06-07-2009, 18:07
|
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
מצד אחד אתה אומר שאין בעייה להזרים, מצד שני אתה פתחת את האשכול על כך שיש בעייה 
עוד נקודה שחשוב לי לציין - רוחב הפס שמצויין בטכנולוגיות האלחוט הוא רוחב פס הכולל, של כל המשתמשים, בו זמנית, ולא רוחב פס שכל חיבור נקודה-לנקודה (או נקודה-לנתב, ליתר דיוק) - מקבלים בנפרד.
כמו כן אין שידור בו זמנית. אתה צריך להבין שיש "מנגינה" בין כל המשתתפים, וכל פעם שצד כלשהוא משדר, האחרים לא יכולים. כיוון ששידור הוא לא באמת שידור, אלא הורדת TCP על גבי רשת, כל פאקט גם מאושר על ידי פאקט חוזר בכיוון ההפוך - מה שמנחית לך אוטומטית את המהירות המקסימלית שאפשר "להזרים" בה.
בנוסף לכך, אם אתה טוען את הסרט משיתוף CIFS-י, בכלל יש שמח. CIFS הוא פרוטוקול סופר-לא-יעיל (לא שהיה ניתן לצפות אחרת בהתחשב במי ששם אותו במערכת ההפעלה) - והוא ממש לא אידאלי, כי הוא מוסיף הרבה מאוד "זבל" להעברת הקובץ על גבי הרשת. אז אם זה מה שאתה עושה, אני ממליץ שתשתמש במשהו יעיל יותר. למשל, תריץ שרת HTTP על השרת, ותעשה streaming מ HTTP, שהוא בערך הפרוטוקול הכי יעיל שאתה יכול להשיג לצרכים כאלה...
ולבסוף... אני באופן אישי לא הייתי קונה מתוצרת אדימקס - לי היה רק נסיון רע איתם. כמובן, יכול להיות שבדרך כלל הם בסדר, ולי סתם יש מזל נאחס שיטתי...
|