לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-08-2009, 11:08
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
הרב עובדיה: התלמידים החילונים כמו בהמות

מאת: דני ליבר, מערכת וואלה! חדשות
יום ראשון, 9 באוגוסט 2009, 8:29
בדרשת השבת, תקף מנהיגה הרוחני של ש"ס את החילוניים על כך שאינם יודעים מהו קידוש. "יש כאלה שלמדו בבית ספר חילוני שהם כמו טיפשים מטופשים"

לפני שנה אמר הרב כי "המורים החילוניים הם חמורים" (AP)

מנהיגה הרוחני של ש"ס, הרב עובדיה יוסף, תקף בדרשת השבת את תלמידי בתי הספר החילוניים על כך שאינם שומרים מצוות ואינם יודעים מהו קידוש. לדברי הרב עובדיה, "הקהל שבא לפה הולך הביתה ויודע לעשות קידוש. אבל יש כאלה שלמדו בבית ספר חילוני שהם כמו טיפשים מטופשים, לא יודעים מה זה קידוש ואחר כך אוכלים כמו בהמות".

בסוף השנה שעברה התבטא הרב בנוגע למערכת החינוך החילונית כשאמר כי "המורים החילוניים הם חמורים. צריך להוסיף להם ח' בגלל זה". הוא הוסיף כי המורים במערכת החינוך החילונית "לא יודעים כלום, לא שבת ולא מועד" וציין כי "מה מלמדים? מלמדים אותם היסטוריה וכל מיני קשקושים של אומות העולם, זה הכל".
http://news.walla.co.il/?w=/1/1534599&m=1&mid=72225

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-08-2009, 23:52
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

היד קלה מדי על ההדק
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "בפעם הבאה שתעלוב כאן בציבורים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Tallyco
בפעם הבאה שתעלוב כאן בציבורים שלמים (מורים ותלמידים חילוניים שאתה משווה לחיות משק כאלו ואחרות)
אתה תיחסם. גם אם זה נעשה באצטלה של "זו ההלכה". יש חוקים בפרש, ואתה מתבקש לכבד אותם.

א. מכיוון שהוא ציין שמבחינה דתית אפשר לכנות את המורים שם חמורים והסביר שמדובר על חוסר ידע.
ב. משום שזה לא עלבון קשה עד כדי כך שהוא מצדיק הטלת מגבלה חמורה כזו על חופש הביטוי כמו חסימה מהפורום.
ג. מכיוון שהשוואה לחיות היא משהו שנעשה תדיר בפוליטיקה הישראלית וובסולם העלבונות נחשב למשהו קל במיוחד (ראי נאום הלוויתנים של ח"כ רמון, הנחשים בקריה ועוד ועוד דוגמאות)
ישן 10-08-2009, 21:49
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
חולק על ידידי :)
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "היד קלה מדי על ההדק"

האיש לא קילל 'אותנו' אלא הגן על מי שקילל את ילדינו. בלי לקלל הורים ובלי לקלל ילדים זהו כלל בסיסי גם בקטטות רחוב. כשמישהו מקלל את ילדי ועוד הרבה ילדים שאינו מכיר ומזלזל בהם ועוד מנסה לחמוק מהאחריות למעשהו הנואל בכסות של פילפול הלכתי האפשרויות הסבירות הינן קריאתו לסדר או לחילופין הטחת שפע של בטויים גסים [במשמעותם ההלכתית כמובן..] בחזרה כלפיו. אפשרות א' עדיפה.

אי שם ברחבי הרשת ישנו פורום בו שולט 'השבאב'. כל שולי השולים של החברה החרדית המתעלמים מאיסורי הגלישה אך מקפידים קלה וחמורה בהלכות קלל את אחיך התכנסו שם ומצאו שם מקלט לצידם של מחפשי הקטטות החילוניים. מוטב כי ימשיכו הם וסגנונם וירבצו שם.

חופש הדיבור אינו כולל את הזכות לקנח את האף בוילונות ולירוק לקערת המרק של השכן לשולחן.

ישן 10-08-2009, 22:17

כמובן וכמובן שאתה מורה ההלכה הדגול לכולנו וכמובן שבזכות הבנתך חסרת התקדים בהלכה
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "ועל סמך מה החלטת שאני שבאב?"

כל דברי האחרים ועצם מהותם בטלים בפניך שכן הפורום כמו העולם שייכים לך ולידענותך ההלכתית כמו גם לשאר האנשים המקללים ורצים להסתתר מאחרי סינר ההלכה.

את כבודו השיג הרב עובדיה לא בבטויים כמו זה האמור. שום אדם המכנה את ילדי בהמות לא יזכה ממני לכבוד. אני מניח כי זו דרך נהדרת בעבורו להשיג תשואות מצדך אבל זה כבר ענין פרטי שלך ושלו.

מידת האיפוק שבהודעתי שייכת לכבוד לזקנתו של האיש וכמובן שלא לך כך שאתה יכול להסיר דאגה מלבך בענין זה.

האמירה הישירה באשר לשבאב לא יוחסה דווקא אליך והתאמתך או אי התאמתך להגדרה הינה כמובן ענין הלכתי טהור המובן רק ליחידי סגולה ומאורות שכמוך.

זה לא ש'לא קפצת' על הרב עובדיה זה ש'סנגרת בחום על דבריו'. 'לא תקפת' זו אמירה מתחסדת. לא הסברת אלא הצטרפת למבזה ועוד גייסת את 'ההלכה' [שלך כמובן ואך ורק שלך..] לביזיונך. זהו בדיוק המדרון החלקלק בו גולשים להנאתם המקללים את זולתם ולעיתים גם מעבר לכך כאשר הם מגייסים לצידם נימוקים לכאורה הלכתיים.

ולעניין כתיבת 4 הודעות ברצף - זו כמובן זכותך אך אפשר היה לרכזן ב1-2 הודעות - אלא אם כן מדובר במשהו הלכתי שרק אתה מבין ואז קטונתי מלהעיר זאת בפניך.

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 10-08-2009 בשעה 22:19.
ישן 10-08-2009, 22:22
צלמית המשתמש של maorhag
  maorhag maorhag אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.01.06
שלח הודעה דרך MSN אל maorhag
קודם כל
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "כמובן וכמובן שאתה מורה ההלכה הדגול לכולנו וכמובן שבזכות הבנתך חסרת התקדים בהלכה"

4 תגובות ל4 אנשים שונים שהרי כל אחד מגיב לשרשור שלו,אם זה עובר על חוק אני אפסיק.
דבר שני-לא טענתי לרגע שאני איזה גאון הלכתי אבל אני לא מברבר בשכל בדברים שאני לא מבין בהם ולא מתיימר לתקוף דרוזי בקוראן ובחיים לא אגיד לרופא שהוא מטומטם כי הוא כורת יד למישהו (תוך כדי הצלת חייו) כי אין לי שמץ ברפואה
חשבת על זה שאין לך יותר מדי מושג בהלכה? הרי שבאב מצוי יכול להביא לך ראיות לא נכונות בהלכה שאתה בעצם גוי ואתה אפילו לא תדע לענות לו.
על סמך מה החלטת שאסור לגלוש באינטרנט? ועל סמך מה שאני שבאב/חרדי?
ואגב,אני הסברתי את דבריו של הרב,זה לא חידוש הדעות שלו ולא הבעתי את דעתי האישית.(אם אתה כ"כ מעוניין לדעת אני לא חושב שחילונים הם בהמות (חוץ מהאלה שישר קופצים...) אבל אני לא כ"כ מהר קופץ לסתור את דבריו של בנאדם שלפחות מבחינת ידע בהלכה גם אתה תסכים איתי שהוא גאון

נערך לאחרונה ע"י maorhag בתאריך 10-08-2009 בשעה 22:25.
ישן 10-08-2009, 22:33

[1] אתה מרבה להשתמש בנימוק ההלכתי בדרך יהירה בלא מעט מתגובותיך האחרונות בפורום
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "קודם כל"

[2] פוסקים חרדיים - חוזרים ומביעים דעתם בעניני גלישה באינטרנט כך שצפוי ממי שמכפיף עצמו לפוסקים אלה [והמדובר ברבים מהגולשים באתרים החרדיים] יראה עצמו כפוף גם להנחיה זו

