|
במקור נכתב על ידי minimax
קודם כל, לא בכל מדינות המפרץ הפרסי מונהגים חוקי השריעה. דובאי, למשל, היא מדינה מתירנית למדי. בסעודיה מונהגים חוקי צניעות קפדניים, אבל רק נגד התושבים המקומיים. סעודיה מונהגת על פי חוקי הקוראן והשריעה. את מוזמנת לבדוק את זה ולהלך בביקיני בחוצות ריאד, נראה את הסובלנות הדתית הסעודית הידועה (אם את יותר בקטע של כישופים, תדעי שלא מומלץ לעשות זאת בסעודיה כי גם על זה את עלולה לאבד את חייך) או אם את מתעקשת, באבו דאבי. המהנדסים הזרים מהמערב חיים במתחמים סגורים כי מין הסתם הנסיכויות צריכות את עזרת המהנדסים ולכן נזהרות מלגעת בעושי מלאכתם שמגיעים מבחוץ. את לא חושבת שהם עד כדי כך דפוקים( וזאת עוד טעות קריטית של השלטונות שבמקום לפתח את אנשי המקצוע הפנימיים מסתמכת על אנשי חוץ. אולי זה מראה על רמת החינוך שחלק כל כך התפארו בה, שבעצם אנשי מגדל השן ואלו בלבד נהנים מהשכלה מערבית מסוימת, שנוגעת כנראה בעיקר לעסקים ). ואת רק מוכיחה את ההפך, כשאת בעצמך אומרת שעליהם לבודד את המערביים, ושציפור בכלוב זו לא הדוגמה האידיאלית לחופש שאמור להיות למיליוני התיירים המערביים.
משלהם, ומשטרת הדת לא מעיזה להיכנס לשם. תתפלאי, אבל גם באירן או בסעודיה לא נכנסים לתוך הבתים סתם כך כדי לראות אם מוחמד לומד שריעה, אז למה שמשטרת הדת תכנס? המערביים נמצאים במתחם שלהם ונזהרים לא להרגיז את "חכמי ההלכה" יותר מדי, ברגע שהם יחצו קו אדום הם פשוט יגורשו בלחץ ה"חכמים". גם כשאתה שומע על עריפת ראשים בכיכר, הקורבנות הם זרים מהעולם השלישי: פקיסטנים, בנגלדשים וכו'. איזה יופי שרק אנשים דרג ז' עלולים לאבד את החיים שלהם, אנחנו יכולים להיות רגועים אה? שוב פעם, את רק מוכיחה שאפילו מראית העין שמנסים ליצור היא שקרית, ואת בעצמך מראה שמדובר באינטרס ולא בשום פתיחות. הסיכוי שתושב ממדינה מערבית יוצא להורג או יאבד את ידו שואף לאפס.
ובניגוד למה שאתה טוען, מדינות המפרץ משקיעות בתחום שהוא הכי הכי חשוב: החינוך. בערב הסעודית מקימים היום שלוחות של אוניברסיטאות מה IV league, ותוכל למצוא שם את טובי המוחות.
החינוך של מדינות המפרץ הוא פיקציה בדיוק כפי שתיירות המפרץ היא פיקציה.
אשמח אם תפני אותי אל מחקר סעודי מטלטל מהשנים האחרונות שלא נוגע לאיסלאם. אולי בעצם תפני אותי לזוכה פרס נובל סעודי מהשנים האחרונות? באיזשהו תחום? את יודעת מה, איזשהי מדינה מאיזור הנסיכויות? ודי לחכימא ברמיזה... וזה בנוגע לחינוך המהולל
ותרשי לי לחלוק עלייך, תרגום החינוך (אם הם באמת מקבלים כזה) מהלכה למעשה הוא החשוב ביותר.
|