12-08-2009, 22:07
|
|
מנהל
|
|
חבר מתאריך: 31.07.06
|
|
|
האם היית מעדיפה שנעשה את הניסויים בבני אדם?
הרי ללא ניסויים, מדע הרפואה לא יתקדם לשום מקום.
למען הגילוי הנאות, אני עצמי חוקר ומבצע ניסויים במכרסמים באופן שוטף. אני מכיר היטב את כל הטיעונים נגד ניסויים בבעלי חיים ורובם הם בפירוש שטויות שנובעות מחוסר ידיעה או מדמגוגיה צרופה.
הטיעונים החזקים באמת (ושגם כנגדם קל יחסית להתעמת) אינם בשימוש בדרך כלל משום שהמתנגדים אינם מודעים להם.
אני מבין שאת מסכימה לגבי ניסויים קליניים לתרופות אבל מתנגדת למחקר בסיסי. ובכן, עלייך לדעת שהמחקר הבסיסי, גם זה שנראה במבט ראשון כלחלוטין איזוטרי, מביא לפריצות הדרך החשובות בתחום הקליני. אתן לך דוגמא:
הנושא שעניין אותי הכי פחות בזמן הלימודים היא התפתחות מערכת העצבים. תהיתי מדוע זה רלבנטי ואייך ניתן להצדיק את הניסויים בבעלי חיים בהקשר זה (שחלקם מזעזעים למדי) . כשהעמקתי בעניין הבנתי שדרך הבנת החוקים שמנחים את ההתפתחות, ניתן לתפלל את מערכת העצבים ולהביא לריפוי ושיקום-ואני מדבר על השתלות של תאי גזע, פקטורי גדילה למיניהם, מנגנונים לעידוד איחוי של עצבים קרועים (ובייחוד בעמוד השידרה). נעשו בזכות המחקרים הבסיסיים התפתחויות מדהימות בעשורים האחרונים ויש סיכוי טוב מאוד שאני ואת כבר לא נסבול (או נסבול פחות) ממחלות הניוון והשיטיון שמהם סבלו וסובלים הסבים והסבתות שלנו.
נכון שהחוקרים שואפים לפרסם משום שזהו המטבע העובר לסוחר בעולם המדעי. אז מה? זה אומר שלמחקרים שלהם אין חשיבות?
לידיעתך, כל מחקר בבעלי חיים נדרש לעמוד בקריטריונים נוקשים ולהוכיח שהוא מוצדק בפני וועדות מתאימות שכוללות לא רק מדענים. הוועדות האלו דורשות צימצום הסבל לבעלי החיים למינימום האפשרי וזה גם האינטרס של המדען משום שחיה חולה או סובלת היא לא בדיוק הנבדק האידיאלי.
ובכלל, הלהט של מתנגדי הניסויים בבעלי החיים מזכיר לי את הזעם הקדוש של הדתיים/חרדים כלפי ההומוסקסואליים. כמו שהדתיים כל כך קופצים בגלל ההומוסקסואליות ומתעלמים מעבירות חמורות בהרבה מזווית היהדות (כאלו המתייחסות למצוות עשרת הדיברות) כך גם קיצני המתנגדים לניסויים בבעלי חיים. הסבל שעובר על חיות מעבדה הינו באמת בטל בשישים בהשוואה לסבל של חיות משק. מספר חיות המשק הממותות ו/או מוחזקות בתנאים קשים ביותר גדול פי מאה ויותר ממספר החיות המוחזקות במעבדות ועבדתי מספיק בחקלאות בשביל להעיד על כך. וכאן הסבל ב-א-מ-ת מיותר משום שבני אדם יכולים לחיות יפה מאוד ללא מוצרים מין החי!
אבל מה? הרבה יותר "סקסי" וקל להפגין נגד ניסויים בבעלי חיים מאשר נגד המשקים החקלאיים או תעשיית ביגוד העור. שלא לדבר על זה שרבים מהמזועזעים מהניסויים בבעלי חיים צורכים לתאבון בשר ובייצים, מתהלכים בנעלי עור וכו'
|