לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-12-2009, 17:49
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
אני חושב שכדאי שראוי שאנשים יידעו היכן נמצא ה"מזרח ירושלים" הזה...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "מהומות ערבים ופעילי שמאל בשייח ג'ראח והתוצאה: 6 שוטרים פצועים ו21 עצורים"

מדובר בבתים שנמצאים מרחק יריקה מקריית הממשלה ומהמפקדה הראשית של משטרת ישראל (המטה
הארצי).
ההגדרות של מזרח י-ם הן כ"כ חסרות משמעות, כשזה נוגע לתקשורת, שפשוט אי אפשר לקחת אותן
ברצינות (גילה, למשל, מוגדרת כמזרח י-ם, וכנ"ל פסגת זאב - למרות ששתי שכונות אלה הן צפון ודרום
י-ם, וגילה בכלל נמצאת מ-ע-ר-ב-י-ת לרוב שכונות מערב העיר...).
הבתים בשכונת שמעון הצדיק, נמצאים שני מטר מזרחית לכביש מס' 1 שהוא לב-ליבה של העיר, והעובדה
שלפני 1967 שימש כקו גבול, ממש לא אומרת כלום. אני נוסע על הציר הזה צפונה ודרומה בכל ערב,
ואני חייב להודות שממש לא מורגשת אותה תחושב של "ארץ זרה", שווינט וחבריו מנסים לייצר לגבי בתים
יהודיים בשכונה זו. כל ניסיון להשוות זאת לבתים מבודדים באזורים ערביים לגמרי, הוא סילוף מכוער.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-12-2009, 23:49
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

צודק. להלן המפה:
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Au79 שמתחילה ב "למה לא לצרף מפה להבהרה? לא..."

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

להלן הסברים: המלבן בצבע תכלת הוא קריית הממשלה.
מעלות דפנה היא שכונה חרדית (התחרדה בשנים האחרונות) שצמודה לגבעת התחמושת מדרום. שדרות
חיים בר-לב (מוכר בי-ם כ"כביש מס' 1", למרות שמס' הכביש האמיתי הוא 60 - כביש ב"ש-עפולה דרך
גב ההר) הם המקום בו עבר קו הגבול הישן בין ישראל לירדן, אלא שכפי שניתן לראות - יש ה-ר-ב-ה בנייה
יהודית ממזרח לקו חסר משמעות זה. קריית הממשלה ע"ש מנחם בגין (להבדיל מקריית בן גוריון המצוייה
בגבעת רם) נמצאת כולה ממזרח לכביש מס' 1 - והרבה יותר מזרחה משכונת נחלת שמעון-שמעון הצדיק,
שנמצאת בשוליים המערביים של שיח' ג'ראח, וממש לא "בלב מזרח העיר הערבית".

אני לא אכנס לעניין המשפטי הנורא פשוט (הבתים שייכים ליהודים יותר ממאה שנה, יש תעודות, אישורים
והוכחות שאפילו בית המשפט העליון של מדינת, שמייחס מעט מאוד משמעות לזכויות קניין של יהודים,
נאלץ לקבל), ואסתפק בעודה הפשוטה: השכונה הזו נמצאת אינה מעבר להררי חושך. היא צמודה לאחד
משני צירי האורך העיקריים של עיר הבירה של מדינת ישראל. התקשורת (שאנשיה מגיעים לשכונה מדי
יום בכדי לצלם את פורעי האולטרה-השמאל המטרידים את מנוחת בעלי הבתים היהודיים) מודעת היטב
לעניין - אבל נמנעת במכוון מלציין זאת. רוב הציבור לא יודע איפה שיח' ג'ראח, ומניח שהשכונה
היהודית היא סוג של מבצר בלב-ליבה של שכונה ערבית מרוחקת מלב העיר.
ישן 12-12-2009, 12:43
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
לא קיימת עמדה ערבית שלא תתמוך בה
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "גדול! הצלחת סופית להגיע לשנאה כה גדולה של הציונות, שאתה משווה שיבה שלנו לשלהם"

כמו: זכות השיבה
כמו: אין הבדל בין כבושי 1948 לאלו של 1967
כמו: השארת ההתנחלוית הגדולות (מרבית אזרחי מדינת ישרל, שהקימו ביתם בשטחים שנכבשו ב-1967) בתוך גבולות הקבע של מדענת ישראל
כמו שליטה בינלאומית על המקומות הקדושים והבטחת תפילות לכלל המאמינים באשר הם
כמו: לא לאפשר הקמת מדינה פלסטינאית נקייה מיהודים
כמו: הפסקה מוחלטת של כל פעולות הטרור, ההרג והרצח באשר הם ומכל ארגון שהוא
כמו הפסקת החינוך וההסתה וחינוך לקראת אפשרות של חיים ביחד וזה לצד זה
אפשר למנות עוד סעיפים רבים שהייתי מאושר ואולי אפילו גם אתה, אם העמדה הערבית, היתה זה/דומה/מתקרבת לזו שלי.

אני תומך אך ורק בעמדותי ובמי שמציג עמדות הזהות/מתקרבות להן.
תתפלא אבל מרביתן של עמדותי נעשות מקובלות על ראשי משלת ישראל הנבחרים לאחר הבחרם. נכון בינתים בהצהרות, לעיתים הצהרות סותרות - חלקם הגיעו גם למעשים אני אופטימי.
ישן 12-12-2009, 11:29
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "הרשה לי להעמיד אותך על טעות..."

אני לא מכיר קריאה כזו ואני אשמח אם תוכל לתת לי קישורים שאני אוכל להמשיך לקרוא בעניין.
בכל מקרה אני בטוח שקריאה כזו, גם אם קיימת, היא רק כדי לצאת ידי חובה. אתה חושב שאם
כל היהודים ששורשי המשפחה שלהם מפרס למשל ואני מניח שמדובר בכמה מאות אלפים, ירצו
לחזור לבתים שלהם ולקבל את העסקים והאדמות שלהם בחזרה יתנו להם? ולמה ללכת כל כך
רחוק? אתה חושב שאם כל היהודים ממוצא פולני ירצו לחזור לפולניה ולקבל את הנכסים שלהם
בחזרה יתנו להם? אני דיי בטוח שלא ואין סיבה שזה יהיה שונה עם הפלסטינאים.

ישן 12-12-2009, 16:35
צלמית המשתמש של ichpatli
  ichpatli ichpatli אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אתה מפתיע אותי לא פחות - תתיחס להקשר בין הדברים"

הפוך על הפוך? האין אזהרה מחד צדדיות כתמיכה בהדדיות??!
כמי שמשוכנע באדיקות שלא ניתן להחזיר הגלגל לאחור (לדוגמא - קביעתך בהקשר של פלשתין בשלטון ירדן כיוזמת פרס...). מדוע אתה כל כך סלקטיבי ודוגל בכך רק כנגדנו ? - היתה תוכנית חלוקה שאושרה באו"ם ב-1947 ושנדחתה ע"י העולם הערבי (כולל ערביי ישראל) שהגיב במלחמה שבה הובס, היתה תוקפנות ערבית נוספת ב-1967 שבה שוב הובסו התוקפנים ושוחררו חלקי מולדת נוספים, מדוע אינך ממשיך לדבוק גם בהקשרים אלו שלא ניתן להחזיר הגלגל לאחור?!!
נראה שאדיקות מקובעת מותר שתכיל סתירות עפ"י נוחיות הטיעון...

"טוב קצר וקולע מארוך וצולע" - (ש.ר.)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:37

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר