02-04-2010, 00:07
|
 |
מנהלת פורומי הצילום
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
|
|
אין בעד מה. 
את התשובה שלא ידעתי להגיד לך - קיבלת מדני. בכוונה הפניתי אותך לפה, כי אני יודעת שדני הוא צלם וידאו מקצועי שעונה פה לכל שאלות הוידאו (ועל זה - תודה לו!). מעבר לזה, אני מעדיפה שישאלו בפורום כדי שהגולשים העתידיים יוכלו ליהנות גם הם מהתשובות.
אח"כ שאלת אם לדעת דני (ושאר הגולשים...) מי שמצלם בצורה הפחות מקצועית מנצל את הלקוח, ועל זה כבר ידעתי לענות לך את דעתי האישית.
לא, אני לא חושבת שעדיף לא להבין, כי מי שלא מבין - לא יכול להיות צלם (עד שלא יתחיל להבין), וזה הכי באסה. 
וברצינות - הלקוחות לא מבינים בציוד, ולא מבינים בצילום בדרך שבה הצלם מבין. אבל הם מבינים מה הם אוהבים, והם גם יודעים להגיד אם הסאונד בסרט מוצא חן בעיניהם. לא בדקתי את זה, אבל נראה לי שרוב הלקוחות שישמעו סרט עם סאונד גרוע - ישימו לב לזה ויפעלו בהתאם. אבל יש כאלה שבידיעה יקחו צלם כזה, או כי הם לא רוצים להשקיע הרבה כסף בסרט (בינינו: מי בכלל רואה את סרט החתונה? ), או כי יש להם את הגישה (המוטעית מאוד בעיני) שרק צלם שמצלם גרוע מבחינה טכנית מסוגל לתפוס את הרגעים האמיתיים. (הם לא יגדירו את זה ככה, אבל איכשהו כשהם יראו סרט/תמונות שלא עשויים טוב מבחינה טכנית, הם ירגישו שהתפיסות אותנטיות יותר. בלי שיוכלו אפילו להצביע על זה. אנשים כאלה קיימים...)
אז בשביל לקוחות כאלה טוב שיהיו צלמים שעובדים בציוד בסיסי יותר ומציעים חבילות זולות יותר. בתנאי שיש להם את המינימום ההכרחי (למשל ציוד גיבוי) ושהם יציגו את עצמם בדיוק כמו מה שהם, ולא יתיימרו להיות מקצועיים יותר.
זו דעתי.
|