לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-03-2010, 22:56
  Reflecti0n Reflecti0n אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.10
מיועד לקרבי, פרו' 72, מתגייס ב21.3

שלום לכולם..

התאריך גיוס הסופי שלי הוא 21.3.2010, עוד פחות משבועיים, ולפי מה שבדקתי אני מיועד לקרבי.

הנתונים שלי הם כאלה: פרופיל 72, קב"א 54 ודפ"ר 70.
התקשרתי לבקום כדי לבדוק את השיבוץ הסופי שלי, אבל הם אמרו לי שאין לי עוד שיבוץ ושביום הגיוס אני אראה קצין מיון שיקבע לאן אני הולך.

קצת רקע לפני כדי שתבינו במה מדובר:
היו לי הרבה דברים שעברתי במהלך החיים, מחלות וכו', והצבא לא התייחס ונתן לי פרופיל קרבי - 72. למרות שערערתי המון פעמים והיו לי מספר לא מבוטל של וועדות רפואיות, הם לא היו מוכנים להתחשב.
מלבד כל הדברים הללו, יש לי בעיה של מבנה כף רגל אליפטי + שברי מאמץ שלא חולפים,ואני לא מסוגל לרוץ יותר מ-15 דקות מבלי לחוש כאב אדיר ברגליים (באמת באמת כואב). הייתי אצל המון רופאים מומחים באיכילוב, והם נתנו את חוות דעתם שמאוד לא מומלץ שאשרת במקצועות קרביים, אבל הצבא לא באמת החשיב את המכתבים שלהם, גם כי הם לא רופאים צבאיים, ובעיקר כי נפלתי על רופאים אטומים. וזה לא שאני מתפנק או משהו, הייתי מתאמן על בסיס יומי במכון כושר עם פעילות אירובית ממש מאסיבית כדי לנסות לגרום לשינוי, אבל הכאבים לא חולפים (השברי מאמץ לא נגרמו לי מהאימון, הם היו עוד לפני אפילו כשהייתי הולך הליכה איטית).

בכל מקרה, למרות הכל הם מתעקשים לשים אותי בקרבי/תומך לחימה, ואני יודע שאני פשוט לא אהיה מסוגל. היה לי קצין מיון לפני, אבל הוא התנהג בצורה הכי אדישה וקרה ופשוט אמר שצריכים לוחמים.
אני לא הולך לדפוק את הבריאות שלי בשביל הצבא, ואני כרגע מחפש בכל מקום (כולל פה)איזשהן דרכים או אפשרויות כדי למיין אותי לתפקידי ג'וב, אבל אם שום דבר לא יעזור אני אומר פה בלי חשש אני לא אהיה מוכן להתגייס.

יש לי מוטיבציה ענקית לשרת בחיל תקשוב וביחידות מחשבים, שלחתי להם המון המון פקסים עם בקשות למיונים קד"צ, אבל שום דבר. כלום. לא התייחסו בכלל. לא קיבלתי זימונים לשום דבר במשך כל הזמן הזה.

מה אני יכול לעשות במקרה הזה? אם לא הייתה לי את הבעיה ברגליים באמת שהייתי מוכן לתרום את החלק הזה למדינה אבל הגוף שלי פשוט לא מאפשר את זה...

אני אשמח אם תוכלו לייעץ לי באיזושהיא צורה..
תודה.

נערך לאחרונה ע"י Reflecti0n בתאריך 10-03-2010 בשעה 22:59.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-03-2010, 23:33
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Reflecti0n שמתחילה ב "מיועד לקרבי, פרו' 72, מתגייס ב21.3"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Reflecti0n
שלום לכולם..

התאריך גיוס הסופי שלי הוא 21.3.2010, עוד פחות משבועיים, ולפי מה שבדקתי אני מיועד לקרבי.

ודוק - אתה מיועד להתגייס ליחידת שדה. לא כל מי שמתגייס ליחידות השדה גם ישובץ בשירות קרבי (ולצורך העניין, יהיה רשום בשלישות כ"רמ"פ א+ תוספת לחימה")

ציטוט:
הנתונים שלי הם כאלה: פרופיל 72, קב"א 54 ודפ"ר 70.
התקשרתי לבקום כדי לבדוק את השיבוץ הסופי שלי, אבל הם אמרו לי שאין לי עוד שיבוץ ושביום הגיוס אני אראה קצין מיון שיקבע לאן אני הולך.

שזה אומר שתישלח לעשות טירונות כנראה בחש"ן, חת"ם או פלח"ץ פיקוד האורנג'.

ציטוט:
קצת רקע לפני כדי שתבינו במה מדובר:
היו לי הרבה דברים שעברתי במהלך החיים, מחלות וכו', והצבא לא התייחס ונתן לי פרופיל קרבי - 72. למרות שערערתי המון פעמים והיו לי מספר לא מבוטל של וועדות רפואיות, הם לא היו מוכנים להתחשב.

הצבא דווקא כן התייחס, פשוט לא במידה שאתה התייחסת. הם הסתכלו בנתונים, והחליטו שזה מספיק טוב בשביל פרופיל 72. להזכירנו, פרופיל 72 הוא מושג שקיים כבר הרבה שנים, ופירושו שמבחינה בריאותית אפשר לשבץ אותך במקום שלא דורש קירבה יתרה לבית חולים (זה היה יותר רלוונטי כשחיילים שירתו בסיני) ושאתה מסוגל לעשות טירונות 03 בלי למות מזה. אולי היית יכול לקבל אפילו פרופיל 65 (אחיו הקטן והמכוער של פרופיל 72) אבל ביטלו אותו מתישהו בשנות התשעים.

ציטוט:
מלבד כל הדברים הללו, יש לי בעיה של מבנה כף רגל אליפטי + שברי מאמץ שלא חולפים,ואני לא מסוגל לרוץ יותר מ-15 דקות מבלי לחוש כאב אדיר ברגליים (באמת באמת כואב). הייתי אצל המון רופאים מומחים באיכילוב, והם נתנו את חוות דעתם שמאוד לא מומלץ שאשרת במקצועות קרביים, אבל הצבא לא באמת החשיב את המכתבים שלהם, גם כי הם לא רופאים צבאיים, ובעיקר כי נפלתי על רופאים אטומים.

או על רופאים שכבר מיינו מספיק מתגייסים כדי להניח שזה מספיק בסדר.

ציטוט:
וזה לא שאני מתפנק או משהו, הייתי מתאמן על בסיס יומי במכון כושר עם פעילות אירובית ממש מאסיבית כדי לנסות לגרום לשינוי, אבל הכאבים לא חולפים (השברי מאמץ לא נגרמו לי מהאימון, הם היו עוד לפני אפילו כשהייתי הולך הליכה איטית).

א - אתה הולך לראות עוד רופא בלשכת הגיוס. לא יודע כמה זה ישנה.
ב - והרי מילת הקסם: "פטורים". פטור מריצה, פטור מהרמת משקלים, פטור מעמידה ממושכת - את כל אלו תוכל לקבל במרפאת בסיס הטירונות ועדיין למצוא את עצמך מוסמך כרובאי 03. בכל זאת לא מדובר בטירונות חי"ר ששם הרגליים הן כלי העבודה העיקרי לשירות בעתיד.

ציטוט:
בכל מקרה, למרות הכל הם מתעקשים לשים אותי בקרבי/תומך לחימה, ואני יודע שאני פשוט לא אהיה מסוגל.

עם פטורים בטח שתהיה מסוגל. חוץ מזה, יש לך המון "נקודות יציאה" במהלך השירות לתפקידים לא-קרביים, ראה רשימה שכתבתי בנושא כאן:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...126&postcount=8

ציטוט:
היה לי קצין מיון לפני, אבל הוא התנהג בצורה הכי אדישה וקרה ופשוט אמר שצריכים לוחמים.

אם היית רואה איזה טיפוסים היו אצלו בשנה האחרונה ואיזה סיפורים סיפרו לו, היית מבין למה הוא היה כזה אדיש.

ציטוט:
אני לא הולך לדפוק את הבריאות שלי בשביל הצבא, ואני כרגע מחפש בכל מקום (כולל פה)איזשהן דרכים או אפשרויות כדי למיין אותי לתפקידי ג'וב,

ושוב אני מפנה אותך לרשימה שקישרתי אליה, למקרה שעדיין לא הקלקת עליה או מצאת אותה בחיפוש לפני שכתבת את ההודעה הזו:

ציטוט:
אבל אם שום דבר לא יעזור אני אומר פה בלי חשש אני לא אהיה מוכן להתגייס.

אין בעיה. יעמידו אותך קצת בשמש במתחם העצורים של הבקו"ם, אם תמשיך ישלחו אותך למקום נחמד בין עתלית לחיפה בו תפגוש אנשים עם גישה כמו שלך שיהפכו את החיים שלך למעניינים יותר, ואם ממש תהיה ילד רע ישלחו אותך לכלא 4, שעל כמה שנחמד שם אפשר להבין לבד מהעובדה שהיה שם מרד אסירים בסגנון סרטי כלא אמריקאים, וששם יושבים אנשים עם כינויים כמו "האוגר הסוחר", "ביג באבא" ו"תרנגול הכלא".

ציטוט:
יש לי מוטיבציה ענקית לשרת בחיל תקשוב וביחידות מחשבים,

ראה את סעיף א בהודעה הזו:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...995&postcount=5

ציטוט:
שלחתי להם המון המון פקסים עם בקשות למיונים קד"צ, אבל שום דבר. כלום. לא התייחסו בכלל. לא קיבלתי זימונים לשום דבר במשך כל הזמן הזה.

בטח הם ראו עליך משהו בנתונים האישיים שלא מצא חן בעיניהם. בעסה, אבל זה מה יש.

ציטוט:
מה אני יכול לעשות במקרה הזה? אם לא הייתה לי את הבעיה ברגליים באמת שהייתי מוכן לתרום את החלק הזה למדינה אבל הגוף שלי פשוט לא מאפשר את זה...

תגיע לטירונות. תקבל פטורים. המפקדים יראו שיש לך פטורים, וכשבסוף הטירונות יחלקו שאלון של מי רוצה לצאת לקורס אלחוטנים או חובשים, ידאגו שתקבל אותו. בעצם, יש מצב שבמהלך הטירונות יעבירו אותך כבר ממילא למה שבדרך כלל מכונה "מחלקה 4" שזה החבר'ה שעושים טירונות אבל לא ממשיכים במסלול עם כולם אלא עוברים לכל מיני תפקידים פחות קרביים או לא קרביים בכלל.

ציטוט:
אני אשמח אם תוכלו לייעץ לי באיזושהיא צורה..
תודה.

תכין קלסר מסודר עם התיעוד הרפואי שלך, תראה אותו לרופא בטירונות, תקבל פטורים ואולי גם העברה - ממילא החטיבות והגדודים אמורים להזין את פלוגת המפקדה שלהם בנפלטי מסלול.

ישן 11-03-2010, 00:12
  Reflecti0n Reflecti0n אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.10
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "[QUOTE=Reflecti0n] שלום..."

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת
ועכשיו בהתייחסות יותר מפורטת:

ציטוט:
במקור נכתב על ידי עבדול אלהזרד
עם פטורים בטח שתהיה מסוגל. חוץ מזה, יש לך המון "נקודות יציאה" במהלך השירות לתפקידים לא-קרביים, ראה רשימה שכתבתי בנושא כאן:

אני אאמץ את מה שאמרת ובאמת אגש לקבל פטורים אם אראה שהמצב לא משתנה..

ציטוט:
אין בעיה. יעמידו אותך קצת בשמש במתחם העצורים של הבקו"ם, אם תמשיך ישלחו אותך למקום נחמד בין עתלית לחיפה בו תפגוש אנשים עם גישה כמו שלך שיהפכו את החיים שלך למעניינים יותר, ואם ממש תהיה ילד רע ישלחו אותך לכלא 4, שעל כמה שנחמד שם אפשר להבין לבד מהעובדה שהיה שם מרד אסירים בסגנון סרטי כלא אמריקאים, וששם יושבים אנשים עם כינויים כמו "האוגר הסוחר", "ביג באבא" ו"תרנגול הכלא".

באמת באמת שזה לא מפריע לי, אם זה מה שמפריד אותי בין תותחן עם בעיות רגליים לבין תוכניתן/ממר"מם או כל תפקיד בסגנון בתקשוב, אני מוכן לשבת שמה גם חודשיים. יש לי מוטיבציה לשרת בדברים האלה בצורה מטורפת, אני מוכן לחתום קבע ומה לא.. פשוט הם לא נותנים לי שום הזדמנות להוכיח את עצמי.

ציטוט:
ראה את סעיף א בהודעה הזו:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...995&postcount=5

אוקיי, קראתי. להבדיל מאנשים שלא מבינים כלום מהחיים שלהם, אני כן. אני הייתי בין הצעירים בשכבה שלי, ככה שכולם כבר בצבא חוץ ממני וכמה בודדים, וחברים מספרים בדיוק מה עובר עליהם ואיך זה בתפקיד. אני יודע שאני רוצה להתמיין לחיל תקשוב. יש לי 5 יחידות בJAVA על 90, אני יודע מה זה תכנות ואת האמת אני דיי אוהב את זה. וזהו, איזה עוד טיעונים אני צריך להביא כדי להוכיח שזה המקצוע שאני רוצה?

