לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-01-2010, 21:36
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
אין ערך לידיעה כזאת ללא קישור וללא פילוח אוכלוסיה
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי luben_gulu שמתחילה ב "תקרא ידידי, תקרא!"

נקבו שם במספרים חסרי משמעות. אם נניח משפרעם או מתמרה נמצא אחוז המתנדבים הגדול ביותר, אזי מה הערך לגבי שער האוכלוסייה הערבית (המשולש למשל) שם נמצא הגרעין הקשה.
אם ההתנדבות היא בפלג הצפוני של מדינת ישראל - שם נמצא פלג לאומני ביותר, אזי להתנדבות כזאת יש משמעות.
אם מדובר בתנועה ספוראדית - אין לכך כל משמעות באותה מידה כי אין מדובר במגמה/תופעה במגזר הערבי, אלא בנטיית לב.
אם מדובר בבוגרים בלהד - מה ביחס לבוגרות?

הפצת ידיעה מעין זאת היא חסרת חשיבות בהיבט היחסים יהודים - ערבים במדינת ישראל והחשיבות היחידה היא כי חלה תזוזה כלשהי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-01-2010, 20:59
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "מספרים ידידי, מספרים!"

פלמינג;

כמה מספרים:

כ1100 מתוך כעשרים אלף צעירים ערבים בגיל המתאים (18), היינו כחמישה אחוז, מעט מאוד אבל לא לא-משמעותי.

מה שיותר חשוב זה שכמות התקנים מוגבלת וכניראה שיש יותר מתנדבים מתקנים, בשנה שעברה (2009) הוסיפו 150 תקנים.

לא פחות חשוב, זו מגמה אחידה מזה ארבע שנים.

כמו כן סקר שערך ׳מאגר מוחות׳ ושהתפרסם ב׳מחלקה ראשונה׳ טוען ש91% מהערבים הם בעד שירות לאומי לבעלי פטור מצה״ל, זאת לעומת, לפי הסקר, רק 38% מהציבור החרדי ו60% מהציבור הדתי לאומי.

אני מתנצל שאין באפשרותי כרגע להוסיף לינקים, אם תרצה אוכל אולי לעשות זאת בעוד כמה (הרבה) שעות.

אם יורשה לי להוסיף הערה אישית, אני תומך נלהב בשרות לאומי חובה וכאלטרנטיבה אמיתית (ובאותו האורך) לשירות צבאי לכל בעלי הפטורים.

ללובן גולו, לינק לא שמת, ביקשו ממך מספרים לפחות תענה כמו בן אדם, אחרת מה שווה האשכול שלך? (וכן, ראיתי שיש מספר אבל בלי קוטקסט הרבה הוא לא אומר).

ישן 06-01-2010, 21:51

יש תזוזה כלשהי אבל היא לא משקפת דבר.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "פלמינג; כמה מספרים: כ1100..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
פלמינג;

כמה מספרים:

כ1100 מתוך כעשרים אלף צעירים ערבים בגיל המתאים (18), היינו כחמישה אחוז, מעט מאוד אבל לא לא-משמעותי.

ראה נא את אשר כתבתי ללובן.

מה שיותר חשוב זה שכמות התקנים מוגבלת וכניראה שיש יותר מתנדבים מתקנים, בשנה שעברה (2009) הוסיפו 150 תקנים.

נשמע לי מופרח ולא מבוסס (אם נתון זה מסתמך על הודעה ולא על מקור מהימן).
1. יד שרה - משווע לידיים עובדות (תורם גם למגזר הערבי).
2. בתי חולים - אחיות וכוח עזר סיעודי כורע תחת עומס.
3. מוסדות שיקום וגמילה
4. טיפול במגזר הערבי - התמכרות לאלכוהול, סמים בקרב בני נוער, אלימות, נהיגה תחת שכרות ונהיגה פרועה.
5. סיוע לעמותות המטפלות במגזרים שונים בקרב האוכלוסייה הערבית הצעירה והבוגרת כולל טיול באוכלוסיה בעלת מוגבלויות שונות.

גם אם לא רוצים להכתים את תוואי השירות הלאומי בקשר כלשהו לצבא - יש מספיק גורמים בקרב המגזר הערבי הזקוקים למתנדבים.
אינני חושב שיש גוף ציבורי כלשהו שיבוא ויאסור עליהם להתנדב במגזר הספציפי שלהם ולו בגלל המחוייבות האישית לאותו מגזר.

לא פחות חשוב, זו מגמה אחידה מזה ארבע שנים.

כמו כן סקר שערך ׳מאגר מוחות׳ ושהתפרסם ב׳מחלקה ראשונה׳ טוען ש91% מהערבים הם בעד שירות לאומי לבעלי פטור מצה״ל, זאת לעומת, לפי הסקר, רק 38% מהציבור החרדי ו60% מהציבור הדתי לאומי.

אדרבא ואדרבא, שידרשו להחיל את ההתנדבות בקרב הקהילה והמגזרים שלהם, לא מאמין שמישהו יקום ויאמר להם לאו.
באשר למגזר החרדי - התהליך הוא איטי מאד, אבל יש בהחלט תזוזה, בפרט לאור כל המקרים בהם מתברר כי העדה החרדית אינה חסינה מפני בעיות ואי אפשר לטאטא את הכל מתחת לשטיח (ראה מקרה הרצח האחרון שזעזע את הציבור החרדי שיצא בגלוי בהאשמות כנגד מגמת ההשתקה - כיצד זה שייך? פעילות של גופים התנדבותיים בקרב הציבור היו יכולים לחולל פלאות בהסתרת מקרי רצח, אונס פדופיליה ועוד).
הציבור הדתי - לאומי : דווקא מגמה הנמצאת בהתעוררות מתמדת. בנות שירות לאומי משרתות ואף תורמות בעמותות שונות.

אני מתנצל שאין באפשרותי כרגע להוסיף לינקים, אם תרצה אוכל אולי לעשות זאת בעוד כמה (הרבה) שעות.

אם יורשה לי להוסיף הערה אישית, אני תומך נלהב בשרות לאומי חובה וכאלטרנטיבה אמיתית (ובאותו האורך) לשירות צבאי לכל בעלי הפטורים.

שירות לאומי הוא ככל זרוע ביצועית אחרת התורמת למדינת ישראל. לא כולם מתאימים להיות פייטרים ואין פסול מלשרת את המדינה שאתה חי בה ובפרט שלא יהפכו לעוכרי ישראל כמו אותם שמיניסטים שאת דגל ההשתמטות שלהם צובעים בצבעים אידיאולוגיים.
אותם משתמטים אינם יודעים ולא כלום (באחריות מלאה) מהי המשמעות של אזרחות במדינה, מה הן החובות והזכויות האזרחיות.
הללו אפילו לא יודעים שרחוב שינקין הוא רחוב על שמו של עסקן ציוני בראשית המאה ולא רחוב היפות והמשתמטים.

ללובן גולו, לינק לא שמת, ביקשו ממך מספרים לפחות תענה כמו בן אדם, אחרת מה שווה האשכול שלך? (וכן, ראיתי שיש מספר אבל בלי קוטקסט הרבה הוא לא אומר).
ישן 07-01-2010, 05:36
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "יש תזוזה כלשהי אבל היא לא משקפת דבר."

הבטחתי לך לינקים אז הנה כמה:

הסיפור מווינט מלפני כשלושה וחצי חודשים . בין שאר המספרים מוזכר פה גם עניין התקנים החסרים שאתה סקפטי לגביו. שם לב שמוזכר שם ראש קשרי חוץ במנהלת השרות הלאומי, מר ליאור שוחט. אם אתה רוצה לרדת לעומק העניין בעמוד הבית של מנהלת השירות, אם תגלול עד לתחתית העמוד תוכל למצוא את כתובת הדוא"ל שלו ומן הסתם לכתוב ולשאול .

הנה סיפור נוסף מווינט, עדכני יותר .

ולינק נוסף בעניין התקנים .

סיפור מלפני שנתיים ממעריב שמחזק את הטענה שלי שרוב ערביי ישראל רוצים שירות לאומי וזאת בניגוד להנהגה (המחורבנת) שלהם.

ואי אפשר בלי יקיר הפורום מר ג'מאל זחאלקה שהתבטא בעניין ביופי, העידון והתחכום שמאפיינים את הופעותיו הצבוריות.

אני חוזר ואומר את מה שאמרתי פה כבר מליון פעמים, מיעוט של 20% זה למעשה מדינה דו לאומית, את ההיסטוריה אי אפשר לשנות ומה שלא נעשה ב1949 כבר לא יעשה. לא קל להסתדר עם הערבים אבל יש לנו אינטרס עצום לעשות את זה והסימנים הם לא חד משמעים. חבל מאוד יהיה להחמיץ הזדמנויות לשלב את המיעוט החשוב הזה בצורה חיובית במדינה.

ועוד נקודה אחת, האכיפה החסרה של רשויות החוק הישראליות במגזר הערבי היא בדיוק ההיפך מלעשות למגזר טובה. אי האכיפה משדרת חוסר אכפתיות של המדינה. מובן שכמה עבריינים ומנוולים מרוויחים מכך אבל אין לי ספק לרגע שרוב האוכלוסיה הערבית מעוניינת בהגנת רשויות החוק. למרבה הצער היה ותתחיל מדינת ישראל לאכוף את חוקיה בישובי הערבים תתחיל מייד מקהלת צווחני הכנסת מן הסיעות הערביות ליבב ולגדף, לעניות דעתי הם לא ממש מייצגים את הדעה האמיתית של הבוחרים שלהם.

ישן 07-01-2010, 16:17
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "ממש לא. לא רומיתי על ידי שמיר ובשלב זה גם לא על ידי נתניהו (בשתי הקדנציות)"

שמיר הופל ע״י הימין וכך גם נתניהו בקדנציה הראשונה שלו. אני מסכים איתך אגב ששניהם לא רימו את בוחריהם. אני מרגיש מרומה ע״י ברק, תאמין או לא אבל אני לא רציתי להצביע לליבני כי חשבתי שהיא ימינה מידי ומה אני יכול להגיד, יצאתי אידיוט. עדיין אני יכול לראות את עצמי מצביע בעתיד לברק כברירת מחדל משום שלא יהיו לי אלטרנטיבות (למעט כמובן לותר על זכותי להצבעה). אני לא מוכן ללכת שמאלה (או ימינה) יותר מדעותי האמיתיות רק בגלל שמועמד מחורבן בעיני ויכול מאוד להיות שערביי ישראל מרגישים אותו הדבר בנוגע לנבחריהם.

חוץ מזה בוא ונדייק לוקלוק, המנהלה הוקמה בסך הכל בסביבות 2006 ומאז בכל שנה הוכפל מספר הערבים המתנדבים. אלף (ומאה) זה רק השנה. כמו כן אתה מתעלם מעניין התקנים ומכך שיותר מסקר אחד הצביע על נכונות גדולה בציבור הערבי לשירות התנדבותי וזאת בסתירה מוחלטת לדברי נציגיהם.

ונקודה נוספת, אני מאמין שבכל מדינה אזרח צריך לתת תקופה מחייו למדינה. זו אזרחות טובה ופעילות חינוכית ומגבשת. ברור שלא כולם יכולים ומתאימים לשירות צבאי (ואגב, לדעתי גם מדינות שאין להן בכלל צורך בשירות חובה צריכות מנגנון כמו השירות הלאומי, תרומת אזרחים למדינה היא בכל מקרה ערך חיובי בעיני) ומכאן האופציה לשירות לאומי. אני לא מבין על מה הויכוח בינינו, האם אתה מתנגד להתנדבות הערבים לשירות הלאומי?*

ישן 07-01-2010, 17:27
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
אני בעד התנדבות הערבים לשרות הלאומי.
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "שמיר הופל ע״י הימין וכך..."

אני נגד הצגת תופעה שולית וזניחה כאיזה הישג של הדו-קיום מכיוון שאני נגד זיופים וזה זיוף ועוד איך.
אם המנהלה הוקמה רק לפני שלוש שנים, זה אומר שלא מדובר פה במגמה אמיתית. לכל מוסד לוקח קצת זמן להתארגן ולהסתדר. סביר להניח שעם הקמת המנהלת מעט מאוד ערבים הכירו אותה וכתוצאה מכך זרם המתנדבים היה מצומצם בהרבה. לומר שעלייה מ - 500 לאלף היא משמעותית מתוך אוכלוסייה רלוונטית של מאות אלפים זה הרבה יותר נלעג מלומר ששכבה של 120 ילדים מלאה ברוח התנדבותית רק מפני שבמקום ילד אחד שמתנדב בעזרה לקשישים, השנה עושים את זה שניים..עלייה של 100%.

נו, אז בכל זאת צריך ללמוד איזה נתון על הנכונות של הערבים להתנדבות. מהיכן ניקח אותו? יש סקר מקיף שבארץ מתרחש יבערך פעם בשנתיים. קוראים לזה הבחירות לכנסת וערביי ישראל מצביעים למקבילים של חמאס, פתח וחיזבאללה.

נ.ב. שמיר ונתניהו הופלו על ידי חלק קטן מהימין. בעיקר שמיר. זה ממש לא "הימין".

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 07-01-2010, 18:52
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "אני בעד התנדבות הערבים לשרות הלאומי."

למעשה לוקלוק הזיוף היחיד שאני רואה זה הטיעון שלך שכביכול המדובר באלף מתוך ״מאות אלפים״ ובתור מתנגד לזיופים הייתי מצפה שתצמד לעובדות.

זה לא אלף ממאות אלפים, זה אלף מעשרים אלף שזה גודל האוכלוסיה הרלונטית, אתה הרי לא תגייס לשירות לאומי קשישה בגיל שבעים וגם לא גבר בן 35. בקיצור כחמישה אחוזים, אחוז נמוך אבל לא לא-משמעותי וכל הנתונים הללו הופיעו באשכול עוד קודם. תוסיף לכך את המחסור בתקנים ואת הסקרים שמצביעים על תמיכה במגזר בשירות ותקבל תמונה הרבה יותר מורכבת מהמצגת הפשטנית שאתה מתעקש להציג פה.

ובנוגע לטיעונים נילעגים, את שמיר הפילו*׳מולדת׳, ׳צומת׳ ו׳התחיה׳ ואני מאוד מופתע לשמוע שאצלך זה לא ימין. אולי זחאלקה הוא ימין?

ישן 07-01-2010, 20:31
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "למעשה לוקלוק הזיוף היחיד שאני..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
למעשה לוקלוק הזיוף היחיד שאני רואה זה הטיעון שלך שכביכול המדובר באלף מתוך ״מאות אלפים״ ובתור מתנגד לזיופים הייתי מצפה שתצמד לעובדות.

זה לא אלף ממאות אלפים, זה אלף מעשרים אלף שזה גודל האוכלוסיה הרלונטית, אתה הרי לא תגייס לשירות לאומי קשישה בגיל שבעים וגם לא גבר בן 35. בקיצור כחמישה אחוזים, אחוז נמוך אבל לא לא-משמעותי וכל הנתונים הללו הופיעו באשכול עוד קודם. תוסיף לכך את המחסור בתקנים ואת הסקרים שמצביעים על תמיכה במגזר בשירות ותקבל תמונה הרבה יותר מורכבת מהמצגת הפשטנית שאתה מתעקש להציג פה.

יש רק עשרים אלף ערבים בין הגילאים 18-26 (נניח) ? אשרינו! , חוץ מזה התמונה שאתה מציג פה לגבי התקנים לא עולה מהכתבה כפי שהובאה לכאן. הרושם הוא ש - 1100 זה כולל גם כאלה שלא יכלו להכנס לשרות הלאומי בפועל בשל העדר תקן ולא שיש עוד איזו אלפייה שמחכה לתקן.

ובנוגע לטיעונים נילעגים, את שמיר הפילו*׳מולדת׳, ׳צומת׳ ו׳התחיה׳ ואני מאוד מופתע לשמוע שאצלך זה לא ימין. אולי זחאלקה הוא ימין?

את עניין "רוב" הימין , פספסת? או שאף פעם לא שמעת על הליכוד והמפדל?

נ.ב. , אני מציע שתעיין בחתימה שלך. משפט ראוי ביותר.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 08-01-2010, 01:17
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "[QUOTE=hamora]למעשה לוקלוק..."

לפי הכתבה באכלוסיה הרלונטית היא עשרים אלף. אתה צודק שלא ברור עם ה1100 זה סה״כ המתנדבים או רק אלו שהוקצו להם תקנים. אני אכן חשבתי שאלו רק כאלו שנימצא להם מקום אולם לאחר ההארה (בא׳ ) שלך בדקתי שוב. זה כמובן לא אומר שהפרשנות המקורית שלי לא נכונה, רק שאנחנו לא יודעים אבל מה שאנחנו כן יודעים זה שאחוז קטן אבל משמעותי התנדב, שהביקוש גדול על ההיצע, שהתמיכה בהתנדבות במגזר גדולה ושזה עומד בניגוד לעמדת ההנהגה.

יתכן וכל זה יסתיים בכלום אבל לא אתה ולא אני בדקנו מספיק ע״מ לפטור התפתחות שפוטנציאלית יכולה להיות חיובית מאוד ולא ברור לי למה אתה ממהר לנפנף את הממצאים המאוד מעניינים הללו.

ההבדל בינינו הוא לא שאתה חושב שהערבים הם ״רעים״ ואני חושב שהם ״טובים״ אלא שאתה מדבר בהכללות גורפות מתוך אמונה כשאתה לא מטריח את עצמך לבדוק את העובדות. אני, בניגוד אליך, לא סגור לא לכאן ולא לכאן, יחול לראות ראיות שמצביעות לכיוונים שונים ומקווה לטוב. המשפט שבחתימה שלי אכן ראוי מאוד (ותודה ששמת לב, בלי ציניות) אבל נידמה לי שאתה צריך אותו יותר ממני. האיש שאמר אותו אגב גם הוא איש ראוי בהחלט והוא לא היה ליבראל.

וכמובן, שמיר; אז עכשיו הויכוח בינינו הוא כמו הויכוח על 242, על הה׳? בסדר, אפילו לשיטתך (ושלא לדבר על חישוקאי הליכוד) התחיה ומולדת זה ימין אידאולוגי עמוק, איכותי אם תרצה, אנשים כאלו לא מודדים רק מספרית. הליכוד לעומת זאת, כמו כל מפלגה גדולה, הוא קצת סופרמרקט ויש בו גם שפע אופורטוניסטים. לא לוקלוק, אני עדיין עומד על דעתי שהימין, לא רק ׳ימין׳ הפיל את שמיר ולמעשה קרה ׳בוגד׳ לכל ראש ממשלה ימני שהיה לנו אי פעם.

נערך לאחרונה ע"י hamora בתאריך 08-01-2010 בשעה 01:20.
ישן 07-01-2010, 21:09

ייתכן והמגמה חיובית, אך היא צריכה להבדק על ציר של זמן
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "הבטחתי לך לינקים אז הנה..."

בנוסף, על ציר של אירועים היכולים לגרום לזעזוע בקרב המגזר הערבי. או אז נוכל לקבוע את חוסנה של המגמה ואת חוסנו של ציבור המתנדבים.

עד אז, זהו נתון סטטיסטי בלבד וכפי שציינתי, נתונים כאלה צריכים להיבדק על פי חתך האוכלוסייה: האם מדובר בצעירים מוסלמים או נוצרים, האם מדובר בכפר אחד/מספר כפרים/אזור מסוים . כך עורכים מדגם מייצג של אוכלוסייה ולא על ידי פרסום נתון יבש של 1100 שהכפילו את מגמת ההתנדבות.*

לעניין התקנים. אין לכך שום ערך מעשי בעיני. התביעה להתנדב חזקה יותר מאשר ביורוקרטיה. אם יש רצון להתנדב, ישנם מספיק ארגונים שיוכלו לפרוס את חסותם ולהמיר את ההתנדבות בקרבם בשנות שירות לאומי.
אם מחויבות לשרות לאומי תחשב גם תנועת התנדבות בקרב הציבור הערבי כפי שציינתי, כמו טיפול בבעיות חברתיות שונות בקרב המגזר, אין שום כוח שיוכל לעצור זאת.
לא מדובר בשירות במגזר הציבורי ששם יש בעיית תקינה והטיעון של חוסר תקנים לא ברור כלל וכלל.

אם אכן כך הדבר, זאת היא חלמאות לשמה. כל מתנדב שיפעל למען הקהילה שלו ונניח יסייע במיגור או בהחלשת נגע כלשהו , כמו למשל התמכרות לאלכוהול תחסוך בסופו של דבר עשרות ומאות אלפי שקלים. הנטל של הטיפול והשיקום של הנפגעים נופל על כתפינו בסופו של דבר.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:22

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר