24-03-2010, 12:25
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
|
|
|
5 מתנחלים טוענים כי נפלו קורבן לתקיפה משוטרי מג"ב ממוצא ערבי לאחר שניצלו מלינץ'
אתמול דווח על התקרית החמורה במהלכה נפצע ישראלי בראשו וברגלו מזריקת אבנים וסלעים בכביש חווארה בשומרון ופונה לבית החולים בילינסון. היום מתבררים פרטים חמורים הרבה יותר מהתקיפה ע"י הערבים המקומיים.
לערוץ 7 נמסר כי הרכב, בו ישבו חמישה ישראלים, נסע בכביש חווארה, הכביש הראשי המוליך מצומת תפוח לישובי לב השומרון ואשר בימים האחרונים נזרקות בו כל יום אבנים על כלי רכב ישראליים.
תוך כדי נסיעה בכפר התנפלו מספר ערבים על הרכב והטיחו בחוזקה ממרחק של שני מטרים סלעים גדולים בשמשות הרכב. כתוצאה מכך נפצעו שנים מיושבי הרכב ואחד מהם אף פונה לבית החולים בילינסון עם פגיעות בראשו וברגלו מהסלעים ומשברי זכוכיות.
מיד לאחר מכן ניסו הערבים לפתוח את דלתות הרכב, שלמרבה המזל היו נעולות. לאחר שניות בודדות של הלם, ראו נוסעי הרכב ג'יפ מג"ב חונה בצד הדרך במרחק קצר. השוטרים בג'יפ, לטענתם המותקפים, לא עשו דבר מול יידוי האבנים ונסיון החטיפה. התוקפים החלו להמלט ואז ראו יושבי הרכב שאחד מהם נמלט לכיוון כניסה למוסך ליד מקום העמידה של ג'יפ המג"ב.
המותקפים, בתוכם שני הפצועים, יצאו מהרכב ורצו אחר מיידה הסלעים בכיוון הג'יפ תוך שהם צועקים לשוטרים היושבים בתוכו שהאיש זרק עליהם סלעים וניסה לחטוף אותם ושיעצרו אותו. לתדהמתם יצאו מהג'יפ שלושה שוטרי מג"ב ערבים ובמקום לרדוף אחר המחבל פנו דווקא לכיוון היהודים שהותקפו, כאמור שנים מתוכם פצועים, והחלו לתקוף אותם.
מפקד הכוח, שוטר מג"ב, בעט באחד הישראלים וצעק "אני מסכנין התפקיד שלי זה לשמור על העם הפלשתיני ולהשפיל אתכם. אני אעצור אותך".
שוטרי מג"ב הערבים העלו באלימות שניים מהישראלים לג'יפ תוך שהם מודיעים להם כי הם מעוכבים. תוך כדי נסיעה לתחנת משטרת אריאל אמר מפקד הכוח לאחד המועכבים: "אתה בטח אוהד בית"ר, אני אקבור אותך לכל החיים. אתה זבל, אני שונא את את המתנחלים האלה".
עם הגעתם לתחנה נשמע ברשת הקשר דיווח על יידויי אבנים נוספים באותו המקום, מהן נפגעה ניידת. אחד המעוכבים אמר לאחד המג"בניקים "הנה, עברו כמה דקות ועכשיו זורקים אבנים על ניידת".
שוטר מג"ב הערבי ענה לו: "לא אכפת לי, מצדי שתמותו". בנסיון להסביר את אי הרדיפה אחר מיידי הסלעים ותקיפת היהודים הנפגעים ניסו שוטרי מג"ב לטעון טענות מוזרות, שגרמו לגיחוכים ואף לא עמדו במבחן החקירה. כך, למשל, טענו שוטרי מג"ב כי אחד המעוכבים ירה בנישקו. היתה רק בעיה 'שולית' קטנה: למעוכב, נער שחצה לא מזמן את גיל ה-18, כלל אין נשק.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/202307

-----------------------------
S e g m a n y
|