html
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-06-2009, 13:10
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
לפחות יש גם דבר חיובי - המהפיכה בשידורי הטלויזיה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "ועדת הכנסת אישרה לבסוף את חוק ההסדרים. בקרוב תשלמו מע"מ על הפירות והירקות."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי BigSmoke
בין הסעיפים שהוצאו ניתן למנות את שלוש הרפורמות הגדולות - פירוק מנהל מקרקעי ישראל, הקמת קופת חולים חמישית לבעלי אמצעים, ומהפכה בשוק הטלוויזיה המסחרית שתאפשר גם קליטה חינם של הערוצים הציבוריים. הרפורמות המוצעות במסים, לרבות ביטול הפטור ממע"מ על ירקות ופירות, נשארו בחוק ההסדרים. המלצות הועדה הועברו לישום המליאה והיא צריכה עוד להחליט איך לחלק את הסעיפים בין הוועדות ואילו ועדות יטפלו בסעיפים שהוצאו מחוץ לחוק

אני באופן אישי מסתפק בשלושת הערוצים 1 2 ו-10 ואין לי צורך בכל הזבאללה של כמאה ערוצים שאני לא מגיע אליהם אף פעם. מדובר בחיסכון של למעלה משלושת אלפים שקל לשנה (הממיר הדיגיטאלי הפשוט יעלה רק 440 ש'ח , בתשלום חד פעמי).

ואם מדובר במשפחות מעוטות הכנסה מדובר בלא מעט ממון.
ישן 19-06-2009, 15:00
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון

חבר מתאריך: 26.11.05
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "מה חיובי בפירוק מנהל מקרקעי..."

ברגע שלא תהיה אופציה להחכיר קרקעות מהמדינה אז יישאר רק לקנות אותן.
ז"א, רישום זכויות מהיר ומדויק, ביטול סחבת בנושא העברת זכויות וביטול האפשרות לקומבינות בין כרישי נדל"ן ואנשי המינהל (שמטרתם לשווק קרקעות) באופן כזה שיפגע בציבור.
אתן לך דוגמה:
הממשלה החליטה על פירוק תע"ש והעברתו ממקום מושבו במשולש בין הערים רמה"ש, הרצליה ורעננה.
ללא ספק זהו נדל"ן יקר מאד שיכול לשלשל הון למי שיבנה במקום בתי מגורים
כרישי נדל"ן ואנשי המנהל מייד חיכחו ידיים והוציאו תוכנית לבניית אלפי יחידות דיור (עיר התע"ש)
רק יש שתי בעיות:
- התשתיות במקום הם אותם תשתיות של שלושת הערים הנ"ל
- הקרקע מזוהמת באופן חריף
תושבי האזור לא ויתרו והקימו את עמותת אחל"ה שהצליחה לבלום את הרעיון בבית המשפט.

אם לא היה המינהל עדיין כרישי הנדל"ן היו זוממים על הרעיון הזה, אבל היה להם הרבה יותר קשה להרים אותו מכיוון שלא היתה להם הפלטפורמה החד צדדית להחלטה.
ברור שהתערבות ביהמ"ש בכלל לא היתה עולה על הפרק.

וזו דוגמה אחת, יש נוספות

אגב, אני אישית לא מאמין שהמינהל יפורק, עובדה היא שכל ממשלה שומרת את המינהל קרוב אצלה בכיס ולא מחלקת את התיק הזה לאף אחת משותפותיה הקואליציוניות, אבל תהיה רפורמה

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 19-06-2009 בשעה 15:14.
ישן 19-06-2009, 17:09
  משתמש זכר alonmore28 alonmore28 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.09.06
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "[font=Verdana]ברגע שלא תהיה..."

ביטול המנהל זה אחד הרעיונות הגרועים ביותר!
ישנו פסוק בתנ"ך, "והארץ לא תימכר לצמיתות, כי לי הארץ". על פסוק זה מתבסס חוק יסוד: מקרקעי ישראל.
אנחנו לא יכולים להפריט את אדמות המדינה, אפשר להמשיך ולהחכיר בלי סוף - זה לא פוגע באף אחד. אנשים עושים את זה בלי בעיה עד היום - ואין שום בעיית בלימה.
זה אמנם יכול להכניס הרבה מאוד כסף, אבל הסכנות גדולות בהרבה!
שטחים במדינה יימכרו לכל המרבה במחיר וכך בעלי ההון ומשפחות ההון בישראל ישלטו באדמות המדינה שלנו.
האדמות האלה לא יכולות להיות שייכות לאינדיבידואל, הן שייכות לעם - לעם היהודי!
בנוסף, הפרטה של האדמות תגרור מצב שבו כל אחד יוכל לקנות איזה אדמה שהוא רוצה בארץ ולעשות איתה מה שהוא רוצה. ככה נופים פסטורלים מעטים שנשארו במדינה ייעלמו לטובת מפעלים ולכלוך.
והנורא מכולם - אויבינו יוכלו לקנות את האדמות!
תאר לך מה יקרה כשאיזה איל הון סעודי יעביר כסף לפלסטינאי מירושלים שיקנה אדמות במדינה, הוא ישלוט באדמות המדינה שלנו!!!
רחובות שלמים יימכרו, הרשויות המקומיות לא יוכלו לעמוד בעלויות והן יפסידו רחובות!
המצב יהיה כזה, שאחרי כניסת החוק הרשויות המקומיות יצטרכו לקנות מהמנהל את הרחובות ואת האזורים הציבוריים, ואם היא לא תספיק לעשות את זה - אנשים אחרים יקנו את השטחים האלה.
איך היית מרגיש אם רחוב ז'בוטינסקי או דיזנגוף בתל אביב היו שייכים למישהו פרטי?
הוא יוכל לקבוע עלויות של חניה, אולי אגרת כניסה...
כבר היום ישנם חופי ים, שבאופן מגעיל למדי נשלטים על ידי אנשים פרטיים.
למה, לעזעזל, צריך לעלות לי כסף ללכת לים?!?! הים שייך למישהו? הוא שייך לכולם! העיריות צריכות לטפל בים (בניקיון, סדר וכו') לטובת התושבים. אך המצב שיקרה הוא שכל איזה בעל הון יוכל לקנות פיסת חוף, להציב בה גדרות ולהציע כניסה בתשלום גבוה למדי עם מגבלות מכאן עד הודעה חדשה.
החיים בישראל אחרי החוק הזה לא יהיו אותו הדבר - המצב יהיה נוראי!
ישן 19-06-2009, 17:50
צלמית המשתמש של Fang
מנהל בפורום צבא וביטחון

Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "ביטול המנהל זה אחד הרעיונות..."

אתה מציג את הדברים באופן קיצוני וזה נישמע דבר נורא.
אם וכאשר המינהל יפורק אני מאמין שיקום תחתיו גוף אחר שיטפל בקרקעות המדינה בצורה יותר מודרנית, עניינית ומהירה.
לא כל הקרקעות ברות מכירה ותמיד יהיו כאלה שישארו בבבעלות הרשות המקומית וכאלה בבעלות המדינה לפי העניין (לא מוכרים רחובות, פארקים, חופים וכד').
בגלל הטעמים שהבאת, למכירת קרקע יש קריטריונים ולא תמיד המרבה במחיר הוא אשר קובע, גם כיום כשהמינהל מוציא מכרז יש קריטריונים שכוללים לאום.
לכל פיסת אדמה יש ייעוד (מגורים, תעשיה, חקלאות, ציבורי) וכד' לכן מי שירכוש אותה יכול להשתמש בה בייעוד שלה בלבד (אין דבר כזה שאדם קונה רחוב ועושה בו מה שהוא רוצה).

אני מסכים איתך לחלוטין שאנחנו חייבים לשמור על ציביונה היהודי של המדינה וזה מתחיל בקרקעות שלה (גם אם הדבר נישמע גיזעני) כי אין לנו ארץ אחרת.
יש דברים שתיארת שקורים כיום ולדעתי לא צריכים לקרות גם כאשר המינהל חי וקיים:
- מוסלמים ונוצרים קונים ומאכלסים נכסי נדל"ן בין יהודים, זה קורה בחיפה, ירושלים, באר שבע, אשדוד, גם בגוש דן ובודאי במקומות המזוהים יותר איתם.
- נכסי העם נימכרים לבעלי יכולת בגלל כל מיני קומבינות (אחים עופר בים המלח לדוגמה)

המינהל כמות שהוא כיום חייב לעבור שינוי, הוא בנוי ומתפקד בשיטות של דור הקמת המדינה לכן הוא חייב להתייעל ולהתאים עצמו לעידן הנוכחי או ללכת ולפנות מקומו לגוף מודרני ויעיל יותר שיפעל תחת קריטרונים של שמירת הציביון היהודי ומתן הזדמנות רכישת קרקע גם לפשוטי העם.

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 19-06-2009 בשעה 17:53.
ישן 20-06-2009, 15:20
  משתמש זכר alonmore28 alonmore28 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.09.06
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "אתה מציג את הדברים באופן..."

זה שהוא חייב לעבור שינוי זה משהו אחר, הוא אולי צריך לעבור צעדי התייעלות, מודרניזציה וכו'...
אבל ההפרטה והעמדה למכירה של כל הקרקעות זו טעות נוראית!
עכשיו, זה נכון שלמכסות אדמה יש יעוד. אבל כל זה קורה כל עוד האדמות בבעלות המדינה.
בן אדם מחכיר מהמדינה אדמה, והמדינה קובעת לו מה יהיה.
"תשבור ת'ראש, אתה לא הולך לבנות פה מפעל כי כאן יהיה שדה חקלאי."
במצב בו האדמה פרטית, בן אדם יוכל לעשות מה שהוא רוצה איתו - וכאן מכסות האדמה שקובעת המדינה מאבדות ממשמעותן! כי רק כאשר האדמות בבעלות המדינה, המדינה יכולה לקבוע מה יהיה על האדמות האלה.
כמובן שהוא לא יעשה מפעל מזהם באמצע שכונת מגורים כי אין שום אינטרס כזה והבלאגן שייווצר לאותו בן אדם מצד חברי השכונה נוראי מידי. אבל ברמת העיקרון - הוא יוכל לבנות מה שהוא רוצה בשטח, גם מפעל בשכונת מגורים.
ישן 19-06-2009, 20:46
צלמית המשתמש של Fang
מנהל בפורום צבא וביטחון

Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "זה לא ביטול המע"מ... זה הוספת מע"מ על פירות וירקות"

זה ביטול הפטור מהמע"מ כלומר ביטול של הביטול של המע"מ
נו. זה מה שכתבתי "ביטול הפטור על המע"מ" תסתכל שוב

למה זה טוב?! הרי זה פוגע בדיוק באוכלוסיה הקשה... לא בעשירים שקונים את זה במשלוח בטלפון...
זה מה שנוטים לחשוב וזה ממש לא נכון.
הסבר:
- יש מוצרים שהמחיר שלהם קבוע (fix price) ואז כשהמדינה מטילה עליהם מס עקיף (במקרה הזה מע"מ) המחיר מייד עולה באותו ערך של המס (15.5%), מוצרים לדוגמה: חלב, לחם, משקאות וכו'
- לעומתם הפירות והירקות אלו מוצרים בעלי תנודתיות במחיר המושפעת מהיצע וביקוש (שיעור ראשון במבוא לכלכלה), ז"א המחיר שלהם ממילא עולה ויורד ללא הרף ע"פ התנהלות השוק, בדיוק כמו המסחר בשוק ההון.
- יבואו המצטדקים ויגידו שבכל זאת, גם בתוך התנודתיות של המחיר יתווסף המס, אז שוב זו טעות מאחר ואולי בגלל שהתווסף מס אנשים יקנו פחות (הביקוש ירד)----> ההיצע יגדל------>המחיר ירד.
זהו אחד המקרים הבודדים שהמס המוטל על מוצר לא יורגש כל כך ע"י צרכן הקצה אלא על המוכרים והמשווקים וכאן אנו מגיעים אל לב ההחלטה להטלת המס על הפירות והירקות.

ציבור המגדלים, המשווקים והמוכרים (ביניהם הבאסטיונרים) של פירות וירקות זה ציבור אשר אינו מעביר מע"מ לרשות המיסים מאחר והוא גם לא גובה אותו.
אולם, זה ציבור שדורש החזר תשומות על כל ההוצאות שלו מסביב לפרי/ירק כגון: רכישה של אריזות, שכר דירה, הוצאות דלק, הוצאות השמדת סחורה נירקבת, הוצאות קירור ואחסנה וכו' ולפעמים תוך כדי קומבינות נוראיות.

המס על הפירות והירקות לא ישפיע על צרכן הקצה (הקונה בשוק) אולם יכניס את ציבור המגדלים והמוכרים למעגל משלמי המס וע"י כך יגרום להכנסה לקופת האוצר או לפחות הקטנת מס התשומות שהמדינה משלמת לציבור הזה.

דוגמה טובה לכך היא המס שהטילו על שוק ההון, המסחר והרווח/הפסד של הסוחרים לא הושפע אבל המדינה גם הרוויחה.

ביבי אדם אמיץ שגם כשר אוצר לא פחד לשחוט "פרות קדושות" כגון (קיצוץ בקיצבאות הביטוח הלאומי והפרטת בנק לאומי).
גם כאן הוא יחד עם שר האוצר התגלה כמי שמנסה לנווט נכון את המדינה במשבר הכלכלי הזה, הרבה רואים בזה טעות אבל קל לדבר לצעוק, יש למישהו פיתרון טוב יותר?

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 19-06-2009 בשעה 20:51.
ישן 20-06-2009, 17:50
  פשוט פשוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.07
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "אין שום קשר בין מה שרשמת למציאות"

טענה די פופוליסטית.
א.רוב הירקות והפירות לא נמגכרים בשווקים הפתוחים אלא בחנויות סופרמרקט ובערים.כך שאין בעיה קשה במיוחד לגבות. אנשים שמוכרים גם בשווקים כשהם מוכרים מוצרים שאינם פירות וירקות יודעים היטב איך לארגן המס.
הם ידעו גם לטפל בנושא בקשר לפירות וירקות.
ב.מבחינת תנודת המחירים בכלל לא משנה אם העגבניה עולה בבוקר שקל ובערב חצי שקל.
המס המשולם הוא על מחיר המכירה.
ג.מי שלמד כלכלה יודע שלא כל המס נופל על האזרחים אלא רק חלקו.
ד.רוב אזרחי ישראל אינם במצוקה. יכולים לעמוד בתשלום המס.
הפופוליזם הוא בכך שרוצים לקבל מהמדינה את כל השירותים הכי איזוטריים שיש בעולם
אבל לא רוצים לשלם עבורם .צריכים להכניס היטב לראש שתפעול מדינה עולה כסף,
וזה כידוע לא צומח על העצים בשדרה.

ישן 20-06-2009, 19:16
  BigSmoke BigSmoke אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.03.09
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי פשוט שמתחילה ב "טענה די פופוליסטית. א.רוב..."

והטענה שלי פופוליסטית?!

ציטוט:
רוב הירקות והפירות לא נמגכרים בשווקים הפתוחים אלא בחנויות סופרמרקט

ראית פעם עני קונה עגבניה בסופרמרקט?! על מה אתה מדבר תגיד לי?! על תושבי סביון???

ציטוט:
המס המשולם הוא על מחיר המכירה.

אמרתי שלא?! זה הרי לא סותר את מה שאמרתי.

ציטוט:
מי שלמד כלכלה יודע שלא כל המס נופל על האזרחים אלא רק חלקו.

נו ו... מה זה משנה אם כולו או חלקו. נופל על האזרחים או לא נופל?!

ציטוט:
רוב אזרחי ישראל אינם במצוקה.

מצויין! לפי הטענה הזו צריך לדאוג רק למי שאינו במצוקה. בוא נשליך את המיעוט שבמצוקה לאשפה - מי צריך אותם בכלל?!

ציטוט:
הפופוליזם הוא בכך שרוצים לקבל מהמדינה את כל השירותים הכי איזוטריים שיש בעולם
אבל לא רוצים לשלם עבורם

מה הקשר בין המס על העגבניה לשירותים האיזוטריים מהמדינה תסביר לי. במקום לעשות צימצומים איפה שצריך, המדינה מחפשת את הכסף מהאזרחים הקטנים בפריפריה.

תפעול המדינה עולה כסף ויש תודה לאל מאיפה לקצץ. 30 שרים. שרים ללא תיק, משכורות שמנות - שמשרד האוצר יקצץ קצת משכורות מהבכירים שלו, מה יש. בתור שכיר שמקבל 10 ברוטו אני מוכן שהמס שלי יהיה 200 ש"ח יותר בחודש ולא לראות את הזקנה שמגיע בשוק בפתח תקווה ביום שישי בשש בערב לחפש בין ערימות האשפה עגבניה.

הכי קל זה לזרוק את זה על האזרחים למטה, נכון?!
ישן 20-06-2009, 21:59
  פשוט פשוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.07
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "והטענה שלי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי BigSmoke
והטענה שלי פופוליסטית?!

די.
ציטוט:
ראית פעם עני קונה עגבניה בסופרמרקט?! על מה אתה מדבר תגיד לי?! על תושבי סביון???

א.ראיתי. ב.לא רק תושבי סביון קונים בסופרמרקט.
ציטוט:
נו ו... מה זה משנה אם כולו או חלקו. נופל על האזרחים או לא נופל?!

ודאי שנופל.
מי רצית שישלם? תתושבי טימבוקטו?
ציטוט:

מצויין! לפי הטענה הזו צריך לדאוג רק למי שאינו במצוקה. בוא נשליך את המיעוט שבמצוקה לאשפה - מי צריך אותם בכלל?!

ההיפך גוטה. ההיפך.
צריך לדאוג רק למי שבמצוקה ,ועדיף לתת תשלומים רק לאלה ולא לתת הנחה לכלם. הרי הרוב יכול וצריך לשלם.
ציטוט:
מה הקשר בין המס על העגבניה לשירותים האיזוטריים מהמדינה תסביר לי. במקום לעשות צימצומים איפה שצריך, המדינה מחפשת את הכסף מהאזרחים הקטנים בפריפריה.

הנה הפופוליזם. המיסים לא נגבים עפ"י המקום שבהם הכסף יוצא.
כלומר, לא כל מס שנהג משלם עבור מכוניתו יצא לטובתו על הכביש.
אלא חלק ילך לחינוך ,חלק לבריאות וכו'.
כך גם מס העגבניה (פופוליזם כבר אמרתי?)

ציטוט:
תפעול המדינה עולה כסף ויש תודה לאל מאיפה לקצץ. 30 שרים. שרים ללא תיק, משכורות שמנות - שמשרד האוצר יקצץ קצת משכורות מהבכירים שלו, מה יש. בתור שכיר שמקבל 10 ברוטו אני מוכן שהמס שלי יהיה 200 ש"ח יותר בחודש ולא לראות את הזקנה שמגיע בשוק בפתח תקווה ביום שישי בשש בערב לחפש בין ערימות האשפה עגבניה.

פופוליזם כבר אמרתי?
אז הנה.
א.ודאי שיש מאיפה לקצץ. אבל נניח שיחזרו לגודל ממשלה תקני- ההפרש זניח יחסית
לפי המרבים ההפרש הוא 100 מיליון ש"ח. לא סכום מבוטל אבל הוא בקושי טיפה בים יחסית לנטל.

ציטוט:
הכי קל זה לזרוק את זה על האזרחים למטה, נכון?!

פופוליזם כבר אמרתי? מי זה האזרחים למטה?? איפה למטה? ירדו לרחוב?
רוצה פופליזם נגדי??? שרי אריסון היא למטה? היא אזרחית, אפלו דני ונוחי דנקנר הם למטה.
אזרחים.
מה רציתי לומר?
רוב אזרחי המדינה אינם מסכנים. חיים לא רע. והלוואי שיחיו טוב עוד יותר.
המצב הכלכלי כרגע רע, תוצאה של המשבר הכלכלי העולמי.
הכי קל זה לשבת ולילל ולומר שאסור להטיל מיסים נוספים כי זה פופוליסטי.
אבל מי שרוצה בריאות וחינוך ובטחון ועוד שלל שרותים שניתנים ע"י הממשלה צריך לשלם.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:13

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר