24-08-2009, 17:41
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,176
|
|
א. זה מתחיל מפיטופלנקטון - צמחים חד תאים וגבוהים יותר המייצרים מזון ע"י פוטוסינטזה. זה ממשיך בזואופלנקטון הכולל חיידקים ויצורים חד ורב תאיים אחרים הניזונים על הפיטופלנקטון. זה ממשיך בטורפים הזעירים והיצורים ניזוני הפלנקטון כגון ההידרה, הקופפודים והאלמוגים. זה ממשיך בדגים ופרוקי רגליים קטנים, וכך הלאה עד, למשל, הטונה, שנחשבת לטורף על לצד הכרישים. אלה הולכים ומרכזים בגופם את הרעלים שלהם נחשף המזון שלהם. ישנו מקרה פרטי שבו מסלקים את כל "מתווכי הביניים" משרשרת המזון, וזה כאשר יצור ימי ניזון ישירות מפלנקטון. דוגמאות כריש הלוויתן (שהוא הדג הגדול ביותר שחי אי פעם, ולהבדיל, היונק הגדול ביותר אי פעם, הלא הוא הלוויתן הכחול.
ב. עניין ההקפאה הוא בדוק, ומשמש הן בקשר לדגים והן בקשר לבשר חזיר ובשר ציד למינהו, הנגועים בטפילים מסוכנים. עלי להדגיש עם זאת את המגבלה - זה טוב כנגד טפילים, בתנאי שההקפאה נעשתה כהלכה, אך זה לא טוב כנגד חיידקים מסויימים ווירוסים. ישנה דרך נוספת, בטוחה לחלוטין, ונותנת תוצאה מצויינת הן מבחינת טריות, טעם וניקיון מוחלט מכל מזהם. מדובר בהקרנה בקרני גמה. יש מקומות בהם הצליחו להנהיג את השיטה, אך בציבור יש לשיטה תדמית לא טובה, שלא בצדק.
|