לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-02-2010, 12:51
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
ליברמן איים על הסורים שבמקרה של מלחמה, יופל משטרם - והפוליטיקאים רצים להגיב

בעקבות נאומי האיום של שר החוץ הסורי, ואליד אל-מועלם והנשיא בשאר אסד, שאמרו בין השאר שמלחמה
כוללת תביא לירי על ערי ישראל, אמר שר החוץ ליברמן בנאום באונ' בר-אילן, שאם תפרוץ מלחמה בין
ישראל לסוריה, היא לא תסתיים כקודמותיה רק בתבוסה סורית בשדה הקרב, אלא גם בנפילת המשטר
העלאווי.
מייד אחרי דבריו, החלו בתחנות הרדיו להתקשר לפוליטיקאים בכדי לייצר תגובות (במסגרת הפטנט הקבוע
של להביא כותרת, ואז לחפש תגובות לכותרת, ולהפוך אותן לחלק מהסיפור, ובכך לנפח את העסק...), ושני
חובבי מיקרופונים מיהרו להגיב: שאול מופז הגדיר את דברי ליברמן כ"מתלהמים ולא אחראיים", וחבר הכנסת
מהאופוליציה (או קופוזיציה, תלוי מהיכן מסתכלים...) איתן כבל, קרא לנתניהו לפטר את ליברמן.

מקורות: רשת ב' וגל"צ.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין לי עניין לעסוק בהתבטאות המוצדקת כשלעצמה של ליברמן, אלא בתגובות עליה, הגם שברור שהן
מוזמנות ע"י הפקת התכניות (היא לא תחפש תמיכה בדברי ליברמן, מן הסתם...). מופז משעשע בהרבה,
מכיוון שכשהוא מדבר על "התבטאויות לא אחראיות", הוא ממש נוסע מתמיד בשמש בקופחת, כשעל
ראשו חמאה רותחת: מר מופז, בשנותיו בממשלה, הזיז את שוק סחורות האנרגיה העולמי יותר מכל
אדם בודד אחר בעולם, רק באמצעות שטויות שפיו פלט מפעם לפעם. כל מי שיצא לו לעקוב אחרי
שוק הנפט, יכול להעיד שכאשר שר התחבורה הישראלי היה פותח פיו, היה המחיר מזנק למעלה,
צולל למטה, מזנק וצולל בו זמנית וכיו"ב. יש כאלה שייחסו למופז זדון ויגידו שבכוונה עשה מהלך
שיניע את השוק, אבל אני מאמין שאין טעם לייחס זדון במקום שבורות וחוסר אחריות מתאימים בהרבה.
מופז הוא איש של מעשים תמוהים ונטולי הגיון (מכתב ה"בית לא עוזבים" שנשלח אגב עזיבה, או הפרישה
ליומיים אחרי הפריימריס באט"ד...), ומשעשע לראות אותו מדבר על התבטאויות חסרות אחריות.
הרבה יותר חסר אחריות זה לרוץ ולנסות לרַצות את הבריונים העלאווים שחושבים שניתן לאיים
עלינו, מתוך הנחה שגם אם תהיה התדרדרות למלחמה, הם-עצמם לא ישלמו את המחיר עליה, למרות
חולשתם המובהקת.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-02-2010, 13:04
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

לי זה ממש לא ברור, ואני מניח שגם לאסדים זה לא ברור - ובצדק
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "נדמה לי שזה יותר מברור, כי אם תפרוץ מלחמה בין ישראל לסוריה,"

מי שראה את ישראל מסיימת מלחמה בלבנון עם חזבאללה חזק יותר מאשר בתחילת המלחמה, ומי שראה
את ישראל נלחמת בחמא"ס ומסיימת את המלחמה כאשר חמא"ס עודנו בשלטון ומחזיק בחייל ישראלי
שבוי - יכול להניח שישראל לא בנוייה להגיע להכרעה ברורה במלחמה. למעשה, הרבה יותר סביר שליברמן
דיבר סתם, מאשר שדבריו מבטאים כוונה ישראלית אמיתית לייצר הרתעה אפקטיבית מול הסורים.
הפחדנות הטבועה בהנהגה הישראלית (שמא יוצגו בידי התקשורת המאוזנת כ"מחרחרי מלחמה"), גורמת
לכך שמלאכתו של אסד נעשית בידי אחרים, וסביר שבסופו של דבר נמצא עצמנו או מתנצלים שוב, או
"שולחים הבהרה" שמותר לאיים על ת"א בחורבן, אבל לנו אסור לאיים על האיש שמאיים על ת"א בחורבן...
ישן 04-02-2010, 13:24
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני משווה תוצאות לתוצאות. גם במלחמות עבר עם סוריה, המשטר לא נפל....
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "אתה משווה מלחמה עם סוריה..."

אני העדפלתי לתת דוגמאות שאנשים זוכרים.
אם תרצה, אציין שגם ב1948, גם ב1967 וגם ב1973 לחמנו בסורים, והמשטר הסורי בסוף המלחמה
היה אותו משטר שהתקיים בתחילת המלחמה (ב1949 הייתה הפיכה בסוריה שהייתה קשורה בנו בערך
כמו שנפילת בייבי דוק בהאיטי קשורה בנו...).

עובדתית, הסורים מניחים, וןבצדק, שלמלחמה אין משמעות כלפי המשטר עצמו, ועלולים להגיע, בנסיבות
מסויימות, למסקנה שמלחמה יכולה להשתלם להם.
כל זמן שהם לא מאמינים שמלחמה=נפילת המשטר העלאווי, עדיין קיימת אפשרות למלחמה.

אגב, באשר לצבא סורי - הוא עבר שינויין מ-א-ו-ד מפליגים בעקבות מלחמת לבנון השנייה, ולא ממש דומה
לצבא שאתה מכיר ממיתאר מלחמת יוה"כ. נסה לדמיין חזבאללה ענקי, עם הרבה יותר רקטות וטק"ק, מצוייד
בלא מעט נ"מ ובהרבה יותר נ"ט...
ישן 04-02-2010, 14:58
צלמית המשתמש של infected aviad
  משתמש זכר infected aviad infected aviad אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.10.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני משווה תוצאות לתוצאות. גם במלחמות עבר עם סוריה, המשטר לא נפל...."

ציטוט:
אני העדפלתי לתת דוגמאות שאנשים זוכרים.
אם תרצה, אציין שגם ב1948, גם ב1967 וגם ב1973 לחמנו בסורים, והמשטר הסורי בסוף המלחמה
היה אותו משטר שהתקיים בתחילת המלחמה (ב1949 הייתה הפיכה בסוריה שהייתה קשורה בנו בערך
כמו שנפילת בייבי דוק בהאיטי קשורה בנו...).

השאלה היא מה המטרה. מלחמה לא נגמרת בניצחון רק אם אתה מפיל את משטר האויב.
לדוגמה, המטרה ב-1948 הייתה פשוט להמשיך להתקיים ולבלום את צבאות ערב כמה שיותר אל כיוון קווי הגבול הבינלאומיים, לא להפיל שום משטר. גם ב-1967 וגם-1973 לא הייתה מטרה להפיל שום משטר, וגם בעופרת יצוקה לא הייתה מטרה להפיל את החמאס.
ציטוט:

אגב, באשר לצבא סורי - הוא עבר שינויין מ-א-ו-ד מפליגים בעקבות מלחמת לבנון השנייה, ולא ממש דומה
לצבא שאתה מכיר ממיתאר מלחמת יוה"כ. נסה לדמיין חזבאללה ענקי, עם הרבה יותר רקטות וטק"ק, מצוייד
בלא מעט נ"מ ובהרבה יותר נ"ט...

אז מה, הוא עדיין צבא מדינה ולא מיליציה. עם כמה שהוא מנסה להידמות לארגון טרור, הוא עדיין צבא שמתנהג ונלחם כמו צבא ולא כמו ארגון גרילה.

נערך לאחרונה ע"י infected aviad בתאריך 04-02-2010 בשעה 15:04.
ישן 04-02-2010, 15:07
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני מניח שהצבא הסורי מודה לך על שהגדרת בשבילו באיזה מיתאר יילחם...
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי infected aviad שמתחילה ב "[QUOTE]אני העדפלתי לתת..."

אבל אני במקומך הייתי נותן להם את הקרדיט שיחליטו על כך לבד - ושזה יהיה, מן הסתם, במיתאר שהולם
את האימונים והציוד שלהם (דהיינו - מיתאר א-סימטרי, שמזכיר מלחמה בכוח גרילה...).

באשר להגדרות שלך לגבי ניצחון: ב1948 ניצחנו וכך גם ב1967 ו1973. אלא מה? הצד השני לא הובס
באופן שגר לו לנטוש כל מחשבה על מלחמה עתידית בנו. ב1967 לא המשכנו לעבר דמשק בגלל שעון
חול מדיני, ותהיות לגבי הסובייטים, וב1973 פשוט לא נשאר לנו כוח (מה שאומר שאמנם הצלחנו באופן מדהים לבלום ולהדוף אותם - אבל לא הצלחנו להכריע סופית). הצד השני למד מאלה שמלחמה נושאת
בחובה סיכונים - אבל גם סיכויים: אסד קיבל שטחים בעקבות 1973, כך שלא רק ששלטונו לא עורער, אלא
שהוא הפיק תועלת טריטוריאלית מהמלחמה. זו פרדיגמה שמדינה נורמלית חייבת לערער, ואנחנו מעולם
לא עשינו זאת, וזו אחת הסיבות שנצחונות שלנו הם תמיד זמניים, בעוד שתבוסה שלנו, אם תקרה, תהיה
סופית ומוחלטת. להם יש יעד ברור, בעוד שאנחנו מתלבטים...
ישן 04-02-2010, 15:52
צלמית המשתמש של infected aviad
  משתמש זכר infected aviad infected aviad אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.10.06
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני מניח שהצבא הסורי מודה לך על שהגדרת בשבילו באיזה מיתאר יילחם..."

ציטוט:
אבל אני במקומך הייתי נותן להם את הקרדיט שיחליטו על כך לבד - ושזה יהיה, מן הסתם, במיתאר שהולם
את האימונים והציוד שלהם (דהיינו - מיתאר א-סימטרי, שמזכיר מלחמה בכוח גרילה...).

כמו שכבר כתבתי, הצבא הסורי יכול לנסות להידמות לארגון גרילה כמה שירצה, הוא עדיין יהיה צבא מדינה.
ציטוט:

אלא מה? הצד השני לא הובס
באופן שגר לו לנטוש כל מחשבה על מלחמה עתידית בנו.

דווקא במקרים כאלה 1967 ו-1973 הן דוגמאות די קלאסיות שמדינות נוטשות את המחשבה על מלחמה ועוברות לדרך אחרת שכוללות המצאת עמים ורצון לחתום על הסכמים כאלה ואחרים...
אגב, מה עם מלחמת לבנון השנייה, שבה (לפחות כמו שזה ניראה עכשיו) גרמה לחיזבאללה לנטוש את המחשבה על לחטוף עוד חיילים (כמו שלדוגמה נסראללה אמר שאם הוא ידע באחוז אחד מה תהיה התגובה ל ישראל הוא לא היה מורה על ביצוע החטיפה)
ישן 04-02-2010, 16:05
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "חידשת לי -מסתבר שסוריה הפכה שוחרת שלום אחרי 1967 (ולכן יצאה למלחמה אחרי 6 שנים...)"

נדמה לי שכוונתו של אביעד היא שגם אם הצבא יילחם בצורה שתקשה עלינו למנוע את המשך פעולות לאורך המלחמה (כמו שהיה עם חיזבאללה שהמשיך לשגר טילים עד הסוף כמעט באותו קצב), ניתן להפיל את המשטר ולא להשמיד את הצבא. דוגמה קיצונית: הם ממשיכים לירות עלינו טילים בלי סוף, והשיריון והכוחות האווירים מוגבלי בגלל יכולות הנ"ט וההגנ"א של הסורים, אבל בדרך מסתורית כזו או אחרת מחוסלים כל ראשי המשטר, המשפחה המלכותית, וכל מי שאפילו קרוב אליהם. זה נשמע נחמד.

הפלת המשטר לא צריכה בהכרח לבוא במקביל להתמודדות צבאית מוצלחת והגנה על העורף. העורף יחטוף טילים ואסד יפגוש את מחמד ואללה. אם יקרה דבר כזה אולי המחליף שלו יעדיף שהצבא הסורי יפסיק לירות טילים על ישראל...

(במודגש: זו לא הצעה אופרטיבית, אלא תרחיש קיצוני שמדגים שהפלת משטר בלתי-תלויה ביכולת להתמודדות צבאית מוצלחת בקרב)
ישן 04-02-2010, 13:40
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.02
נכון, למרות שסוריה אינה ישות חיזבאלונית בלבנון וכשכזאת, יש ברוך השם מטרות לאלפיהן..
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לי זה ממש לא ברור, ואני מניח שגם לאסדים זה לא ברור - ובצדק"

יתכן ואם מנהיגנו יפנימו כי המלחמה בוא תבוא בשלב כלשהו וכי תהיינה בעתיד עוד מלחמות וכי מדובר בפסיק של זמן בכל ההיסטוריה המפוארת של עם ישראל, הם אמנם יעשו כל מאמץ למנוע אותה, אבל לא מתוך פחדנות הנובעת מלקיחת אחריות, (ויש כאן ברוך השם "אחול מניוקי" של אחריות) אלא מתוך תפיסה בטחונית ברורה בשילוב של חזון כמובן.
נתקלנו ממש ב"התנצלות" שאתה כותב עליה עם הברנש מחרחר המלחמה מתורכיה..
החשש פן נאבד "בת ברית", (עאלק) גרמה למנהיגנו פיק ברכיים לא ברור, עד כדי היסמרטטות טוטאלית, מה שהביא את האדון ארדואן לא רק לפתוח פה מלוכלך, (ובוגדני), אלא גם לבעוט בעכוזנו.
יתכן שזאת השיטה ל"הרדים" את יריבנו, למרות שאירן, סוריה והחיזבאללה ממאנים לישון..

