לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-04-2010, 13:58
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
עיתונאים 'בכירים' נשמע לאוזן במקרה זה כמו 'בכירים ברש"פ' או 'בכירים בעולם הפשע'
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Zed3 שמתחילה ב "NRG - פרשת קם: עיתונאים נחלצים להגן על בלאו"

רעיון מעניין:

בגילוי הדעת שעליו חתמו העיתונאים הוצע הפתרון הבא למצבו של בלאו: "העיתונאי אורי בלאו יחזיר לרשויות את כל המסמכים שהעבירה לו ענת קם. הפרקליטות תתחייב לא להעמיד את מר בלאו לדין בעבירות של החזקת ידיעה סודית".
הבעיה היא שכבר ניסו אותו לפי המדווח עם אותו בלאו - ולאות תודה על הבנת הפרקליטות את צרכי התקשורת - המשיך הנ"ל להחזיק במסמכים שאסור להחזיקם ושלא מצאו כל בטוי כידיעה עיתונאית, נמלט חו"לה וברוב חוצפתו מנהל מו"מ כשהמסמכים [כלומר דברים הנוגעים בבטחון המדינה] משמשים כבני ערובה.

על ההצעה חתמו עד כה 12 עיתונאים: גאולה אבן, רזי ברקאי, עפר שלח, בן כספית, ירון דקל, רביב דרוקר, מיקי רוזנטל, עמנואל רוזן, אור הלר, ברוך קרא, עמית סגל וגידי וייץ. לגבי מחצית מתוכם לא רק שלא הייתי מפקיד בידייהם מסמך סודי אלא אפילו את מספר הנשק ומספרי האישי לא הייתי נותן להם כדי שלא ידפקו אותי בזכויים.

וחוץ מזה - מילא שבן כספית מופיע ברשימה כ'בכיר' - אבל כ'עיתונאי'???
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-04-2010, 22:37
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "1+ כל אותם עיתונאים לכלא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי linuxsboot
1+
כל אותם עיתונאים לכלא ומיד

ולא מעניין אותי מה העמדות הפוליטיות שלהם או אצל מי מי הם עובדים לכלא ומיד או לגרש אותם מהמדינה ולקחת להם את האזרחות וכל זכות לחזור לכאן ועכשיו!!!

למה או או? אני מציע גם לכלא וגם לגרש והואיל וכולנו יודעים שעיתונאים הם חלאות למה לעצור בשניים עשר שהיו ישרים, אמיצים או טיפשים מספיק כדי לחתום על מסמך השיקוצין? בוא נגרש את כל העיתונאים ונסגור את כל העיתונים (ולא מעניין מה העמדות הפוליטיות שלהם) ושיפסיקו להטריד אותנו וכולנו נהיה שמחים כמו קופים מסוממים (רק שבסיבוב הבא נרוץ חצי קילומטר לחדר המיון בברזילאי כי לא היה כסף לכיפת ברזל כי הכל הלך לאיזה מקורב של אולמרט אבל מה, אנחנו לפחות לא ידענו מכלום כשהתפוצצנו במסדרון).

ישן 12-04-2010, 23:06
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
אפשר גם הפוך, המורה. אולי לא נעשה כלום?
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=linuxsboot]1+ כל אותם..."

