לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-08-2009, 16:53
  guyxgreen guyxgreen אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.07.09
קורס נתמ"מ

שלום לכולם!
התגייסתי במרץ לקורס "איתן" ולאחר שסיימתי אותו לפני כחודש הגעתי לקצין מיון.
כשנכסתי לקצין המיון התברר לי שהצבא כבר עשה בשבילי בחירה לגבי התפקיד שאני הולך לעשות ואין לי שום דרך או סיכוי לשנות אותו.
הוא טען שבגלל שלמדתי בביה"ס אלקטרוניקה (בנוסף למחשבים) אז הצבא מעדיף לקחת אותי במקצוע הזה והבחירה היחידה שיש לי היא בין חיל התקשוב לח"א ושאם חשבתי שאני אקבל טמ"מ או כל תפקיד דומה אז אני יכול לשכוח מזה חד משמעית ושהוחלט שאני אהיה אלקטרונאי.
מלת הרבה ברירה אמרתי שאני רוצה להגיע לתקשוב ומשם עזבתי ונסעתי למחנה לוט"ם לפגישה עם מנהלת כוח האדם.
אחרי שיחה איתה התברר לי שאני עדיין לא מיועד לשום קורס או תפקיד וכי התפקיד שהיה רשום לי בסיפוח "טכנאי קשר טקטי" הוא רק הכללה של כל התפקידים בסגנון.
באותו הזמן ידעתי על תפקיד שנקרא טמ"מ וציינתי מול מנהלת הכ"א עד כמה אני רוצה וחשוב לי להגיע לתפקיד הזה והיא מצידה החתימה אותי על שנה קבע (במידה ואני אעבור את הקורס) ושלחה אותי לעבור סיווג בטחוני (עד עכשיו עוד אין תשובה).
רוב הקורסים וביניהם טק"ט וטמ"מ נפתחים בספטמבר ולכן קיבלתי סיפוח לחודש וקצת.
בגלל שאני גר בצפון ולא יכול לעשות יומיות כל יום ללוט"ם סיפחו אותי לבצ"פ 388 במחנה שמשון ששם דרך אגב יש מעבדות שבהם נמצאים יוצאי קורס טק"ט ודומיו ולפי מה שראיתי ושמעתי מהם הקורס הזה הוא "בלאי" ואמרו לי לנסות לצאת ממנו כל עוד אפשר.
עד היום אני לא יודע לאיזה תפקיד וקורס אני מיועד כי יש שתיקה מצד מחנה לוט"ם.
בנתיים בזמן הסיפוח שמעתי מידידה שלי על קורס נתמ"מ ועל מה שעושים בו והבנתי שזה בול מה שאני מחפש והתחלתי בטלפוניאדות ופקסיאדות לכל מי שרק אפשר וקשור לנושא ועברתי מספר קצינים ופקידים.
הכל נראה מבטיח מבחינת הנתונים והסיכוי שלי להגיע לבסמ"ח לעשות את המיונים עד היום הזה כשנמסר לי שיש 2 בעיות:
1) יש לי פרופיל 82 ואם אני אצליח תוך שבועיים להוריד אותו ל 64 אז יהיה לי עוד איזשהו סיכוי להגיע למיונים.
2) זה שלמדתי אלקטרוניקה חוסם לי את כל האפשרויות לקורסים אחרים

אם רק הייתם יודעים עד כמה אני רוצה את הקורס הזה וכמה פרפרתי באוויר כדי לקבל סיכוי להגיע לשם ואז הכל מתנפץ לי ככה בפנים.
אני כבר לא יודע מה עוד אפשר לעשות אבל אני לא מוכן לוותר ומקווה שתוכלו לייעץ לי ולעזור.
עוד עניין הוא שאני מאד רוצה לצאת לקצונה בחיל ולפי מה שהבנתי אם אני אצא לקצונה אז אני לא אתעסק כלל במה שלמדתי בנתמ"מ אבל מצד שאני איך שאני רואה את זה זה ייתן לי ידע, נסיון ובסיס חזק בנושאים הנלמדים שם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-08-2009, 16:46
  guyxgreen guyxgreen אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.07.09
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי DannyKO שמתחילה ב "אם אתה עומד בקריטריונים של..."

אם הייתי עומד בקרטריונים לשירות קרבי כבר היו לוקחים אותי לשם אבל עובדה שהגעתי לקצין מיון לתפקידים הלא קרביים.
הבעיה היא שמבחינת הבסמ"ח אני יכול לבוא ולעשות את המיונים אבל יש את הקטע של הפרופיל הרפואי שהוא קרטריון מבחינתם לכל דבר ומה לעשות שאין לי פרוטקציות כדי לעקוף את זה והעובדה שלמדתי אלקטרוניקה והאגף שלהם בתקשוב לא יוותר עליי וירצה אותי רוב הסיכויים לקורס טק"ט או משהו בסגנון.
אני באמת מנסה כל יום ויום לדבר עם עוד ועוד אנשים אבל מכל אחד אני מקבל תשובה שאני צריך לנסות להוריד פרופיל ומהר.
מנסיוני אני יודע שאין דבר שהוא בלתי אפשרי בצבא ויש לי דוגמה אישית לזה כשדחיתי גיוס בדיוק יום לפני.
יש לי המון רצון להגיע לשם ואני לא מוכן לוותר ובסופו של דבר אני גם אגיע לשם ואסיים בהצטיינות כמו שגם עשיתי בקורס הקודם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:06

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר