לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-10-2009, 16:31
  elvis1977 elvis1977 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.07
ערוץ7:"ח"כ אורבך: השמלאנים מתחילים לטוס לחו"ל כבר בגיל 18"

ציטוט:
ח"כ אורי אורבך (האיחוד הלאומי) קבל במליאת הכנסת על המנהג השמאלני לטוס בכל העולם ולהוציא את שם ישראל לרע בגויים, "אותי לא מזמינים לאיטליה וצרפת אלא לקדומים וקרני שומרון".

"עכשיו אנחנו רואים נערים בני 18, סרבנים, אשר חוץ ממעשה הסרבנות, המגונה בפני עצמו, נוסעים לדרום אפריקה למסע סרקבנות. אולי כדאי להציע שהשמאלנים הצעירים הללו ידחו את הנסיעות לפחות לאחר הגיל בו חבריהם משרתים בצבא", תהה אורבך.

http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/266085

אמירה מטופשת ומטומטמת, מכלילה, ומיותרת.

אני טסתי לחו"ל לראשונה בגיל 17.5 ואני ממש לא מבית שמאלני.

יש לא מעט שמאלנים שמשרתים בצה"ל ביחידות הכי קרביות, וגם מתחת למצבות, לצערי.

שאורבך יתנצל!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-10-2009, 17:03

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "עם כל הסלידה שאני חש כלפי הסרבנים, יתכן ודווקא לקו המיליטנטי פטריוטי ששטף את המדינה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי stoned
בעשור האחרון יש יד בדבר.

פתרון "צודק" (אבל לא בהכרח טוב) הוא לאפשר לסרבני המצפון לעשות שירות לאומי במקום שירות צבאי, ובכך להשאיר את הדיון בנוגע לסרבנותם בתוך המדינה ולא להקיא אותם החוצה, ואז אין פלא שהם מלכלכים על מדינת ישראל בעולם.

לי היתה הכרות מעמיקה עם סרבן ידוע ( לא אציין את שמו ).

אחרי כמה סיבובים שלו בבתי הכלא בארץ, שלחתי אותו לבקו"מ, עם המלצה חמה לשחרר אותו מצה"ל ( ואכן כך היה ), כי הגעתי למסקנה ( ולא רק אני ), כי מדובר בביזבוז זמן, מה גם שם זה היה נעשה כבר בהתחלה, היה פחות רעש, ופחות עלות לצבא.

ישן 13-10-2009, 18:03

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "אני יכול להבין שלא מעוניינים שיציאה על סרבנות תהפוך למפלטם של העצלנים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי stoned
אולם זו סוגיה שכדאי לשקול מחדש מדי פעם מבחינת שיקולי עלות תועלת.

אם היינו במדינה קצת יותר נורמלית מבחינה ביטחונית, היה ניתן לבצע רפורמה מבחינת השירות הלאומי ובכך לאפשר לסרבני מצפון (זכרים) לבצע שירות לאומי כתחליף לשירות צבאי, יחד עם עוד מגזרים או פרטים שלא מתאימים לשירות צבאי.

אני בעד שירות לאומי לכל אותם מיגזרים:

מה מפריע לערבי לעשות שירות לאומי בבית חולים? בשח"מ?

מה מפריע לחרדי לעשות כנ"ל? ממילא חלק מהם מתנדבים ב"הצלה".

הבעיה היא שבשני המיגזרים האלו יש להם מנהיגים:

הרבנים, והאימאמים, וזו הבעיה.הם עדר.

ישן 13-10-2009, 18:14
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
אני הייתי נוקט בדרך של מעגלים.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "[QUOTE=stoned]אולם זו סוגיה..."

המעגל הפנימי הוא שירות צבאי בצה"ל, מעגל חיצוני יותר הוא שירות לאומי, והמעגל שאחריו הוא חוסר שירות.

הזכויות וההטבות שמקבלים נעים מהמרכז החוצה, מי שמרת בצה"ל מקבל את מירב הזכויות, אלו שמשרתים שירות לאומי מקבלים פחות זכויות ואלו שלא שירתו כלל מקבלים הכי פחות זכויות.

כאשר הסייג הוא שיהיו "צינורות" מהפנים החוצה ששומרות על זכויות, כגון אדם עם מוגבלות פיזית שלא יכול לשרת בצה"ל אך מאפשרת שירות לאומי, יקבל את מלוא הזכויות כמו אדם ששירת בצה"ל, ואם המוגבלות הפיזית מונעת ממנו לשרת גם בשירות לאומי, יזכה לזכויותיו גם במידה ולא שירת כלל.

לגבי מתן פטור כללי למגזר (חרדים, ערבים), יגבשו מדיניות בנוגע לשאלה האם הפטור הגורף שהם מקבלים משירות צבאי קנה להם באופן אוטומטי זכויות מלאות בשירות לאומי או לא.

ישן 14-10-2009, 04:58
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
סרבן ומצפון אינם הולכים ביחד
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "לי יש פתרון יותר קיצוני"

סרבן איננו עוטף עצמו בהילה של מצפון. מדוע הוא מסרב? - ככה!

הגדרת כל סרבן, כבעל מצפון עושה עוול גדול לבעלי המצפון האמיתיים, שאינם מסוגלים לחיות לאור דרישות הנראות להם כפגיעה באדם אחר או בצור מחצבתם.

להכניס לכלא בעל מצפון מוכח ו/או מי שאכן ובאמת תורתו אומנותו - איננו פתרון. זוהי פשוט התעללות בבני אדם. יחד עם זאת אין לאפשר לאף אזרח להתחמק משרות למען המדינה וניתן למצוא מגוון רחב של נושאים שיתאימו למצפונם ולאורח חייהם של כולם.

סרבן המוציא דיבת הארץ בחו"ל איננו בשום פנים ואופן בעל מצפון. הוא מנסה לכרות את הענף, המזין אותו, עליו הוא יושב. "מלחמות" יש לעשות בבית במהלך הדמוקרטי הנהוג במדינתנו. אני משוכנע שאצל מרביתם המעשה הוא חלק ממעשי ה"שטות" של גיל הבגרות. זה יעבור להם במהרה ויהפכו לאזרחים מועילים במדינה.
ישן 14-10-2009, 12:28
  omry n omry n אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.08.07
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "עם כל הסלידה שאני חש כלפי הסרבנים, יתכן ודווקא לקו המיליטנטי פטריוטי ששטף את המדינה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי stoned
בעשור האחרון יש יד בדבר.

פתרון "צודק" (אבל לא בהכרח טוב) הוא לאפשר לסרבני המצפון לעשות שירות לאומי במקום שירות צבאי, ובכך להשאיר את הדיון בנוגע לסרבנותם בתוך המדינה ולא להקיא אותם החוצה, ואז אין פלא שהם מלכלכים על מדינת ישראל בעולם.

להפך, מה שגרם למה שאתה אומר הוא התחושה שמתחילה להיווצר כאן תרבות השתמטות שאף אחד לא מגנה, שכל מפורסם מצהיר בריש גלי שהוא לא עשה צבא כי לא מתאים לו, ומה שגרם לזה זה מלחמת לבנון השנייה, מאז החלו להלחם בתופעה. לפחות עכשיו נהנים לראות אותם מכחילים ומגמגמים ש"הצבא החליט לשחרר אותי" כאשר שואלים אותם לגבי שירותם הצבאי ולא רואים את תחושת היהירות וה"ציפצפתי על הצבא" שנהייתה פה.
זבל.

אתה לא מקיא אותם החוצה, הם מקיאים את עצמם. אז מה אתה רוצה לעשות? לאפשר להם להשתמט, ואז הם יעשו בדיוק את אותו דבר, ותהיה להם לגיטימציה ואפילו עזרה מצידך.
ישן 14-10-2009, 14:11
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
קיצוניות גוררת קיצוניות.
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי omry n שמתחילה ב "[QUOTE=stoned]בעשור האחרון יש..."

