לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-03-2010, 10:49
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אמנם אני בדלן בגישתי ליהדות ארה"ב
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "[B]Yes we can eat..."

אבל מעניין אותי לדעת האם אני הישראלי היחיד שמרגיש אי נוחות מכל המישמש של סממני דת יהודית שהתרבות האמריקאית הפופולארית (ומבחינות מסויימות גם הבית הלבן הוא סוג של סט הוליוודי) מאמצת? האם אני היחיד שחושב שכל ה"האפי האנוקה אנד כריסמס", והקניידלעך האלה בפי גויים כשרים זה קצת יותר מדי? האם זה לא יתפוצץ ליהודי ארה"ב (וכמובן שגם לנו, שכן "לרע" כולנו אחים, גם אם לא לטוב) בפרצוף, ובמידה לא קטנה של צדק?

אני מבין שזו תרבות שבה יש חשיבות מאוד גדולה לייצוג הפלסטיקי הזה של כאילו "כור היתוך", אבל היהדות נראית יותר ויותר כ"נדחפת" בכוח - משהו שהוא לא רק מנוגד לרוח היהדות, אלא פשוט מזיק ומגדיש את הסאה.

בחיא'ת - עזבו את הראיס מהקנייעדלך. אני חושב שהעובדה שיהודי ארה"ב הם בין המבוססים ביותר במדינה שאינה יודעת רחמים כלפי מי שאין לו, די בה כדי להשאיר את ההאנוקה בבית. אם אתם רוצים להפגין את היהדות שלכם בטעם רע, זול ונידחף: תעשו מה שעושים הצעירים שלכם כשהם מגיעים ב"תגלית" - תשתקרו ותצעקו, ותעשו בושות עם חולצות של "אי לאב דה אי די אף" בסימטא ההיא עם בתי הקפה בין רחוב יפו לבן יהודה...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-03-2010, 11:08
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
אני כידוע עכבר הכפר ואיני מכיר את תרבות אמריקע
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אמנם אני בדלן בגישתי ליהדות ארה"ב"

אך ממה שהבנתי מקרוב כלשהו שנתקע בגולה ומכמה חברים הגולשים כאן - ההטרוגניות של החברה האמריקאית מאלצת אותה להקצין ולהחצין את עולם הPC וכור ההתוך בכדי לשמר את 'הביחד'.

היה כאן פעם אשכול שעסק בחשיבות המושג 'מדינת הלאום'.

מדינת כל אזרחיה, כור היתוך קוסמופוליטי וכו' אלה מושגים 'בונים' כאשר לכור נכנסים חומרים טובים. הגלובליות, הגברת הניידות והמצוקה הכלכלית + דמוגרפית בעולם השלישי מאתגרים את התפיסה הזו.

כיצד תעמוד חברה יצרנית כאשר העולם השלישי צר לפתחה? האם דורה שמנסה ללמוד וללמד ספרדית לא תמצא את עצמה בסופו של יום בתפקיד 'בוץ'? ימים יגידו.

בכל אופן למיטב הבנתי השילוב של קניידלך ו'מרק קנייתי' [אל תשאל ממה מכינים..] אינו מופנה כלפינו ולא רק כלפי יהודי ארה"ב. הללו יצביעו לדמוקרטים גם אם באופן תאורטי ימנע נשיאם מפעילות צבאית או מדינית כלשהי להפסקת השמדת עמם שבאירופה או שנשיא אחר שלהם יתבדח עם קאנצלר גרמני על פתירת הבעיה היהודית...

ה'האפי חנוכה+כריסמס" [אוטוטו 'עיד אל קריסמס'] נועדו בכדי לאפשר לאובאמה ורוס לחלוף זה על פני זה במסדרון, לומר כל אחד בליבו: ניגר/בלאדי ג'ו ועם זאת לחייך, לברך את את השני ביום מקסים ולהמשיך הלאה. עץ האשוח נועד כמובן בכדי לאפשר לרמימנולמל לתלות עליו נעליים מלוכלכות ותמונות של בחורות ערומות בכדי להרגיז את המשפחה ולזכות ב'צומי' + כתבה אוהדת בYNET

ישן 29-03-2010, 11:32
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
מתי נבין שאנו עם ככל העמים?
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אמנם אני בדלן בגישתי ליהדות ארה"ב"

בארצות הברית מניין יהודים לא קטן ממדינת ישראל. חלקם הגדול מצא את שביל הזהב שבו ניתן לשלב דת עם לאום.
כור ההיתוך היהודי בארה'ב, למרות ההתבוללות, לא התנתק מהתרבות היהודית, אלא יצק בה תכנים רלוונטים למקום בו הם חיים.
אני דווקא רואה ביהדות הקונסרבטיבית (מעצם המילה קונסרבטיביות) תרגום נאות להלכה שעליה להגמיש את דרכה ולהתאימה לאורחות הזמן.
קח בחשבון את נתיב היסורים שעובר יהודי ש"יהודיותו" מוטלת בספק ועליו להוכיח קבל עם ועדה למרות שהרבנות השלטת בחיינו יודעת, אחרי תקופת ההוכה "וקבלת הקביעות" בדת היהודית, אותו יהודי יכול להמשיך ולנהל את חייו כפי שרוצה (שלא לדבר על צפצוף מוחלט על ערכי היהדות).
משחקו של אובאמה "במגרש הביתי היהודי" אופייני לתרבות האמריקאית, אינני פוסל אותה מסיבה פשוטה. אם מחר היה מר אובאמה מתייצב במסגד או במנזר בודהיסטי לצורך העניין ומשתתף בטקס היו מתנפלים עליו בתואנה שהוא מייצר כותרות.
מצידי שיאכל קניידלך, שיאכל מצות ויקבל כמו כולנו עצירות ו/או צרבת. מה זה בעצם מפריע לי ומה זה בעצם גורע מאותה יהדות להמשיך באורח החיים הפרגמטי שלה.

במאמר מוסגר, לא ראיתי את היהדות האורתודוכסית האנטי ציונית נלחמת בעבור ישראל באותה מידה והתלהבות שעושה היהדות הקונסרבטיבית.
ישן 29-03-2010, 12:01

העניין הוא שאתה חושב ש"לחץ" זה רק לסמן מדרכות
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "מה גם שם יש לחץ של החרדים?"

או להפריד בין נשים לגברים. בפעם האחרונה שאיתרא מזלי לבקר באחת המדינות הפחות אהובות עלי (כתייר, לא מעבר לכך), אבל שהיא מושא השיחה, אז הסאטמריות של השטעטלך של ג'רזי הציפו את החנות של ויקטוריה סיקרט בה במקרה ביקרתי. גם הבנים שלהם הסתכלו בעניין על הראפר והראפרית שקיפצו במעבורת לסטטן איילנד (אתה יודע, אלה שהאמריקאי המעונג מסנן בשקט "פאקינג ניגרז" כשהוא חושב שאתה לא רואה). אבל מצד שני, אולי השתנו דברים מאז שיכנעתי את הבוסים שאני וטיסות טראנסאטלנטיות לא הולך יחד (אני לא מסתכן בלגלות לישראלי שאני לא אוהב את ארה"ב). ככה שגם לסמן מדרכות זה "לא הקטע שלהם".

יש גם לחץ אחר - כמו לחץ פוליטי לדאוג שייצוג של סממני חג יהודי יוכנסו די בכוח למקום שבו הכלל לא מעוניין בו. בשנה-שנתיים האחרונות אני כבר שומע על הרבה חריקות נגד זה, ויש לי הרבה מאיפה לשמוע, גם אם אני לא רוצה. יש גם הרבה יהודים (רפורמיים-קונסרבטיביים - הגוד גייז לפי דעתך) שחושבים בדיוק כמוני. הרבה אומרים את זה בקול רם. הם לא מבינים למה מי שממילא יש לו סופר השפע - מי שהזרם האתני שלו הוא אולי היחיד (פרט לשחורים) שאסור ללעוג לו באכזריות במסגרת הסאטירה הרשמית והפחות רשמית, צריך לדחוף את הקניידלעך שלו לאובמה.

לי יש תחושה שיש יהודים (וישראלים) שרואים בכך מין ניצחון... מזכיר לי את השאלה הנצחית כלפי כל אמריקאי מצליח שיש לו שיער קצת גלי "אר יו ג'ואיש?" וכבר נתקלתי בכמה איטלקיות-אמריקאיות שלא התביישו להזכיר שנמאס להן ששואלים אותן את זה.

ישן 29-03-2010, 12:30

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "העניין הוא שאתה חושב ש"לחץ" זה רק לסמן מדרכות"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי g.l.s.h
או להפריד בין נשים לגברים. בפעם האחרונה שאיתרא מזלי לבקר באחת המדינות הפחות אהובות עלי (כתייר, לא מעבר לכך), אבל שהיא מושא השיחה, אז הסאטמריות של השטעטלך של ג'רזי הציפו את החנות של ויקטוריה סיקרט בה במקרה ביקרתי. גם הבנים שלהם הסתכלו בעניין על הראפר והראפרית שקיפצו במעבורת לסטטן איילנד (אתה יודע, אלה שהאמריקאי המעונג מסנן בשקט "פאקינג ניגרז" כשהוא חושב שאתה לא רואה). אבל מצד שני, אולי השתנו דברים מאז שיכנעתי את הבוסים שאני וטיסות טראנסאטלנטיות לא הולך יחד (אני לא מסתכן בלגלות לישראלי שאני לא אוהב את ארה"ב). ככה שגם לסמן מדרכות זה "לא הקטע שלהם".

לא פלא שיש כאלה ש"שהציצו ונפגעו"? לא פלא שיש כבר ראפ חסידי ואפילו סטנדאפ חרדי.

יש גם לחץ אחר - כמו לחץ פוליטי לדאוג שייצוג של סממני חג יהודי יוכנסו די בכוח למקום שבו הכלל לא מעוניין בו. בשנה-שנתיים האחרונות אני כבר שומע על הרבה חריקות נגד זה, ויש לי הרבה מאיפה לשמוע, גם אם אני לא רוצה. יש גם הרבה יהודים (רפורמיים-קונסרבטיביים - הגוד גייז לפי דעתך) שחושבים בדיוק כמוני. הרבה אומרים את זה בקול רם. הם לא מבינים למה מי שממילא יש לו סופר השפע - מי שהזרם האתני שלו הוא אולי היחיד (פרט לשחורים) שאסור ללעוג לו באכזריות במסגרת הסאטירה הרשמית והפחות רשמית, צריך לדחוף את הקניידלעך שלו לאובמה.

למעט חנוכיות בכל חור וחור (אפילו ליד שער ברנדנבורג בברלין), זאת היא רק מתקפה של חסידות חב"ד. דווקא במקרה של הקניידלאך וחנוכיה בבית הלבן אני חושב שזאת יוזמה של הבית הלבן מאז ומתמיד. זאת הדרך להתחבב על הבוחר היהודי שלמרות הכל יש לו השפעה די מכרעת בהרבה תחומים בחיי החברה/תרבות/כלכלה וכמו שאומר האמריקאי הטוב You just name it.
היהדות הקונסרבטיבית כפי שאני מכיר, אינה דוחפת או נדחפת למעשים סטיגמטיים. למעט אולי השדולות הגדולות שחלקן עושות עבודה יוצאת מן הכלל בעבור העם הזה.
המיעוט האורתודוכסי - אינו עושה דבר פרט לביתו. הוא כמעט ואינו מעורה או מעורב בחיים הפוליטיים בארה'ב. למרות שיש יחס של כבוד רב אליהם ולא נכון לומר שיש מי שמזלזל בהם. אבל כקהילה עם הפנים החוצה - ממש לא.
אגב. הקונסרבטיביים הם כמו כל ציבור, מחולקים ל-Good and Bad guys. ההתייחסות היא אך ורק לתפיסה הפרגמטית של ההלכה שניתן לקיימה באורח המתאים לרוח התקופה.
מה שהפריע לי לגביהם, הוא לפעמים הליכה על חבל דק בין התרבות היהודית לבין התרבות הנוצרית, תוך שאיבת סממנים הזרים לאורח החיים היהודי.
אני מדבר על קהילה גדולה מאד שחייה חיים יהודיים מלאים עם מסגרת שאינה קשוחה כמו התפיסה האורתודוכסית של "ייהרג ובל יעבור"?

מה שעושה הבית הלבן, הוא מתן כבוד לדת היהודית וכמו שנאמר דיבורים לחוד ומעשים לחוד.

צריך לחפש את המשוואה הנכונה גם עם משטר שאינו רואה בעיין אחת את מה שעושה מדינת ישראל.

לי יש תחושה שיש יהודים (וישראלים) שרואים בכך מין ניצחון... מזכיר לי את השאלה הנצחית כלפי כל אמריקאי מצליח שיש לו שיער קצת גלי "אר יו ג'ואיש?" וכבר נתקלתי בכמה איטלקיות-אמריקאיות שלא התביישו להזכיר שנמאס להן ששואלים אותן את זה.
ישן 29-03-2010, 13:40

אני חושב שאתה מתבלבל בין הקונסרבטיבים לרפורמים
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "[QUOTE=g.l.s.h]או להפריד בין..."

לפחות בעניין ה"הליכה על חבל דק בין יהדות לנצרות". לעניין שאר הקביעות - על מי "מסיונר" ומי "סתם רוצה שיהיה אור ואחווה לכולם", אני חולק עליך לחלוטין. חלק מהיהודים הלא דתיים (אני לא מתייחס לקונסרבטיבים והרפורמיים כדתיים: הם מקבילה די מדוייקת לישראלי המכונה "חילוני" רק שהם הולכים למתנ"ס יהודי בשביל לצרוך תרבות, אה... והם קוראים למתנ"ס הזה "בית כנסת" או "טמפל") בהחלט עושים את ה"רע" שאתה מייחס לחב"ד. חלקם גם מאוד מעצבנים על רקע יהודי, ודוחפים מישמש מביך של פסאודו ערכים יהודיים למשנה פוליטית, ואת העיסה הזאת תוקעים לכולנו בגרון.

כמובן שהרוב המוחלט הם "יהודי בביתך" ומקסימום עושים בסממני יהדות שימוש לצרכי הומור בריא, בערך כמו שאני עושה. יש גם הרבה מאוד "לובשי מכנס שחור וחולצה צחורה" שמאוד מעורבים בקהילה, גם אם לא מתיימרים להיות בשר מבשרה. החרדיות האמריקאית מאוד מאוד שונה מזו הישראלית, גם אם יש "מוביליות" רבה מאוד בינם.

ישן 29-03-2010, 14:21

אין כאן כל בלבול בין שלושת הזרמים
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אני חושב שאתה מתבלבל בין הקונסרבטיבים לרפורמים"

אורתודוכס - נשאר נאמן להלכה וכל פרשנות היא נגזרת מההלכה בלבד וללא כל סטייה מהאמור בה.

רפורמי - בוחר רק את החלקים הרלוונטיים המתאימים לרוח האמונה שלו (ובקיצור מתרחק מסממנים של דת בפולחן היהודי שלו).

קונסרבטיבי - הקונסרבטיבים אימצו את גישת הביניים בין אלו - הם רואים את ההלכה כתשתית החיים היהודיים, אך מאמינים כי היא צריכה להשאר גמישה ולתפוס צורה בהתאם לאתגרים של ימינו. בבתי כנסת קונסרבטיביים הגברים והנשים יושבים במעורב, בשבתות ובחגים משתמשים במערכות להגברת הקול ובאביזרים חשמליים אחרים. מי שמגוריו מרוחקים מבית הכנסת, רשאי לבוא בנסיעה במכוניתו לבית הכנסת בשבתות.

כדי לא לעשות אאוטינג קבל קישור לויקי בהקשר להבדלים המשמעותיים: קישור
ישן 29-03-2010, 17:05

למיטב שיפוטי "קונסרבטיבי" ו"רפורמי" לא אומר כמעט כלום על האדם
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "גם אני מכיר אותם אישית ובתוך משפחתי ישנם רבים כאלה"

בפועל אלה לא כיתות דתיות, אלא מועדונים קהילתיים עם תקנון שונה. במצב היפוטתי בו אני מחר יוצא לארוחה עם רב אמריקאי (לא אורט.) בתל אביב, לא מעניין אותי האם הוא רפורמי או קונסרבטיבי אלא לאיזו קהילה הוא שייך. בראש הפירמידה יש אולי הבדל, אבל בקרב העם הבחירה בבית הכנסת שלך היא לא לפי האם הוא רפורמי או קונסרבטיבי.הגלוריפיקציה של הזרמים האמריקאיים כמשהו שהוא אנטי תזה ליהדות האורתודוכסית ה"רעה" הוא בעיקר אצל הישראלים. בפועל אלה זרמים, כמו שאמרתי, שהם קאנטרי קלאב אול גואיש.

ישן 29-03-2010, 17:37
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב ""עם ככל העמים""

ציטוט:
במקור נכתב על ידי g.l.s.h
זה לא להיות ב"אובר ייצוג" - וליהודים בארה"ב, וממש לא על דעת כולם, יש אובר ייצוג בסממני התרבות המצחיקים הללו של "חנוכיה בבית הלבן". אני ואתה יודעים שישנן קבוצות אתניות גדולות פי כמה, שלא מיוצגות אפילו חצי הז!

לא ראית את החנוכיה בכיכר האדומה,ליד קרמלין? ואת זה-

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.loonwatch.com/wp-content/uploads/2009/12/putin_yarmulke.jpg]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://dic.academic.ru/pictures/wiki/files/86/Vladimir_Putin_21_December_2000-2.jpg]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img-fotki.yandex.ru/get/3900/sredisvoih.17/0_2c1b2_742c81bd_L]

לא נעים בכלל. אני מזדהה עם הרגשתך. אפילו בארה"ב הדמוקרטית לא טוב,שיהודים דוחפים את עצמם(אם אני אגיד "..את אפם הגדול",זה ישמע יותצר מדי יודופובי?) לכל ארוע בסדר גודל כזה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:32

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר