לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-12-2009, 17:37
  BigSmoke BigSmoke אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.03.09
הממשלה הפילה את החוק שהגיש חבר קואליציה. שר הביטחון הצביע נגד.

הכנסת דחתה ברוב של 63 מתנגדים מול 29 תומכים את הצעת החוק "משתמטות בשם הדת" שיזמו חברי הכנסת ישראל חסון (קדימה) ומשה (מוץ) מטלון (ישראל ביתנו). זאת בעקבות התנגדות הקואליציה. מטלון עצמו לא נכח בהצבעה, כנראה משום המשמעת הקואליציונית נגד החוק. שרי הביטחון לשעבר שאול מופז (קדימה) ועמיר פרץ (העבודה) ודוברת צה"ל לשעבר ח"כ מירי רגב (ליכוד) לא נכחו במליאה. הערכה היא שרגב ופרץ לא נכחו במליאה בגלל המשמעת הקואליציונית.

ח"כ ישראל חסון אמר לאחר ההצבעה כי "בדחיית הצעת החוק איבדה הממשלה את התוקף המוסרי שלה להשאיר את גלעד שליט בשבי. אנשים שמטיפים לנו השכם והערב לא לנהל מו"מ עם מחבלים מעודדים השתמטות, שומרים על בניהם קרוב אליהם ושולחים את בנינו לצבא. הם עומדים וצועקים בכיכרות שאם אין נאמנות אין אזרחות או מבקשים לקדם אלופות בצה"ל אך לא נאבקים בתופעת ההשתמטות".

נערך לאחרונה ע"י EtEoR בתאריך 31-12-2009 בשעה 04:03.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-12-2009, 21:41
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "הממשלה הפילה את החוק שהגיש חבר קואליציה. שר הביטחון הצביע נגד."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי BigSmoke
ח"כ ישראל חסון אמר לאחר ההצבעה כי "בדחיית הצעת החוק איבדה הממשלה את התוקף המוסרי שלה להשאיר את גלעד שליט בשבי. אנשים שמטיפים לנו השכם והערב לא לנהל מו"מ עם מחבלים מעודדים השתמטות, שומרים על בניהם קרוב אליהם ושולחים את בנינו לצבא. הם עומדים וצועקים בכיכרות שאם אין נאמנות אין אזרחות או מבקשים לקדם אלופות בצה"ל אך לא נאבקים בתופעת ההשתמטות".

כל כך מעייפת הדמגוגיה שהשתלטה לחלוטין על השיח הציבורי. את גלעד שליט צריך להחזיר הביתה ובהשתמטות צריך להילחם אבל אין שום קשר בין השניים (אבל ״אין נאמנות אין אזרחות״ זו דמגוגיה לאומנית מסוכנת וגרועה בהרבה מכל דבר שמר חסון אמר).

ישן 30-12-2009, 21:48
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
"אין נאמנות - אין אזרחות" זו לא דמגוגיה לאומנית, אלא הכרח קיומי
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=BigSmoke]ח"כ ישראל..."

השיח הפוסט-ליברלי הגיע לשיאים של ניתוק מהמציאות, ביום שבו החליטו
להפוך את מי שזורק סיסמא (סיסמא נכונה, אבל ברור שהוא השתמש בה רק
ככלי למשיכת מצביעים, ואין לו שום כוונה לצאת למלחמה בכוחות אנ"ש, כדי
ליישם את האג'נדה הזו...) פשוטה ומחוייבת המציאות, לפאשיסט.

אין מדינה בעולם שלא מצפה לנאמנות מצד מי שמקבל אזרחות שלה. אין
מדינה בעולם שנמצאת במצב ההזוי בו נתונה מדינת ישראל, ש20 אחוז
מתושביה מסרבים להכיר בה, אבל נורא מבסוטים לקבל ממנה שירותים,
ומתנגדים בכל תוקף להיות אזרחי מדינת-לאום של בני עמם, אפילו אם הדבר
לא יצריך העתקת מגוריהם לתחומי אותה מדינה.

אם קביעת נאמנות כמדד לאזרחות לא יהפוך להיות נוהל מחייב במדינת
ישרקאל - אין למדינה הזו תקומה, אפילו בלי שהאיראנים יעשו משהו...
ישן 30-12-2009, 23:43
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "מה ז"א מי יקבע? מי ניסח את שבועת הנאמנות שכל מתאזרח בארה"ב חייב לקבל?"

אין לי שום בעיה עם שבועת אמונים למתאזרחים, זה מקובל בארה״ב ואין בכך כל רע.

אני לא מבין במה זה יעזור לנו כי עשרים האחוזים שאתה מדבר עליהם הם כבר אזרחים. אני לא מכיר אף מדינה שתובעת שבועת אמונים מאזרחים או מאנשים שנולדו בתחומה לאזרחים וזכאים לאזרחות מלידה. הבעיה עם התניית אזרחות לאנשים כאלה היא שבניגוד למתאזרחים אין להם אזרחות אחרת והם לא בחרו במדינה אלא פשוט נולדו בתחומה.

אמרתי כאמור שאין לי בעיה עם שבועת אמונים למתאזרחים ואני לא חוזר בי או מסייג אבל אני כן תוהה במה שבועה כזו תעזור מן הטעם הפשוט שכל ישראלי שפוי מתנגד נחרצות לזכות השיבה הפלשתינאית שלו תממומש תחסל את ישראל כמדינה יהודית עם או בלי שבועה. ללא שיבה המונית של פלשתינאים אני ממילא לא רואה את גלי ההגירה ששוטפים אותנו ומכאן את הצורך הלוחץ בשבועת אמונים.

אני כן רואה לעומת זאת את הפוטנציאל למדרון חלקלק הרבה מעבר לשבועת אמונים באמירה ״אין נאמנות אין אזרחות״.

ישן 01-01-2010, 14:16
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
את הקלישאה כאילו האזרחות "נכפתה" עליהם, רצוי להוציא מהדיון...
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "אין לי שום בעיה עם שבועת..."

מי שלא רוצה להיות אזרח, יכול לעשות זאת באמצעות שליחת פקס למשרד הפנים. משום מה, הערבים
דווקא פועלים בדיוק בכיוון ההפוך, ומחפשים לאזרח עוד ועוד מחבריהם...
אכן אין אף מדינה שמחייבת אנשים שנולדו בתחומה לשבועת אמונים, אבל אין מדינה בעולם שכל נציגי
המיעוט הלאומי בפרלמנט, מחוייבים לרעיון חיסול אותה מדינה (רק אתמול זכינו לשמוע ח"כ ערבי צורח
בטלוויזיה על מראיין ש"אנחנו נמצאים בשיח' מוניס" - אולפני הטלוויזיה החינוכית ברמת אביב...). זהו לא
מצב נורמלי ולכן הפתרון לא יכול להשען על דוגמאות מחו"ל. ביום ש60 מליון מאזרחי ארה"ב יתבעו את
החרבתה, אני מבטיח לך שגם שם תראה חוקים דומים - והם יעברו ה-ר-ב-ה יותר בקלות מאשר פה....

המדרון החלקלק שבאי-תיקון חוק האזרחות, הוא תלול בהרבה מכל תיקון שימנע תופעות הזויות כמו
ח"כים ערביים שמחזקים ידי מחבלים, ומפלגות שרוצות בהשמדת המדינה, ומקבלות אישור מבג"ץ לשבת
בכנסת.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:05

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר