02-08-2009, 20:36
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי shruki
אם נתייחס רגע רק לדבריך שלא בהקשר לפיגוע:
אם הומוסקסואליות היא לא פגם גנטי, מה היא? הרי אם נבדוק בצורה קרה, הומוסקסואל לא מתרבה, כלומר אינטרס ההישרדות שלו לקוי, מה שלמעשה לא ממש הולך יד ביד עם האבולוציה. (לא, אני לא קורא להשמיד ולא להרוג אף אחד, אני מנסה לפתח דיון. במחילה, צדקנות לא כאן). האם איזושהי נטייה שגורמת לאי הישרדות- אינה פגם אבולוציוני?
אגב, דיברתי עם ביולוגית על זה פעם, היא אמרה שיש איזה מחקר, לא זוכר אם התקבל בקהילה המדעית או לא, שיש גורמים סביבתיים שיכולים להשפיע בהריון על נטייתו המינית של הוולד, משהו שקשור לשינוי הורמונלי ברחם.
|
אם אני מבין נכון, אתה מתייחס למושג "פגם גנטי" במובן האבולוציוני הצר שלו - כלומר דבר הפוגע בסבירות לשרידות המין (Speices).
במקרה כזה עצם המצאת המושג "תכנון משפחה" שמביאה להקטנת מספר הצאצאים היא פגם גנטי, שלא לדבר על המצאת אמצעי מניעה...
אם שני אלו כהגדרתך הם "פגם גנטי" אזי גם הומוסקסואליות תוגדר ככזו, ע"פ הגדרה צרה זו.
(וד"א - גם מונוגמיות. חברות קומונאליות יהיו בעלותה יתרון הגנטי מבחינה זו).
ד"א - בקשר להשפעת שינויים הורמונליים על העדפות מיניות, מוכח ששינויים הורמונאליים (ואפילו שינויי טמפרטורה) משפיעים על מין הילוד במינים אחרים (זוחלים וציפורים בעיקר).
אני לא מכיר מחקר שהצליח להראות בצורה מובהקת השפעה כזו אצל יונקים עילאיים, מבלי שיגרור אחריו 2-3 מאמרים שסתרו אותו.
אבל חקר המיניות מעולם לא היה התחום שלי, אני אשמח ללמוד אם תוכל להפנות אותי למקור שטוען כך.
|