17-10-2009, 13:11
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.10.08
|
|
|
הרשת הביתית כבר קיימת אבל שיניתי והפלתי הכל בטעות
אהלן חבר'ה,
בבית שלי יש רשת ביתית (אלחוטית) שהוגדרה בעבר והכל תקין. רציתי להתחבר אליה באמצעות הלפטופ החדש שלי (Asus 1005HA), דרך ה-Wi-Fi. עממה, שכחתי את הסיסמה (המפתח; ה-Key) שהגדיר בעבר הטכנאי.
חשבתי שהדרך ההיגיונית היא למצוא את הסיסמה, או לשאול מי שזוכר, ולהתחבר. לא מצאנו. אז לפחות מצאנו את הסיסמה להגדרות הראוטר, ומכשנכנסתי להגדרות, שיניתי את הסיסמה להתחברות לרשת הביתית.
פתאום, שום מחשב או אייפוד שמנסה להתחבר לרשת לא מצליח.
אז בגדול... (רגע של רקע נתונים)
יש לי ראוטר מדגם TrendNet TEW-631BRP. כחול, שלוש אנטנות וחמוד.
יש שני לפטופים, אייפוד ומחשב נייח. הראוטר מנוהל מהמחשב הנייח, ולפטופ ישן אחד מתחבר באמצעות Wi-Fi לראוטר. השינויים שעשיתי הם: ביטלתי את שיטת ההצפנה "WEP", ובחרתי את שיטת ההצפנה "WPA2" ובחרתי בעצמי סיסמה בת 10 תווים (שמעתי משהו על סיסמה בת 63 תווים? HEX? ACSII? מה צריך לעשות? לא הכי נסגרתי על זה...).
שמתי לב ששירות ה-DHCP מופעל. אבל הבנתי שעדיפה השיטה שבה מוגדרת כתובת IP קבועה עבור כל מחשב / רכיב / כרטיס רשת שמתחבר לראוטר. מה לעשות?
ניסיתי להוסיף את ה-MAC של הלפטופ החדש והאייפוד, אבל לא נראה שזה עזר. בשירות ה-DHCP הוא ביקש גם כתובות IP, ולא היו לי כתובות IP להגדיר להם גם כן. אז פשוט המצאתי כאלו...
אחרי כל הנתונים האלו:
אשמח אם אקבל עזרה כיצד להשיב את הרשת הביתית על כנה.
כדי שאימא תוכל להתחבר מהלפטופ שלה לראוטה.
ועזרה כיצד לחבר את הלפטופ החדש שלי לראוטר...
כי.. הלפטופ קולט את הרשת, מזהה אותה, אבל אחרי שאני מזין סיסמה (נכונה או לא נכונה, אי אפשר לדעת) הוא חוזר על תהליך משונה - מציג הודעת "בתהליכי התחברות" כזו, אבל בשלב מסוים היא נסגרת ולא מתקבלת שום התרעה נוספת: לא אם התחברתי או לא אם נכשלה ההתחברות... אולי זה סממן קשור..
אם תזדקקו לעוד מידע, על מנת לעזור לי, אתן מה שצריך (חוץ מסיסמאות, כמובן). פרינט-סקרין וכאלו...
המון תודה!
|