|
במקור נכתב על ידי gilAF
אני לא יכול לשפוט את מסלול גמ"א, מכיוון שאני אינני מכיר את תכניו.
מה שאני כן יכול זה להמליץ על מסלול התוכניתנים בבסמ"ח, מה שנקרא ממר"מניקים ולהסביר מה ההבדל העקרוני והמשמעותי בין המסלול הנ"ל לגמ"א.
כאשר אתה מתמיין לאחד ממסלולי גמ"א או ככלל לאחד ממסלולי התוכנה של חיל המודיעין, החיל סומך על עברך, משמע הוא יבדוק איזה מסלולים עברת, לדוגמא מספר יח' לימוד בביה"ס, אם ברשותך תואר ו\או קורסים התואמים את דרישות המסלול הספציפי או היחידה הספציפית בחיל.
בנוסף תבדק מספר פעמים על הידע שלך בכתב + תצטרך לעבור מספר ראיונות עם סגל המסלול או אנשי היחידה המדוברת.
כל זה בשביל לוודא, שאתה אכן מתאים לשירות ולצרכים שהיחידה זקוקה להם.
בנוסף בדר"כ תדרש לחתום זמן מסויים של קבע לרוב שנה בלבד.
אך זה נפוץ פחות במסלולים המדוברים מכיוון שרוב הידע שלך נרכש עצמאית בעודך אזרח.
בניגוד לכך מסלול התוכניתן בבסמ"ח, אינו מסתמך על כל ידע נרכש בתחום התוכנה.
המיונים לקורס הינם אחידים, וחד פעמיים.
מוזמנים מלש"בים בעלי נתונים גבוהים (קב"א גבוהה- 52 אם אינני טועה), עוברים מספר מבחנים במשך מספר שעות, כאשר המורכב מביניהם הוא מחשבון הקרב.
ולאחר שכלול התשובות והציונים, הטובים ביותר מבינם מתקבלים(+פרוטקציונרים).
הקורס עצמו מתחיל מהרמות הבסיסיות ביותר של המחשב, ומתקדם מכיוון לימוד עקרונות התכנות, לשפות סף, ושפות גבוהות.
כל זה בקד"צ ובמשך כחצי שנה.
ולבסוף חתימה על שנתיים וחצי קבע.
העבודה ביחידות השונות דומה מאוד, הןמבחינת הטכנולוגיה, והן מבחינת התשתיות.
הדרישות מהתוכנה הן מאוד דומות.
השונה הוא המידע העובר והנאסף במערכות שונות.
ככה שמערכות מודיעניות ייאספו בעיקר מידע מודיעיני, ומערכות ירוקות אחרות ישמשו בתחום הלוגיסטי והמבצעי השונה(כך גם בחיל אוויר).
בסופו של דבר, אני יכול להגיד לך שהשוני בין המסלולים הוא ההילה והסיווג, הרבה יותר מעניין לפתח בשביל סיירת מטכ"ל מאשר לפתח בשביל תחום האפסנאות, גם אם מורכבות העבודה היא דומה.
|