03-10-2009, 11:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.04
|
|
|
אצלך עוותי דברי הולכים ומחמירים
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב ""במלואם" - ממש כפי שכתבתי לך בעבר, אתה כל הזמן נע עוד ועוד שמאלה..."
במכתבי עליו אתה הגבת, התייחסתי לסרבנים, שאני מתנגד להם בכל תוקף. ציינתי את דרכם, שהיא איננה דרכי. ואתה "קופץ על המציאה" כמוצא "שלל רב" לעוות את "משנתי".
1. אני בעד תקוני גבול, בהתאם למצב הדמוגרפי שנוצר בעקבות כבושי 1967. אני בעד כלילת שטחים, שמזרחה ל"קו הירוק" לשטחי גבולות הקבע של המדינה.
2. מהיכן לקחת 600,000 יהודים ? אני מתייחס להחזיר לתחומי מדינת ישראל (הישנים/החדשים (בעקבות ההסכם)), את אלו הנמצאים בהתנחלויות שהוקמו בלהט קריאתו של אריאל שרון - רוצו ןהתיישבו, תחת כל עץ רענן ועל כל גבעה. התנחלויות שהוקמו בכוונת מכוון, שלא לאפשר כל הסדר עם הפלסטינאים.
3. אני בעד לאפשר לכל מי שחפץ בכך, להשאר במקומו הנוכחי ולקבל את דין השלטון כמו כל אזרח במדינה בה הוא חי.
4. אני נגד סיפוח של כ- 250,000 פלסטינאים, שבתחומי ירושלים ועוד אינני יודע כמה עשרות אלפים, מאלו הנמצאים כיום מזרחית לקו הירוק, למדינת ישראל.
5. אני תומך בעזרה מלאה למפונים וישובם במקומם החדש.
הסיוע חייב להנתן תוך כדי שתוף פעולה עם המפונים (לא כפי שהייתה ההתנגדות המוחלטת בגוש קטיף). יש להערך מראש למצב של חזרה הביתה וכבר כיום יש לחוקק חוק, שיאפשר סיוע לכל מי שחפץ לחזור כבר היום.
6. מדינת ישראל שלי - היא זאת שכולם מאמינים בה, כולל ראשי הממשלה הימניים (ראה הצהרותיו האחרונות של בנימין נתניהו - בחיר לבך), הפועלים מכוח האילוץ למימושה. זוהי מדינה, חזקה ובטוחה מכל הבחינות ומסוגלת לאפשר גם למדינות שכנות לחיות לידה, תוך כדי כיבוד הדדי.
7. מדינת הפנטזיה, היא זאת שמוטת שליטתה תהיה על הגדה המערבית כולה ויש הסבורים גם על רצועת עזה - זוהי מדינה שלא תשרוד לאורך ימים ותקרוס תחת משקלם העודף של הפלסטינאים שבתוכה.
8. מדינת ישראל הוקמה כמדינה ציונית ותשאר כזאת, אם תדע לשמור על עקרונות הציונות. מדינה המקיימת את זכות השבות לגבי יהודים (לדעתי יש להרחיב את המושג יהודי, מעבר המוגדר כיום). יחד עם זאת היא מדינה דמוקרטית לגבי תושביה הלא יהודים.
9. הישראליות בהגדרתי, כפי שהסברתי רבות, היא למען הפרדת הדת מן המדינה. ההגדרה הזהה בין הדת היהודית (האמונה) לבין הלאום היהודי גורמת לעוות המציאות.
ישראלי על פי הגדרתי הוא יהודי שעלה למדינת ישראל, ללא כל קשר לאמונתו או לאי אמונתו. לעם ישראל ניתן להצטרף על פי קריטריטנים, היסטוריים ותרבותיים ולאו דוקא בעקבות גיור כהלכה.
10. אינני יודע מהיכן הידע הרחב שלך בהקשר לחברים שלי. החברים שלי הם אלו שבנו ועדין בונים את מדינת ישראל בעשר אצבעות. הם אלו ששרתו במערכות ישראל והגנו ומגינים על גבולותיה. הם מלאו וממלאים את חוקי מדינת ישראל ופועלים על פי החלטות הממשלה והכנסת - גם אם החלטות אלו מנוגדות ולהשקפתם.
11.במדינת ישראל "מקדשים" את והדמוקרטיה ונגד ממשלה פועלים אך ורק בשיטות דמוקרטיות. החברה שלי פועלים אך ורק לטובתה של מדינת ישראל ללא כל שיקולים זרים.
12. אני נגד פעולה בחו"ל נגד מדינת ישראל וכנגד החלטות לגיטימיות של ממשלות ישראל. לא משמאל ולא מימין. אני גם נגד מימון חיצוני של פעולות שביסודותיהן פוליטיות - כולל תמיכה בישובם של שטחים בעיתיים ושטחים במחלוקת.
13. אני מציע, שתקבל את דברי כפי שאני מעלה אותם על הכתב. אתה יכול שלא להאמין להם אבל ליצור פנטסיות המעוותות את דעותי ומעלות על הכתב מהרהורי לבך השקריים - זוהי איננה התנהגות של אדם נורמטיבי.
אתה מבקש התייחסות מלאה ורצינית - מה הטעם בכך, כאשר אתה בודה דברים שלא כתבתי, שאפילו לא חשבתי בכוונם, כאילו ממקלתי הם באו.
|