נמשיך לתת לעיתונאים לחשוף סודות מדינה ולסכן את הציבור, אם נתפוס מישהו עושה זאת, נשחרר אותו מיד, לא לפני שנקנה לו על חשבונינו מחשב חדש ואולי איזה wii - כדי שיהיה לו עוד דברים לשחק איתם חוץ ממסמכים סודיים ביותר. נאפשר לעיתונאים גם לגבות עבריינים (בלאו מוגדר היום כעבריין נמלט!) וגם להסית לעבירות נוספות. נמשיך לצ'פר עיתונאים "אמיצים" על כל עמדה אנטי ישראלית ואנטי ציונית שהם מביעים, כי כידוע מאוד קשה לאחוז זעום של 97% מהעיתונאים לצאת נגד לא פחות מ- 3% של עיתונאים מהימין! זה דורש אומץ רב! שלא לדבר על זה שקשה לערוץ 2, ערוץ 10, גל"צ, רשת ב', "הארץ" , וואלה , ynet "מעריב" וידיעות להתמודד עם הכוח המשולב העצום של מקור ראשון וישראל היום. והכי חשוב - נמשיך לממן תחנה צבאית ששדריה לא מתביישים להצהיר שביצעו עבירת בטחון שדה ומגבים אחרים שעושים כך - רק כך בהפקרות בטחונית מוחלטת ישרדו המגמות האנטי ציוניות השולטות בישראל שהביאונו עד הלום (לא בפרלמנט, אבל איפה שחשוב - במשפט ובתקשורת) ביום האחרון אני מציע שנעניק גם לוענונו וקלינברג את פרס ישראל ואז נכבה את האור בנתב"ג. יחי חופש העיתונות.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 13-04-2010, 09:03
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
הפתרון הוא לבטל את המעמד הקלריקאלי של העיתונאים
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי hwarang שמתחילה ב "כל העיתונאים ששמם קשור בפרשה..."

להזכירך: גם לכמרים ובישופים היה מעמד על במדינות רבות, ואפילו עד לא ממזמן. הייתה לכך סיבה: הממסד הדתי היה חוט השידרה של החברה הנוצרית לאורך למעלה מאלף שנה: לפעמים מלכים התחלפו כל יומיים, אבל הכנסיה הייתה הכוח היציב היחיד.

כל זה השתנה במשך הזמן, אבל בכ"ז החסינות של הכנסיה, ואפילו חסינות מורחבת, נותרה על כנה. ומה התוצאה? בשנות השלושים כבר הייתה הכנסיה לא יותר מאשר עדר של אופורטוניסטים שחרדים למעמדם, וישתפו פעולה עם כל שטן בשם האגו טהאינטרס. זה עוד בלי להכנס לעובדה שהכנסיה, או זרמים חשובים שלה, הם אפילו היום חממה לבורות הורגת, פדופוליה ושחיתות כספית. אפילו קתולים מאמינים לא מעטים מודים בפני, לא פעם, שמוסד הכנסיה חולה. בארה"ב "מייבאים" כמרים קתולים מפולין, הפיליפינים או דרום אמריקה עקב מחסור כרוני בילידי ארה"ב בתחום זה. פעם אחרי פעם הרועים הרוחניים נתפסים בעבירות שונות, משונות ומביכות.

ולמה? משום שהכנסיה סיימה את תפקידה ההיסטורי כ"שומר החותם" אבל עסוקה מאוד בשימוש ההגמוניה שלה ומעמדה כ untoucheble.

זה בדיוק המצב המתפתח בתחום העיתונות המסורתית: העיתונאי אינו שומרו של שום דבר, מלבד האינטרסים הצרים שלו. כל אדם בישראל שנתקל אי פעם בעיתונאי בשטח: מהצעירונת של גל"צ ועד כריסטיאנה אמנפור, יודע על מה אני מדבר. הם לא שומרים על דבר, מלבד האגו שלהם. ההתנהלות של "אליקו" עוד רווית אתיקה ביחס לזו של כמה מגדולי עיתונאינו.

הגיע הזמן להוריד מהם את החסינות ולנהוג בהם כמו שנוהגים בשוטרים או אלופים בצה"ל - בביקורתיות אקטיבית. חפשו אותם ואל תתנו להם מנוח.

ישן 13-04-2010, 13:46
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
עד שהדומיננטיות תעבור לדור שחי אינטרנט, ולא רק צורך אותו
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "ותודה לאינטרנט שמאפשר לנו את הפעילות הזאת"

יעבור יותר מדי זמן מכדי שנוכל לסבול את האנרכיה שבמסגרתה העיתונות העברית מתפקדת כמפלגה פוליטית רדיקלית (או זרוע שלטונית רביעית: "הזרוע המחרטטת ומקנטרת") לכל דבר, רק בלי ביקורת, בלי רסן ובלי שקיפות מינימאלית.

ביום שבו א.אברמוביץ פלט את הסיפור החמור אודות "שמפניה" ומה היה עושה לו היה יודע לאן יוביל הסיפור, אנשים חכמים היו אמורים להבין ש:כלב השמירה" הוא כלב חולה ומשוטט.

ביום שבו א.אברמוביץ דיבר על משל האתרוג, כבר כל אדם שלימודי האזרחות הטמיעו בו שצריך תמיד לחשוב, ולא רק לשנן, היה אמור לדעת בוודאות שמדובר על כלב שוטה ומסוכן.

וכמובן שבמערב, כמו במערב, המיעוט שבעיני עצמו יש לו הגמוניה על האמת מיבב על כלב רחוב שנלכד, ולא על האנשים שהיו עשויים להיות מותקפים על ידו.

ישן 13-04-2010, 10:28
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Zed3 שמתחילה ב "NRG - פרשת קם: עיתונאים נחלצים להגן על בלאו"

כבר מזמן אין לעיתונאים שום מעמד קלארקיאלי, ספק אם איי פעם היה...

ואין כמו הגברת ג'ודית מילר, היחידה שישבה בשל ההדלפה החמורה שחשפה את זהותה של סוכנת הסי איי איי ואלרי פליים, ע"מ להבהיר את הנקודה.

פרשת פליים היא בכלל דוגמה ללולינות של השלטונות כשמדובר בבטחון המדינה ושלוחיה (נקל לדמיין את התלהמות ממשל בוש לו היה המקור לחשיפתה וסיכונה של סוכנת בכירה מחוץ לממשל) ועד כמה עיתונאים יכולים למצוא את עצמם נישחקים כשהם עומדים בדרכם (או יותר ניקלעים כמו במיקרה של מילר) של גורמים חזקים מהם בהרבה.

צודק לוקלוק כשהוא כותב שממילא האינטרנט, לטוב וגם לרע, נטל את הבילעדיות מהעיתונאות הממוסדת ועם זאת עדיין כולנו צרכנים של אותה עיתונאיות ובלעדיה היה גם הפורום הזה חסר מאוד (ולראייה התקרית הקטנה עם יוסיפון שאיש לא יחשוד בו בזלזול בבטחון המדינה או בשמאלנות יתר אבל שאמר פה כמה דברי טעם בעניין ההתקפות המוגזמות מאוד על העיתונאים). אין גם טעם בהיתממות, עיתונאות זו במידה רבה מסחרה של מידע (ולפעמים גם של כמה דברים אחרים), קח ותן, שמור לי ואשמור לך ובוודאי שיש אפרוריות והליכה על הסף (ומשני צידיו), עיתונאות במהותה היא רחרחנות וחטטנות ואנשים מטבע הדברים מסתייגים משני אלו שבתנאים רגילים מוזכרים לשלילה. אותה רחרחנות בד"כ מסתיימת בגילויים מיותרים לחלוטין בדבר חייו הפרטיים של ידוען כזה או אחר אבל לפעמים, אם גם לעיתים נדירות יחסית, יש גם גלויים משמעותיים מאוד ומתוך הבנה שאנחנו חיים בעולם פגום מאוד אני מוכן לקבל את הרע כי הטוב חשוב מאוד בעיני.

הקלות בה אנשים מוכנים לוותר על חופש הבטוי לא מפסיקה להדהים אותי. כשאני מוצא את הקלות הזו בפורום פוליטי שתלוי לחלוטין לקיומו באותו הערך אני נדהם שבעתיים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:29

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר