
02-01-2010, 10:09
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.06
הודעות: 2,230
|
|
קודם כל זה הוא, לא היא.
דבר שני; אזי אם כך התרגום של ynet עוד יותר מזעזע.
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי ynet
רבבות מאזרחי הונג קונג החליטו לנצל את היום הראשון של שנת 2010 בניסיון ליצור עתיד טוב יותר לארצם: בתהלוכת המונים שהתקיימה באי דרשו המפגינים מסין לאפשר כינון דמוקרטיה מלאה בהונג קונג. פעילי אופוזיציה כבר ערוכים לפעולות מחאה נוספות בהמשך החודש, בניסיון לעורר את תשומת הלב העולמית לסוגיה.
|
(הדגשה שלי) אתה רואה בעצמך את הבלבול בין אי למדינה שלא לדבר על כך ש"דמוקרטיה מלאה" זו סוגיה לכל הטריטוריה ולא לחלקה.
וזה ממשיך בפסקה נוספת:
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי ynet
הונג קונג הייתה בעבר קולוניה בריטית, שהוחזרה לריבונות סין הקומוניסטית ב-1997, וכיום היא מוגדרת כאזור מנהלי מיוחד של סין. על פי חוקת האי, דמוקרטיה מלאה היא אחת "השאיפות" של הונג קונג, אולם מאז הושבה הריבונות לסין לא הורשו האזרחים להשתתף בתהליכי בחירת המושל.
|
אין חוקה לאי, יש חוקה לטריטוריה. באופן עיקבי בתרגום של ynet הם מתייחסים לאי הונג-קונג, כאמור פחות מעשרה אחוזים מהטריטוריה, כאילו זה הונג-קונג
אני אגב ניחשתי שזו כתבה מתורגמת ולא מפתיעים אותי בכלל ההבדלים בין המקור לתרגום. עכשיו כשהבאת את המקור ריפרפתי וראיתי שאיפה שynet כותבים "אי" רוייטרס כותבים "עיר". השימוש במונח "עיר" אמנם אינו מדוייק אבל נסלח יותר כי מקובל לפעמים להתייחס לכל האזור המיוחד כ"עיר" למרות שלמעשה הוא כולל גם כמה חלקים לא בנויים.
מכל מקום, קריאה חוזרת של הסיפור של רוייטרס (ולכן העריכה) אכן שכנעה אותי שמדובר בכל הטריטוריה. רוייטרס מדברים על "שבעת מליוני תושבי העיר" ומספר תושבי הונג קונג האיזור המינהלתי המיוחד הוא אכן שבעה מליון. באי הונג קונג רק כמליון תושבים (בדקתי הרגע בוויקי, באמת מוגזם לצפות שאני אדע בע"פ את מספרי התושבים בכל מחוזות הונג קונג). כל זה מתיישב עם מה שאני יודע בעצמי על הטריטוריה כולל ידע מחברים שגרים שם. השורה האחרונה היא שרוייטרס מדייקים וynet מאוד לא! זה שהמדובר בתרגום רק עושה את זה גרוע יותר.
_____________________________________
Reality is that which, when you don't believe in it, doesn't go away.
Peter Viereck, 1916-2006
נערך לאחרונה ע"י hamora בתאריך 02-01-2010 בשעה 10:24.
|