לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-03-2010, 17:31
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי stomer שמתחילה ב "זה לא מדויק. יש פרמטר שאתה..."

מה הקשר של ה-DPI לנושא?
אנשים אוהבים לערבב DPI בכל דבר, אבל האמת היא ש-DPI לא רלוונטי לכלום חוץ מלהדפסה. וגם אז זה מעניין אך ורק את הפוטו שאתם מדפיסים בו אתם התמונות, ולא אתכם.
נאור, הקטנת הרזולוציה לכאורה לא משפיעה על האיכות, אבל זה רק כשמדובר על תוכנה איכותית להקטנה, למשל פוטושופ. התוכנה של המצלמה שלך היא כמובן מאוד גרועה בנושא הזה (כי זה לא התפקוד העיקרי שלה), וזה אומר שהקטנת הרזולוציה במצלמה דווקא כן משפיעה על האיכות, ואפשר לראות את הדחיסה בצורה מגעילה.

אבל זה בהחלט לא מה שייצר את הרעש. האמת היא שהתמונה יחסית מאוד לא רועשת בשביל מצלמה קומפקטית. הניחוש שלי הוא שזו רמת הרעש המינימלית במצלמה הזו. למה יש רעש ברגישות כ"כ נמוכה? כי יצרני המצלמות הקומפקטיות צריכים להתחרות על שוק הלקוחות, ולמרבה הצער מישהו תקע בראש של כל הלקוחות שאינם מבינים בצילום ש"יותר MP = מצלמה איכותית יותר", מה שהוא כמובן בולשיט אחד גדול.
זה אומר שעל החיישן הפצפון של מצלמה קומפקטית דוחסים מלא מלא פיקסלים מיותרים כדי שהמצלמה תיראה "מקצועית יותר" ויהיה קל יותר למכור אותה, והדחיסה הזו גורמת לתוספת רעש.

כמו כן, איזורים חשוכים תמיד יראו רועשים יותר מאיזורים כהים. אתה צילמת טיפה באנדר (תמונה טיפה כהה מדי). אם היית פותח טיפה את הצמצם יכול להיות שהשמיים (שהיו חשופים בהיר יותר, ובמקרה הזה נכון יותר) היו פחות רועשים. אבל בהתאם העננים היו נעשים בהירים יותר, ובעצם בהירים מדי. אז בסה"כ השילוב הנוכחי הוא כנראה הכי טוב שיכולת להוציא מהסיטואציה.
אי אפשר לצפות ממצלמה כמו שלך שתהיה נקיה ואיכותית כמו מצלמת ריפלקס.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-03-2010, 18:23
צלמית המשתמש של שחף דרור
מנהלת פורומי הצילום

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי naor3010 שמתחילה ב "צר לי לאכזב אותך- אבל היא לא..."

אני מצטערת לבאס אותך, אבל המצלמה שלך עונה על שני הקריטריונים העיקריים של מצלמות קומפקטיות, ולכן למרות שאוהבים לכנות אותה "חצי מקצועית" או "דמוי רפלקס" - היא קומפקטית (מסוג "דמוי רפלקס"). הקריטריונים הם "אפשרות להחליף עדשות" (אין בה אפשרות כזו) ו"גודל חיישן" (החיישן שלה פצפון).
יש לה הרבה יתרונות על פני המצלמות הקומפקטיות הבסיסיות יותר, שנקראות P&S מלשון Point&Shot (כלומר לצלם על אוטומט, בלי יותר מדי כוונונים), אבל היא עדיין נחשבת מצלמה קומפקטית לעניין הדיון שלנו.
אגב, מתן נרקיס פירסם בעבר בפורום שלנו מדריך על גדלי חיישנים:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=215920
כנס לשם וחפש בשרטוט את החיישן שצבוע בירוק. החיישן במצלמה שלך גדול ממנו רק במעט (אצלך זה 1/2.5 אינטש, במקום 1/2.7 בירוק), וקטן יותר מהסגול. בשרטוט התלת-מימד שלמטה, החיישן שלך הוא בין הקוביה הכחולה לאדומה.

לא אמרתי להקטין את הצמצם, אמרתי להגדיל את הצמצם כדי להכניס יותר אור, כי הסיבה שהתמונה מעט חשוכה מדי - גורמת לה להיות טיפה רועשת באיזורים החשוכים.
אגב, אתה צריך ללמוד להשתמש במינוחים הנכונים. כתבת: "מהירות התריס שהשתמשתי היא הנמוכה ביותר" והתכוונת: "מהירות התריס שהשתמשתי היא הגבוהה ביותר", וכבר כתבתי לך את זה. חשוב לשמור על מינוחים מדוייקים כדי שאפשר יהיה לנהל דיון רציני.
אני לא חושבת שאורך מוקד קשור לזה, אלא אם השתמשת בזום דיגיטלי. למה עד עכשיו התמונות לא יצאו רועשות? אני לא יודעת. כמות הרעש פה כ"כ קטנה שזה יכול לנבוע מכל דבר, ובמיוחד משילוב של סיבות: תמונה קצת חשוכה, אוביקט חשוך, צמצם הכי סגור שיש (כשפותחים/סוגרים צמצם עד הסוף, בד"כ מאבדים איכות. העדשות תמיד פחות איכותיות בקצה, וצמצם פתוח/סגור עד הסוף נחשב ל"קצה")... לא יודעת מה בדיוק. אלו כמה אופציות.

אגב, 30 דקות לאחר ששלחת תגובה יש לך כפתור "עריכה" בתחתיתה, ככה שאם יש לך מה להוסיף - פשוט ערוך את התגובה הקודמת שלך. להוסיף עוד ועוד תגובות סתם מבלגן את השרשור.
ישן 31-03-2010, 21:50
צלמית המשתמש של שחף דרור
מנהלת פורומי הצילום

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי naor3010 שמתחילה ב "אם הייתי מגדיל את הצמצם-הייתי..."

מה לא ברור? כתבתי שייתכן והרעש נובע מתמונה חשוכה מדי. אז ברור שההמלצה לפתיחת צמצם כוונתה המלצה להבהרת התמונה, לא?
וכבר כתבתי למעלה שאם היית מצלם בהיר יותר העננים היו נשרפים לך (הופכים ללבן מוחלט) וזה לא טוב, לכן אמרתי שבהתאם למגבלות (סצנה קונטרסטית: שמיים כהים ועננים בהירים) צילמת בסדר. קצת רועש, אבל אין מה לעשות. אם אתה לא רוצה לשרוף את העננים אתה חייב שהשמיים יצאו קצת כהים, ויתכן שזה הגורם לרעש.

עריכה:
ציטוטים שיבהירו את כוונתי:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי שחף דרור
לא אמרתי להקטין את הצמצם, אמרתי להגדיל את הצמצם כדי להכניס יותר אור.

ועל זה ענית:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי naor
אם הייתי מגדיל את הצמצם-הייתי מקבל תמונה מוארת יותר

אתה מבין את חוסר ההגיון בתגובתך?
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:12

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר