31-03-2010, 18:23
|
 |
מנהלת פורומי הצילום
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
|
|
אני מצטערת לבאס אותך, אבל המצלמה שלך עונה על שני הקריטריונים העיקריים של מצלמות קומפקטיות, ולכן למרות שאוהבים לכנות אותה "חצי מקצועית" או "דמוי רפלקס" - היא קומפקטית (מסוג "דמוי רפלקס"). הקריטריונים הם "אפשרות להחליף עדשות" (אין בה אפשרות כזו) ו"גודל חיישן" (החיישן שלה פצפון).
יש לה הרבה יתרונות על פני המצלמות הקומפקטיות הבסיסיות יותר, שנקראות P&S מלשון Point&Shot (כלומר לצלם על אוטומט, בלי יותר מדי כוונונים), אבל היא עדיין נחשבת מצלמה קומפקטית לעניין הדיון שלנו.
אגב, מתן נרקיס פירסם בעבר בפורום שלנו מדריך על גדלי חיישנים:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=215920
כנס לשם וחפש בשרטוט את החיישן שצבוע בירוק. החיישן במצלמה שלך גדול ממנו רק במעט (אצלך זה 1/2.5 אינטש, במקום 1/2.7 בירוק), וקטן יותר מהסגול. בשרטוט התלת-מימד שלמטה, החיישן שלך הוא בין הקוביה הכחולה לאדומה.
לא אמרתי להקטין את הצמצם, אמרתי להגדיל את הצמצם כדי להכניס יותר אור, כי הסיבה שהתמונה מעט חשוכה מדי - גורמת לה להיות טיפה רועשת באיזורים החשוכים.
אגב, אתה צריך ללמוד להשתמש במינוחים הנכונים. כתבת: "מהירות התריס שהשתמשתי היא הנמוכה ביותר" והתכוונת: "מהירות התריס שהשתמשתי היא הגבוהה ביותר", וכבר כתבתי לך את זה. חשוב לשמור על מינוחים מדוייקים כדי שאפשר יהיה לנהל דיון רציני.
אני לא חושבת שאורך מוקד קשור לזה, אלא אם השתמשת בזום דיגיטלי. למה עד עכשיו התמונות לא יצאו רועשות? אני לא יודעת. כמות הרעש פה כ"כ קטנה שזה יכול לנבוע מכל דבר, ובמיוחד משילוב של סיבות: תמונה קצת חשוכה, אוביקט חשוך, צמצם הכי סגור שיש (כשפותחים/סוגרים צמצם עד הסוף, בד"כ מאבדים איכות. העדשות תמיד פחות איכותיות בקצה, וצמצם פתוח/סגור עד הסוף נחשב ל"קצה")... לא יודעת מה בדיוק. אלו כמה אופציות.
אגב, 30 דקות לאחר ששלחת תגובה יש לך כפתור "עריכה" בתחתיתה, ככה שאם יש לך מה להוסיף - פשוט ערוך את התגובה הקודמת שלך. להוסיף עוד ועוד תגובות סתם מבלגן את השרשור.
|