לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-03-2010, 19:00
  ישראל_היום ישראל_היום אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.10
א-סנע לנתניהו: "השבת את המו"מ לימי יצחק שמיר"

ציטוט:
בנאום שנערך היום (רביעי) בכנסת לציון שנה לממשלת נתניהו אמר ח"כ טלב א-סנע (רע"מ-תע"ל) לנתניהו: "אתה הרווחת שנה והתהליך המדיני הפסיד עשרים שנה. חזרנו לימי המשא ומתן העקיף בימי ראש הממשלה יצחק שמיר". ח"כ א-סנע אמר עוד כי יש לפעול לקידום משא ומתן מדיני כי "ללא מדינה פלסטינית עצמאית תהיה האופציה האחת מדינה דו לאומית".
http://news.walla.co.il/?w=//1649352&m=1&mid=85711

מצויין. זה לחזור לימים של ראש ממשלה שלא חישבן לאף שונא ישראל. הוא שילם על כסאו, ולציבור הטיפש שהדיח אותו לקח תקופה ארוכה של פיגועי דמים, ואלפי "קורבנות שלום" כדי להבין שהוא טעה בבחירת משיחי השקר " יצחאאאאק את שימון אמיצי השלום בע"מ. " וכמובן שהליכוד הם "פחדני השלום", וכו' וכו' וכו', כמיטב נאומי הטרשת.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i49.tinypic.com/20tkvf6.png]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-03-2010, 09:45
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
בן גוריון הפסיד לשמיר בישורת בגלל אי אלה סממנים של אי קבלת עקרון הדמוקרטיה
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "שמיר לפני בן גוריון? נתניהו לפני בגין? פרס אחרי גולדה?"

כל אחת מהפרשות הנזכרות לו ולממשלתו מימי קום המדינה מאלטלנה דרך פוליטיזציית הצבא וכלה במעורבות הרשות המבצעת בפרשת קסטנר - היו מזעזעות את כסאו של כל רוה"מ אחר. מעשיו העצומים של ב.ג קודם לקום המדינה ושנות כהונתו והתנאים הקשים בהם כיהן שלא לומר האתגרים הגדולים מכל בפניהם עמד - מעניקים לו מקום נכבד. הוא בהחלט בצד של הטובים.

בגין מופיע אחרי נתניהו בגלל הרומנטיקה שערבב בחיי המעשה יתר על המידה. 'רומנטיקה' שסופה במלחמת לבנון.

גולדה טעתה מתוך יהירות ועצימת עיניים פרס טעה מתוך שכרון כבוד ואהבה עצמית קיצוניים, זחיחות ובעיניים פקוחות. את המחיר שילמנו באלפים בזמן גולדה ובמעל אלף בשל מעשה פרס. את טעותה הקריטית של גולדה ניתן לדחוס לשלושת הימים או לשבועיים שטרם מלחמת יוה"כ. היא נסמכה בטעותה על חוסר מידע ומערכות בטחון שוגות. טעותו הקריטית של פרס התפרסה על שנים. היא בוצעה במודע ולמעשה עד היום לא שמענו מהאיש בקשת סליחה על הבאת ארכי רוצח מלווה בכנופיה פעילה ארצה וחימושו. פרס עשה את מעשהו תוך עקיפת חוות דעת ותפיסות שקולות ואת ראשית המעשה גם תוך עקיפת רוה"מ רבין.

הסיבה שפרס מופיע גבוה יותר בדרוג משרון ואולמרט היא שכוונותיו היו ועודן טובות. לגבי כנות כוונותיהם של השניים האחרים - קיים בליבי ספק גדול.

בכל אופן זוהי ראיה צרה שלי ומובן כי זהו תמיד נושא לדיון מרתק.

ישן 04-03-2010, 21:07
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
האמת שזה דיון בעייתי בבסיסו
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "בן גוריון הפסיד לשמיר בישורת בגלל אי אלה סממנים של אי קבלת עקרון הדמוקרטיה"

משום שלפני שמחליטים מי היה ראש ממשלה יותר מוצלח, צריך להסכים על קריטריונים לראש ממשלה מוצלח ועל המשקל היחסי של הקריטריונים השונים. זה עניין מאוד קשה ומסובך גם בכלל ובפרט כשלכל אחד יש את הקריטריונים שנראים לו יותר חשובים. תוסיף לזה את אלמנט המזל והנסיבות ותקבל סמטוכה אחת גדולה ומקור לא-אכזב לויכוחים סוערים שלא מובילים לשום מקום.
אני למשל לא יודע עד כמה "דמוקרטיות" היא קריטריון חשוב לראשות ממשלה, ובעיקר בתקופות קשות של התהוות או סכנות. צ'רצ'יל למשל, שגדולתו מוסכמות על הרוב, לא היה דמוקרט גדול במיוחד מימיו. אני גם לא יודע אם בגין הסתבך בלבנון בגלל תפיסות רומנטיות או בשל כך שתפקודו המנטלי כבר היה בירידה טרם זמנה. טוענים ששרון רימה את בגין ויכול להיות שזה נכון אבל דומני שזה לא היה קורה כשבגין היה בשיאו.
אני חייב לומר שלמרות שאני מעריך כמה מהתכונות שהיו לשמיר כראש ממשלה וחושב שהייתה לו עוצמה נדירה בעמידה מול לחצים בינלאומים אני סבור שהקשיחות שלו הזיקה לא פעם. קשה לדעת מה היה קורה אילו היה מאפשר לנסות להגיע להסכם עם חוסיין על השטחים. מרתק לחשוב שאולי זה היה מונע את האינתיפאדה הראשונה ואת ההשתלטות של אש"ף והחמאס על השטח. זה כמובן אולי גדול. יכול גם מאוד להיות שהיה יוצא מזה שום כלום. מאידך גיסא, היו לו לאורך כל הדרך כראש ממשלה בעיות קשות מאוד של שליטה על הליכוד מול יריביו.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:13

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר