07-12-2009, 20:54
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "רוב המדענים גם חשבו שהשמש מקיפה את כדו"א, ורדפו את המעוט שחשב אחרת..."
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי ori
המושג "רוב" אינו אומר כלום. עובדתית, יש לאותם מדענים הרבה מה להסביר. אני זוכר
מדעני מחשב משובחים להפליא שבישרו לנו שב31.12.1999 ב00:00 ייפלו מטוסים
מהשמיים, טילים ישוגרו מעצמם, מערכת החשמל תקרוס, מערכות ניווט יכניסו ספינות
אחת לתוך השנייה, וכיו"ב...
זה לא קרה. לעומת זאת, התעשייה ש"באה להצילנו מבאג 2000: גרפה סכומים
שמוערכים ב11 ספרות בדולרים. ציניקן עלול לשוב שאולי היה קשר ביןם הרוומ העתידי
של אותם חבר'ה, לבין נכונותם לתופף על תופי הטם-טם של האסון המתקרב...
\העובדה שיש ביניהם שטוענים ש"ההכנה הצילה את כדו"א", אינה מחזיקה מים לאור
העובדה שהיו מדינות עם אפס הכנה, שועדיין יש בהן מערכות ממוחשבות פרימיטיביות
כאלה ואחרות - ובכ"ז דבר לא קרה להן...
|
אחד הדברים שלא מפסיקים להפתיע אותי בדיאלוג שלי איתך זה איך אנחנו יכולים לחשוב דומה כל כך בכל כך הרבה תחומים ועדיין להגיע למסקנות שונות לחלוטין.
אני מעולם לא האמנתי בשטות של באג 2000 מכיוון שהרבה לפני שהגיע התאריך האפוקליפטי כבר היו שפע מערכות מחשב שהיו צריכות להתמודד עם תאריכי 00 (למשל כרטיסי אשראי שהוצאו ב1998). לכשעבר התאריך כפולני (למחצה, החצי השני לא אשכנזי בכלל) טוב מהרתי להציק לכל מי שרק היה מוכן לשמוע ב"אמרתי לך" ועל הטיעון העלוב ש"כן אבל זה רק בגלל שהשקענו מליארדים בעידכון המערכות שלנו" הגבתי בדיוק באותו הטיעון שלך (בדוגמה שלי השוואתי בין ההשקעה בארה"ב להשקעה ברוסיה של טרום ימי פוטין).
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי ori
אין לי מושג אם יש או אין סכנה גלובלית, אבל ברור לי שיש אינטרסנטים ציניים ששוב
מפעילים אזעקות - ומרוויחים מכך בענק. אל גור הפך למולטי מילוינר בזכות זה (9
ספרות בדולרים), והוא ממש לא המרוויח הגדול...
|
זה טבע האדם ובמיוחד החברה הקפיטליסטית לנסות להרויח מכל מצב ללא כל קשר לרמת המוסר.
יש גם מי שמרויח מתיווך בעיסקעות נשק שמיועד לישראל ולא תמיד בצורה הוגנת, האם זה אומר שאנחנו לא צריכים את הנשק הזה או שהמטרה של הגנה על אזרחי המדינה לא כשרה רק בגלל שיש מי שתופש עליה טרמפ? בוודאי שלא.
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי ori
חשיפת חילופי האימיילים בבריטניה צריכה להדאיג את כולם. היושר המדעי הועמד
בסימן שאלה ענקי, ויש מקום לחקירה יסודית בנושא.
|
החקירה כבר מתקיימת והמדען שעומד במרכז המחלוקת, הפרופסור פיל ג'ונס, ראש המחלקה לחקר אקלים באוניברסיטת מזרח אנגליה השעה את עצמו לתקופת החקירה, הלוואי ובכל מיקרה של חשד אנשים היו מזדרזים לנהוג כך (דוגמה שאתה בוודאי תאהב במיוחד, מה עושה ראש ממשלה ישראלי ממוצע כשמועלים כנגדו חשדות על שחיתויות?).
אישית מהמעט שקראתי (לא ממש התעמקתי בשערוריה הזו) לא ראיתי שום "אקדח מעשן", רק התבטעויות לא מוצלחות ואסור לשכוח שכל השערוריה מתייחסת לאוניברסיטה אחת (אם גם חשובה מאוד בהקשר של חקר שנויי אקלים). גופים מאוד מאוד רציניים ברחבי העולם כולל נאס"א תומכים בתאוריות המצביעות על קשר בין הפעילות האנושית לבין התחממות כדור הארץ.
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי ori
אגב, שיהיה ברור, העובדה שאולי כל תיאוריות האסון האקולוגי הממשמש ובא, אינה
רלוונטית לשאלה האם עלינו לשמור על איכות הסביבה, ולנסות לצמצם את זיהום
האוויר. גם אם העולם לא מתקרב לקיצו - זיהום אוויר הורג בכל שנה הרבה אנשים.
|
ושוב אנחנו מסכימים לחלוטין וזה רק גורם לי לתהות לשם מה לשים מקלות בגלגלים של עגלה שלכולנו ייטב אם תתחיל לזוז גם אם לא כל הנימוקים לתזוזה כתובים באבן.
והערת צד, לנו כישראלים יש אינטרס גדול מאוד באחת התוצאות הפוטנציאליות של שנוי מקורות האנרגיה העולמית, הפחתת התלות הרעילה (פוליטית) כל כך של החברה שלנו בדלק מאובנים. מהסיבה הזו לא ברור לי מדוע נתניהו מהסס האם להופיע בקופנהגן או לא, אחרי הכל זו אירן שלא מכירה בנו ולא להיפך, היה ונתניהו ואחמדינג'אד יפגשו במסדרון, בעיה של אחמדינג'אד, למה לתת לו זכות וטו על ההשתתפות שלנו בעניין שיש לנו אינטרס בהצלחתו.