אני מודע לכך שהגענו לשלב בו חוסר שירות צבאי הפך להיות דבר שלא רק שאינו אסור, אלא אפילו היה מוחצן ונראה כי מחבקים ומעדיפים את הלא משרתים על ה"פראיירים" שכן משרתים.

מצד שני, במיוחד לאחר פרוץ איניתיאדת אל-אקצה נתקפנו בפרץ פטריוטיזם שהוקצן עד לרמה בה מחפשים בנרות מי שירת ומי לא, וכאן, בסופו של דבר, מחטיאים את המטרה.

יש הבדל עצום בין לסרב לשרת בצה"ל כי מבחינת אמונתך האישית כל האינטראקציה שלנו עם הפלסטינים היא שגויה, ובין לחבור עם אלו שמטרתם היא השמדת ישראל, וכאשר אתה לוקח את ה"מלחמה בהשתמטות" יותר מדי רחוק, זה בדיוק מה שאתה מעודד.

ישן 14-10-2009, 05:05
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "התייחסת לכל הנאמר?"

עובדה קטנה שאף אחד פה לא ציין כאן.
בחורה שלא רוצה לשרת בצבא, הולכת ואומרת שהיא לא רוצה לשרת... אם יש עודף יש נשים באותו מחזור משחררים אותה בלי שום קלון או משהו אחר. היא לא עושה אפילו שירות לאומי.
על מקרים כאלה אף אחד לא מדבר מסיבה כל שהיא. אותן נשים ישר הולכות ללמוד באונברסיטה, כמו הערבים שלא תורמים למדינה.
בר רפאלי ש"אוהבת" את ישראל הייתה פשוט צריכה להצהיר, שהיא לט רוצה לשרת. היו משחררים אותה בקלות. היא לא הייתה צריכה להתחתן בכאילו או להצהיר שהיא דתיה כמון מאיה בוסקילה. בחורה גם יהודיה קל לה מאוד להשתחרר ובלי נישואים בכאילו או הצהרה שהיא דתייה...
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

נערך לאחרונה ע"י linuxsboot בתאריך 14-10-2009 בשעה 05:09.
ישן 14-10-2009, 13:58
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "אין כזה דבר "עודף בנות". זהו..."

אני מכיר שני בחורות שככה שוחררו מהצבא. אחת בגילי ואחת צעירה ממני בכמה שנים.
אמרו שהן לא רוצות לשרת בלישכת הגיוס ונתנו להן ללכת וזהו. בלי קב"ן ובלי כלום. כמו שמשחררים דתיים ותלמידי ישיבות. אותו הליך פטור מהיר וזהו, הן מחוץ לצבא בקלות.
בלי "נישואי שקר" במקרה של בר רפאלי או הצהרה שהן דתיות במקרה של בוסקילה...
גברת רפאלי או בוסקילה היו צריכות לומר מה שאותן בחורות אמרו והיו משוחררות משירות בקלות.
זה שהרבה אנשים לא יודעים על זה, לא אומר שזה לא קיים בשטח.
אני מכיר עוד כמה בחורות עם אותו סיפור של שיחרור מהיר.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 14-10-2009, 09:34
  ad99 ad99 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.05.03
חברים אינכם מבינים את "תעשיית השלום" של השמאל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "ערוץ7:"ח"כ אורבך: השמלאנים מתחילים לטוס לחו"ל כבר בגיל 18""

אני מניח שלאורי אורבך אין בעייה עם זה שנערים נוסעים לחו"ל, שמאלנים א לא. אבל הוא האיר נקודה שרק לאחרונה השמאלנים שמואל הספרי ואלדד יניב התיחסו אליה כ"תעשיית השלום".

צריך לזכור שהתעשייה הזו מפרנסת במשרה חלקית או מלאה לפחות מאות ישראלים שעבורם להיות שמאלני ו"נגד הכיבוש" זו תעסוקה במשרה חלקית או מלאה. ממש "תורתם אומנותם". התעשייה הזו ממונת באמצעות תרומות הזורמות מכל העולם. חלק לא מבוטל מהכספים מגיעים מגורמים זרים - ממשלות ואירגונים חצי ממשלתיים - שיש להם עניין בלחץ על ישראל במקרה הטוב ובהבאשת ריחה של ישראל בעולם במקרה הפחות טוב. הכספים האלה מממנים למאות ישראלים נסיעות לכנסים אירועים סימפוזיונים והרצאות, בקיצור טיולים נחמדים לחו"ל. אני מכיר "פעילים" כאלה בעיקר במר"צ שנסען במשך השנים לעשרות נסיעות כאלה לחו"ל ולא הוציאו אגורה מכיסם. ה"שמיניסטים" האלה שנסעו להבאיש את ריחה של ישראל לדרום אפריקה הרי לא עשו זאת מכספי הוריהם כפי שמקובל בטיול של "ערב גיוס,..מישהו מימן את הנסיעה. תלכו אחרי הכסף ותדעו למי היה אינטרס..

הבעייה היא שאירגוני השמאל שממומנים בכסף זר עם אינטרסים זרים, מנסים להפעיל לחץ דרך חו"ל על מדינת ישראל לשנות מהותית את מדיניותה, לאחר שכשלו פעם אחר פעם לזכות באמון הבוחר הישראלי. אי אפשר להיות חלק מהמשחק הדמוקרטי ובה בשעה לפעול באורח אנטי דמוקרטי על ידי נסיון לאכוף על המדינה מבחוץ את השינוי שכשלו להביא מבפנים. ברור גם שכדי להמשיך בגיוס הכספים עליהם להציג לפני המממנים על העת "קבלות". אם לא יספקו את הסחורה המצופה לא יקבלו כסף.

כצעד ראשון יש לפעול בדומה לארצות הברית, ולהכריז על אירגונים שמקבלים כספים מממשלות ואירגונים זרים עבור פעילות בעלת גוון פוליטי כעל "סוכנים זרים" ולהטיל עליהם חובת דיווח שקיפות ומגבלות נוספות בנובעות מהיותם שלוחות של גורמים זרים למגינה ולאינטרסים שלה. לפחות שכולם ידעו שמדובר בסוכן זר.

"אל כובשי כנען בסופה - ואסרוהו ברצועות של תפילין.."
טשרניחובסקי, אל מול פסל אפולו

ישן 14-10-2009, 13:05
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
לא צריך להתרחק מהם!
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "מצד שני, ככל שנתרחק מהם כך הם יאומצו יותר ע"י גומרים אנטי-ישראלים הפועלים במסווה של"

זאת בעייה פנימית שלנו ומחדל שעד כה לא מצאנו מסגרת הולמת לרכי הלב הללו.

יש עשרות מוסדות/ארגונים/עמותות שאפשר לפנות אליהם בבקשה שיקלטו את המשתמטים משרות צבאי למשך שנה ואף יותר.
לא צריך לקרוא לזה שרות לאומי - כי ממילא הם מצביעים ברגליים כנגד כל דבר שמריח לאומיות/לאומניות.\

פשוט צריך לקרוא לזה התנדבות למען הקהילה - חוק שיוחל על כל בן 18.
פשוט ולעניין. אותו בוגר י"ב קיבל מהמדינה ומן הסתם עוד יהנה משרותיה ועל כן עליו להחזיר/לפרוע את החוב בשרות למען הקהילה במשך שנה/שנתיים או כמה שהחוק יטיל עליו.

אם לא יעמדו בתנאי זה - ישללו מהם זכויות יסוד המגיעות לאזרח במדינת ישראל. לא צריך ישר כלא , אלא לפגוע בכיס (ישראלים לא מתעלפים על פגיעה בכיסם).

ואז שילך מצידי לרעות בשדות זרים וידבר כמה שהוא רוצה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:46

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר