11-01-2010, 19:39
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
טלפון בפרטי יהרוס את כל היופי של הפורום... אם נענה לך בטלפון, כל המידע הזה ישמר בינינו ולעולם לא יראו אותו אחרים, אשר להם בדיוק אותן שאלות כמו שלך.
לכן כדאי בכל זאת לפרסם אותן בפורום ולתת לעוד אנשים לקרוא את השאלות ואת התשובות.
בנוגע לשימוש במייצב עבור צלם מתחיל - אין לזה משמעות. צילום עם מייצב טובים עבור מקרים מסויימים ולא עבור צלמים 'מתחילים' או 'וותיקים'.
שימוש במייצב טוב עבור צילום דוממים במצבי תאורה בעיתיים בהם נאלצים לצלם מהיד - ללא שימוש בחצובה.
זה עוזר להתגבר על רעידות היד ולצמצם את אפקט המריחה שמתקבלת בחשיפה ארוכה מדי.
מלבד זה - אין כמעט בכלל שימוש במייצב. כלומר, אם אתה בלאו-הכי לא מצלם בחשיפות ארוכות, חפצים דוממים מבלי להשתמש בחצובה - אתה לעולם לא תמצא את עצמך משתמש במייצב (לי אישית אין שום עדשה מיוצבת ואין לי צורך בזה).
לפעמים אני מרגיש שהייתי רוצה מייצב בעדשת המאקרו שלי - שם אני מאבד אור בצורה משמעותית גם בצהרי היום, אבל בעדשות טווח ביניים אני לא מוצא שום שימוש הגיוני למייצב.
בנוגע ליד שניה - אין מחירון לעדשות משומשות כך שתמיד ישנה האפשרות ליפול על מציאה ולקבל עדשה טובה במחיר של 1000 שקל. מצד שני, אף אחד לא מבטיח לך שזה יקרה. תחפש ביד שניה ותראה מה מציעים שם...
אני מצאתי מאקרו 50 מ"מ 2.8 ב 800 שקל פעם... אחלה עדשה ובמיוחד למחיר הזה.. אבל לא חיפשתי מעולם בטווח שאתה מדבר עליו, מה גם שזה משתנה אצל כל אחד, מן הסתם.
העדשה שציינת מטה, גרועה לך.
הטווח שלה בסדר למצלמות פריים מלא ולא למצלמות עם חיישן APC כמו שלך. הטווח פשוט לא פרקטי כמו 17-50.
הצמצם שלה, כפי שאתה רואה, משתנה מ 3.5 בקצה הפתוח ל 5.6 בקצה הצר (לא משהו בכלל) ובכלל, מלבד העובדה שהן זולות ונותנות 'זום x5' - אני לא חושב שתמצא אותה עונה על ההגדרה שלך לאיכות.
אתה תהנה עם ה 17-50 של טמרון הרבה יותר הן מבחינת איכות, טווח וצמצם.
החסרון היחיד - המחיר.
|