04-08-2009, 00:27
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 25.04.02
|
|
|
כן ולא..:)
לאחר שארה"ב תצא מהמשבר (ומי יודע באיזו שנה זה יקרה..) היא תחווה אינפלציה מטורפת.
הרי המכונות מדפיסות שם דולרים "נון סטופ" בכל שעות היממה..
אולי צריך להשקיע בזהב?
אפרופו סין, מדינות ה-BRIC עשויות יום אחד לקחת לארה"ב את הבכורה..והיום הזה מתקרב..
ארה"ב היא אמנם המעצמה הגדולה והמפותחת בעולם אבל גם המדינה עם החוב הלאומי הגדול בעולם.
מאחר וטובי הכלכלנים בעולם לא חזו את המשבר הכלכלי, אני מניח כי איש לא ממש יודע מה צופן לו העתיד הכלכלי.
אני מתעדכן יום יום בכמה מוספים כלכליים כמו ישראל ארה"ב וברזיל ומתרשם שמידי יום מתפרסמת לה "חארטה" חדשה לגבי ההתאוששות. נדמה לי שברזיל הכי קרובה לאמת. 
שוק המניות "כמעט" חזר לעצמו וברור שה"עדר" בעולם כולו ובישראל עמוק בפנים וכרגיל, יהיה זה העדר שיפסיד..
בכלל, למרות המיתון המתחזק אצלנו ולמרות הפיטורים והאבטלה הגואה, אנחנו עדים למכירי הנדל"ן שעולים ללא פורפורציה אצלנו.
אנשים מעדיפים להשקיע בנדל"ן (שעלה כ-15% בחודשים האחרונים) מאחר והתשואה על דירה (בתל אביב לדוגמה) היא בסביבות ה-4 ואף 5 אחוזים לעומת הבנקים שנותנים כחצי % שנתי על הכסף.
יתכן שהמגמה תעצר ואף תהיה ירידה, אבל בינתיים לא עוצרים באדום..
נראה לי שהכלכלה לא ברורה יותר לאיש ומשתנה למשהו לא ממש מוכר, ממש כמו שמזג האוויר השתנה בשנים האחרונות בכל העולם.
נראה לי שצריך להזהר, קשה מאוד לדעת לאן ה"רוח הכלכלית" נושבת, מה גם שכל "תותחי הכלכלה העולמיים" לא צפו וטעו בגדול, כך שלי אישית קשה להאמין לכתבות כלכליות, כתבות תדמית וכתבות מטעם..ובמיוחד קשה לי להאמין בכתבות המוספים הכלכליים של אמריקה..וישראל. 

looopy
|