לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-12-2009, 20:05
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "60% מהקבילות נמצאות מוצדקות..."

מאיפה הנתון הזה? (ש60 אחוז מהקבילות נמצאות מוצדקות?)

בשירות יצא לי להיתקל בהרבה יותר קבילות שנמצאו לא מוצדקות, מאשר כאלו שנמצאו מוצדקות. יתכן מאוד שהנתון הזה כולל רק קבילות שהתקבלו וכאלו שנדחו על הסף, לעיתים קרובות מאוד קבילות מועברות בחזרה ליחדה לטיפול המפקד - בלי שננקטים צעדים ובלי שנקבע למפקד מה לעשות.

בנוסף, לא כל הקבילות, גם אם הן התקבלו, ישנו את המצב לטובה - הייתה חיילת מרפאה אצלנו שקבלה כדי לקבל העלאה במשכורת, הקבילה שלה התקבלה אבל במקום העלאה במשכורת מפקד הגדוד והרופא קיבלו הערה שאסור להם לתת לה לעשות את התפקיד שהיא עשתה עד עכשיו - אז היא גם עברה לתפקיד פחות מעניין, גם "הסתכסכה" עם המג"ד והמפקד שלה וגם דפקה את החברים בגלל כוננות.

איך שאני רואה את זה, קבילות זה דבר שצריך להגיש רק עם כל הדרכים האחרות מיצו את עצמן, לנסות לסגור את הכל ביחידה ואם לא ניתן אז להודיע שמתכוונים להגיש קבילה, לפעמים אפילו עלול להיווצר מצב שהמפקד יתן את הסכמתו לקבילה כי זאת הדרך לבצע דברים (לדוגמא: חיילים שהתלוננו על חוסר מים חמים במקלחת, למפקדים לא היה מה לעשות והקבילה הכריחה דרגות בכירות יותר לאשר את מה שהיה תקוע כל הזמן)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-12-2009, 21:32
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "בדוחות השנתיים יש סטטיסטיקה,..."

סטטיסטיקה זה נושא מאוד בעייתי, בטבלה הבאה (מהדוח של 2008) דווקא רואים שרק 40% מהקבילות מתקבלות:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

באופן כללי, סטטיסטיקה זה תחום שקל מאוד להטות בו את התוצאות לפי הרצון של המזמין אותה: לנציב קבילת חיילים יש אינטרס להציג את העובדה שהוא עובד, לצה"ל יש אינטרס להראות שהוא גוף שמבקר את עצמו ולחיילים יש מענה אמיתי.

והכרתי הרבה יותר מ10 קבילות, שירתתי כמה מחזורים בבסיס הדרכה, וגם חברים שירתו שם, קבילות זה עיניין כמעט יומיומי וחלק גדול מאוד מהקבילות מוחזר כמעט מיידית אל מפקד הענף לטיפול שלו (דבר שהחייל יכול היה לעשות בעצמו) *ולא מעט מהן מבוטלות מיד על ידו.
בנוסף לא פעם ראיתי קבילה שהתקבלה, אך במציאות לא קרה שום דבר (סיפור אחר על מים חמים - 5 קבילות במחזורים שונים הוגשו על כך שלא היה מים חמים במקלחות, כולן התקבלו והמים נשארו קרים, רק שהדבר הגיע ל"במחנה" הבעיה טופלה תוך יום)

לדעתי, קבילה בתוך היחידה צריכה להיות רק במקרים קיצוניים - תמיד אפשר להגיע לדרגה בכירה יותר, ורק אם זה לא עוזר צריך לפנות להליך של קבילה. במקרים שהם מחוץ ליחידה אפשר לקבול במקרה שרואים שאין עם מי לדבר (לדוגמא: חייל שבמשך חודשים לא מקבל את המשכורת המגיעה לו למרות שהשלישות שלו ניסתה לסדר את זה כמה פעמים - וגם אז עדיף להתייעץ עם הגורמים ביחידהלפני שמגישים את הקבילה)

ישן 12-12-2009, 21:55
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.06
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "סטטיסטיקה זה נושא מאוד..."

תן לי לעשות לך סדר.
ראשית, לפי הטבלה שהבאת 58.71 מהקבילות שבוררו בנציבות נמצאו מוצדקות (כמו שאמרתי 60%).
זה שראית שקבילה חוזרת מיד ללא בירור בנציבות יכול להיות שאומר שפשוט לא נערך בהן בירור (הנתונים מוצגים בטבלה שהבאת).

באילו מקרים לא נערך בירור? פקודת המטכ"ל והחוק מסדירים את תחומי האכיפה של הנציב (למשל עד 2007 קבילות של מלש"בים לא היו בסמכותו, וככלל לא נערך בהן בירור).

יש להבדיל בין קבילה שאינה בסמכות טיפולו של הנציב או בנושא שאין בו עילה לבירור, ושלא נערך בה בירור, לבין קבילות שבוררו בנציבות ונמצאו לא מוצדקות, שהן כאמור ולפי הסטטיסטיקה - לא הרוב.

נערך לאחרונה ע"י sheep בתאריך 12-12-2009 בשעה 22:04.
ישן 13-12-2009, 17:21
צלמית המשתמש של tomcarr
  משתמש זכר tomcarr tomcarr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.11.07
.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי pilpel2 שמתחילה ב "קבילה"

אחי לי יש סיפור אישי שצדקתי בקבילה שהיתה כנגד סגן מפקד היחידה על אלימות , ויצאתי צודק ואחרי זה קיבלתי מכתב הביתה שהם מצאו ליקויים בתפקודו של סגן מפקד היחידה והורו למפקד היחידה לטפל בעניין.

נקח"ל מחפשים תסמן וי ולמצוא ליקויים ביחידה לא באמת אכפת להם מהחייל , ובסוף החייל ניתקע באמצע ובמקרה שלי מתנכלים אליו בצורה רצינית עד למצב שמזינים עליו נפקד גם שהוא בבסיס על מנת שנקח"ל יעקבו את הכבילה ובסוף למצב שפולטים אותו מהיחידה.

זה המקרה האישי שלי , דבר שני לגבי ההוכחות האנשים של נקח""ל ששואלים את המפקדים שאלות הם נורא מתוחכמים מי שמשקר בדרך כלל יפול.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:59

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר