29-06-2009, 01:29
|
|
מנהל
|
|
חבר מתאריך: 31.07.06
|
|
|
אני מסכים עם חלק ניכר מדבריך וחולק על אחרים
מניסיוני הרי שלפחות בסביבה שלי יש הרבה מאוד עניין בישראל ובסכסוך, בעיקר כאשר יש אירועים בראש החדשות כמו ההתנתקות, מלחמת לבנון השניה, עופרת יצוקה וכו'. הבעיה היא שהמקורות שניזונים מהם הם או רשתות החדשות או התועמלנים הפרו-פלסטינים.
אתה צודק באלף אחוז שחשוב מאוד ויעיל מאוד להדגיש את הנורמליות שבחיים בישראל, את הרב גוניות והליברליות שבחברה הישראלית וגם, אני מוסיף, את התרומות המדעיות והטכנולוגיות של ישראל לעולם. כל הנ"ל גורם לאמריקאי הממוצע להרגיש קירבה רבה יותר לישראל לעומת החברה הערבית שנתפסת מפגרת, עוינת וכמי שתורמת בעיקר טרור, קיצונית וגמלים.
אני גם מסכים לחלוטין שחשוב מאוד להכיר את עמדות הצד השני משום שזה מסייע לך להיות מוכן להתמודד עם הטיעונים שעולים בויכוח, וחשוב מזה, עם טיעונים שמשמיעים החבר'ה הממוצעים ונטולי הדיעה העיקבית שפשוט ממחזרים מה ששמעו בפנל האחרון שנקלעו אליו. למדתי הרבה מאוד ממקורות מעצבנים מהסוג שתיארת. עצבים, עצבים, אבל אתה לומד לחשוב על טיעוני הנגד ויש לך אותם בשלוף.
ובאופן כללי חשוב להתאים עצמך ל"קהל" שמולך. עם סטודנטים אמריקאים ממוצעים חשוב להראות מתינות ומחויבות לשלום וזכויות אדם וגם אמפתיה לצד השני. מי שמפגין קיצוניות, התלהמות ושינאה בדרך כלל מפסיד מראש.
|