ציטוט:
תכין קלסר מסודר עם התיעוד הרפואי שלך, תראה אותו לרופא בטירונות, תקבל פטורים ואולי גם העברה - ממילא החטיבות והגדודים אמורים להזין את פלוגת המפקדה שלהם בנפלטי מסלול.

האם העתק של התיק הרפואי שלי מבית החולים יעזור? או שיש להם כבר גישה לזה בכל מקרה?..

בכל מקרה, ביום הגיוס, אצל הקצין מיון, אני אתן את הטיעון הכי טוב שיש לי.. אני מקווה שהוא יהיה במצב רוח טוב ויתחשב בי.
ישן 11-03-2010, 00:29
  Inigo Inigo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.02.09
ברשותכם, אני אמשיך את התשובה של עבדול:
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Reflecti0n שמתחילה ב "קודם כל תודה רבה על התגובה..."

ציטוט:
אני אאמץ את מה שאמרת ובאמת אגש לקבל פטורים אם אראה שהמצב לא משתנה..

החלטה נבונה. כאשר תתחיל את הטירונות (ואתה הרי תתחיל אותה בקרבי, כאמור) אתה תראה שניתן לעבור את הכשרה ולהיות מוסמך גם ללא עמידה בכל הדרישות. דברים שלא תהיה מסוגל לבצע מבחינה רפואית, אתה לא תבצע. תוכל לפגוש חובש כאוות נפשך במסדר חולים (אפילו כל יום, אם זה מה שתרצה), ותופנה גם לרופאים במידת הצורך. אם בסופו של דבר באמת תמצא לא מתאים, ימצאו לך דרך לצאת החוצה - אם זה לפלוט אותך מהיחידה, או אם זה לשבץ אותך בתפקיד שהדרישה הפיזית שלו נמוכה יותר (למשל: סמל מבצעים, גם כאלה תפקידים צריך לאייש לפעמים).

ציטוט:
באמת באמת שזה לא מפריע לי, אם זה מה שמפריד אותי בין תותחן עם בעיות רגליים לבין תוכניתן/ממר"מם או כל תפקיד בסגנון בתקשוב, אני מוכן לשבת שמה גם חודשיים. יש לי מוטיבציה לשרת בדברים האלה בצורה מטורפת, אני מוכן לחתום קבע ומה לא.. פשוט הם לא נותנים לי שום הזדמנות להוכיח את עצמי.

צר לי לאכזב אותך, אבל אני לא חושב שעל אדם שמסרב פינוי בבקו"ם ולא נשמע לפקודות הצבא יגידו "אה, בטח בחור איכותי, נקח אותו אלינו לחמ"ן". זה פשוט לא עובד ככה. יותר סיכוי שתמצא את עצמך בתפקיד נדרשים ולא מבוקשים (נהג, טבח, אפסנאי....).

ציטוט:
אוקיי, קראתי. להבדיל מאנשים שלא מבינים כלום מהחיים שלהם, אני כן. אני הייתי בין הצעירים בשכבה שלי, ככה שכולם כבר בצבא חוץ ממני וכמה בודדים, וחברים מספרים בדיוק מה עובר עליהם ואיך זה בתפקיד. אני יודע שאני רוצה להתמיין לחיל תקשוב. יש לי 5 יחידות בJAVA על 90, אני יודע מה זה תכנות ואת האמת אני דיי אוהב את זה. וזהו, איזה עוד טיעונים אני צריך להביא כדי להוכיח שזה המקצוע שאני רוצה?

אתה לא צריך להביא עוד טיעונים. ברור לגמרי: אתה רוצה להיות תוכניתן. לצערך, זה לא מה שהצבא רוצה. לא כל מי שעשה 5 או 10 יחידות מחשבים בתיכון נהיה "תוכניתן" בצבא.

ציטוט:
האם העתק של התיק הרפואי שלי מבית החולים יעזור? או שיש להם כבר גישה לזה בכל מקרה?..

אם זה לא יועיל, זה בטח לא יזיק. תוכל לבקש לראות רופא ביום הגיוס - תבקש ותציג בפניו את המסמכים. אם הוא ימצא לנכון לפסול אותך מתפקיד קרבי, הוא יעשה זאת. זה קורה לפעמים (למעשה, מכיר מקרוב אדם שהיה אמור להתגייס לקרבי, ביום הגיוס הציג המלצות מרופאים - וירד לו הפרופיל ל-64 עוד באותו היום).

ציטוט:
בכל מקרה, ביום הגיוס, אצל הקצין מיון, אני אתן את הטיעון הכי טוב שיש לי.. אני מקווה שהוא יהיה במצב רוח טוב ויתחשב בי.

חבל לך על הזמן, אל תתאמץ אפילו. את קצין המיון ביום הגיוס לא יענינו הטיעונים שלך, השיחה איתו תמשך לכל היותר דקה (אם מ-מ-ש תמשוך אותה), שבסופן הוא יגיד לך "ברוכה הבאה לחש"ן". שום סיכוי שקצין המיון יעביר אותך לג'וב, פשוט אין סיכוי.
ישן 11-03-2010, 01:37
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Reflecti0n שמתחילה ב "קודם כל תודה רבה על התגובה..."

ציטוט:
הם לא צריכים. הצבא צריך לשרת את צרכיו, לא אותך. ואם אין להם צורך בך, הם לא צריכים לתת לך שום הזדמנות - זאת כמובן בהנחה שאתה מתאים מבחינת נתונים, מה שממש לא בטוח.
ואגב, אם תשב בכלא זה ממש לא יביא אותך לממר"ם או לשום מקום כזה. אף מפקד שיכול לבחור את החיילים שלו, לא יקח אדם שנכנס לכלא אם הוא לא מקבל מה שהוא רוצה.

לא, אתה לא. וכמה שאתה תקלוט את זה יותר מהר, כך יטב לך. אתה לא יכול להבין מסיפורים מה קורה בצבא, ובסבירות גבוהה מאוד, גם החברים שלך לא מבינים, למרות שהם בפנים. לוקח די הרבה זמן להתאפס על עצמך במערכת ועל המערכת.
אתה רוצה תקשוב? אתה מוכן לעשות כל תפקיד? תגיד את זה לקצין המיון, הסיכויים שלך יהיו גבוהים יותר - לא שזה מבטיח לך תפקיד מעניין...

אין שום קשר למצב רוח - הוא ישבץ אותך בהתאם לצרכים.
אני מאוד ממליץ לך לצאת מהראש של "אני ואני ואנוכי". זה יעשה לך רק חיים קשים.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 11-03-2010, 06:43
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06

דרך מעצר וכלא אפשר רק לשנמך לעצמך את התפקיד ולא לשדרג אותו. לחשוב שאם "תעשה בעיות ותלך לכלא" תקבל תפקיד יוקרתי שאנשים מתמיינים אליו במשך תקופה ארוכה, זה קצת כמו לחשוב שאם תדקור למישהי את האח ותשרוף לאבא שלה את האוטו היא תסכים לצאת איתך - יש בנות שזה עובד עליהן, אבל הן לא בדיוק מישהי שאפשר להביא לליל הסדר ויותר כמו "שרמילה ג'ונס, בעלת ארבע שנות לימוד ושלושה ילדים מחמישה אבות שונים. תחביבים: עישון אומנותי והדבקת ציפורניים".

מה שכן, אם אתה לא כשיר פיזית ומנטלית למסלול קרבי, לא תסיים אותו. הצבא גם יודע את זה, ומתכונן מראש לכך שיהיה אחוז לא קטן של נשירה במהלך המסלול. אני חושב שכמעט כל קציני השלישות והאלחוטנים שיצא לי לראות ביחידות שדה לא הגיעו לשם מטירונות 02 אלא התחילו את המסלול באחד הגדודים ונפלטו בסוף הטירונות או אחריה.

עוד דבר שכדאי לדעת - יש בצבא תפקיד לא-רשמי, שנראה לי שלא ממש קיים מבחינה שלישותית אבל כן קיים בפועל, שמכונה "מש"ק מחשבים". מה זה? זה בדרך כלל מישהו ממחלקת התקשוב (לפעמים גם סתם אחד הסמב"צים או במקרה של חבר אחד שלי - מש"ק תחזוקה) שמבין במחשבים עוד מהאזרחות ומטילים עליו את האחריות לאחזקתם התקינה, התקנות של תוכנות וכו'. איך מגיעים לזה? פשוט מנדבים את עצמך ברגע שאתה מגיע לבסיס שיש בו כזה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:13

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר