|

19-10-2009, 19:48
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "הידע של קמפ מכלי שני, שלישי וריבעי - גבוה מהידע של גולדטון מכלי ראשון..."
אז זהו, שכן, אתה טעית מאוד.
ובמקרה שלך אין לזה גם הצדקה, ההודעה שלי לא היתה כזו ארוכה או מסובכת, בוודאי שלא עבורך.*
אני לא ביקרתי אותו יותר מכפי שאתה מבקר אותו בהודעה שלך, רקורד לא מושלם, כפי, אגב, שכל קורא עיתונים ממוצע יודע. אני לא האשמתי אותו או את כוחות הקואליציה בפשעי מלחמה לא באפגניסטאן, לא בעירק וגם לא ביוגוסלביה לשעבר ששם במיוחד אוהבים, כולל אתה, לנגח את כוחות נאט״ו, אולי משום שהנשיא המכהן היה קלינטון, אולי משום שכוחות נאט״ו הגנו שם על מוסלמים שכידוע הם תמיד אמורים להיות הרעים ואולי פשוט משום שאכן בוצעו פשעי מלחמה ע״י כוחות נאט״ו שם אבל אני לא זה שהאשמתי אותם בכך לא פה ולא בשום מקום!
תודה על נאומך הנמלץ בנוגע להקרבה מצידו של קמפ בבואו להעיד לטובתנו אבל לא תודה, אם תבדוק את הודעתי שנכתבה לפני התגובה שלך תמצא שכתבתי שם דברים דומים עליו ועל דומיו אז את ההרצאות הללו אתה יכול לשמור למוזס.
אין לי מושג ע״פ מה אתה מחליט שהידע של קמפ ממקור שני ושלישי גבוה מהידע של גולדסטון ממקור ראשון למעט העובדה שדעותיו של קמפ נוחות יותר לך (וגם, הפתעה, הפתעה, לי). אני כולי תקווה שקמפ צודק ( למרות שלא בהכרח יש סתירה בין השניים) אבל, וזו היתה מטרת ההודעה שלי, בראיה הגיונית אין לעמדה הנחרצת שאתה מביע פה רגליים. קמפ שמע, קרוב לוודאי שמקציני צה״ל שבכך הם מגינים על עצמם, מה קרה בעזה, גולדסטון שמע מפלסטינאים, שיש להם כמובן אינטרס בעניין, אבל לגולדסטון עומד היתרון האובייקטיבי שהוא היה בשטח ויכול היה להשוות את הסיפורים שמצא עם המציאות בשטח.
תראה, אני לא באמת חושב שנתנו בצה״ל הוראות שהן בגדר פשעי מלחמה, לא כל כך כי אני מאמין בטוב ליבנו ועדינותנו, אלא כי לדעתי צה״ל הוא צבא מודרני ומתוחכם והעומדים בראשו יודעים היטב שאין צורך מיבצעי ושלטווח הארוך עדיף למדינת ישראל שלא תסתבך בפשעי מלחמה. האם כל חייל בצה״ל מילא את הפקודות כלשונן והקפיד על כל כדור? לא יודע, כמו קמפ וכמוך גם אני לא הייתי בעזה אבל להגיד לך את האמת, אני לא מאמין שלא היו חריגות ושחלקן נסתיים בהרג מיותר. על סמך מה אני לא מאמין? על סמך זה שלא היתה מלחמה בהסטוריה שלא היו בה חריגות, על סמך זה שבמהומת הירי ועם נשק ביד לא קל להקפיד על דברים שלחפ״ש בשדה הקרב ניראים לפעמים לא הגיוניים או גרוע מכך וגם, לצערי, על סמך דברים שיצא לי לקרוא שישראלים כתבו, כולל בפורום הזה. יש הרבה שינאה לערבים בארץ, הם זכו בה בדין בהתנהגותם לדעתי וגם אני לא ממש מת עליהם אבל לא זה העניין אלא האינטרסים של המדינה וכולי חשש שהצרוף של הזעם הישראלי על הפלסטינאים עם מהומת הקרב הוא מתכון וודאי למדי לצרות.
אז לסיכום, לא, לא באתי לבקר את קמפ על דבריו האמיצים אבל כן באתי לשפוך מעט צוננים על התלהבות חברי הפורום לא מתוך תקווה שקמפ טועה, כולי תקווה שהוא לא, אלא מתוך ראייה מפוקחת מאוד, יותר מזו שלך, של המציאות הפוליטית תעמולתית בעולם כיום וידיעה, מצערת, שהדברים שלו ישכחו בעוד יום יומיים ולא תהיה להם השפעה מתמשכת על הויכוח על דו״ח גולדסטון.
|