15-08-2009, 01:05
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Dancity שמתחילה ב "עזרה אני מתכנן לקנות גג עוד שבועיים ולא יודע מה."
קפצת גבוה מדי.
בתקציב שלך, אם אתה רוצה להיות מרוצה מהתוצאות, הייתי יורד מ"עדשה רחבה עם זום גבוה" ומתחיל עם קיט.
ברור לי שאתה רוצה 'משהו כבד יותר' כי הקיט מעאפנה, אבל כך גם התקציב שלך.
קשה להתייחס ברצינות להמלצה על מצלמה שתספק הכל במחיר כל כך נמוך.
לדעתי, גוף שיספק אותך מאוד, במיוחד אם אתה עובד הרבה עם LIVE-VIEW, תהיה ה D5000 של ניקון.
המסך שלך מתפרק בדומה למצלמות דמוי-SLR שמסתובבות כבר שנים בשוק (עד כמה שזכור לי, היא ה DSLR הראשונה ואולי גם היחידה עם הפיצ'ר הזה).
לצערך, היא מחוץ לתקציב שלך.
ה 1000D של קנון תכנס לך בתקציב, אבל לא עם עדשה בעלת זום גדול, ובטח ובטח שלא אחת איכותית.
ואם כבר מצאת איזו משומשת שנדחפת בתקציב בכוח פיסי לא מבוטל, היא לא תרצה אותך בכלל במאקרו.
לכן, לדעתי כדאי לפרק את הבעיה שלך לגורמים ולטפל בכל אחד מהם בנפרד.
גוף - אם ה Live-View חשוב לך, בדוק גופים המסוגלים לתת לך Live-View. ראה אילו מהגופים נכנס בתקציב שלך, ומשם נמשיך.
עדשה - אוקי, אז הבהרת לחלוטין שאתה לא רוצה קיט. איזו עדשה אתה כן רוצה? למה דווקא עם זום גדול? למה דווקא עדשה רחבה? למה דווקא מאקרו? עד כמה שידוע לי, אין עדשה שבאמת עושה את כל הדברים הללו יחד ולכן זה יהיה בלתי נמנע שתאלץ לחלק את רכישת האופטיקה שלך למספר עדשות.
או
1. עדשת זום רגילה עם זוית רחבה ויכולת מאקרו עד רמת הגדלה של 1:2 (במקום 1:1 במאקרו יעודי) וגם עדשת טלה.
2. עדשה רחבה במיוחד לצילומי נופים - ללא יכולת מאקרו + עדשת קיט שתסגור את הקצה הצר עבור פורטרטים
3. עדשת זום גדולה + עדשת מאקרו יעודית.
אתה תחרוג מהתקציב בכל מקרה, אבל זה מה שאתה ביקשת.
אם אתה יכול כרגע לעזוב את אחד האלמנטים ולהמתקד - נניח - רק במאקרו או רק בפורטרטים או רק בצילומי נופים, נוכל להמליץ לך על ציוד שיכנס כרגע בתקציב שלך, ולכשזה יגדל - קנה את השאר (או חלקים ממנו).
בהצלחה!
|