לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-01-2010, 09:05
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "הונג קונג: רבבות צעדו בדרישה לדמוקרטיה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלמינג
כ-30 אלף מפגינים צעדו במרכז הונג קונג ודרשו כינון דמוקרטיה מלאה באי, הנמצא בריבונותה של סין. הם הפגינו מול נציגות סין כשהם נושאים שלטים עם הכיתוב "דמוקרטיה עכשיו!"

קישור

באמת שהבורות של ynet עוברת כל גבול.

הונג-קונג האי הוא חלק מהונג-קונג האיזור-האדמינסטרטיבי-המיוחד, לשעבר הקולוניה הבריטית שמורכבת מחצי האי קאולון, האי הונג-קונג והטריטוריות החדשות (ועוד כמה איים). ברור שכשמפגינים למען דמוקרטיה הכוונה היא להונג-קונג בהגדרה הפוליטית, היינו האיזור האדמינסטרטיבי ולא לאי הונג-קונג שהוא פחות מ10 אחוזים מהטריטוריה. סלאט שלם ynet עשו וזה לא טייפו, המינוח "האי" מופיע לפחות שלוש פעמים בכתבה.

סתם חוסר מקצועיות, אפילו לא מדובר בטריטוריה כזו נידחת...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-01-2010, 09:32
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
אתה מצפה ליותר מדי מ'העתונות' בארצנו.. :)
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=פלמינג][B]כ-30 אלף..."

לפני שבועיים הזכרתי כאן את שדרית גלי צה"ל שדיווחה על מפלס הכנרת ורטנה על כך שהעובדה כי 'אנו מרוצים מכל המינוס הזה' מלמדת על מצבה הכללי של המדינה.

היום אזכיר כי אחד מ'גדולי העיתונאים' ראיין לפני שנים קצין בכיר בדימוס מחיל האוויר אודות טייס מילואים שהמריא עם מטוסו ואבד ממסכי המכ"ם. הבכיר הסביר כי מדובר במטוס קל שאינו הראה תמיד בטיסה נמוכה על מסכי המכ"ם ויתכן שטבע בים ושקע מבלי להותיר שברים. העיתונאי הדגול זינק כמוצא שלל ותקף: 'קודם אמרת שזה מטוס קל ועכשיו אתה אומר שיתכן ששקע בים - אם זה מטוס קל איך הוא יכול לשקוע?...,

ישן 02-01-2010, 09:50
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "אתה מצפה ליותר מדי מ'העתונות' בארצנו.. :)"

אני זוכר את הפוסט שלך על מיקרה ה"מרוצים מכל המינוס הזה"... מה כבר יש להוסיף על דבר חוכמה שכזה?

זה עצוב מאוד, מה שאתה כותב פה. לרובנו אין גישה למידע ממקור ראשון וכך את רוב הידיעות שלנו אנחנו מקבלים בצורה לא ישירה כשהעתונות היא אחד מספקי המידע העיקריים. בעתונות מקצועית יש דבר כזה שניקרא בדיקת עובדות ויש גם אנשים שזה התפקיד שלהם, לבדוק שהעובדות שמופיעות בכתבה אכן נכונות. זה לא יותר מדי, בוודאי לא עם כמויות ונגישות המידע כיום, לצפות מעיתון מרכזי ובעל שפע משאבים כמו ידיעות אחרונות (שאני בטוח שיש לו גם ארכיון משל עצמו) שכשהוא כותב על אחת מהטריטוריות החשובות, מפורסמות והמיוחדות בעולם שיטריח את עצמו להעיף מבט של רגע במפה...

וד"א אני מקווה שהבראת מהשפעת ומחכה לתמונות משייך-מוניס. אני זוכר את האזור וסקרן מאוד לראות איך ניראה בעבר.

נערך לאחרונה ע"י hamora בתאריך 02-01-2010 בשעה 09:54.
ישן 02-01-2010, 09:55
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.06
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=פלמינג][B]כ-30 אלף..."

אבל המורה, אולי כדאי לבדוק קודם את מה שאת כותבת?

המקור של הידיעה הוא לא כתב של Ynet, אלא Reuters.
אי לכך יש ללכת למקור, לעיין בו, ולפסוק האם הייתה טעות בפרשנות של Ynet.
האם עשית זאת?
קישור לכתבת Reuters כאן.
לפי הכתבה, מדובר בשאיפה לערוך בחירות לראשות עיריית הונג קונג (האי) (אין שם ראש עיר), ולא מתכוונים לעצמאות הונג קונג רבתי.

HONG KONG (Reuters) - Thousands of Hong Kong residents appealed to China on New Year's Day to allow full democracy to be introduced soon in the city, as opposition lawmakers pressed forward with a mass resignation plan later this month.
...
Beijing has already promised to allow a full-scale election in Hong Kong in 2017 for the city's leader. But recent signs, including comments by pro-Beijing figures, have suggested Beijing may only allow a power-preserving version of democracy with rules stacked against opposition candidates.

ישן 02-01-2010, 10:09
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "אבל המורה, אולי כדאי לבדוק..."

קודם כל זה הוא, לא היא.

דבר שני; אזי אם כך התרגום של ynet עוד יותר מזעזע.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ynet
רבבות מאזרחי הונג קונג החליטו לנצל את היום הראשון של שנת 2010 בניסיון ליצור עתיד טוב יותר לארצם: בתהלוכת המונים שהתקיימה באי דרשו המפגינים מסין לאפשר כינון דמוקרטיה מלאה בהונג קונג. פעילי אופוזיציה כבר ערוכים לפעולות מחאה נוספות בהמשך החודש, בניסיון לעורר את תשומת הלב העולמית לסוגיה.

(הדגשה שלי) אתה רואה בעצמך את הבלבול בין אי למדינה שלא לדבר על כך ש"דמוקרטיה מלאה" זו סוגיה לכל הטריטוריה ולא לחלקה.

וזה ממשיך בפסקה נוספת:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ynet
הונג קונג הייתה בעבר קולוניה בריטית, שהוחזרה לריבונות סין הקומוניסטית ב-1997, וכיום היא מוגדרת כאזור מנהלי מיוחד של סין. על פי חוקת האי, דמוקרטיה מלאה היא אחת "השאיפות" של הונג קונג, אולם מאז הושבה הריבונות לסין לא הורשו האזרחים להשתתף בתהליכי בחירת המושל.

אין חוקה לאי, יש חוקה לטריטוריה. באופן עיקבי בתרגום של ynet הם מתייחסים לאי הונג-קונג, כאמור פחות מעשרה אחוזים מהטריטוריה, כאילו זה הונג-קונג

אני אגב ניחשתי שזו כתבה מתורגמת ולא מפתיעים אותי בכלל ההבדלים בין המקור לתרגום. עכשיו כשהבאת את המקור ריפרפתי וראיתי שאיפה שynet כותבים "אי" רוייטרס כותבים "עיר". השימוש במונח "עיר" אמנם אינו מדוייק אבל נסלח יותר כי מקובל לפעמים להתייחס לכל האזור המיוחד כ"עיר" למרות שלמעשה הוא כולל גם כמה חלקים לא בנויים.

מכל מקום, קריאה חוזרת של הסיפור של רוייטרס (ולכן העריכה) אכן שכנעה אותי שמדובר בכל הטריטוריה. רוייטרס מדברים על "שבעת מליוני תושבי העיר" ומספר תושבי הונג קונג האיזור המינהלתי המיוחד הוא אכן שבעה מליון. באי הונג קונג רק כמליון תושבים (בדקתי הרגע בוויקי, באמת מוגזם לצפות שאני אדע בע"פ את מספרי התושבים בכל מחוזות הונג קונג). כל זה מתיישב עם מה שאני יודע בעצמי על הטריטוריה כולל ידע מחברים שגרים שם. השורה האחרונה היא שרוייטרס מדייקים וynet מאוד לא! זה שהמדובר בתרגום רק עושה את זה גרוע יותר.

נערך לאחרונה ע"י hamora בתאריך 02-01-2010 בשעה 10:24.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:30

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר