05-10-2009, 05:26
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.06
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי BigSmoke
רבים לפניך זיזלו בחסן נסראללה והתבדו. ישאל לא צריכה לזלזל באף מחבל ולננקוט ביד קשה נגד כולם, כי קצב ההשתנות באזור הוא מהיר מאוד.
סוחר הגופות המתועב הזה, התעלה על עצמו בכך ש"מכר" לישראלים אפס מידע, כך שישראל לא ידעה כלל שהיא סוחרת בגופות (בוודאי שלא בעיסקה השניה). להפוך את זה לכשלונו של נסראללה? הטרוריסט הזה ידע להסתיר מהמודיעין הטוב בעולם מידע במשך שנים ושיחק את משחק ה"רון ארד 2" שלו כדי לשחק לנו על המצפון. אני לא צריך להזכיר לך את החטיפה של טננבאום שבזמן חטיפתו היה אל"מ במילואים.
אני לא לבנוני ולא איכפת לי ממה הלבנונים חוששים - אני יודע ממה אני חושש ונסראללה הוא אחת החששות האלו, גם אם נראה לך שלרגע הוא יצא מהפריים.
|
ורבים עוד יותר זלזלו במדינת ישראל, חלק מהם כבר לא איתנו.
נכון שלא צריך לזלזל באף מחבל, כולל כאלו מסוכנים פחות מנסאראללה שמעולם לא טענתי שהוא לא מסוכן אבל מצד שני אין גם טעם להעצים את החלאה הזה.
זה לא לגמרי מדוייק שישראל לא ידעה שהיא סוחרת בגופות גם בעיסקה השניה אבל לדעתי יותר משהייתה זו הצלחה של ההוא עם המגבת היה זה באמת טמטום מצידנו ברמה שקשה לי מאוד להבין. אל"מותו של טננבאום יש לה מעט מאוד, אם בכלל, עם חטיפתו, למעט, כמובן, היותה עניין שהעצים את ערכו בעיני החיזבאללה (וכניראה שגם בעיני שרון). טננבאום לא היה (כניראה) בשום תפקיד רישמי ולא נהנה מהגנת המדינה כשיצא להרפתקאה המפוקפקת מאוד שלו. מה שהיה פה בעיקר זה אופורטוניזם פיקחי מצד המגבת.
גם לא טענתי שנסראללה יצא מהפריים, ברור שהוא לא (לפחות זמנית ולמרות שלפי הדיווחים האירנים תלשו לו גם כמה נוצות מהזנב) אבל כפי שטענתי כבר כמה פעמים פה כולל בתגובה הזו, אין טעם להעצים את דמותו. הוא מסוכן, הוא יכול לגרום צרות צרורות, אנחנו מוקפים באויבים מסוכנים ממנו, הצבא הסורי למשל ובכל מיקרה בהתנגשות הבאה בין צה"ל לחיזבאללה ההימור הבטוח יותר לדעתי יהיה לשים את הכסף על צה"ל.