10-01-2010, 08:07
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
|
|
פרסום ראשון: ח"כ מוחמד ברכה יצטרף למשלחת הכנסת למחנה ההשמדה אושוויץ, לפי בקשת ריבלין
יו"ר סיעת חד"ש, ח"כ מוחמד ברכה, הודיע אתמול (שבת) על כוונתו להצטרף למשלחת של הכנסת שתצא בעוד כשבועיים לפולין. המשלחת תשתתף בטקסים לציון יום השואה הבינלאומי שיערכו באתר מחנה המוות אושוויץ.
"דווקא אנחנו, הפלסטינים, יכולים וצריכים להתחבר עם הכאב היהודי ועם זיכרון השואה", אמר ברכה ל-nrg מעריב. לאירוע יגיעו משלחות מכל העולם ובכלל זה משלחת גדולה של הכנסת בראשה תעמוד סגנית היו"ר, ח"כ יולי תמיר (עבודה). יום השואה הבינלאומי הוכרז על ידי האו"ם והוא מצוין ב-27 בינואר, התאריך בו שוחרר מחנה אושוויץ על ידי הצבא האדום.
"המאבק בנאציזם הוא דבר מכונן בתודעה שלי", הסביר ברכה את החלטתו. "אני שייך למפלגה שחגגה את יום הניצחון על הנאצים עוד לפני שנזכרו בכך בישראל. זה משתלב עם הגישה שלי שאי אפשר להלחם בדיכוי וגזענות באופן סלקטיבי. הדיכוי והגזענות והרצח שהיו באותה תקופה שחורה הם אירוע שחייב להיות צרוב בתודעה האנושית", הוסיף.
ברכה נענה לפנייתו של יושב ראש הכנסת ראובן ריבלין להצטרף למשלחת. הוא יצעד עם שאר חברי המשלחת במסלול המוביל ממחנה אושוויץ לאתר המשרפות בבירקנאו. בסיום הצעדה יתקיים טקס זיכרון בנוכחות משלחות מכל העולם, במהלכו יונחו זרים ויינשאו תפילות. עם זאת הדגיש ברכה כי לא ייקח חלק באירועים נלווים לטקס, כמו מפגש בין נציגי הכנסת לבין נציגים של האיחוד האירופאי שאמור להתקיים בקרקוב.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/...&loc=2&tmp=2057

-----------------------------
S e g m a n y
|