ישן 04-02-2010, 13:55
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
הטירוף ההיסטרי הרגיל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ליברמן איים על הסורים שבמקרה של מלחמה, יופל משטרם - והפוליטיקאים רצים להגיב"

שניזון מהתמהיל הרגיל של ביבי/ליברמנופוביה רגילה של פוליטיקאים משמאל, יחד עם ה"קיבעצריזם" הטיפוסי לחברי קומבינת הג'ובים "קדימה".

אם מחר ליברמן "יאיים" (הוא תמיד "מאיים" בדיוק כמו שאיש ימין תמיד "מתלהם"... בדיוק כפי ש"לייבור" זה שם היסטורי למפלגה שכלל אינה כזאת, כך גם "מאיים" ו"מתלהם" הפכו למין שמות נלווים, ללא שום קשר מעשי למשמעות) שמדענים ישראליים ימצאו תרופה לטרשת נפוצה, או אלצהיימר, אני סמוך ובטוח שרוני בראון, או אפילו גנרלי אנטי במיל' כמו הזוג בילין ושריד יוסי, מייד יעלו על בריקדות מתוצרת נוקיה או סוני אריקסון ויפציצו אותנו בתובנות לפיהן ליברמן מסכן את עתיד המין האנושי בכך שהוא יגרום להתפוצצות אוכלוסין, פשיטת רגל מוחלטת של קליניקות פרטיות ומומחי פיזיוטרפיה, ושבכלל מדובר על אקט גזעני כי הרי ידוע (לא ממש חושב אם לא...) "שטרשת נפוצה ואלצהיימר הן תופעות שנפוצות במיוחד אצת הבוחר הימני שהוא או הוריו היו דוברי רוסית".

ישן 04-02-2010, 18:00
  winter_forever winter_forever אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.06.06
מידע הח"כים של ליברמן שותקים. בן ארי מגן עליו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ליברמן איים על הסורים שבמקרה של מלחמה, יופל משטרם - והפוליטיקאים רצים להגיב"

בתגובה לדברים האלה שנתקלו בשתיקה רועמת מצד שרים וחברי כנסת של ישראל ביתנו יצא להגנתו של אביגדור ליברמן חבר הכנסת מיכאל בן ארי מהאיחוד הלאומי. בן ארי שבדרך כלל מטיח ביקורת מימין על ליברמן, קרא לאנשי השמאל להפסיק לתקוף את שר החוץ.

לדברי בן ארי, "יש לזכור שבנתיים מי שהביאו עלינו מלחמות היו דווקא ממשלות מתרפסות, שהתחננו להתקפל וקיבלו מלחמות . תשאלו על כך את אולמרט וברק". בן ארי גם פנה ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה שיחקור דברי בלע שפורסמו נגד ליברמן על ידי אנשי שלום עכשיו ובהם השוואתו של ליברמן לנשיא אירן. בן ארי טען כי במעשיהם של אנשי שלום עכשיו יש משום העלבת עובד ציבור.

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/200181
ישן 04-02-2010, 18:37
צלמית המשתמש של ashoichet
  ashoichet ashoichet אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.07.07

לא סובל את ליברמן אישית אבל יש לו תפקיד חיוני - להראות לעולם שלא כולנו כאן שוטרים טובים. שגם את ישראל, כמו הערבים, יש לפייס במחוות כי אחרת יבוא "הימין הקיצוני" לשלטון. כמובן שזה איום סרק, כי כמו רבים וטובים בבית הנבחרים שלנו לליברמן אין כל אידאולוגיה שהוא מוכן לשלם בגללה מחיר אישי. אבל התדמית שהוא יוצר לעצמו בתקשורת הבינלאומית זה מה שחשוב.
The release of convicted terrorists before they have served their full sentences seems like an easy and tempting way of defusing blackmailed situations in which innocent people may lose their lives, but its utility is momentary at best. Prisoner releases only embolden terrorists by giving them the feeling that even if they are caught, their punishment will be brief. Worse, by leading terrorists to think such demands are likely to be met, they encourage precisely the terrorist blackmail they are supposed to defuse.

1995 ,Binyamin Netanyahu, Fighting Terrorism

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:36

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר