לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-04-2005, 15:24
  משתמש זכר juda juda אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.01
עם האוכל בא התאבון-מובארק דרש הסברים בשל טקס ההוקרה לנידוני קהיר

שגרירות ישראל במצרים נדרשה לתת הסברים בדבר טקס ההוקרה שנערך על-ידי נשיא המדינה, משה קצב, לנידוני קהיר מפרשת "העסק הביש" (1954). באותו מעמד ניתנה להם גם תעודת הערכה מידי הרמטכ"ל משה (בוגי) יעלון.

הטקס נערך ביום ד' (30.3.05), וזאת לאחר דחיות חוזרות ונשנות. ראש הממשלה אריאל שרון לא השתתף בטקס בבית הנשיא, לאחר שניסיונות לתאם עימו מועד כשלו פעם אחר פעם. כפי שחשפנו כאן, שרון התחמק גם מפניות ישירות אליו מצד גיבורי אותה פרשה, ששרדו, ואף מצאצאי אלה שהועלו לגרדום, ונמנע ממתן תעודת הכרה. ההנחה היא, כי שרון התחמק ממתן הכרה לנידוני קהיר, כדי להימנע ממצב שבו הוא יוצג כמי שמעניק תעודות הכרה/הוקרה למי שנתפסו בהכנת פיגועי טרור נגד מצרים.

נודע, כי עם היוודע הדבר במצרים, נקראה הממונה בשגרירות ישראל במצרים - שגרירות ישראל אינה מאויישת עתה בשגריר חדש - למתן הסברים במשרד החוץ המצרי. במצרים מתייחסים לכך בחומרה רבה, שכן לגישתם - נשיא המדינה מעניק הכרה לתישעה "מרגלים" שניסו לבצע ב-1954 שורה של פעולות חבלה במצרים.

בפגישה שהתקיימה הבהירה נציגת שגרירות ישראל, כי אין מדובר במתן לגיטימציה לפיגועים נגד מצרים, אלא בהכרה בכך שהם נשלחו על-ידי ישראל, בתקופה שבין ישראל לבין מצרים היה מצב מלחמה. כן נמסר למצרים, כי חלוף הזמן - למעלה מ-50 שנה, מצדיק התייחסות אחרת לאירועים שהתרחשו באותה תקופה.

שליש הנשיא, תת-אלוף (במיל.) שמעון חפץ, מסר בתגובה כי אכן נדרשו הסברים ואלה ניתנו למשרד החוץ במצרים.
http://www.nfc.co.il/archive/001-D-67669-00.html?tag=15-21-31

מה יהיה בשלב הבא- נשיא מצרים ידרוש שהרמטכ"ל הבא לא יהיה אחד שהשתתף במלחמת יום כיפור?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-04-2005, 17:28
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
למפא"י , גם מפלגה היא ארגון ... והשלטון של אותה מפלגה היה אז ללא עוררין...
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי קופדנוטס שמתחילה ב "ואתה מתייחס לממשלת ישראל דאז כאל ארגון ??"

טוב , הכותרת לא ממש מדויקת , היו כמה עוררין , אבל אחרי שירו על האונייה שלהם , סילקו אותם ממשרות וקנו שלטון בכסף (אם כי , יש לציין , בצורה הרבה יותר יעילה מהיום) העוררין הפסיקו לעורר עליהם את חמתו של השלטון וישבו בשקט תוך שהם סופגים קיתונות של שנאה ובוז על היותם "פאשיסטים" "פורשים" "מסוכנים" .. ובו זמנית "ממשלת ישראל הצעירה " תכננה את "עסק הביש" או נתנה לו אישור . (אותם אנשים , אגב , שגינו עד עמקי נשמתם את חיסול הלורד מוין , שלו , בניגוד לצופי "פאטמה מוצאת גבר-גבר 2 " בקולנוע המצרי , היה דווקא איזה קשר לסכסוך ...)

אבל אני לא קראתי להם כנופייה , אל תכניס לי מילים לפה .

הפואנטה שלי היא , שאם את עסק הביש היו יוזמים בימין ההתייחסות אליו בתקשורת הייתה שונה לגמרי . (וגם , של כמה אנשים כאן)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 03-04-2005, 17:50
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.03
יש הבדל בין פעולה של ארגון מחתרת במדינה שבדרך לפעולה של מדינה
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "וכמה מהשרים באותה ממשלה גינו את הפעולה בדיעבד?"

לכן, למשל, אני לא חושב שאפשר להציב את ההתנקשות הכושלת בלילהאמר כמחדל של השמאל ואת ההתנקשות הכושלת בחאלד משעל כמחדל של הימין. אלה שתי פעולות כושלות שביצע מוסד אחד, שהוא מוסד רשמי ו"ממלכתי" של מדינה ולא של מפלגה כזו או אחרת או של ארגון כזה או אחר.

(אקדים תרופה למכה ואבהיר, שהתפתחות המוסד וכל גוף בטחוני אחר כגוף ממלכתי ולא כזרוע של מפלגה, הוא תהליך שלא קורה ביום אחד, אלא תהליך מתמשך, כחלק מחבלי הילדות וההתבגרות של המדינה).

(אח של מישהו שהכיר את ג'ון לנון)

ישן 03-04-2005, 18:06
צלמית המשתמש של looklook

אני רוצה שאותם שישבו בממשלה וממשיכהם הפוליטיים יפסיקו להאשים את "הימין"
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי Big Joe שמתחילה ב "זאת שאלה הראויה למתי6 - לא לך"

בכל עוולה שנעשתה על ידי בודדים
ויפסיקו לעשות דמוניזציה לכולו . כי הם בבחינת גמל שלא רואה את דבשתו .
שיפסיקו לומר שהאצ"ל הוא "ארגון טרור" (דברים שאנשים אמרו בפורום פוליטיקה וגם כאן) ושרק בימין יש רוצחים . או שיש לימין עליהם איזו אחריות קולקטיבית .
אני מציע לחדול מהאשמות כאלה , כי לכל צד יש את סיפרי ההיסטוריה שלו . אין זה נכון שרק המנצחים כותבים את ההיסטוריה , לפעמים גם לספרי המפסידים יש קוראים.

ישן 03-04-2005, 18:55

אתם מושכים את השטיח מאחת הטענות היותר מוצדקות של לוחמי המחתרת
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "הפעולה הייתה נטולת אספקט מפלגתי, אבל מי שביצעה אותה הייתה מדינה-שהיא-מפלגה."

לא פעם ולא פעמיים נשמע ההסבר של יוצאי מחתרות שאי אפשר להשוות את פעולותיהן לפעולות של מדינה ואי אפשר, לכן, לשפוט פעולות אלו באותם כלים.
דווקא מדינה - ואפילו "מדינה של מפלגה", כפי שאכן היתה המדינה בראשיתה - נבחנת ונשפטת בקריטריונים מחמירים יותר.
מוזר בעיני הסלט שנעשה כאן בין פעולות של אירגון מחתרת מלפני קום המדינה (ואני במודע לא נכנס לאופיין של אותן פעולות ולשיפוטן הערכי) לבין פעולות של המדינה.

ישן 04-04-2005, 00:06
  אביב05 אביב05 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.05
לא יודע על ויכוח קודם ביניכם אבל שוב אתה טועה.
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "נו באמת , לאורך כל האשכול כתבתי שאני מתכוון למשלחים ."

1.ה"עסק הביש" היה מבצע מסויים שאורגן תוכנן ובוצע ע"י יחידה של צה"ל.
2.הוא קבל אישור של הדרג המדיני מלכתחילה -אבל בגדול. הדרג המדיני לא היה ער לפרטי הפרטים ובעקבות כך משנכשל -משך ידו רטרואקטיבית מהאישור כדי שלא להפגע והטיל על הדרג המחליט בצבא את האחריות.
3.הענין כולו היה כשלון מוחלט. 2 מתוך המבצעים שנתפסו הועלו לגרדום בקהיר 1-התאבד ועוד אחד נתפס כסוכן כפול.
והשאר ישבו שנים בכלא המצרי עד אחרי מלחמת ששת הימים.
4.שתי ממשלות נפלו על הפרשה העקומה הזאת וראש הממשלה הראשון דוד בן גוריון נאלץ לעזוב את מפלגתו וללכת הביתה.

אבל פיגוע טרור זה לא היה .
לא היתה לארוע הזה שום כוונה מפלגתית ושום גוון מפלגתי. זה היה ארוע צבאי שמטרתו מדינית .
ישן 04-04-2005, 01:19
צלמית המשתמש של Big Joe
  Big Joe Big Joe אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.01
אני לא מבין איך אתה ממשיך לטחון את האוולת הזאת באשכול הזה
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "נו באמת , לאורך כל האשכול כתבתי שאני מתכוון למשלחים ."

אבל לאחר שאגיד בפעם המי יודע כמה כי הוא אינו רלוונטי לנושא, אני חייב להעמיד דברים על דיוקם.

ראשית אני אמרתי שלכל היותר שר אחד בממשלה ידע על זה, ולא כפי שסילפת "לפחות שר אחד או שנים.
יתר על כן, לא שרת ולא אשכול, (וכמובן לא ב"ג בשדה בוקר) ידעו על זה. הפעולה לא הייתה ע"פ מדיניות ממשלתית (ללא כל שכן מפלגתית) כלשהי. איש לא היה צריך "לרחוץ בנקיון כפיו" כי איש ממנהיגות המדינה והמפלגה לא היה מעורב.

לעומת זאת האצ"ל - שבעיקרו לא היה ארגון טרוריסטי - נקט בפעולות כאלו או אחרות שנכנסות תחת הגדרת טרור - בידיעה מלאה של הנהגת אצ"ל, אשר שלטה בארגון ביד חזקה. לגבי לח"י אין שום מחלוקת שהוא נקט בפעולות טרור. יצחק שמיר היה זה ששילח את חכים ובן צורי לקהיר לרצוח את הלורד מוין. זאת הייתה מדיניות של לח"י.

לי אין עניין לתקוף ולבקר עכשיו את המחתרות. אתה הוא זה - שמתוך עוות מחשבתי מוזר - שלפת אותם והכנסת אותם לדייסה. עדיין אני סבור שאחת התגובות הכי משונות שקראתי אי פעם בפורום, היא הטענה נגד ממשלת ישראל "שלא גינתה את הפרשה"...

ישן 03-04-2005, 17:43

מחאה אחת והערה אחת
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "למפא"י , גם מפלגה היא ארגון ... והשלטון של אותה מפלגה היה אז ללא עוררין..."

המחאה היא כנגד מה שלפחות משתמע כהתנשאות ב"פאטמה מוצאת גבר-גבר 2 ", אבל זו מחאה על תנאי, כי אני די בטוח שלא התכוונת להתנשא.
ההערה היא בעניין יחס התקשורת ל"עסק הביש": כמו שנאמר כאן היום בדיון אחר, אי אפשר לשפוט את יחס התקשורת דאז בקריטריונים של היום. התקשורת באותם ימים היתה ברובה "מגוייסת" לטובת השלטון. העתון היחיד שניסה להתמרד בגישה הזו היה "העולם הזה". מעבר לכך שהיא היתה מגוייסת, ולא רק לגבי "עסק הביש" אלא לגבי כל מחדל ומחדל של השלטון (ליל הברווזים לדוגמה) - למעשה פחות או יותר עד מחדל יום כיפור - האופי התקשורתי היה שונה לחלוטין מזה המוכר לנו כיום - גם בלי הקשר בין הזיקה הפוליטית של אמצעי התקשורת למפלגת השלטון (במילים אחרות: גוננו גם על מנהיגים מהימין בשם "צנעת הפרט וכיו"ב).

ישן 03-04-2005, 17:53
צלמית המשתמש של looklook

דווקא לא התכוונתי להתנשא על הקולנוע המצרי :)
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "מחאה אחת והערה אחת"

אבל אתה יודע מה , יצא לי לראות סרט מצרי אחד או שניים ביום שישי כשהייתי קטן .. אז אני מוכן גם להתנשא . (מומלץ לראות קטע של זהו זה הלועג לקולנוע המצרי - משהו
אני לא שופט את התקשורת של אז ביחס לתקשורת של היום . אני שופט את התקשורת של אז והצדיקים מטעם עצמם של אז ביחסם הכפול לגבי פעולות שבוצעו על ידי גורמים במחנות הפוליטיים דאז .

אני גם שופט את התקשורת דהיום על יחסה הכפול לגבי פעולות שבוצעו על ידי גורמים במחנות הפוליטיים דאז וגם על יחסה הכפול כלפי פעולות שמבצעים בימין ובשמאל היום .[
הטענה שלי היא הפוכה משלך . התקשורת היום היא מגויסת , אז היא לא הייתה מגויסת , אלא ש "גייסו " אותם והייתה להם זיקה פוליטית מלאה לשלטון . הטענות על צנעת הפרט הן סטייה מהנושא . אז היו שומרים על צנעת הפרט גם של האויב הבריטי , זה לא רלוונטי לפוליטיקה .

המטרה היא כמובן לא לשפוט את התקשורת , אלא להזים טענות שנועדו להשחיר את ארגוני הימין ולהעלות על נס את ההגנה-מפא"י....

ישן 03-04-2005, 17:18
צלמית המשתמש של looklook

juda ! על מה אתה מדבר בכלל... למה אתה מכניס אותנו לפורום היסטוריה ???
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "ואתה יודע מה חוגגים ברוב והדר בכל 6 לאוקטובר במצרים?"

הקצינים המצרים שסייעו לפלסטינים להבריח מרגמות ואמל"ח ברפיח , זוכים עד היום לטקסים רבים בצבא המצרי . ושרון לא חושב אפילו לשלוח מכתב מחאה . המצרים תומכים בפעולות טרור נגד ישראל (של החמאס , של הרשות) כשזה תואם את האינטרסים שלהם , אם יש פלסטינאים שעוד לא השתכנעו שכדאי להם לפוצץ אותנו , הם מוזמנים לראות את העלילות האנטישמיות המשודרות בטלוויזיה של מצרים על הפרוטוקולים של זקני ציון אבל שרון מוכן לבנות פירמידה חדשה לכבוד מובארק אם הוא רק יזמין אותו למצרים .

אני מצטרף לכל המחאות עליך באשכול הזה ולא מבין מדוע אתה נגרר להיסטוריה של מלחמות ...
כשהמצרים עצמם תמכו בפעולות טרור נגד ישראל בשנים האחרונות.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:03

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר