לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-10-2009, 09:59
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
ממש לא , ואינני חושב שזאת אמירה ראוייה לשמה.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי moozes שמתחילה ב "[QUOTE=פלמינג]אני מסכים אבל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי moozes
לאלו שאומרים "מדוע הביאו אותנו לכאן" אתם יכולים לחזור למקום שממנו באתם.

אנחנו אשמים בכך שיש כאלה שמפקפקים.
את מלחמות היהודים לא היינו צריכים לנהל על גבה של אוכלוסיה שיכולה להפוך לאוכלוסיה נהדרת.
פשוט לא למדנו משגיאות העבר (פרשיות הדי.טי.טי במעברות , קיצוץ הפיאות ותקצר היריעה מלתאר את כל העוולות שעשינו לעולים חדשים מקרב כל העדות).
מן הסתם עוד נשלם על כך ביוקר, אלא עם כן נמצא עוד איזשהו שבט נידח בקצה העולם, נביא אותו ארצה כעולים ושיהיה לאתיופים על מי לרדת.

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-10-2009, 11:25
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.06
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי moozes שמתחילה ב "אני לא חושב שאני או אזרחים..."

מוזס, אף אחד לא אמר שאתה כאדם ואזרח לא בסדר, אלא שאנחנו, כחברה, לא בסדר.
היחס שמקבלים כאן העולים מאתיופיה הוא רע. לא מספיק להביא אותם לכאן - צריך גם לדעת לשלב אותם בכלכלה
ובחברה הישראלית - מה שאנחנו כושלים בו מההתחלה. בניגוד לעלייה מרוסיה - לא מדובר בכמות עצומה של
עולים, והיכולת שלהם להשתלב באופן טבעי במרקם החיים בארץ נמוכה יותר מלכתחילה. מדובר על אוכ' שהיא
ברובה לא משכילה, ושההסתגלות שלה לתרבות מערבית של שוויון בין גבר לאשה, אשה שיוצאת לעבוד, ילדים
שלא מתביישים לענות להורים וחוסר ענווה כללי קשה להם מאד.
אנחנו כחברה - במקום להקל עליהם רק מקשים.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

ישן 23-10-2009, 15:07
  omry n omry n אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.08.07
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "מוזס, אף אחד לא אמר שאתה כאדם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Tallyco
מוזס, אף אחד לא אמר שאתה כאדם ואזרח לא בסדר, אלא שאנחנו, כחברה, לא בסדר.
היחס שמקבלים כאן העולים מאתיופיה הוא רע. לא מספיק להביא אותם לכאן - צריך גם לדעת לשלב אותם בכלכלה
ובחברה הישראלית - מה שאנחנו כושלים בו מההתחלה. בניגוד לעלייה מרוסיה - לא מדובר בכמות עצומה של
עולים, והיכולת שלהם להשתלב באופן טבעי במרקם החיים בארץ נמוכה יותר מלכתחילה. מדובר על אוכ' שהיא
ברובה לא משכילה, ושההסתגלות שלה לתרבות מערבית של שוויון בין גבר לאשה, אשה שיוצאת לעבוד, ילדים
שלא מתביישים לענות להורים וחוסר ענווה כללי קשה להם מאד.
אנחנו כחברה - במקום להקל עליהם רק מקשים.

נכון, החברה שלנו לא קיבלה אותם בצורה הטובה ביותר אבל צריך לזכור שצריך שניים לטנגו. ראי איך העולים הרוסים שהזכרת השתלבו בכל הענפים בארץ בצורה מדהימה, כשהם הגיעו בכמות הרבה יותר גדולה ולא בחלו בשום עבודה והיום הם מהווים חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית, והעולים הותיקים שביניהם נמצאים כאן אותו פרק זמן שהעולים האתיופים נמצאים כאן ורובם אפילו פחות.

האוכלוסיה הייתה צריכה לסגל את עצמה אל החברה ולצערי בהרבה מקרים היא לא עשתה.
גם אנחנו אשמים. אנחנו אשמים ששיכנו אותם בשכונות "לאתיופים", ללא שום אינטרקציה עם הסביבה, אך אותם אנשים היו צריכים לפרוץ את המעגל ולהתפתח, ורובם לא עשו זאת.

המדינה הזאת הוקמה על ידי הגירה. כמעט כולנו פחות או יותר הם נכדיהם או ניניהם של אנשים שנולדו במדינה אחרת, הגיעו לכאן והתסגלו לסביבה החדשה. החברה האתיופית בהרבה מקרים, לא עשתה מספיק.
ישן 23-10-2009, 15:21

את התשובות לכשלון בקליטתם סיפקת אתה בעצמך!
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי omry n שמתחילה ב "[QUOTE=Tallyco]מוזס, אף אחד..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי omry n
נכון, החברה שלנו לא קיבלה אותם בצורה הטובה ביותר אבל צריך לזכור שצריך שניים לטנגו. ראי איך העולים הרוסים שהזכרת השתלבו בכל הענפים בארץ בצורה מדהימה, כשהם הגיעו בכמות הרבה יותר גדולה ולא בחלו בשום עבודה והיום הם מהווים חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית, והעולים הותיקים שביניהם נמצאים כאן אותו פרק זמן שהעולים האתיופים נמצאים כאן ורובם אפילו פחות.

בפני הרוסים לא עמדה האופציה המפוקפקת של יצירת מחנות עולים לעלייה הרוסית, אותם מחנות/מעברות הידועים לשימצה משנות החמישים. הם השתלבו מכיוון שנמצאו מספיק דוברי רוסית בארץ על מנת לסייע להם להקלט בכל מקום שחפצו בכך.

האוכלוסיה הייתה צריכה לסגל את עצמה אל החברה ולצערי בהרבה מקרים היא לא עשתה.
גם אנחנו אשמים. אנחנו אשמים ששיכנו אותם בשכונות "לאתיופים", ללא שום אינטרקציה עם הסביבה, אך אותם אנשים היו צריכים לפרוץ את המעגל ולהתפתח, ורובם לא עשו זאת.

זאת בדיוק הבעייה , ללכת עם ולהרגיש בלי.
. הבאת אותם לכאן ואחרי תלאות רבות והתעללות בהם (בידי הממסד הדתי בעיקר) , אתה אומר להם, הכל טוב ויפה אבל אני רוצה אותך רחוק ממרכזי אוכלוסין. משכן אותם בשכונות טעונות טיפוח, שגם הן זקוקות לתמיכה והעיקר שלא יפריעו וינדנדו.
זאת הייתה הטעות הגדולה של אותן עיירות רפאים שנקראות עיירות פיתוח שהיו למעשה עיירות בהם נדחפו עולים שהקהילה המבוססת לא רצתה בהם לידה. אותן עיירות היו בעיקר חוטבי עצים ושואבי מיים לקיבוצים שבסביבה, אבל אף אחד לא חשב במושגים אל אינטגרציה.
ומה קבלנו בתמורה? אפשר לראות זאת בירוחם, נתיבות בדרום, חצרים בצפון , בית שמש ועוד (אין טעם שנציין מה בדיוק קרה בוואקום הזה ומי בדיוק מאכלס את העיירות הללו כעת.

אגב, דבר טוב יצא מזה, נישואים בין-עדתיים מרוקאים/רומנים - שתי אוכלוסיות שנדחקו לאותן עיירות.

המדינה הזאת הוקמה על ידי הגירה. כמעט כולנו פחות או יותר הם נכדיהם או ניניהם של אנשים שנולדו במדינה אחרת, הגיעו לכאן והתסגלו לסביבה החדשה. החברה האתיופית בהרבה מקרים, לא עשתה מספיק.

המילה "הגירה" אינה במקום. מהגרים שייכים לזן אחר.
המדינה הוקמה וקמה כבית לכל יהודי בעולם. זה כתוב במגילת העצמאות שלנו. אבל מישהו שכח את הסעיף הזה בדרך לקליטת אותם עולים.

ישן 23-10-2009, 16:41

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי moozes שמתחילה ב "המדינה אכן בית לכל יהודי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי moozes
המדינה אכן בית לכל יהודי העולם וגם לכאלו שלא, אומרי כתב נכון "צריך שנים לטנגו",
מה זה התעללו בהם עשו להם שתו להם, מה אנחנו בגן, הם צריכים להתאמץ לצאת מהמנטליות של רועי צאן,

הם לא רועי צאן יותר מאשר אותם מרוקאים שהביאו מהרי האטלס, או רוסים שהגיעו מנדחי רוסיה, או פולנים, או רומנים או כל עלייה שהגיעה ארצה.
אחת הבעיות שנוצרה בקרב העדה האתיופית היא השבר שמאפיין חברה שמאבדת את מורשתה וערכיה. צריך למצוא את המכנה המשותף בין התרבות שהביאו איתם לבין זו בארץ ישראל ושהיתה זרה להם ושהיא מהווה את מקור המתח הנפשי שהם נמצאים בו. ושמתתפרץ באופנים שונים וביניהם אחוז מעשי הרצח והאלימות שלא אפיינו את הקהילה הזאת.
בינתיים זה התפרץ בעיקר לכיוון הפנימי - אבל הפצצה הזאת תתפוצץ לנו עוד בפרצוף.

אכן זה לא קל, נכון שהמדינה יכולה לטפל בנושא בצורה טובה יותר אבל עדיין הם העולים הם צריכים להתאמץ,

החברה בישראל צריכה ליצור כלים מתאימים לכל עלייה שמגיעה . אך בראש ובראשונה לא לבטל את המורשת הקיימת, כפי שקרה בעבר.

אף אחד לא כפה עליהם לבוא.

האם אתה חושב שהביאו אותם לכאן בגלל התענוג של מישהו מיוחד, או שהיה צורך לחלץ אותם משם בגלל פרעות שערכו בהם תושביה הנוצריים ואף המוסלמים של אתיופיה?
על פי כלל זה , שאף אחד לא יגיע כי הם לא עושים טובה לאף אחד שמגיעים.
עדיף שיישארו איפה שהם כמו יהדות איראן ושאר ארצות מצוקה.

ישן 23-10-2009, 17:04
  moozes moozes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.09.08
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "[QUOTE=moozes]המדינה אכן בית..."

ציטוט:
הם לא רועי צאן יותר מאשר אותם מרוקאים שהביאו מהרי האטלס, או רוסים שהגיעו מנדחי רוסיה, או פולנים, או רומנים או כל עלייה שהגיעה ארצה.
אחת הבעיות שנוצרה בקרב העדה האתיופית היא השבר שמאפיין חברה שמאבדת את מורשתה וערכיה. צריך למצוא את המכנה המשותף בין התרבות שהביאו איתם לבין זו בארץ ישראל ושהיתה זרה להם ושהיא מהווה את מקור המתח הנפשי שהם נמצאים בו. ושמתתפרץ באופנים שונים וביניהם אחוז מעשי הרצח והאלימות שלא אפיינו את הקהילה הזאת.
בינתיים זה התפרץ בעיקר לכיוון הפנימי - אבל הפצצה הזאת תתפוצץ לנו עוד בפרצוף.

איבוד ערכים ומנהגים, גם בזה אנחנו אשמים ?
רוב העדות שעלו לארץ שימרו חלקים כאלו ואחרים ממסורתם / מורשתם / מנהגים ואפילו שפה.

אנשים בכל העולם מהגרים למקומות חדשים עם מנהגים חדשים,
מה כולם נשברים ומתחילים באלימות ?

ציטוט:
החברה בישראל צריכה ליצור כלים מתאימים לכל עלייה שמגיעה . אך בראש ובראשונה לא לבטל את המורשת הקיימת, כפי שקרה בעבר.

החברה הישראלית עשתה מעל ומעבר, ואפשר לעשות עוד אבל
הרבה מאד מאמץ ועשייה צריך לבוא מקרב העדה, למעשה רוב המאמץ.

מי ביטל להם מורשת ??
מי יכול בכלל.

ציטוט:
האם אתה חושב שהביאו אותם לכאן בגלל התענוג של מישהו מיוחד, או שהיה צורך לחלץ אותם משם בגלל פרעות שערכו בהם תושביה הנוצריים ואף המוסלמים של אתיופיה?

בדיוק, הצלנו אותם ממקום וחיים גרועים בהרבה,
מה עדיף להם, להתאמץ כאן או להשאר שם.
ישן 23-10-2009, 16:02
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "אני מסכים אבל אומר לך באחריות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלמינג
אני מסכים אבל אומר לך באחריות שיש הרבה שאומרים ושואלים - מדוע הביאו אותנו לכאן.
אם לא רוסים שיכלו לקבל את מענק העלייה ולהסתלק לגרמניה ולארצות אחרות.
לצערם, שופטים אותם על פי צבעם ועל כן אנוסים לחיות את אותם חיי השפלה בארץ . ואני עומד מאחורי כל מילה שכתבתי.

ואם היו יותר יהודים עולים מארה"ב ואירופה+חבר העמים,יש סיכוי טוב,שלא היו בכלל חושבים על יהודי אתיופיה,שחלקם אכן לא יהודים(ואתה גם אולי מכיר את זה,שאתיופים,שחיים כאן כבר כמה שנים,לא תמיד בעד להביא עוד אתיופים,כי יש בניהם הבדלים מסוימים,לא תמיד נראים לעין שלנו,שמראים על חוסר יהדותם).
אין מספיק יהודים בארץ,יש אוכלוסיה ערבית מאד גדולה,לכן מחפשים יהודים בכל חור.רואים שבט עם גברים אחרי "ברית" וכבר חושדים ביהדותם.אולי,אם היו כאן 7 מיליון יהודים,גם לא היו מסתכלים לכיוון אפריקה(לא הצפונית) ומזרח אסיה.
ומה לגבי חוקי השבות ובני משפחה שהאבא של סבא הוא יהודי?מביאים משפחה,ש יותר מ 50%,הרבה יותר,ממנה לא יהודים.למה?-כי יש חוסר באנשים,לדעתי.חוסר בלא-ערבים.
אנחנו מנסים לתפוס פה שתי ארנבות בבת אחת,והתוצאה היא מה שאנחנו רואים פה בארץ.יקח עוד לא דור אחד,עד שהים ירגע.

ישן 23-10-2009, 16:49

בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "[QUOTE=פלמינג]אני מסכים אבל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי student1
ואם היו יותר יהודים עולים מארה"ב ואירופה+חבר העמים,יש סיכוי טוב,שלא היו בכלל חושבים על יהודי אתיופיה,שחלקם אכן לא יהודים(ואתה גם אולי מכיר את זה,שאתיופים,שחיים כאן כבר כמה שנים,לא תמיד בעד להביא עוד אתיופים,כי יש בניהם הבדלים מסוימים,לא תמיד נראים לעין שלנו,שמראים על חוסר יהדותם).

בוא ננסה להבין יחד אם מה שכתבת, אם היו יותר יהודים עולים מאירופה וארה'ב (וגם חבר העמים).
המשמעות היא: אם היו יותר יהודים סוג א' אז לא היינו צריכים "יהודים סוג ז' כמו האתיופים".
באשר לשאלת היהדות המוטלת בספק: אני מבין שמנוי וגמור איתך שכל "היהודים סוג' א' מאירופה וארה'ב יהודים כשרים למהדרין?:

אין מספיק יהודים בארץ,יש אוכלוסיה ערבית מאד גדולה,לכן מחפשים יהודים בכל חור.רואים שבט עם גברים אחרי "ברית" וכבר חושדים ביהדותם.אולי,אם היו כאן 7 מיליון יהודים,גם לא היו מסתכלים לכיוון אפריקה(לא הצפונית) ומזרח אסיה.

רגע, יש מחלקה שמתפקידה ל"חפש בתחתונים" ?
אני מכיר גישה הפוכה למי שחיפש בתחתונים לראות מי היה יהודי.
מה שאתה אומר שצריך להנהיג סלקציה.
מפנה אותך למחקר כלשהו. קרא את סעיף 1 שבו - כדי להבין מה פירוש המילה סלקציה שיהודים עורכים ביהודים - אולי הפרק הזה לא מוכר לך ותבין עד כמה רחוק הלכנו.
www.knesset.gov.il/MMM/data/docs/m01109.doc

ומה לגבי חוקי השבות ובני משפחה שהאבא של סבא הוא יהודי?מביאים משפחה,ש יותר מ 50%,הרבה יותר,ממנה לא יהודים.למה?-כי יש חוסר באנשים,לדעתי.חוסר בלא-ערבים.
אנחנו מנסים לתפוס פה שתי ארנבות בבת אחת,והתוצאה היא מה שאנחנו רואים פה בארץ.יקח עוד לא דור אחד,עד שהים ירגע.
ישן 23-10-2009, 17:24
צלמית המשתמש של student1

בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "[QUOTE=student1]ואם היו יותר..."

ציטוט:
המשמעות היא: אם היו יותר יהודים סוג א' אז לא היינו צריכים "יהודים סוג ז' כמו האתיופים".
באשר לשאלת היהדות המוטלת בספק: אני מבין שמנוי וגמור איתך שכל "היהודים סוג' א' מאירופה וארה'ב יהודים כשרים למהדרין?:

ומה אתה?אידאליסט-הומניסט?חושב שכל בני אדם שווים?בטח קראת או אורוול,ואתה מודע לזה,שזה לא כך.
זה לא טוב,זה לא נעים,זה מסריח,אבל בני אדם לא שווים הם(ראה את עניין טיפול האו"ם בנפגעי עופרת יצוקה הערבים ו "פשעי מלחמה", ונפגעי הרעב האתיופיים-אינך רואה פה שיוויון,אני מקווה),והיהודים גם לא שווים בניהם.
ארצנו היא מדינה בעלת שטח קטן מאד,היא לא יכולה לקלוט אנשים בלי סוף.על כן קיים סולם עדיפויות,ואני חושש,לא דמיוני כלל,בעניין הבאת יהודים ארצה ממקומות שונים.יש את האיכותיים יותר ויש את האיכותיים פחות. לפני שאתה תתחיל לבצע את העניין האהוב עליך,והוא האשמתי בעשית סלקציה וחוסר אנושיות באופן כללי(כמו לגבי ילדי עובדים זרים),תבדוק,מה קורה על פני השטח.איני אומר את מה שרצוי שיהיה,אלא את מה שקיים.נעים לך,או לא.
יש יהודים סוג א" ויש יהודים סוג ב",כן.מדינת ישראל תעדיף להעלות לישראל עשרה פרופסורים ולא עשרה איכרים.סתם בשביל הדוגמא.
רב יהודי אירופה וארה"ב כשרים מבחינת הדם,אך בנוסף לזה,הם גם יותר איכותיים מיהודי אתיופיה לקראת רגע הבאתם ארצה.זה שיש יהודים גרועים מאירופה ויהודים מעולים מאתיופיה לא משנה את התמונה הכללית:העדפת הלבן על השחור.אני מבין,מה יכול לא למצא חן בעיניך(ובעיני עוד הרבה אנשים כאן בפורום) בדבריי,אך איני רואה סתירה בין מה שאני רושם,לקיים בארצנו,ובעולם באופן כללי.

ציטוט:
רגע, יש מחלקה שמתפקידה ל"חפש בתחתונים" ?
אני מכיר גישה הפוכה למי שחיפש בתחתונים לראות מי היה יהודי.
מה שאתה אומר שצריך להנהיג סלקציה.
מפנה אותך למחקר כלשהו. קרא את סעיף 1 שבו - כדי להבין מה פירוש המילה סלקציה שיהודים עורכים ביהודים - אולי הפרק הזה לא מוכר לך ותבין עד כמה רחוק הלכנו.

(זה בדיוק מה שעושים:מחפשים את היהודי בתחתונים.איזה אנתרופולוג ימצא שבט אסיאתי עם תכולת תחתונים מתאימה,ואם יתמזל מזלו,יתקל בכל מני מנהגים,שדומים לאלה של יהודים(בתקופות מסוימות).זו יכולה להיות פריצת דרך נוספת בעניין הבאת השבטים האבודים ארצה.)

הפרק אכן לא היה מוכר לי עד כה.
אז זה טוב או לא טוב,מה שעשו אז?זה לא טוב,זה מה שהיה.קיים אי שיוויון בולט בין בני אדם ובין יהודים לבין עצמם,ולא נוכל להתחבא ולברוח מזה.

עכשיו אני עוד פעם נזכר:חיים לידנו אנשים,שחלקם היו פעם יהודים ועם הזמן התאסלמו.אני מדבר על הפלאחים הפלסטינאים.חלקם שמרו על מסורות יהודיות קדומות עד למאה ה-20.אם כבר לחפש יהודים,היה וצריך לפנות אליהם.זאת לא המצאה שלי.
אבל זה כבר לנושא אחר.

ישן 24-10-2009, 20:24

בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "[color=Red] [QUOTE]המשמעות..."

ציטוט:

ומה אתה?אידאליסט-הומניסט?חושב שכל בני אדם שווים?בטח קראת או אורוול,ואתה מודע לזה,שזה לא כך.
זה לא טוב,זה לא נעים,זה מסריח,אבל בני אדם לא שווים הם(ראה את עניין טיפול האו"ם בנפגעי עופרת יצוקה הערבים ו "פשעי מלחמה", ונפגעי הרעב האתיופיים-אינך רואה פה שיוויון,אני מקווה),והיהודים גם לא שווים בניהם.
ארצנו היא מדינה בעלת שטח קטן מאד,היא לא יכולה לקלוט אנשים בלי סוף.על כן קיים סולם עדיפויות,ואני חושש,לא דמיוני כלל,בעניין הבאת יהודים ארצה ממקומות שונים.יש את האיכותיים יותר ויש את האיכותיים פחות. לפני שאתה תתחיל לבצע את העניין האהוב עליך,והוא האשמתי בעשית סלקציה וחוסר אנושיות באופן כללי(כמו לגבי ילדי עובדים זרים),תבדוק,מה קורה על פני השטח.איני אומר את מה שרצוי שיהיה,אלא את מה שקיים.נעים לך,או לא.
יש יהודים סוג א" ויש יהודים סוג ב",כן.מדינת ישראל תעדיף להעלות לישראל עשרה פרופסורים ולא עשרה איכרים.סתם בשביל הדוגמא.

קשה לקרוא ולהאמין שיש מי שמחלק את היהודים לשתי קטגוריות.
אני לא רוצה להתייחס לנושא הזה, אבל הייתי סקרן לשמוע את דעתך, האם מדינת ישראל הפעילה בשנות התשעים, בעת העלייה הגדולה מרוסיה סלקציה כזו?
אתה יודע כמה קשישים, כמה חולים במחלות כרוניות הגיעו ארצה?

רב יהודי אירופה וארה"ב כשרים מבחינת הדם,אך בנוסף לזה,הם גם יותר איכותיים מיהודי אתיופיה לקראת רגע הבאתם ארצה.זה שיש יהודים גרועים מאירופה ויהודים מעולים מאתיופיה לא משנה את התמונה הכללית:העדפת הלבן על השחור.אני מבין,מה יכול לא למצא חן בעיניך(ובעיני עוד הרבה אנשים כאן בפורום) בדבריי,אך איני רואה סתירה בין מה שאני רושם,לקיים בארצנו,ובעולם באופן כללי.

(זה בדיוק מה שעושים:מחפשים את היהודי בתחתונים.איזה אנתרופולוג ימצא שבט אסיאתי עם תכולת תחתונים מתאימה,ואם יתמזל מזלו,יתקל בכל מני מנהגים,שדומים לאלה של יהודים(בתקופות מסוימות).זו יכולה להיות פריצת דרך נוספת בעניין הבאת השבטים האבודים ארצה.)

הפרק אכן לא היה מוכר לי עד כה.
אז זה טוב או לא טוב,מה שעשו אז?זה לא טוב,זה מה שהיה.קיים אי שיוויון בולט בין בני אדם ובין יהודים לבין עצמם,ולא נוכל להתחבא ולברוח מזה.

עכשיו אני עוד פעם נזכר:חיים לידנו אנשים,שחלקם היו פעם יהודים ועם הזמן התאסלמו.אני מדבר על הפלאחים הפלסטינאים.חלקם שמרו על מסורות יהודיות קדומות עד למאה ה-20.אם כבר לחפש יהודים,היה וצריך לפנות אליהם.זאת לא המצאה שלי.
אבל זה כבר לנושא אחר.
ישן 24-10-2009, 21:59
צלמית המשתמש של student1

בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "[QUOTE=student1][color=Red]..."

ציטוט:
קשה לקרוא ולהאמין שיש מי שמחלק את היהודים לשתי קטגוריות.
אני לא רוצה להתייחס לנושא הזה, אבל הייתי סקרן לשמוע את דעתך, האם מדינת ישראל הפעילה בשנות התשעים, בעת העלייה הגדולה מרוסיה סלקציה כזו?
אתה יודע כמה קשישים, כמה חולים במחלות כרוניות הגיעו ארצה?

שתי קטוגוריות?)))יותר קרוב לעשר,אם לדבר בהגזמות.אתה מדבר על האידאלי,אני מדבר על המעשי.

-לא מכיר כל כך את הנושא של סלקציה במקרה של עליה רוסית.קרוב לוודאי שהיו נותנים קודם ויזה לאדם בריא ומקצוען,מאשר לאדם חולה.
-אתה משווה בין עליה מבריה"מ עם עליה מאפריקה,כשהתנאים שונים והאנשים שונים.מבחינת האיכות,כפי שהתברר,העליה שלי היתה גם איכותית,אך גם הביאה הרבה זבל,אך אלה אנשים "מערביים".לעומתם יהודי אתיופיה הם אפריקאים,והיחס אליהם,לפחות בשלב לפני העליה הוא שונה מהיחס כלפינו.גם יהדותם של יהודי רוסיה(הכ-300,000 בני משפחה לא יהודיים שעלו במשפחות מעורבות זה דבר אחר לגמרי,רובם או שלא מתיימרים להיות יהודים או שניתן להוכיח את היותם לא כאלה די בקלות) יותר קרובה ליהדות המוכרת-של אשכנז,וגם ההוכחות ליהדות קיימות.לא כך הדבר בקרב יהודי אתיופיה.הם הרי,אם איני טועה,לא מכירים את התלמוד,הם מאד שונים מהיהודי המוכר למדינה.
במילים פשוטות:יותר קל לעבוד על אפריקאי מאשר על אירופאי בקונטקסט שלנו.

על מה אתה מתקומם,בעצם?

ישן 24-10-2009, 22:30

בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "..."

ציטוט:

שתי קטוגוריות?)))יותר קרוב לעשר,אם לדבר בהגזמות.אתה מדבר על האידאלי,אני מדבר על המעשי.

-לא מכיר כל כך את הנושא של סלקציה במקרה של עליה רוסית.קרוב לוודאי שהיו נותנים קודם ויזה לאדם בריא ומקצוען,מאשר לאדם חולה.

אם אינך יודע - כדאי שגם לא תניח הנחות.
מרוסיה היתה עלייה המונית ללא כל הבדל, בין אדם צעיר לזקן, בין אדם בריא לחולה ובין יהודי לספק יהודי ומתחזה ליהודי.

-אתה משווה בין עליה מבריה"מ עם עליה מאפריקה,כשהתנאים שונים והאנשים שונים.מבחינת האיכות,כפי שהתברר,העליה שלי היתה גם איכותית,אך גם הביאה הרבה זבל,אך אלה אנשים "מערביים".לעומתם יהודי אתיופיה הם אפריקאים,והיחס אליהם,לפחות בשלב לפני העליה הוא שונה מהיחס כלפינו.גם יהדותם של יהודי רוסיה(הכ-300,000 בני משפחה לא יהודיים שעלו במשפחות מעורבות זה דבר אחר לגמרי,רובם או שלא מתיימרים להיות יהודים או שניתן להוכיח את היותם לא כאלה די בקלות) יותר קרובה ליהדות המוכרת-של אשכנז,וגם ההוכחות ליהדות קיימות.לא כך הדבר בקרב יהודי אתיופיה.הם הרי,אם איני טועה,לא מכירים את התלמוד,הם מאד שונים מהיהודי המוכר למדינה.
במילים פשוטות:יותר קל לעבוד על אפריקאי מאשר על אירופאי בקונטקסט שלנו.

במשפט קצר מאד: תאוריה דמיונית מגובה בשטויות.

על מה אתה מתקומם,בעצם?

חשיבה התנשאותית לחלוטין וקביעות מקוממות. לך כעולה חדש יחסית אסור להשמיע טענות מהסוג הזה.
ישן 25-10-2009, 15:53
צלמית המשתמש של student1

בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "..."

ציטוט:
אם אינך יודע - כדאי שגם לא תניח הנחות.
מרוסיה היתה עלייה המונית ללא כל הבדל, בין אדם צעיר לזקן, בין אדם בריא לחולה ובין יהודי לספק יהודי ומתחזה ליהודי.

מניחים הנחות כשלא יודעים\בטוחים.כשיודעים-טוענים.
מתחזים ליהודים גם עלו ארצה,אבל כאן ברבנות די מהר עלו על הרבה מהם לשמחתי.

ציטוט:
במשפט קצר מאד: תאוריה דמיונית מגובה בשטויות.

תיאוריה??מה בדיוק פה תיאוריה ואיפה השטויות?אם אין לך כח לקרא,כך תגיד. להוכיח את יהדותם של יהודי אשכנז(ויהדות בריה"מ ברובה נכללת בתוכה) יותר קל מלהוכיח את יהדותם של יהודי אתיופיה,לפחות בחלקם.וגם היום,אלה האתיופים שגרים בארץ יודעים להבדיל בין אתיופי גוי ליהודי,החיים עדיין באיזור אתיופיה(חבש).וגם גוים מתחזים יש,בדיוק כמו במקום ממנו אני באתי.

אתה לא תתווכח איתי על איכות העליה,אני מקווה.ותקרא עוד פעם את מה שכתבתי,לפני שאתה קופץ.אני יכול לכתוב די הרבה,כשיש לי מטרה.גם אם זה יקח חודשים.

ציטוט:
חשיבה התנשאותית לחלוטין וקביעות מקוממות. לך כעולה חדש יחסית אסור להשמיע טענות מהסוג הזה.

איפה ההתנשאות?שעליה "רוסית" איכותית מזו ה"אתיופית"?כמה רופאים ושאר אנשים משכילים באו מבריה"מ וכמה באו מאתיופיה? אתה מדבר על גישה התנשאותית,אך לא רוצה לראות את מה שקיים בשטח-הבעיה היא שלך,אני לא אתחבא מאחורי פוליטקורקטיות.
מה שקורה ויקרה אחרי העליה לעולים אלה,זהו עניין אחר כבר.יותר משכילים אתיופים,פחות פשע,סמים.ומצד שני-פחות משכילים רוסיים ויותר אלכוהול-כל זה ייתכן,ועל זה אפשר להתווכח ולבנות מודלים אכן דימיוניים או שלא כל כך.אך העליות עצמן(לפני!) שהגיעו לארץ-איכותן שונה בהחלט.התנשאות?-לבריאות.

איני מבין,איך עובדת היותי עולה בעצמי אמורה להשפיע על דיון זה.ואני מאד מקווה,שההשפעה הזאת לא קיימת,כי איבוד האובייקטיביות לא טורם לדיון.

ישן 24-10-2009, 22:42
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "..."

אתה מתבלבל, ומכיוון שאני לא חושב שאתה גזען, אתה כנראה מדבר מבורות.
ספק ביהדותם של עולי אתיופיה על פני עולי חבר העמים?

"קהילת ביתא ישראל נשתמר חג הסיגד, המציין את חידוש הברית בימי שיבת ציון, כמתואר בספר נחמיה. חג זה והלכות נוספות הנהוגות בקהילה מעידים כי בימי הממלכה האחמנית עוד התקיים קשר רציף בין יהודי קרן אפריקה וחצי האי ערב לבין מקימי בית המקדש השני. מן הציפייה הנצחית לשוב לירושלים ניתן ללמוד כי בני ביתא ישראל אינם מתייחסים לשומרונים, שהתעמתו עם היהודים השבים לציון וביכרו את הר גריזים על פני הר המוריה. עם כיבוש האימפריה הפרסית בידי אלכסנדר הגדול החלה התקופה ההלניסטית בארץ ישראל והתרופף הקשר בין הקהילות היהודיות בתחומי הממלכות ההלניסטיות לבין יהודי ממלכת אקסום המתעצמת. כתוצאה מכך, אין זכר בהלכות ביתא ישראל למחלוקות בין הפרושים לבין המתיוונים, הצדוקים, האיסיים, הבייתוסים והמינים השונים שפרשו מן היהדות מימי אגריפס הראשון ואילך. בארץ ישראל הועלתה התורה שבעל פה על הכתב, נוכח ירידת הדורות תחת עול הכיבוש וגזירות השמד שניחתו לאחר דיכוי מרד בר כוכבא. לעומת זאת, בקהילת ביתא ישראל נמשכה סמיכת הזקנים ברציפות ולא התעורר הצורך לחתום את המשנה, כשם שעשה רבי יהודה הנשיא בתום תקופת התנאים.[13] כיום אנשי העדה הולכים על פי פסיקות הספרדים, בעיקר בשל הקשר ההדוק בין יהדות קרן אפריקה לבין יהדות מצרים ויהדות תימן, בהן נהגו כמנהג היהודים בשאר ארצות האסלאם." וויקיפדיה, ע"ע ביתא ישראל.

מספיק טוב לך?

וכן, ברית המועצות היתה מדינה מתקדמת יותר מאתיופיה, הגיוני שגם העולים מברה"מ יהיו משכילים יותר מעולי אתיופיה. אבל מצד שני גם איכות הפשע בקרבם גבוהה יותר. וחוץ מזה, ממתי מסתכלים על זה לפני שמעלים יהודים? מדינת ישראל היא בית לעם היהודי, לא בית למשכיל היהודי בלבד! לשיטתך, לא היינו אמורים להעלות את יהדות מרוקו ותימן?

ישן 25-10-2009, 16:22
צלמית המשתמש של student1

בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "אתה צודק בהבאת המובאה ביחס..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלמינג
אבל "אותה אוכלוסייה אפריקאית" כדבריו של סטודנט. היא פצצת זמן מתקתקת, אנו נשלם ביוקר על העוולות שאנו גורמים להם. הדור הראשון הוא תמיד כנוע, מנומס, לא תובעני "אבות אכלו בוסר ושיני בנים תכהינה".

אוכלוסיה אפריקאית,כן.בדיוק כמו שאני-ואתה,אולי-חלק מאוכלוסיה אירופאית.רק לשם דיכוטומיה.עכשיו,אם ברצונך לומר,שאתה לא אירופאי או אפריקאי,אלא ישראלי,זה גם נכון ומתקבל.אך העליות עצמן הן בעלות אופי ,המזכיר את המקום ממנו הם באו.עם "" או בלי.

עם שני המשפטים האחרונים שלך אני מסכים,באופן כללי.

ישן 25-10-2009, 18:53

בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "[QUOTE=פלמינג]אבל "אותה..."

תגובות כאלה הן שיוצרות דיכוטומיה.
העלייה היא הומוגנית בהתהוותה, מכיוון שהיא מטפלת בבעייה אחת בלבד. בעייה זאת נקראת העלאת יהודי באשר הוא לארץ ישראל.
אין חלוקה לקבוצות או לתתי-קבוצות כפי שאתה מתאר בדרך דיכוטומית. כולם יהודים על פי מוצאם - שחורים, לבנים, שחרחרים, כהים, מזרחיים ואירופאים ספרדים ואשכנזים. אף אחד לא מתייג אותם.
התיוג יוצר את אותה הפלייה שהיתה מנת חלקם של העולם ועתה גם האתיופים עוברים את כור ההיתוך המכוער הזה.
לשמוע מפי בן עלייה אחת לפני כי צריך היה לעשות סלקציה ולהביא רק מי שתורם זו עוולה ממדרגה ראשונה ואי אפשר לעטוף אותה בשום מעטפת של חשבונות עלות תועלת.
ישן 25-10-2009, 22:39
צלמית המשתמש של student1

בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "תגובות כאלה הן שיוצרות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלמינג
אין חלוקה לקבוצות או לתתי-קבוצות כפי שאתה מתאר בדרך דיכוטומית. כולם יהודים על פי מוצאם - שחורים, לבנים, שחרחרים, כהים, מזרחיים ואירופאים ספרדים ואשכנזים. אף אחד לא מתייג אותם.
התיוג יוצר את אותה הפלייה שהיתה מנת חלקם של העולם ועתה גם האתיופים עוברים את כור ההיתוך המכוער הזה.
לשמוע מפי בן עלייה אחת לפני כי צריך היה לעשות סלקציה ולהביא רק מי שתורם זו עוולה ממדרגה ראשונה ואי אפשר לעטוף אותה בשום מעטפת של חשבונות עלות תועלת.

כנראה שהמבטא,אשר עד עכשיו נשאר לי,מתורגם לכתיבה,כי אתה עדיין מתקשה להבין את דבריי.ומתעקש לא להבינם.

ציטוט:
אין חלוקה לקבוצות או לתתי-קבוצות כפי שאתה מתאר בדרך דיכוטומית.

והופ!,היתה סלקציה.במארוקו-אתה עצמך הבאת לכאן את הטקסט,לא אני המצאתי את זה.על פי מה ניהלו אותה,מעניין.
אני המצאתי את זה?-לא.אז תפנה את הטענות למוסד המדינה.ואני אצטרף אליך.
אבל אל תגיד,שכולם שווים,כי החיים מראים,שלא כולם שווים,וגם יהודים לא שווים בניהם .עלית רוסיה ועלית אתיופיה התחילו בנקודות שונות,ותהיה בטוח:באם תהיה לנו אפשרות להעלות רק 100 איש,יעלו קודם את האירופאים,אחר כך את האפריקאיים.אלא אם יוודע שביהודי אתיופיה טובחים,ואז זהו סיפור אחר(וגם אז,המדינה יודעת איך לעקוף פינות חדות ולהכניס מתחת לשטיח אוכל רקוב).
אז מה לא נוח לך לשמוע?אני מנסה להיות מראה,קצת מוקצנת,כן,כדי שאפילו אתה תוכל לראות,שלא הכל טוב,כפי שהיתה רוצה שיראה.
אתה חושב שגלעד שליט שווה לטננבוים?אתה לא רואה,שפועל פה אותו מנגנון,מנגנון ההעדפה?אז עכשיו תאשים אותי בזה שאני מתעלם מחייל שיושב כבר שלוש שנים בכלא ערבי?
-אני רק אומר את מה שיש,ואם זה לא מתאים לך,תחפש מישהו אחר לדבר איתו.יש הרבה.

ישן 25-10-2009, 16:16
צלמית המשתמש של student1

בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אתה מתבלבל, ומכיוון שאני לא..."

כן,מספיק טוב.

לגבי החלק השני של תגובתך.
ציטוט:
וכן, ברית המועצות היתה מדינה מתקדמת יותר מאתיופיה, הגיוני שגם העולים מברה"מ יהיו משכילים יותר מעולי אתיופיה. אבל מצד שני גם איכות הפשע בקרבם גבוהה יותר. וחוץ מזה, ממתי מסתכלים על זה לפני שמעלים יהודים? מדינת ישראל היא בית לעם היהודי, לא בית למשכיל היהודי בלבד! לשיטתך, לא היינו אמורים להעלות את יהדות מרוקו ותימן?

על זה,שהבאנו לפה גם זבל,כבר כתבתי למעלה.אין צורך בלהסתיר את זה,אלא רק בלהתבייש בזה,שזה קיים.
ממתי מסתכלים על אופי היהודי,לפני שמעלים אותו לכאן?אתה שואל.
אני עונה:ישראל היא בית ליהודים,וזוהי אחת הסיבות החשובות להיותי ציוני.יש פה עניין אחר:לא קל למדינה,ובמיוחד מדינה קטנה כמו שלנו, לעלות אלפי יהודים ארצה.הגיוני שזה יוביל למצב של סלקציה(פלמינג כבר הביא למעלה טקסט על עליית יהודי מע"ריב ועל הסלקציה שעשו בהם).
באופן טבעי נוצר מצב,שיש צורך בסולם העדפות:את זה יעלו קודם,את זה אחר כך.רופא יותר איכותי מעובד אדמה פלאח.
הבעיה בשיחה שלנו היא ששניכם-אתה ופלמינג- חושבים או חוששים שאני מצדד בגישה זו.אני לא מצדד בה,אלא אומר את מה שקיים:יש יהודים מסוגים א,ב...ז.האם כך אמור להיות?-לא,האם זה קיים?-כן.התקווה היא שבארץ כולנו נהפוך לישראל,ולא למרוקאים-רוסים-אשכנזים-אתיופים.לא יקרה בזמן הקרוב,אך זהו האידיאל.
תאר לך מצב,בו היתה נמצאת המדינה בתחילת התהוותה,עד הועלו יהודי מרוקו ותימן-מדינה חלשה,בלי כלכלה מפותחת.באופן טבעי היתה העדפה לעלית זה על האחר.האם היה אוביקטיבית נחוץ להשתמש בסלקציה כה נוקשה?-לא בטוח,כנראה שלא.וגם ההתנשאות בקרב יהודי אשכנז ביחס למזרחיים היתה אז וקיימת גם היום בחלק ממקומות.אבל זה מה שהיה.נדבר על זה ולא נסתיר את זה,גם אם זה מסריח.

ציטוט:
אתה מתבלבל, ומכיוון שאני לא חושב שאתה גזען, אתה כנראה מדבר מבורות.

קשה להגיע למסקנה שאני גזען על סמך מה שכתבתי.אם אני מטיל ספק ביהדות עדה מסוימת,אני לא גזען.אם אני אומר,שעליה 1 איכותית יותר מעליה 2,אני לא גזען.הבאת תמונה אוביקטיבית היא לא גזענות.
בורות?-כן,יש בי גם בורות.

ישן 25-10-2009, 18:58

בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "כן,מספיק טוב. לגבי החלק השני..."

בין אותם אנשים שעלו לארץ ישראל עם פרוץ מלחמת העצמאות היו כאלה שמעולם לא החזיקו נשק ביד, אומנו באופן חפוז ונשלחו לבצע פעולות. מציע שתקרא על קרב לטרון.
תאר לעצמך שהמדינה היתה עובדת על העקרון - כלכלה לא כעת, אלא צבא קודם ולכן צריך להעלות רק צעירים מאומנים שניתן לעשות בהם שימוש כחיילים מאומנים.
אותם אנשים לא מאומנים הם ששפכו את דמם מבלי לשאול האם יש צורך להיות חייל קרבי.
זה בעצם תמצית המחשבה שאתה משדר - צריך לחשוב איך להביא עלייה שרק תתרום ורק אחר כך לחשוב על השכבה הענייה.
או במילים אחרות - העלייה מרוסיה - כזכור לך, עברה את תהליך האקדמיזציה באמצעות מקל של מטאטא ביד ודלי ספונג'ה. רק אחר כך קבלה הכשר לעבוד במקצוע שלהם.
או בעלייה מברה'מ לשעבר, היו מהנדסי מנהרות, מהנדסי ספינות, מהנדסי יערות. ועוד מקצועות שהשד יודע בשביל מה צריך אותם בארץ. איזה וולגה יש לנו בארץ וממתי אנחנו בונים מנהרות, כאשר אנחנו גם לא יודעים להתמודד עם הריסתם עד ליסוד בצד השני. ויערות - איזה יערות יש לנו, היער היחידי שצריך להתעסק איתו הוא באמצעות טוריה ביד,
אז מה - לא קלטו אותם?
שאביא לך עוד דוגמאות למקצועות שהתאימו לקנדה?
ישן 25-10-2009, 22:52
צלמית המשתמש של student1

בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "בין אותם אנשים שעלו לארץ..."

לא תמיד יש אפשרות להעלות את כל הקבוצה או את כל הקבוצות(כאשר מדובר באלפים ולא בכמה מאות) שרוצות לעלות.אז עושים סלקציה-מה לא ברור?היום אנחנו צריכים יותר לוחמים וצעירים,מחר אנחנו צריכים יותר משכילים ומהנדסים.

ציטוט:
זה בעצם תמצית המחשבה שאתה משדר - צריך לחשוב איך להביא עלייה שרק תתרום ורק אחר כך לחשוב על השכבה הענייה.

ואם למדינה אין כרגע יכולת להעלות את כולם?אז את מי היא תעלה למטוס,את העניים או את הצעירים שילכו לקרב?זה לשם דוגמא.
-אני לא משדר,אני מראה.

אנחנו תמיד שוקלים,למי לתת ולמי לא.לא תמיד זה נעשה באופן הוגן,אבל זה מה יש.אפשר לפעול למזעור תופעה זו,אבל אי אפשר להגיד שהיא לא קיימת.

ישן 25-10-2009, 23:00
צלמית המשתמש של student1

בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אם תקרא טוב את סוף דברי, תראה..."

קראתי היטב.לא אמרת,נכון.

ציטוט:
הטענה היחידה שיש לי לגבי העלייה מאתיופיה היא לדרך העלייה. היה נכון יותר אולי להקים מחנות, אולפנים באתיופה כדי ללמד את הבסיס. אבל אם אני זוכר נכון היתה בהילות בהעלאתם עקב מצב פוליטי. לא בהכרח זה התאפשר.

וזה יוצר קשיים.בכל מקרה,אסור להכניסם לגטאות,אלא להפריד כמה שיותר.כך גם השפה נלמדת יותר מהר,יש התקרבות מהירה יותר לישראלים,וגם הישראלים עצמם לא יראו בהם משהו זר.כי כשאתה נכנס לשכונת אתיופים,אתה לא בהכרח תרגיש נוח עם עצמך.בדיוק מה שקורה,אם אתה נכנס לשכונת רוסים,כשאתה לא שומע את השפה העברית וחושב שנפלת בעיירה ליד מוסקווה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:12

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר