לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-03-2010, 11:50
  משתמש זכר alonmore28 alonmore28 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.09.06
MAKO: "אם תרצו", היא תנועת ימין קיצוני: הפגנה מול מסעדת זאדה בחיפה

http://www.mako.co.il/news-israel/l...0&pId=978777604
צפו: עימותים במסעדה שגירשה חייל

תנועת הימין הקיצוני "אם תרצו" יצאה למאבק נגד המסעדה החיפאית שלא משרתת חיילים. צפו בהפגנת הסטודנטים שקראה לסגירתה
הסטודנטים בחיפה זועמים על המשך פעילותה של המסעדה המסרבת לשרת חיילים במדים. "לא ניתן ליחס המשפיל הזה להימשך", הם מבהירים. "חייבים לתת לאנשי כוחות הביטחון כבוד בסיסי". צפו בהפגנה במקום
--------------------------------------------------------------
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מתברר עכשיו שמאקו מחשיבים את "אם תרצו" לתנועת ימין קיצוני כאשר התנועה מצהירה בצורה נחרצת כי איננה תנועה ימנית או שמאלנית, אלא תנועה ציונית-פטריוטית.

זו הסתה או לא הסתה? בסופו של דבר, אם אמצעי התקשורת ימשיכו להפוך את "אם תרצו" לתנועה קיצונית, התדמית שלה בעיני הח"כים ובכלל בעיני הציבור תהיה תנועת טרור והיא תוצא בסופו של דבר מחוץ לחוק.
תנועה ציונית פטריוטית שאוהבת את צה"ל ומנסה לשמור על האינטרסים של מדינת ישראל, בשמאל ובימין, מוצגת כעת כתנועת ימין קיצונית המשולה לכ"ך. מחר יגידו שהתנועה גזענית.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-03-2010, 12:02
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
ביחס ל"מפלגת התקשורת"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "MAKO: "אם תרצו", היא תנועת ימין קיצוני: הפגנה מול מסעדת זאדה בחיפה"

אפילו מפא"יניק בן שמונים הוא "ימין קיצוני". הכל עניין יחסי: בדיוק כמו שקוראים את תרגום מאמר המערכת ב"תישרין", או "אל-אהרם", ככה גם כשקוראים כמה וכמה כלי תקשורת ישראליים צריך לזכור להדליק את ה"אנטי שמאלנון" שממיר את הסופרלטיבים המופרכים לשפה מקובלת ומדוברת. לדוגמא "כבוד הרב ^%^$% מה דעתך על הפרשות האחרונות התעללות בילדים במגזר החרדי" צריך להמיר ל"אדון איש עם חולצה לבנה ומכנס שחור וכיפה ^%^$% זרוק איזה תירוץ מאוס על האוסף המלאכותי של מקרים סוציאליים שכרגע מניתי ושהתרחשו לכאורה בשנתיים האחרונות בכל בית אב שמנשקים בו מזוזה".

באותה מידה "ימין קיצוני" הוא במקרים רבים כינוי מכובס ל"לא משלנו".

בדיוק כמו הכינוי "ניגר" שהפך בעגת האפרו אמריקאיים למין כינוי חברות בין שני שחורים, או שחורים מדברים על שחורים, ככה גם אני אימצתי את הביטוי "איש ימין קיצוני" ואני משתמש בו בלי בושה, ובטח בשביל לתאר את עצמי (עוד בימים שלפני שבאמת הייתי כזה...) ואחרים. אחד הרגעים האהובים עלי הוא כאשר אוכלים צהריים באיזו קפיטריה באוניברסיטה בהפסקה בכנס ואנשים שהתרשמו מהרצאונת שנתתי שואלים בדרך אגב איפה אני פוליטית (כי בדיבור היומיומי שלי אין שום רמז לכך) ואני עונה, לתדהמתם, בשיוויון נפש "ימין קיצוני". יש לזה אפקט מאוד חזק של הגחכה כאשר אדם שיש לו שמץ ביקורת עצמית מבין באותו הקגע כמה רחוק מההגיון הולכים אלה המכנים כל פטריוט ישראלי כ"איש ימין".

ישן 09-03-2010, 12:11

בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "ביחס ל"מפלגת התקשורת""

הבעיה היא הסטיגמה של אנשי ימין ואנשי ימין קיצוני.
קודם כל, יש להגיד שאני נגד קיצונית בכל צורה.
עכשיו... הסטיגמה היא אדם ברברי (לפעמים מזרחי או מתנחל אמריקאי) שצועק ומתלהם, אדם גזען ופשיסט.
הסטיגמה הזו לא באה רק מהשמאל, אלא גם מהימין.
אתן לך דוגמא. אני באישיות שלי מאוד רגוע ושליו, וכשאני מדבר אני דן עם אנשים ולא מתווכח. אני לא גזען או פשיסט.
אנשים פשוט לא מאמינים לי שאני ימני, ואני באמת ימני.
ואיך זה מתקשר? זה קשור למה שרשמת על ההרצאה.
אני מקבל את הרושם שאתה מרצה בכנסים ואוניברסיטאות (?). קשה לראות אנשי ימין במעמדים כאלה "אינטלקטואלים" ורמי דרג מבחינה אקדמית, ולכן הסטודנטים התפלאו כשאמרת "ימין קיצוני" הם היו מצפים לשמאלני, מרכז או שמאלני קיצוני - מאוד הגיוני לצפות את זה מאינטלקטואל שמעביר הרצאות (ואפילו כאלו טובות).
עוד דוגמא. מנחם בן, שהשתתף באח הגדול. הוא בן אדם אינטלקטואל בצורה מדהימה, מדבר בשפה גבוהה וכו'... לא האמנתי שהוא ימני עד ששמעתי את הדברים שהוא אומר באח הגדול ואת האופן בו הוא מדבר. אנשים כאלו אנחנו צריכים בתור נציגי הימין.
חברי תנועת "אם תרצו" הם דוגמא לימנים-דמוקרטים-אינטלקטואלים שיודעים להתדיין בצורה הגיונית שתשאיר רושם. אבל גם התנועה הזו עוברת דה-לגיטימציה ע"י התקשורת השמאלנית - וחבל.
(אני מתכוון לחברי התנועה, שברובם הם אכן ימנים. התנועה עצמה לא מגדירה את עצמה פוליטית)

נערך לאחרונה ע"י alonmore28 בתאריך 09-03-2010 בשעה 12:31.
ישן 09-03-2010, 12:28

אני לא אמריקאי, לא מזרחי
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "הבעיה היא הסטיגמה של אנשי..."

ומבחינת המראה שלי אני נראה מאוד "יפה נפש" (מה לעשות, ככה נולדים): כולל העיגולדים. זה כמובן הבסיס ל"תרגיל" שאני עושה עם "אני ימין קיצוני" כי זה איכשהו מעמיד אנשים מסויימים במבוכה עם עצמם (זה, רגב, מין דחף קבוע שלי: להעמיד במבוכה אנשים של "אחד בפה ואחד בלב" וללא קשר לפוליטיקה).

את הברוטליות המילולית הברורה שלי פיתחתי אחרי מגע מתמיד עם אנשי שמאל, וגם לא מעט פגיעות מצידם: זה לא נשמע מוסרי, אבל מאוד מעשי ואנושי: "הושחתתי" עקב מגע עם אקטיביסטים פוליטיים מן השמאל. "אני ימין קיצוני" הייתי אומר בלי בושה עוד בימים שבאמת האמנתי בערכים כמו "אלימות לעולם אינה לגיטימית כאקט מתוך בחירה " שאפילו הביאו אותי לנוכחות במקומות מאוד תמוהים עבור איש ימין...

מנסיוני הקלישאה אודות "שמאל=אינטיליגנטים, רהוטים, מיושבים; ימין=מתלהמים, אלימים, כעורים, אמוציונאליים" לא נכונה, גם אם אולי מחקר דמיוני יוכיח ש 53% מהסוג השני הם ימנים, ו 47% הם שמאלנים (שזה רוב, אבל ממש לא מוחלט) ומעולם לא הייתה נכונה באופן שאפילו קורב למיתוס. ישנו "פילטר" מידע שמורכב על ברזי המידע ממנו אנו ניזונים שדואג לעשות נטיה, במידה זו או אחרת, שדי בה כדי להנציח סטיגמה כזאת, ואפילו בלי להתפס.

ממני, לדוגמא, מנעו ללמוד לתואר מתקדם בבריטניה עקב דעותי הפוליטיות (מנעו ממני מלגה ואישור עבודה, מה שאומר שכדי ללמוד הייתי אמור לשלם משהו כמו 8K פאונד לשנה ובלי אישור לעבוד מעבר ל 100 שעות בשכר סטודנט: זה כמו להגיד לך "לא"). אני יודע זאת בוודאות, ויודע מי עמד מאחורי זה (העניין נעשה ממש בדקה התשעים, על רקע פתיחת מהומות 29/9/00, כאשר האווירה הפוליטית התלהטה) אבל לא יכול להוכיח באופן ברור, גם אם יש לי מספיק הוכחות כדי שזה היה נראה נכון לו המקרה היה תמונת ראי מוחלטת מבחינה פוליטית. מאז עברו 10 שנים ואני כל הזמן נתקל במקרי הטיה שנעשים לא כקונספירציה, אלא בעיקר משום שמערכת האיזונים והבלמים לא מתוכנתת לגבות "ימנים" שנפגעו - וכאשר אין איזונים ובלמים, האקטיביסטים הקיצוניים פורחים (למרות שהם תמיד שם! השאלה היא רק האם השפעתם מנוטרלת או לא). מפה, אגב, התחילה התפיסה היותר ייחודית שלי (לעומת שאר הכותבים הימניים כאן) שבלי חרמות, אבל כמעשה, ישראלים לאומיים אינם צריכים להלחם במערכת מבפנים, אלא לעבור לשיטות עבודה של השפעה פוליטית המבוססת על תמהיל של ארגונים עממיים רגשיים כמו "אם תרצו" ופעילות ממוקצעת של קומץ "עצמאיים" חדורי מוטיבציה, באותה מידה שמכירים את המערכת על בורייה, שיחשפו את קרבי המערכת באופן שיטתי: מעמדם של האחרונים חייב להיות כזה שלא בסכנת פגיע ממתקפות רידיקולציה, או דה-לגיטימציה אד-הומינום, שבטוח יגיעו. הבעיה העיקרית של פעילי ימין "רגילים" היא שהם בפחד תמידי של לחטוף אלומת זרקור על הפרצוף, כאשר כל "שומה" בעברם תראה עם זרקור עליה כמו כתם עצום של כיעור.

לעניין הגזענות: כולנו, או כמעט כולנו גזענים. אני בטוח גזען משפני שאני מוצא עצמי מניח הנחות על אדם (גם) לאור הרקע האתני שלו. לפעמים זה פשוט נכון, לפעמים נכון אבל מאוד לא נעים, ולפעמים זה בטח פשוט לא נכון. השאלה היא לא אם אדם X הוא גזען או לא, אלא האם הוא מודה בכך או לא, וכפועל יותא מהנ"ל האם הוא מנטרל את ההשפעה המעשית של הגזענות בהתנהגותו, או מנסה לעשות זאת.

יש הרבה פרסומים על אפליה במקומות עבודה כנגד יוצאי אתיופיה, ובמיוחד גברים. אני "מבין" (להבדיל מ"מסכים") מאיפה זה בא כתופעה לא מכוונת, אלא משהו שכל אדם תורם לה את חלקו הקטן בפעמיים או שלוש בחייו שיש לו בכלל יד בהחלטה כזו. זה מאוד הפריע לי, בדיוק כמו עניין האפליה נגד ערבים, ולכן מאחר והייתי בעבר בתפקיד עם השפעה רבה על הליכי קליטת עובדים למשרה די טובה, ובטח כזו שהיא מקפצה לחסרי נסיון תעסוקתי במקצוע, קיבלתי לעבודה פעמיים עובדים ערבים, ורציתי מאוד לקלוט עובד ממוצא אתיופי (לא היה מועמד שהיה אפילו קרוב להיות מתאים במקרה זה): זו הייתה החלטה גזענית נטו - אני אתייחס לרקע האתני של הבנאדם כשיקול מרכזי בשאלה האם לקלוט אותו או לא, כמובן אחרי שמסתבר שהוא כשיר לתפקיד (ולא חסרו כאלה). זו גישה תועלתנית, לא "הומאנית".

לעיתים רחוקות אני זורק את המשפט הבא: "גזענות, כמו פלוצים, זה משהו שכולם עושים, אבל כמעט כולם מצניעים, מסתירים או מדחיקים. זו לא תופעה נעימה, אבל מאחר והיא קיימת הרי הניטור שלה בחברה (ולכן גם עם עצמך לפעמים) הוא הצורך האמיתי, ולא מניעתה ע"י הדחקה. למרות אי הנעימות, הרי שעדיין המפליצים בפרהסיה כעקרון, ומאידך המתכחשים עובדתית לעניין, הם שני הקצוות המאוסים ללא ספק".

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 09-03-2010 בשעה 12:40.
ישן 09-03-2010, 18:46
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
מחקרים פסיכולוגיים רבים מגבים את הטענה שרוב מוחלט של בני האדם גזענים
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אני לא אמריקאי, לא מזרחי"

2 הדוגמאות החביבות עלי:
מראים לאנשים (לבנים) איור של צמד שנראה משוחח או מתווכח ברכבת תחתית. האחד שחור והשני לבן. ללבן יש פטיש עבודה בחגורת המכנסיים. אחרי זמן מה מבקשים מהנבדקים לשחזר מה ראו. ובכן, פתאום רבים מהנבדקים נזכרים שהם ראו 2 שמתווכחים. יותר, מזה רבים מהם טוענים שהם ראו את השחור מאיים על הלבן וחלק הוסיפו שהוא איים עליו בפטיש. רק להזכיר, הפטיש באיור המקורי היה בכלל בחגורת המכנסיים של הלבן...
למותר לציין שהנבדקים האלה ממש לא חושבים שהם גזענים והם מאמינים באמת ובתמים שזה מה שהם ראו.
דוגמא אחרת-מציגים לאנשים תמונות שמחלפות במהירות גבוהה מכדי שתוכל באופן מודע להבין מה ראית. אחר כך אתה מקבל משימה להשלים מילים. אפשר להשלים את המילים בהרבה צורות, אבל אלו שהקרינו להם תמונות של שחורים השלימו את המילים לכאלו הקשורות במובהק לסטריאוטיפים מקובלים ביחס לשחורים.
ולסיום, אתם מוזמנים לבחון את עצמכם במבחן המאלף הבא, כנסו ללינק ופעלו לפי ההוראות-
https://implicit.harvard.edu/implicit/israel/
ישן 09-03-2010, 23:54
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
מברך את שניכם.
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "מסכימה עם כל מילה. כל כך..."

כפי שכתבתי כאן לא מעט פעמים, אני מאמין שהן הימין והן השמאל חיונים לקיומה של כל מדינה דמוקרטית.

תפקידו של הימין במדינת ישראל (התפקידים משתנים ממדינה למדינה) הוא לחתור ליעילות כלכלית , לוודא שלא נותיר עול כלכלי בדמות חובות עתק לצאצאינו בדרך של ריסון תקציבי, לשמר את ערכי הלאום ואת אהבת המולדת. *

תפקידו של השמאל במדינת ישראל הוא לחתור לשיוויון זכויות וחובות, לפעול למען החלשים במדינה ולדאוג לכך שתקציבי המדינה יופנו גם לאפיקים לא יצרניים אך נכונים חברתית , לשמר ערכים חברתיים ואוניברסליים

במדינה נורמלית, הן השמאל והן הימין אמורים להיות גורמים מועילים בתוך המדינה ואף אחד מהם לא אמור לבטל את רעהו.

אלא שאצלנו חלקים הולכים וגדלים בשמאל נחטפו. נחטפו על ידי אינטרסנטים מבחוץ שמעוניינים בחיסול המדינה. זה מסוכן משתי בחינות . האחת, כמובן, הוא התערערות יסודות החברה והמדינה בכך שאחוז ניכר ממחנה השמאל אינו מאמין בהם עוד. השנייה, הזלזול שאנשים רבים עלולים לחוש כלפי סולידריות חברתית כתוצאה מזיהוי שגוי שלה עם האינטרסים של האויב.

זה בדיוק מה שעושה ה"קרן החדשה לישראל" ! מצד אחד היא מערערת את יסודות קיומנו ומצד שני היא גורמת לתחושה של מיאוס וציניות בקרב מחנה הימין והשמאל הציוני המצטמצם כלפי פעילות חברתית כגון סיוע לחלש, לנכה, ליתום, לאלמנה וכו וכו וכו .
*

ישן 10-03-2010, 00:37

בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "מברך את שניכם."

ההבדל בין ישראל ובין מדינות אחרות הוא שהשמאל והימין בישראל מייצגים עוד משהו.
בחו"ל השמאל והימין מייצגים ראיה כלכלית וחברתית. ראיה מדינית זה משהו שהוא אינדיבידואלי לכל בן אדם, ויכול להיות שאנשי שמאל ואנשי ימין יסכימו על אותה עמדה מדינית.

בישראל, מפלגות השמאל ומפלגות הימין משמעותן גם שייכות מדינית לגבי סוגיות בנושאים כאלו.
בגלל זה לאנשים קשה מאוד להחליט בבחירות. מצד אחד אנשים ימניים מבחינה מדינית שרוצים פעולות נחרצות ועמדה חזקה. בקיצור הם רוצים את מה שהליכוד מייצג מבחינה מדינית. אבל כלכלית-חברתית מתאים להם יותר העבודה או מרצ.

יש "דמוקרטים" בארה"ב אשר חולקים את אותה דעה מדינית עם הרפובליקנים, כמובן שאת "שוחרי השלום" תמצא יותר במחנה השמאל הכלכלי-חברתי, אבל זה לא 100% ואתה יכול למצוא אנשים סוציאליסטים שבעד הפלישה לעיראק ואפגניסטן.
ישן 10-03-2010, 01:06
מנהל

לא מוניתי לדובר של אף אחד...
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "אתה בטוח שאתה וטלי הרוב בשמאל..."

אבל רוב חבריי בישראל וכאן מגדירים עצמם "שמאל" ואלו הדיעות שלהם פחות או יותר. הם מסוגלים היו להצביע עבודה, מרץ או שינוי, חלקם בלי יותר מדי הגיון מאחורי הבחירה הספציפית פרט אולי לשינאת חרדים שהוליכה חלק מהם להצביע שינוי. כולם שירתו בצבא, הגברים שבהם היו ברובם לוחמים או קצינים ביחידות לוחמות ועשו או עושים מילואים. גם ביחידת המילואים שלי (נכון ללפני חמש שנים) כאלו היו הרוב.
כמובן שיש גם קיצונים יותר והרבה יותר שלא משתייכים לחוג חברי אבל בהחלט היו סביבי כשהייתי באוניברסיטת תל אביב. אחרי הכל, הם בהחלט חוגגים בפקולטות ל"מדעי" הרוח והחברה (וכפועל יוצא גם בתיקשורת). אבל אני סבור שהם המיעוט, גם אם מיעוט בולט.
ישן 10-03-2010, 03:32
מנהל

אלף, הם לא תפסו את המפלגות האלה ככה
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "או שלא הבנתי את העמדות שאתה..."

בית, מרץ הקצינה עם הזמן ,כפי שתיארתי קודם לכן.
כשאני הצבעתי למרץ היא הייתה בהחלט ציונית. מצע המפלגה דגל בקיומה של מדינת ישראל כמדינת העם היהודי. בעיני זו ההגדרה של ציונות. אוכלוסיית מצביעי מרץ כללה שיעור גבוה של ישראלים ששירתו (חלקם בזמן הצבעתם) ביחידות קרביות עד קרביות מאוד. יוסי שריד והח"כים האחרים של המפלגה שירתו בצבא, חלקם כקצינים. רן כהן שירת כקצין תותחנים בכיר במילואים במלחמת לבנון הראשונה בזמן שהיה פעיל בכיר ברץ לצד שולמית אלוני. גם מרדכי בר-און היה קצין בכיר. אפילו יוסי שריד התנדב לשירות מילואים פעיל במלחמת לבנון הראשונה למרות שהתנגד למלחמה. הוא גם בחר ללמד בקרית שמונה בתקופת מצוקת קטיושות הקשה של שנות השבעים ותחילת השמונים.
בקיצור, זה שמרץ תמכה בפשרה טריטוריאלית, לא אומר שהיא לא הייתה ציונית. יכול שגם היום היא בבסיסה ציונית אבל אני די ניתקתי מגע איתה מהרגע שביילין הצטרף אליה, כך שאני לא בקי. מה שבטוח הוא שללא הקצנה שמאלה אין לה זכות קיום ולכך יש ביטוי בקלפי. לגבי שינוי, אני מסכים, אבל התדמית שלה בעיני רבים מאנשי השמאל היה שמדובר במפלגת מרכז או שמאל מתון. תאמין לי שניסיתי לשכנע חברים לשווא לא להצביע להם. היה זמן שזאת הייתה כמעט אופנה. העבודה לא שונה משמעותית מהליכוד וקדימה היא התאום המושחת של העבודה.
ישן 11-03-2010, 16:45
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אלף, הם לא תפסו את המפלגות האלה ככה"

אני מסכים שמרצ הקצינה, ואכן תיארתי אותה כיום (השתמשתי ברשימה שלה מהכנסת
האחרונה להדגמה). אני אתייחס רק לשתי נקודות בהודעה שלך:

אחת, שירות בצבא, אפילו כקצין, איננו ערובה ללאומיות ולציונות. אם זה באמת לא ברור
לך או שאתה באמת לא מסכים, אני ארחיב.

שתיים, תמיכה ב"פשרה טריטוריאלית" אינה שקולה לאי-ציונות באופן מיידי, אך היא בהחלט
מגדילה את הנטייה לכיוון הזה. הציונות, כפי שעולה משמה, מבוססת על מקום ושמו ציון.
לאדמה כן יש ערך בציונות. הציונות איננה לאומיות "תרבותית" יהודית, אלא התנועה הלאומית
היהודית לחידוש הבית הלאומי היהודי בארץ-ישראל. לכן, בעוד שניתן בדוחק להגיד שפשרה
טריטוריאלית מסוימת אינה סותרת את הציונות - פשרה טריטוריאלית בעניין ירושלים-הר-הבית
כן סותרת את הציונות ומהווה פגיעה בערכיה.

נערך לאחרונה ע"י פסטן בתאריך 11-03-2010 בשעה 16:52.
ישן 10-03-2010, 09:00
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.06
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "או שלא הבנתי את העמדות שאתה..."

א. כן, אני בהחלט נאלצת היום להצביע למפלגות שלא מייצגות את עמדותי, ובקושי מתקרבות לכך.
ב. כפי שקגנס כתב - מרצ הקצינה שמאלה בטירוף בשנים האחרונות ובעיקר מאז שביילין הצטרף.
ג. עלית פה על אבחנה מאד נכונה בעיני - השמאל הציוני אבוד במידה מסויימת. אין כיום מי שייצג אותו נאמנה.
הדבר הכי קרוב ללייצג את עמדותי היום זו שלי יחימוביץ' - שהיא חלק ממפלגה בסכנת הכחדה וממש לא מהווה
מדגם מייצג של המפלגה.

בהמשך לדבריו של מאיר - אני מאד מסכימה איתם. אני חושבת ששני הצדדים חשובים כמערכת איזונים ובלמים,
והיעלמות ה"שמאל השפוי" לטובת האנרכיסטים והפוסט ציוניים למיניהם מעמידה את האינטרסים החברתיים-
כלכליים של המדינה כפי שאני רואה אותם, בסכנה.

מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

ישן 10-03-2010, 16:49

הבעיה היא
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "אני לא רואה טעם בוויכוח..."

שכמעט שום הגדרה מקובלת של "שמאל" לא תוכל לכלול את מפא"י ההיסטורית, פרט אולי ל"שמאל זה שמאלה ממי שבטוח לא קורא לעצמו שמאל" ואז הם כן.. "שמאל", אלא שמאחר ועד 1977 לא הייתה שום מפלגה שלא הייתה מפלגת שמאל ממש בשלטון (היו הציונים הכלליים שהיו מפלגה שלא מימשה שום אידאולוגיה, רק כיסאולוגיה, והדתיים שלא עסקו יותר מדי בשום דבר חוץ מלנטרל כל צעד שנחשב כנוגד את אמונתם הדתית), לא נוכל לדעת מה היה קורה לו הייתה מפלגת "ימין" בשלטון בשנים הקריטיות של 1948-1970 (בוא נגיד): לא מבחינה מדינית ולא מבחינה חברתית/כלכלית.

ברוב המדינות בעלות צורה של שלטון נבחר "קודם" היו מפלגות "ימין", או "שמרנים" מובהקות בשלטון, ועליית כוחות השמאל באה הרבה אחרי. בישראל, החל מאמצע שנות השלושים (אחרי הפוטש הנשכח שבמהלכו הציונות הרוויזיוניסטית הוכתמה לנצח בכתם ה"לאומנות המסוכנת" באמצעים שהיו כל דבר מאשר כשרים) זרם סוציאליסטי מובהק (או פראפרזה דומיננטית של סוציאליזם) היה בשלטון, ולמעשה אחראי על עיצוב החברה בה אנו חיים. הוא הוגדר טנטטיבית כ"שמאל", ולכן אחרים הוגדרו "ימין".

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:20

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר