לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-09-2009, 11:22
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
בג"ץ: "החרדים לא נושאים בעול מרכזי במדינה"

מאת: גלעד גרוסמן, מערכת וואלה! חדשות

יום שלישי, 8 בספטמבר 2009, 9:49
הרכב מורחב של תשעה שופטי בג"ץ מתח ביקורת חריפה על "חוק טל", אך החליט להותיר אותו על כנו עד ינואר 2011. השופט רובינשטיין: "בטוחני שבסתר ליבם חשים בקושי ובמבוכה גם ראשי הציבור החרדי"

"עיקר מאמצי המדינה נסובים סביב הרעיון לצרף את בחורי הישיבות לשירות אזרחי ולא לשירות צבאי של ממש". ביניש (רויטרס)

"חוק טל", שחוקק ב-2002, מאפשר לכל תלמיד ישיבה להמשיך ללמוד עד גיל 22 (אילוסטרציה: עומר מירון)

הרכב מורחב של תשעה שופטי בג"ץ בראשות נשיאת בית המשפט העליון דורית ביניש החליט הבוקר (שלישי) להמשיך את יישום "חוק טל", המעניק שחרור מגיוס צבאי לתלמידי ישיבות ש"תורתם אומנותם" עד לינואר 2011. אז יתקיים דיון נוסף לגבי חוקיות החוק, "נכונים אנו לדחות לפרק זמן קצוב, כדי לברר במהלך תקופה זו אם המתגוננים הקבועים בחוק יש בהם לחולל שינוי משמעותי, אך נראה כי לא אצה הדרך לגורמים המופקדים על כך ברשות המבצעת וגרירת הרגליים נמשכת", כתבה השופטת אסתר חיות

http://news.walla.co.il/?w=/1/1568769&m=1&mid=74795

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-09-2009, 00:15
צלמית המשתמש של maorhag
  maorhag maorhag אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.01.06
שלח הודעה דרך MSN אל maorhag
שגם אותם הכנסת יכולה לשנות וחזר הדין
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "אבל בסמכות בית המשפט לקבוע אם חוק שחוקק ע"י הכנסת מנוגד לחוקי היסוד."

אני אגיד לך מה שאתה מזכיר לי,במערכת שלי בבית ספר כתוב ששעה 11 תהיה רק אם יש מגמות,ראיתי שהיה לנו בשעה 11 (שזה עד 6) מתמטיקה והלכתי למנהל ושאלתי אותו-"הרי כתוב רק מגמות,מתמטיקה זה לא מגמה" הוא אמר לי "אתה צודק,הפה שאסר הוא הפה שהתיר ועכשיו החלטתי שזה לא רק מגמות ואפשר גם הכל"
את הרעיון הבנת? הרי גם חוקי יסוד הכנסת יכולה לשנות,אם אני מחליט על משהו זה לא מכניס אותי להיות מחויב בו,זה מכניס את כל השאר (כמובן שח"כים באופן פרטי מחויבים לחוק אבל הכנסת כמוסד לא,כי היא יכולה לשנות אותו)

ישן 09-09-2009, 08:23
צלמית המשתמש של maorhag
  maorhag maorhag אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.01.06
שלח הודעה דרך MSN אל maorhag
כמו שענו לך,מיוחס או לא,היא יכולה
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "הכנסת יכולה לשנות אותו, ברוב מיוחס."

ולהבהיר עוד פעם:אני נגד פטור גורף מגיוס,ודאי שלא זו דרכה של תורה ויש כמה מצוות חשובות שמי שלא מתגייס מבטל אותן (יישוב א"י,לא תעמוד על דם רעך,הגנה על עם ישראל וכו')
אבל חוקי זה כן,חוק מטומטם,אידיוטי,נובע מלחץ של מפלגות מסוימות,ברור שלא היה עובר היום עוד פעם,כל מה שתגיד על החוק-בכל זאת הוא חוקי.
ולמה לא נגיד שחוק איסור מכירת חמץ בפסח הוא לא חוקי כי הוא מבטל את חירויות הפרט שלא פוגע באף אחד? אפשר להמשיך ככה הרבה זמן
בכל מקרה הבעיה פה היא שהתפקיד של בג"ץ הוא לייעץ ולבקר את הכנסת,לא בסמכותו לבטל חוקים והוא אינו יכול לעשות זאת,המקרה עוד יותר חמור כשיושבים שם אנשים עם אג'נדות פוליטיות מובהקות שמפרשים את החוק על הדרך שנראית להם ע"פ נטיה פוליטית,ואני אומר די,נמאס,לא בחרתי אותכם בקלפי אז אל תחליטו אם לפנות יישובים או לא

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:57

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר