לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-07-2009, 19:44
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
לא כל כך 'ישראלית'...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SHMOEL שמתחילה ב "ניו-יורק: ישראלית פוטרה לאחר שלעגה לאובמה"

בת ליורדים [זו אינה מילת גנאי, זו עובדה לשונית וערכית - לא"י עולים וממנה יורדים] שהשתלבה בחברה היהודית אמריקאית, האמינה משום מה בחשאיות שבפייסבוק ובדמוקרטיה שבדמוקרטים ושילמה את המחיר.

כמובן שאמירות 'אהבתי את אדוני אובאמה' של אמה ותשלום מס הטחת הרפש ביהודי ישראל יתכן וייסיעו לה לקבל את מחילת האנטישמי התורן בעסקונה הדמוקרטית וכמובן שלכאן ולא לאפריקה יעלו היורדת ובתה אם וכאשר חלילה יורע המצב ומישהו בארץ כלשהי יאשים יהודים במשבר הכלכלי ויתנכל להם גם אם ישמיצו את אחיהם כדי להחניף לגזען כלשהו.

שובו כשתרצו, אנחנו בבית.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-07-2009, 23:33
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "מבינים גם מבינים.."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי .ישראלה היפהפיה
מבינים גם כי איש ממטה אוסלו לא הורה למרצים להתנכל לסטודנטים ימניים ולבעלי תפקדים מנהליים להתנכל לעובדים בעלי דעות ימניות ב1995 אבל זה בהחלט קרה... איש גם לא הורה למורות תיכון ללעוג לתלמידים שלא הסכימו עם דודו טופז שליכוד=צ'חצ'חים אבל הם עשו זאת בחדווה.

ככה זה כשליברליזם ומקרתיזם מתחתנים זה עם זה וחיים באושר ובעושר על חשבון האזרח הפשוט.

אובאמה לא הורה מאומה - זו רק רוחו השורה על העשבים השוטים של המפלגה הדמוקרטית

זה לא כל כך אובמה.

קודם כל גם בימי בוש להכנס לויכוח בין גיזעי, במיוחד לעובד ציבור וסופר במיוחד בניו יורק, זה תמיד מקור לא אכזב לצרות. ארה"ב תמיד נימצאת לא יותר מצעד אחד או שניים מפיצוץ גיזעי כפי שראינו במהומות לוס אנג'לס ב1992 שנסתיימו בעשרות הרוגים ואלפי נפגעים. הפוליטיקלי קורקט שהישראלים אוהבים כל כך לצחוק עליו הוא כלי חשוב מאין כמוהו לשמירת האיזון והשלום בחברת מיעוטים רב גונית שכזו והרפובליקנים יודעים את זה טוב כמו הדמוקרטים.

מקרתיזם, או, יותר במדויק, השתקת יריבים פוליטיים, היא לא תופעה שמאפיינת צד אחד והקיצונים משני הצדדים לוקים בחוסר סובלנות כרוני שווה פחות או יותר.

ההערה של טופז הייתה גזענית דוחה גם בזמן אמת (וכן, לצערי אני בגיל שביכולתי לזכור את הימים ההם) אבל אולי זה אני וטופז אף פעם לא היה כוס התה שלי, גם לא בימי האורנג'דה.

ישן 01-08-2009, 01:53
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "מדוע כה חיוני הPC?"

ציטוט:
החברה הישראלית רבגונית אף היא וכמוהה החברה האמריקאית של ה60-70 ובשני המקרים לא נזקק הקהל למשטרת הPC

'מאותגר ראייתית' במקום עיוור? לא הגזמנו?

לדעתי - PC מקבע את ההפרדה והאפליה בדומה להקפדה על הכנסת חבר שחור, חבר יהודי וחברה אשה לכל מועדון [ורצוי שחורה-יהודיה במשקום שלושתם]. אם לא נדבר על משהו הוא לא יקרה?

וכן, מקרתיזם בהחלט משרת את כל הצדדים הפוליטיים.

אבל ישראלה, גם אתה PC כל יום. הרי אתה לא אומר לכל מי שאתה פוגש את כל דעתך על האדם הזה. הרי כולנו PC ואוי ואבוי אם לא היינו שכן אז בוודאי היינו רבים ונילחמים כל הזמן. נגיד שקולגה שלך באה לעבודה יום אחד עם שמלה חדשה שעלתה לה הון קטן והיא עומדת ומתגאה בה, ונגיד שהשמלה נוראה בעיניך, אתה באמת חייב לומר לה את זה או שאולי יספיק איזה חיוך קטן (לא חייבים להיות צבועים ולהפליג במחמאות שיקריות, יש גם משהו באמצע אבל כנות בכל מחיר היא מתכון בטוח לאויבים בכל פינה).

הPC הוא פתרון זמני ופגום עד שנצליח להגיע לחברה שבאמת תפנים שגזענות היא כשל לוגי ומוסרי. הPC נותן שם רע לגזענות (ארה"ב הרבה הרבה יותר מתקדמת בכך מהאירופאים והישראלים, למרבה הצער, קרובים בעניין הזה יותר לארופאים מאשר לאמריקאים) ואתה יודע מה, זה גם עובד.

הזכרת את החברה האמריקאית של שנות השישים והשיבעים? היא לא היתה חצי הוגנת או פתוחה כמו החברה האמריקאית הנוכחית. בדמוי הציבורי נותרו שנות השישים בארה"ב כמין תקופה רומנטית של ילדי פרחים מקסימים, קריאה לאחווה ואנשים קופצים על הירח. אנחנו שוכחים כמה גזענית ומפגרת הייתה החברה האמריקאית הזו ושבאותן שנים נרצחו פעילי זכויות אדם בדרום (שלא לדבר על מרטין לוטר קינג), לא היה מה לחלום על שר חוץ, רמטכ"ל או נשיא שחור וכל מי שקפץ על הירח היה חייב להיות גבר לבן (דווקה הרוסים שיגרו אסטרונאוטית).

כיום רואים בארה"ב הרבה יותר זוגות מעורבים וחבורות הטרוגניות ואלו בד"כ הצעירים ואולי בתוך כמה שנים לא צריך יהיה יותר את הPC (לדעתי זה קצת אופטימי וייקח יותר זמן) אבל כרגע זה כמו גם אפליה מתקנת הם אלמנטים חשובים בסינכרון מחדש של החברה האמריקאית בכדי להגיע לחברה צודקת, משגשגת ומאושרת יותר.

ההטמעה של כל הקבוצות בחברה חשובה מאין כמוה לשגשוג החברה. ויתור על קבוצה אומר בעצם ויתור על הפוטנציאל האנושי שהקבוצה יכולה לתרום לחברה. בזמן מלה"ע השנייה למשל השכילו בעלות הברית, הן האנגלו אמריקאים והן הרוסים, להשתמש בנשים בכדי להחליף גברים בתפקידים רבים וכך לפנות את הגברים לתפקידי לחימה. מפציצים ארוכי טווח למשל שיוצרו בארה"ב הוטסו לבריטניה בידי טייסות וכך נתפנו הטייסים לגיחות ההפצצה. באותו זמן התעקש היטלר שהאישה הגרמנית תשב בבית ותרקום. כך ויתרה גרמניה על חצי מאוכלוסייתה כשזו נדרשה כל כך למאמץ המלחמתי (וכולנו צריכים כמובן להודות להיטלר על טיפשותו).

בנוגע לישראל, למרות דמיון מסויים אנחנו שונים מארה"ב בכך שיש לחברת המהגרים הישראלית מכנה היסטורי תרבותי משותף חזק. ייתכן שהמכנה המשותף הזה בין, למשל, רוסי בלונדיני ואתיופית שחורה, הוא לא יותר ממיתוס ואשליה אבל כל עוד רוב חברי החברה מאמינים בו הוא יעבוד כגורם מלכד. ככזאת ישראל דומה אולי קצת יותר לשוויץ, מדינה שאין בה רוב אלא כמה מיעוטים שסובלים האחד את השני אבל לא אף אחד אחר (זו כמובן קריקטורה ולא הצגה הוגנת של השוויצרים).

(לנו יש גם את ה"מזל" שיש לנו שכנים חביבים כל כך שאוהבים אותנו ורק רוצים בטובתנו. לפעמים חשבתי לעצמי שבלי השכנים הללו אולי באמת היינו מתפרקים כחברה.)

מאותגר ראייתית (אגב, אף פעם לא שמעתי את המינוח הזה) זה אולי מוגזם אבל לא כמו "בן לויה לא אנושי" כתחליף לחיית מחמד... אז מה? אז כמה אוילים הגזימו ולקחו את כל העניין צעד אחד רחוק מדי. העקרון הבסיסי עדיין נכון (לדעתי).

ולסיום, מה שכתבת על שחורה יהודיה הזכיר לי אפיזודה נושנה ב"הכל נשאר במשפחה" (ככה קראו לזה נידמה לי) כשהעיריה מחליטה לסגור את המועדון של ארצ'י בנקר כי הוא גזען ולראייה אין במועדון חברים שחורים או יהודים. ארצ'י מצליח למצוא שחור יהודי ולקול התפעלותם של חבריו הוא מצהיר שההוא "דפוק פעמיים".

ישן 01-08-2009, 07:27
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
לענין הקולגה והשמלה - הרי זה כבר ההבדל בין PC לבין נימוס.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=.ישראלה היפהפיה]החברה..."

באומרי PC כוונתי להוצאה מכוונת מן השפה של מילים שימושיות והגיוניות והחלפתן בבליל מפותל האומר את אותו הדבר רק אחרת.

בענין 'מאותגר ראייתית' - ננזפתי פעם קשות על השימוש במילה עיוור במקום בבטוי זה [הנוזפת דווקא הייתה קנדית]

לענין ארצ'י באנקר - אין לי אלא להתגעגע לימי התום של הטלויזיה ולומר שתמיד הייתי בעד אדית אבל גם שאת 'ראש כרוב' אף פעם לא סבלתי ושגלוריה הייתה סתם בכיינית..
זכרתי את הפרק שציינת אבל הפרק החביב עלי מכל היה זה בו נמכרה הכורסא הידועה למוזיאון כלשהו לאומנות מודרנית..

ישן 01-08-2009, 14:56
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "לענין הקולגה והשמלה - הרי זה כבר ההבדל בין PC לבין נימוס."

ציטוט:
באומרי PC כוונתי להוצאה מכוונת מן השפה של מילים שימושיות והגיוניות והחלפתן בבליל מפותל האומר את אותו הדבר רק אחרת.

בענין 'מאותגר ראייתית' - ננזפתי פעם קשות על השימוש במילה עיוור במקום בבטוי זה [הנוזפת דווקא הייתה קנדית]

לענין ארצ'י באנקר - אין לי אלא להתגעגע לימי התום של הטלויזיה ולומר שתמיד הייתי בעד אדית אבל גם שאת 'ראש כרוב' אף פעם לא סבלתי ושגלוריה הייתה סתם בכיינית..
זכרתי את הפרק שציינת אבל הפרק החביב עלי מכל היה זה בו נמכרה הכורסא הידועה למוזיאון כלשהו לאומנות מודרנית..

כי, לדעתי, יש קשר הדוק בין PC לנימוס. בכל מיקרה שניהם מחייבים התנהגות שאם רוצים אפשר לחשוב עליה כצביעות והרי שנים גדלנו בארץ עם הרעיון שאנחנו הצברים החמודים והעוקצניים אומרים את שעל ליבנו בניגוד לארופאים ולאמריקאים הצבועים.

פעם, בתקופת לימודי, ישבתי עם קבוצת סטודנטים ובשלב מסויים הרצאתי את דעתי המלומדת על יתרונותיו ובעיקר חסרונותיו של אחד המרצים. לא אמרתי דברים שלא היה בהם טעם אבל לכשסיימתי אמרה לי (בחיוך) סטודנטית אמריקאית שאני אמנם צודק אבל את כל מה שאמרתי יודעים כולם סביב השולחן ממילא, רק שהאחרים לא חשים חובה לציין את כל זה בקול גלוי.

מאותגר ראייתית נישמע לי מטופש כי המונח עיוור לא משמש כעלבון אבל במאותגר שיכלית כתחליף למפגר יש הגיון כי במילה מפגר משתמשים לפעמים, גם באנגלית, במטרה לעלוב במישהו (שיכולותיו השכליות יכולות להיות תקינות לחלוטין). במיקרה כזה מינוח הPC שמעצם היותו מגושם כל כך לא יצלח כעלבון, מאפשר לדובר לתקשר בקלות ובמהירות יחסית שהוא מדבר על אבחנת יכולת ולא מנסה לעלוב בנשוא.

הבעיה שמוציאה שם רע כל כך לPC ולא רק בארץ, היא השימוש הצדקני שעושים בו, לפעמים תוך התנשאות והרבה פעמים ללא כל צורך.

בכלל, שפה ובחירת מילים יכולים להיות עניין רגיש עד כדי לייגע. למשל גדר ההפרדה שאנחנו מקימים בינינו לבין הפלשתינאים; מי שרוצה לגנות אותנו אוהב לקרוא לה "חומה", אנחנו מעדיפים את המונח "גדר" (למעשה ברוב החלקים זה שילוב של גדר, דרך טישטוש ועוד אלמנטים ובכמה אזורים זו אכן חומת בטון עם מגדלי שמירה). הBBC בנסיון להלך בין הטיפות קוראים לה בד"כ "מכשול" או "מחסום" (barrier אבל בעיני עדיף התרגום מכשול כי במחסום מבלבלים בין הגדר לבין מחסומי צה"ל שהם דבר אחר).

כולם, כולל אני, היו בעד עידית אבל בראייה לאחור ארצ'י, חוץ מהפה, לא היה בחור רע כל כך (קרול או'קונור שיחק גם בכמה סרטי מלה"ע השנייה, לפחות באחד מהם כגנרל, ולפחות אני לא יכולתי להשתחרר מדימוי הארצ'י שלו. נדמה לי שבסידרה הוא תמיד נהג להתגאות בעברו הצבאי במילחמה ההיא ועדית תמיד הייתה מוסיפה בגאווה "ארצ'י היה טבח בצבא".) גלוריה היתה אכן בכיינית לא קטנה. היא הופיעה פעם בסרט "הבריחה", סרט די מרושע של סם פקינפה בתפקיד משנה קינקי למדי לצד סטיב מקווין ואלי מק'גרו. ראש כרוב בינתיים גדל, נסע להוליווד והביא לנו סרטים כמו הנסיכה הקסומה וכשהארי פגש את סאלי.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:36

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר