22-02-2010, 21:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 05.09.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "אני לא חושב שחיבתי לבע"ח קטנה משלך ובכל זאת - תהיה בנושא:"
לדעתי אלו שצריכים להיענש הם דווקא הבעלים.
ביום רגיל, הבעלים היו מקבלים קנס של 500 ש"ח אם לא יותר, הכלב היה מוכנס למכלאה עד שבעליו יבואו לקחת אותו. עכשיו, לא יקרה להם כלום.
לדעתי בהחלט צריך לעצור את שוטטות הכלבים במקומות שבהם אסור.
לדוגמא בקיבוצים (ומושבים מסוימים), היכן שלבתים אין גדרות וכל הכלבים חיים בחברותא וכולם חבורתיים עם בני האדם - אין לי בעיה שהכלבים ישוטטו חופשי (ברחבי הקיבוץ בלבד, כמובן אם התושבים בקיבוץ מסכימים לזה) אבל ביישובים אחרים זה לא ראוי.
אני אתן כדוגמא את עומר, היישוב בו אני חי. אין שום פיקוח בנושא שוטטות כלבים, הרחובות מלאים בכלבים דיי גדולים של השכנים, לחלק מהאנשים אין בכלל גדרות וגם אלו שיש להם - הם מאפשרים לכלבים לשוטט, לא קושרים אותם או משאירים בבית.
יצא לי לצאת לא פעם לטיול עם הכלב שלי והוא היה נכנס לתגרה עם כלב אחר.
פעם כלב רועה גרמני ענק רדף אחרינו, הבעלים שלו הלכו איתו כשהוא משוחרר, הלכתי מאחורי גדר - ידעתי שהוא היה קורע את הכלב שלי לגזרים.
אני סמוך ובטוח שהבעלים של הרועה הגרמני יודעים טוב מאוד מהם היכולות שלו ואיך הוא מתנהג עם כלבים אחרים - אך לא איכפת להם מזה, והם משחררים אותו ברחוב. זו פשוט התנהגות מגעילה שצריך לקנוס עליה באלפי שקלים, ובמקרה הגרוע (במידה והיה ניסיון עם אותו בן אדם) גם לאסור על הבן אדם להחזיק כלב ולהחרים לו את הכלב שלו.
אני כבר לא מוציא את הכלב שלי לטיולים משום שאני יודע שהכלב שלי תוקפני כלפי אחרים, הוא נובח ומגרגר עליהם ומתריס אותם, וכשהם משוחררים - הם לא יעמדו בצד וייתנו לו להמשיך, הם ירוצו אליו ואני לא יכול לעשות דבר מלבד להיכנס באמצע ולסכן את עצמי.
עדיין, למרות שאני לא מבין למה יש בכלל צורך להרוג את החיה המסכנה (כמו שציינתי בתגובה הנוספת שלי באשכול) במקום ללכוד אותה ולראות אם זה באמת זאב, לרפא אם צריך ובמידת הצורך גם להחזיר לטבע - למקום אליו הוא שייך, אני לא חושב שהצייד הוא האשם. הצייד מילא את עבודתו נאמנה, הוא לא לקח סיכון וביצע את מה שהוא צריך לבצע לטובת בני האדם.
|