לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-01-2010, 23:17
  משתמש זכר PPF PPF אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.04.07
שלח הודעה דרך ICQ אל PPF Follow me...
שאלה לגבי כמה רכיבי חומרים חדשים שהוצגו בתערוכת CES2010.

שלום,
שמעתי על כמה חידושים שהציגה אינטל בתערוכה ויש לי כמה שאלות.
1. קראתי שאינטל השיקה מספר צ'יפסטים חדשים (H55, H57 ו-Q57). אני יודע שהרוב האנשים ממליצים לקחת לוחות אם שמבוססים צ'יפסט P55 שהוא מתומחר בצורה טובה ועונה לדרישות הקונים. האם הצ'יפסטים החדשים עדיפים על ה-P55?
2. אינטל בנוסף השיקה מספר מעבדים חדשים (הרוב לשוק הבינוני-נמוך) והם Core i7 960 ו-950 וCore i5 670, 661, 660, 650 וכו'... המעבד שאני רואה ששמים במפרטים הכי הרבה הוא Core i5 750 והבנתי שהסיבה לכך שהתמורה למחיר שלו ויחס הביצועים שלו לעומת מעבד אחר שעולה כ500 שקל יותר לא שווים את ההוספה של המחיר (Core i7 920 לדוגמא). אז שוב בערך אותו שאלה האם המעבדים החדשים שהושקו עדיפים על המעבד הנ"ל (i7 750)?
3. איזה דיסקים קשיחים הכי מומלצים למערך RAID? או שפשוט צריך לקחת שתי כוננים קשיחים זהים סטנדרטיים ובונים מערך RAID?
4. שאלה אחרונה לגבי לוחות אם של GIGABYTE. ראיתי באתר שלהם שיש המון לוחות אם מבוססי צ'יפסט P55 (ועוד כמו H57 ו-H55 החדישים וכמובן X58) ורציתי לשאול מה ההבדל בינהם בתכלס? ערכתי כמובן השוואה באתר שלהם וראיתי הבדלים מסוימים אבל השאלה היא למה שבונים פה מפרט לוקחים כמעט תמיד אותו לוח אם ואני מדבר על דגם GIGABYE GA-P55M-UD2.. ובכלל למה תמיד הולכים על GIGABYTE ולא על ASUS לדוגמא? אני משער לעצמי שאחד הדברים החשובים זה אמינות ברכיבים האלה אבל ASUS היא חברה גדולה בעל שם מספיק טוב, לא?

אני מצטער על החפירה ואני אשמח מאוד לקבל תשובות מפורטות. אני מאוד מתעניין בתחום הזה של בניית מפרטים ובכלל ברכיבי חומרה ואני קורא בכל מיני אתרים ביקורות על חלקים שונים ואני מאוד נהנה להרחיב את הידע שלי בתחום.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-01-2010, 18:14
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 09.10.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי PPF שמתחילה ב "[QUOTE=תפוחים][/QUOTE] אני..."

תתחיל בלקרוא את האשכול עם המידע על המעבדים החדשים ואת הסקירות עליהם (הלינקים בתגובה השנייה):
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...449#post3518180
זה אמור לענות לך על שאלות 1 + 2.
לגבי 3 - מומלץ לקחת 2 דיסקים זהים רק כדי לא לאבד את הנפח העודף (ראה את ההסבר על RAID בעוגן הגדרות חומרה), אין דרישות מיוחדות מהם, רצוי שהם יהיו אמינים אם אתה מקים מערך RAID0, אחרת יש סיכוי די גבוה שהמערך לא יחזיק מעמד הרבה זמן וכל המידע שבו ילך לאיבוד.
4. ה P55M-UD2 נבחר במפרטים כיוון שהוא זול בלפחות 100 ש"ח מכל לוח אחר מבוסס P55, ומציע את אותם פיצ'רים, מה שהופך אותו אידיאלי למפרטים מבוססי LGA1156.
ASUS היא אכן חברה עם שם גדול, אבל בארץ זה מתורגם גם למחיר גבוה בהרבה מחברות אחרות, בלי הצדקה (בחו"ל המחירים של הלוחות שלהם יותר קרובים למחירים של המתחרים) לכן יוצא ביחס עלות/תועלת הם הרבה פחות מוצלחים מלוחות של חברות אחרות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:33

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר