לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה   מה שבראש היתרון האנסי | freedom.fresh.co.il   נושא: ילדה, רוצה לבוא אתי לדירה? –אני רק בת ארבע־עשרה. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > מה שבראש
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-09-2009, 12:34
צלמית המשתמש של בן אור
  בן אור בן אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.02.05
שלח הודעה דרך ICQ אל בן אור שלח הודעה דרך MSN אל בן אור Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי david-r שמתחילה ב "התעללות נוראית בתרנגולות המטילות ביצים!"

לא כל כך מפריע לי ההתעללות, זה הטבע החזק פוגע בחלש

מה שכן מפריע לי אלו אמרות כאלו
ציטוט:
בעולם הנאור, בעקבות מחקרים מדעיים ולחץ צרכני, הוצאו כלובי הסוללה מחוץ לחוק. כל מדינות האיחוד האירופי החלו בהחלפתם בתהליך הדרגתי, וכך גם מדינת קליפורניה, ארה"ב. ובישראל? בימים אלה משקיעה הממשלה מאות מיליוני שקלים בבניית כלובי סוללה חדשים – התעללות על חשבון משלמי המסים.

שאלו פשוט שקרים, באירופה לא ידוע לי על דבר כזה ואם היה באמת דבר כזה הם היו מצרפים קישור לחיזוק טענותיהם.
בארה"ב בטח שלא יהיה דבר כזה, שם המדינה לא נכנסת לכיסו של האזרח ולא תכריח בעלים של "מפעלי" ביצים לשנות את צורת הפעולה שלהם.
וגם בישראל הממשלה לא תממן עד שלא תהיה בעיה, רק בעלי ה"מפעלים" ממנים שדרוגים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-09-2009, 18:59
צלמית המשתמש של Seo
  Seo Seo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.07.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Seo שלח הודעה דרך MSN אל Seo Facebook profile
זה כבר משהו אחר לגמרי.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי בן אור שמתחילה ב "אנחנו לא עושים את זה ככה סתם..."

זה בסדר מבחינתך שיש מסעדות שמגישות אוכל מקולקל בהסוואה של אוכל גורמה כי זה יותר יעיל (מבזבז פחות ) ויותר חסכוני להן?

אז לאותן חברות זה יוצא יותר יעיל ויותר חסכוני, אבל מצד שני זה לא מוסרי, הרבה אנשים מוכרחים לקנות את היצור שלהן אפילו אם הם לא מרוצים מהמוצר (פשוט כי ביצי חופש לא נמכרות בכל מקום, עולות יותר ורוב הזמן זאת סתם חרטא ובדיוק אותה כמות התעללות).
אפשר לקצץ המון פינות כי זה יותר יעיל ויותר חסכוני, זה לא אומר שצריך. ואני מקווה שיתחילו לחוקק חוקים בארץ בנושא הזה כמה שיותר מהר, כמו שחוקקו תקנים לטריות אוכל שמוגש במסעדות למשל.

ישן 11-09-2009, 04:21
צלמית המשתמש של ShoobyD
  משתמש זכר ShoobyD מנהל ShoobyD אינו מחובר  
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות

חבר מתאריך: 04.06.06
שלח הודעה דרך MSN אל ShoobyD Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Seo שמתחילה ב "מצד אחד אתה לא מעריך חיים של..."

כי בחברה המערבית ו/או במאה ה-21 ה"מוסר" פתאום קפץ לשלטון?
אין כאן שום קשר למוסריות, יש שאלה של איפה שמים את הגבול ("מוסר" זה רק כינוי למוסכמות חברתיות)
הגבול אצלו מאד ברור, בין אדם לחיה, איפה הגבול שלך? האם הדברת חרקים גם נחשבת בעינייך כמעשה לא מוסרי?

שלא ייראה חלילה שאני מצדיק פגיעה בבעלי-חיים, בתור אדם מאמין אני יודע שהיהדות מחנכת לגילוי רחמים כלפיהם
יש אפילו איסור מפורש של צער בעלי חיים, בהנחה שזה לא לצורך, ויותר מזאת, חיוב גם להצילם מצער, אפילו חיות של הפקר או של גויים.

בסופו של דבר גם אצלי הגבול לא ממש ברור, אבל אני יכול להבין את נקודת הראות האגואיסטית שלו.

ישן 11-09-2009, 11:52
צלמית המשתמש של Seo
  Seo Seo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.07.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Seo שלח הודעה דרך MSN אל Seo Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "כי בחברה המערבית ו/או במאה..."

לא דיברתי על החברה המערבית או המאה ה21 בהקשר למוסר, דיברתי פשוט על זה שבזמן ובמקום הזה אנחנו לא מונעים על ידי יצרים בלבד, לכן לתרץ כל דבר ב"כי ככה זה בטבע" נשמע לי מצחיק. "רק כינוי למוסכמות חברתיות"? אז מה שזה רק? מה זה הזלזול הזה במוסכמות חברתיות? אם זה שם סימן שצריך את זה.

אני חושבת שהוא הבהיר כרגע שהגבול שלו זה בין עצמו לכל השאר.
איפה הגבול שלי? בין פגיעה בבע"ח שהיא לצורך (כמו ריסוס נגד ג'וקים) לבין פגיעה בבע"ח שהיא התעללות ושאפשר להימנע ממנה (כלובי סוללה, פרוות בעלי חיים). כרגע הוא אולי לא ברור פשוט מהסיבה שאת המצרכים שבהם אני משתמשת לא אני קונה, ולא כ"כ מתחשבים בנקודת הראות שלי בבית. אבל בעתיד כשתהיה לי שליטה יותר גדולה על מה שנכנס אלי הביתה (ואני מקווה שגם את הכסף לשלוט בזה) אני יודעת שאני כן אקנה ביצי חופש.

גם אני יכולה להבין את נקודת הראות שלו, זה למה אני לא מתווכחת איתו על הדעה שלו אחרי שהוא הבהיר אותה.

ישן 14-09-2009, 05:24
צלמית המשתמש של ShoobyD
  משתמש זכר ShoobyD מנהל ShoobyD אינו מחובר  
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות

חבר מתאריך: 04.06.06
שלח הודעה דרך MSN אל ShoobyD Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי Seo שמתחילה ב "מבחינתי גם מוסר וגם מוסכמה זה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Seo
אז לאותן חברות זה יוצא יותר יעיל ויותר חסכוני, אבל מצד שני זה לא מוסרי
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Seo
מילא אנשים שחושבים שזה לא מוסרי אבל קונים כי אין להם ברירה או כי הם פשוט מוצאים יותר יתרונות מחסרונות. אבל אני חושבת שמישהו שחושב שאין פה בעיה מוסרית, משהו לא בסדר אצלו. זאת התעללות לכל דבר (אפילו אתה הגדרת אותה כך) וממתי בהתעללות אין בעיה מוסרית?
כנראה שהבנתי לא נכון..

לו במקום לטעון "כי ככה זה בטבע" הוא היה אומר "כי ככה בא לי" או "כי ככה אני חושב", זה היה יותר מקובל עלייך?

ישן 10-09-2009, 17:10
  קילרוי קילרוי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.09
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי צ'יבורשקה שמתחילה ב "צמחונים אוכלים הרבה יותר מרק..."

"צמחונות" זו אחת המילים המוזרות, בהתחשב בעובדה שצמחונים צורכים מוצרי חלב וביצים, שמקורם לא בדיוק בצומח. זה קצת מוזר (שלא נאמר צבוע) מצד אדם שטוען שנמנע מבשר "מטעמי מצפון", ליהנות מתוצרי תעשייה שגורמת לחיות ללא פחות סבל מתעשיית הבשר, אם לא יותר. פרות החלב, לדוגמה, סובלות ייסורים מזעזעים למשך כל חייהן האומללים והקצרים-באופן-לא-טבעי (מכניסים אותן להריונות שוב ושוב בשביל אספקת חלב סדירה רק בשביל לנשול אותן מיד מהעגלים, שואבים מהן עשרות ליטרים על בסיס יומי, כורתים להן פטמות ללא הרדמה, ועוד זוועות. כשהן מתמוטטות מתשישות, זיהומים ומחלות אחרי שנים אחדות ולא ניתן לנצל אותן בשביל חלב יותר, הן נגררות לשחיטה). באופן אישי, הייתי מרגיש הרבה יותר רע עם צריכת חלב ומוצריו מאשר עם צריכת בשר עוף, מכיוון שהסימפטיה שלי לפרות (יונקים מאוד מודעים ומתוחכמים) קצת יותר גדולה.
ישן 10-09-2009, 23:06
  Lance Lance אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.04
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי david-r שמתחילה ב "התעללות נוראית בתרנגולות המטילות ביצים!"

כבר קרוב ל 4 שנים שאני אוכל רק ביצי חופש, והתוצר מעולה ולא יקר בהרבה (תלוי מי).
ביצי החופש, מלבד שמאפשרות לתרנגולות לנוע בחופשיות ולנוח,
הן גם יותר בריאות משום שאין בהם אנטיביוטיקה כמו שיש בעופות של לולי הסליל הנוראיים האלה.
למה אנטיביוטיקה? כדי למנוע תמותה - למה תמותה? כי הדחיסות של העופות המסכנות הללו
אחת על השניה, מביא אותן לנקר זו בזו ולפצוע אחת את השניה, וכמו כן בשל הצפיפות והעמידה במקום,
נאלצות העופות להטיל את צרכיהן (משני הסוגים) על העופות שמתחתיהן וחוזר חלילה,
לכן כדי למנוע קטסטרופה בקטריאלית, מוזרקים לעופות האלה (אם כבר אפשר לקרוא להן ככה במצב הזה),
אנטיביוטיקה בכמויות מסחריות, שמועברת באופן טבעי אל הביצים שהן מטילות, ואל הצלחת שלנו.

את ביצי החופש שאני קונה, אני קונה בהפרש של 6-7 שקל מהקרטון התעשייתי,
המצפון שלי שקט, האוכל שלי נקי מבקטריות, ואני יודע שעשיתי טיפל'ה טוב בעולם הרע הזה, אז למה לא
ישן 11-09-2009, 16:00
  Lance Lance אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.04
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי Oasis11 שמתחילה ב "איך אתה כל כך בטוח שהאוכל שלך..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Oasis11
איך אתה כל כך בטוח שהאוכל שלך נקי מבקטריות? :O
שאני אבין, אין בעיה לאכול ביצי חופש טריות? אין חשש לסלמונלה?
מזון סטרילי? אין ממש חיה כזאת

מה הקשר לבקטריות? אני מדבר על אנטיביוטיקה, אתה מבין את ההבדל בכלל, בין כימי לביולוגי?
שאני אומר לך שאין לביצי חופש אנטיביוטיקה, זה כי אין צורך בכך, משום שהן לא בתנאי דחיסה.
האנטיביוטיקה מוחדרת ע"י בני אדם לעופות, כדי למנוע מהצואה והשתן שלהם, בהעדר יכולת לזוז,
לייצר זיהום שיעבור לביצים, כנ"ל לגבי הדימומים שלהם מניקורים של עופות אחרים שדחוסים איתם.
חוץ מזה, שסלמונלה נובעת מביצים מקולקלות או ביצים שאוכלים אותן לא מבושלות,
אם הביצים בתאריך הנכון, והצבע שלהן בצבע הנכון כשאתה שובר אותן, אין שום סיבה לדאגה.

ביצי חופש הן מן הסתם הרבה יותר בריאות וטבעיות
מביצים שבאות מלולי הסליל הנוראיים והמצחינים האלה,
ובלי שום קשר, לא צריך להפריז בכמות הביצים שאוכלים - 5-7 ביצים בשבוע זה מספיק.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:50

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר