|
במקור נכתב על ידי student1
ומה אתה?אידאליסט-הומניסט?חושב שכל בני אדם שווים?בטח קראת או אורוול,ואתה מודע לזה,שזה לא כך.
זה לא טוב,זה לא נעים,זה מסריח,אבל בני אדם לא שווים הם(ראה את עניין טיפול האו"ם בנפגעי עופרת יצוקה הערבים ו "פשעי מלחמה", ונפגעי הרעב האתיופיים-אינך רואה פה שיוויון,אני מקווה),והיהודים גם לא שווים בניהם.
ארצנו היא מדינה בעלת שטח קטן מאד,היא לא יכולה לקלוט אנשים בלי סוף.על כן קיים סולם עדיפויות,ואני חושש,לא דמיוני כלל,בעניין הבאת יהודים ארצה ממקומות שונים.יש את האיכותיים יותר ויש את האיכותיים פחות. לפני שאתה תתחיל לבצע את העניין האהוב עליך,והוא האשמתי בעשית סלקציה וחוסר אנושיות באופן כללי(כמו לגבי ילדי עובדים זרים),תבדוק,מה קורה על פני השטח.איני אומר את מה שרצוי שיהיה,אלא את מה שקיים.נעים לך,או לא.
יש יהודים סוג א" ויש יהודים סוג ב",כן.מדינת ישראל תעדיף להעלות לישראל עשרה פרופסורים ולא עשרה איכרים.סתם בשביל הדוגמא.
קשה לקרוא ולהאמין שיש מי שמחלק את היהודים לשתי קטגוריות.
אני לא רוצה להתייחס לנושא הזה, אבל הייתי סקרן לשמוע את דעתך, האם מדינת ישראל הפעילה בשנות התשעים, בעת העלייה הגדולה מרוסיה סלקציה כזו?
אתה יודע כמה קשישים, כמה חולים במחלות כרוניות הגיעו ארצה?
רב יהודי אירופה וארה"ב כשרים מבחינת הדם,אך בנוסף לזה,הם גם יותר איכותיים מיהודי אתיופיה לקראת רגע הבאתם ארצה.זה שיש יהודים גרועים מאירופה ויהודים מעולים מאתיופיה לא משנה את התמונה הכללית:העדפת הלבן על השחור.אני מבין,מה יכול לא למצא חן בעיניך(ובעיני עוד הרבה אנשים כאן בפורום) בדבריי,אך איני רואה סתירה בין מה שאני רושם,לקיים בארצנו,ובעולם באופן כללי.
(זה בדיוק מה שעושים:מחפשים את היהודי בתחתונים.איזה אנתרופולוג ימצא שבט אסיאתי עם תכולת תחתונים מתאימה,ואם יתמזל מזלו,יתקל בכל מני מנהגים,שדומים לאלה של יהודים(בתקופות מסוימות).זו יכולה להיות פריצת דרך נוספת בעניין הבאת השבטים האבודים ארצה.)
הפרק אכן לא היה מוכר לי עד כה.
אז זה טוב או לא טוב,מה שעשו אז?זה לא טוב,זה מה שהיה.קיים אי שיוויון בולט בין בני אדם ובין יהודים לבין עצמם,ולא נוכל להתחבא ולברוח מזה.
עכשיו אני עוד פעם נזכר:חיים לידנו אנשים,שחלקם היו פעם יהודים ועם הזמן התאסלמו.אני מדבר על הפלאחים הפלסטינאים.חלקם שמרו על מסורות יהודיות קדומות עד למאה ה-20.אם כבר לחפש יהודים,היה וצריך לפנות אליהם.זאת לא המצאה שלי.
אבל זה כבר לנושא אחר.
|