16-10-2009, 18:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.09.09
|
|
האם יש לך ת"ש כלשהו? בעיות בבית? האם שלחו לך מיון תעסוקתי? האם הודיעו לך שאתה לא תהיה קרבי במכתב רשמי (לפני קבלת השיבוץ)?
האם קרה ששלחת בקשה לא להיות קרבי? או נגיד משפט בנוסח "אם אתם לא רוצים אותי צנחן אז אני לא מתגייס לקרבי"?
לא מכניסים מיועד לג'וב שרוצה קרבי למעצר. בוודאות. המקסימום שיעשו לך זה שקציני המיון העורפי יהיו מאוד מגעילים אליך ויגידו "צה"ל לא צריך אותך בתור לוחם ובסוף תהיה מנקה שירותים". כשתגיע לקציני המיון הקרבי אתה תראה שתהיה להם יותר סבלנות אליך, גם הם בחיים לא מסלקים מישהו מהחדר או אומרים לו לצאת לא משנה כמה הוא עקשן.
ככה אני זוכר, אבל תתכונן להתקע בהמתנה בבקו"ם שבוע וחצי לפחות... אתה צריך שתהיה לך הרבה סבלנות, זו חוויה מאוד לא נעימה בשביל מתגייס טרי לבלות בבקו"ם הרבה זמן. קח שם את הזמן ותביא מראש איזה ספר שיעסיק אותך. קח בחשבון שרוב הסיכויים שלא ישלחו אותך לגולני גבעתי ונח"ל, אבל יציעו לך הרבה תפקידים אחרים.
אני מדגיש עוד פעם- אין מצב שמכניסים אותך למעצר. זה פשוט לא יקרה. ובשום אופן אל תספר לקצין מיון העורפי שאתה רוצה לסרב פינוי, כי אז הוא יפחיד אותך בשטויות, אני לדוגמא האמנתי לקצין מיון העורפי וחבל שנתתי לו ככה להפחיד אותי... קצין המיון העורפי הוא גם בגיל שלך ככה שלא יהיה לו אכפת לדבר אליך כמו אל זבל. זה שיטה אצלהם- אחד אחרי השני הוא נותן לך להגיד מה שאתה רוצה, ואז אומר מיד " עכשיו צא מפה יש לי הרבה עבודה אתה לא החייל היחיד בעולם".
אחרי שתסרב סביר להניח שיבוא קצין וישאל אותך בשקט את הפרטים שלך, , ואחריו מישהו שיצעק עליך, ואז יקחו אותך לפלוגת ההמתנה. הכי חשוב שתקח מה שמציעים לך גם אם זה שריון או תותחנים, אני לא עשיתי את זה והיום אני מצטער, כי אם לא תקח יקחו אותך ישר לקצין מיון של ג'וב בחזרה ויאיימו עליך בכלא, ככה עושים למי שלא מתפשר, ככה עשו לי.
|