28-07-2009, 18:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.07.05
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי netaneldj שמתחילה ב "צריך עזרה באופטימיזציה של חידה מס' 15 של פרוייקט אוילר"
אני חושב שפספסת פה את רעיון השאלות... כמדומני הפתרון פה אמור להיות מתמטי.
אם אני עוד זוכר נכון את קומבינטוריקה הפתרון פה הוא מספר הקטלן ה-20.
בכל מקרה, תחשוב על זה ככה: אתה צריך להתקדם 20 צעדים ימינה ו-20 צעדים למטה.
ההבדל הוא שאתה צריך "להחליט" באילו מקומות אתה בוחר לעשות את אחד הסוגים - לדוגמא אתה צריך לבחור 20 מקומות בהם אתה עושה את הצעד למטה, כאשר מותר לך לעשות חזרות.
עכשיו אני הולך לשחק פה קצת במתמטיקה מסוג שלא נגעתי בה זמן מה אז סלח לי אם אשגה 
אם אין לך חזרות, אז יש לך מסלול אלכסוני, כלומר יש לך בדיוק 2 מסלולים כאלו: המסלול בו אתה מתחיל בירידה ואז עושה שמאלה למטה שמאלה למטה......
או שאתה מתחיל בצעד שמאלה ואז למטה.....
אם יש לך חזרה אחת בדיוק אז מתוך 21 המקומות האפשריים לעשות בהם את הצעד הכפול למטה אתה צריך לבחור אחד - משמע יש לך בדיוק 21 מסלולים כאלו. [tex] \left(^{21}_1\right)[/tex] שזה בחר מקום 1 מבין 21.
עכשיו, לכל מקום כזה, אתה גם צריך לבחור 2 מקומות בהם לא תוכל לעשות כעת צעד למטה מבין 20 המקומות הנותרים, כלומר [tex] \left(^{20}_2\right) =\frac{20!}{18! \cdot 2!}[/tex]
אם יש לך 2 חזרות בדיוק אז יש לך 2 אפשרויות: יש מקום אחד בו יורדים 3 פעמים או שיש 2 מקומות בהם יורדים פעמיים.
לכן יש לך 21 מקומות אפשריים בהם יורדים 3 פעמים במקום מסויים, ולכל אחד מהם יש [tex] \left(^{20}_3\right) =\frac{20!}{17! \cdot 3!}[/tex] אפשרויות למקומות בהם לא יורדים כלל.
ויש לך [tex] \left(^{21}_2\right) =\frac{21!}{19! \cdot 2!}[/tex] אפשורויות לבחור 2 מקומות מתוך 21 בהם יורדים פעמיים ו-[tex] \left(^{19}_3\right) =\frac{19!}{16! \cdot 3!}[/tex] אפשרויות לבחור 3 מקומות בהם לא יורדים כלל מתוך 19 המקומות הנותרים.
וכו... וכו'... וכו' עד למצב בו יש לך 21 אפשרויות לבחור מקום בו יורדים כל הדרך למטה.
עכשיו, לכל זה, אם אני זוכר קומבינטוריקה נכון, יש נוסחא סגורה בשם מספרי קטלן. חפש בגוגל 
קישורים בוויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Catalan_number - באנגלית וכולל את הדוגמא הספציפית שלך
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E...%98%D7%9C%D7%9F - בעברית אבל בלי הדוגמא
המ.. אגב, עושה הרושם שכן טעיתי ומספרי קטלן זה בלי לעבור את האלכסון... המ.. טוב נו.. בכל זאת עשיתי את הקורס לפני כמעט 3 שנים...
נערך לאחרונה ע"י Dark Knight בתאריך 28-07-2009 בשעה 18:26.
סיבה: שלחתי במקום לעשות הצגה...
|