[3] ההתיחסות 'השבאבניקית' הייתה לגולשים התוקפניים בפורום מסוים וידוע. מי שמתיימר להיות בחור ישיבה אך חי מחוץ לכללי עולם הישיבות, מתחכך בנשים, בחילוניים ובתמונות לא מצונזרות בזמן בו אמור היה ללמוד ותוך שהוא עובר על איסור רבותיו - שבאבניק הוא. סגנונך באשכול זה תאם ותואם לסגנונם אבל אתה היית זה שהחר לראות עצמו כמצורף אליהם

[4] בסיפא של דבריך שוב לא התאפקת וכינית את החילוניים הקופצים [אותי ואת הגולשים האחרים שאינם מסכינמים עם דעתך המלומדת?] בהמה. גסות רוחך אינה מוסתרת גם אם אתה שב ומתחבא מאחרי 'ההלכה' ושאר פיתולים ילדותיים.

דברי המאורה"ג: "(אם אתה כ"כ מעוניין לדעת אני לא חושב שחילונים הם בהמות (חוץ מהאלה שישר קופצים...) "
ישן 10-08-2009, 22:39
צלמית המשתמש של maorhag
  maorhag maorhag אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.01.06
שלח הודעה דרך MSN אל maorhag
לאט לאט
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "[1] אתה מרבה להשתמש בנימוק ההלכתי בדרך יהירה בלא מעט מתגובותיך האחרונות בפורום"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי .ישראלה היפהפיה
[2] פוסקים חרדיים - חוזרים ומביעים דעתם בעניני גלישה באינטרנט כך שצפוי ממי שמכפיף עצמו לפוסקים אלה [והמדובר ברבים מהגולשים באתרים החרדיים] יראה עצמו כפוף גם להנחיה זו

[3] ההתיחסות 'השבאבניקית' הייתה לגולשים התוקפניים בפורום מסוים וידוע. מי שמתיימר להיות בחור ישיבה אך חי מחוץ לכללי עולם הישיבות, מתחכך בנשים, בחילוניים ובתמונות לא מצונזרות בזמן בו אמור היה ללמוד ותוך שהוא עובר על איסור רבותיו - שבאבניק הוא. סגנונך באשכול זה תאם ותואם לסגנונם אבל אתה היית זה שהחר לראות עצמו כמצורף אליהם

[4] בסיפא של דבריך שוב לא התאפקת וכינית את החילוניים הקופצים [אותי ואת הגולשים האחרים שאינם מסכינמים עם דעתך המלומדת?] בהמה. גסות רוחך אינה מוסתרת גם אם אתה שב ומתחבא מאחרי 'ההלכה' ושאר פיתולים ילדותיים.

דברי המאורה"ג: "(אם אתה כ"כ מעוניין לדעת אני לא חושב שחילונים הם בהמות (חוץ מהאלה שישר קופצים...) "

1.לא אני לא,אני נוטה להגיד שלך אין מושג ואתה סתם מדבר,לא שלי יש (למרות שבכל זאת בנושא הזה אחרי כמה שעות של שיעורים יש לי)
2.הייתי שמח לשמות (למרות שאני כבר מכיר אותם אבל נראה מה תצליח לגייס) כי זה לא כל החרדים ואפילו לא רוב
3.רבותי לא אסרו ולא יאסרו לגלוש באינטרנט,לא שזה עניינך אבל יש לי רימון ככה שתמונות לא צנועות גם הייתי רוצה אני לא יכול לראות ואני לא זוכר איסור לדבר עם חילונים
4.צודק,אני נפלתי בפח שלכם-האמרה הנכונה היא לא חמור קופץ בראש אלא הדיוט.אגב המשמעות של זה היא:
ציטוט:

הֶדְיוֹט קוֹפֵץ בָּרֹאשׁ = דְּבָרִים בִּגְנוּתוֹ שֶׁל מִי שֶׁאֵינוֹ בָּקִיא בְּנוֹשֵׂא, אַךְ אוֹהֵב לְהַבְלִיט עַצְמוֹ וּלְהֵרָאוֹת חָכָם וְיַדְעָן

אני פשוט התבלבלתי עם חמור...

ישן 11-08-2009, 14:21
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

גם אני חולק (גם כבוד וגם על דעתך)
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "חולק על ידידי :)"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי .ישראלה היפהפיה
האיש לא קילל 'אותנו' אלא הגן על מי שקילל את ילדינו. בלי לקלל הורים ובלי לקלל ילדים זהו כלל בסיסי גם בקטטות רחוב. כשמישהו מקלל את ילדי ועוד הרבה ילדים שאינו מכיר ומזלזל בהם ועוד מנסה לחמוק מהאחריות למעשהו הנואל בכסות של פילפול הלכתי האפשרויות הסבירות הינן קריאתו לסדר או לחילופין הטחת שפע של בטויים גסים [במשמעותם ההלכתית כמובן..] בחזרה כלפיו. אפשרות א' עדיפה.

האיש אמר שלדעת הרב עובדיה - מבחינת ידע דתי המורים בבתי הספר החילוניים הם חמורים. בכך הוא אכן הסביר את מי שמקלל את ילדינו , אבל הוא לא אמר זאת בעצמו. חשוב להדגיש את ההבדל, לא הוא זה שהכניס את המילה חמור לשיח הציבורי.

אי שם ברחבי הרשת ישנו פורום בו שולט 'השבאב'. כל שולי השולים של החברה החרדית המתעלמים מאיסורי הגלישה אך מקפידים קלה וחמורה בהלכות קלל את אחיך התכנסו שם ומצאו שם מקלט לצידם של מחפשי הקטטות החילוניים. מוטב כי ימשיכו הם וסגנונם וירבצו שם.

אני מסכים שיש להגביל את השפה המותרת בפורום, אך יש לשים לכך סייגים, אחרת החשש מפני התבהמות יתר יוביל לכך שגולש חיובי בסך הכל שמפספס פה ושם יחסם וחבל. יש לתת משקל לחומרת התבטאות (לדעתי , לא ממש חמורה במקרה הזה) ולא לנהוג במדיניות של ייקוב הדין את ההר

חופש הדיבור אינו כולל את הזכות לקנח את האף בוילונות ולירוק לקערת המרק של השכן לשולחן.

יש לזכור שתמיד יכול להיות יותר גרוע. למשל - מי שירק על הוילונות ויקנח את אף במרק

ישן 11-08-2009, 11:10
צלמית המשתמש של The_Merlin
  משתמש זכר The_Merlin The_Merlin אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.02
Follow me...
אמירה גזענית?
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי בגירה שמתחילה ב "יש לך משהו נגד ג'אלביה?"

נער הייתי וגם זקנתי ובגזענות עוד לא האשימו אותי...
מכל מה שכתבתי...בחרת להעלב מה"גלאביה" ?

אז במענה לשאלות -
לא, אני לא מעדיף דוסים אשכנזים בחליפות, לא בקיץ ולא בחורף. למעשה אני לא מעדיף דוסים, חילוניים או כל מיגדור אחר מהסוג הזה. אני מעדיף בני אדם ללא קשר למה הם אוכלים, שותים, לובשים וכיו"ב. הסייג עובר במקום בו איש שהוא קומפלקס של בגד נלעג ודיברי הבל משמיץ אותי, את משפחתי, את חברי ואת החברה אליה אני שייך. אותה חברה שרק בזכותה יכול כאן כל אחד להיות יהודי בלי לפחד מהצל של עצמו. אותה חברה שכשבניה נהרגים בחזית - חסידיו של לובש הגלאביות נהרגים באוהלה של תורה על מנת לחזור הביתה אחר כך לאכול חמין של שבת.

אני גם לא מעדיף ג'לאביות - אם בחורף ואם בקיץ. מבחינתי ג'לאביה היא לבוש של פלאח ערבי ואחת היא לי אם הוא יהודי, מוסלמי, אשכנזי או ספרדי. זה בגד נלעג ומגוחך לא פחות מקילט סקוטי.

חוץ מכל זה - אם אבותינו לבשו ג'לאביות אני אמור לאהוב את זה? כי הם גם אכלו חיטה גרוסה, סבלו מכינים ומתו בגיל 40 בערך.... אני לא חייב לאהוב את כל אלו.

נערך לאחרונה ע"י The_Merlin בתאריך 11-08-2009 בשעה 11:14.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:08

הדף נוצר ב 0.12 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר