22-04-2010, 14:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
מס ההכנסה מפשיט אותי באופן קבוע
והוא מקפיד לעשות זאת כך ששאר אוכלי הנבלות (ביטוח לאומי, בנק למשכנתאות, ארנונה, גני ילדים, הוצאות חינוך חובה-חינם-בכסף, ועוד כל מיני הוצאות שאיכשהו קשורות בתרומתי העכשווית/עתידית למדינה) יאכלו ממה שישאר, ולא שהוא יאכל ממה שהם משאירים (או חו"ח יתקזז אתה במשהו). אני שוף שווה של מס הכנסה כמעט מאז שהשתחררתי מצה"ל, תודות ללא מעט מזל בתחום ההשתכרות. אפילו כשהיה לי דוכן מיצים ב"טעם העיר 1" כשעוד היה ברחוב הארבעה, הקפדתי לתת למס ההכנסה את חלקו השווה, למרות שאת עיסת השטרות בצבעי גזר ופתוז, יכולתי לדחוף בקלות לכיס.
ולא... אני עדיין לא הגעתי למצב שבו אני חושב שאני המסכן בסיפור הזה. לא שזה משמח אותי, אבל אני מבין שהרע במיעוטו, והוא מאוד רחוק מכל רע אופציונאלי אחר, זה שהמדינה תהיה שותפה שלי לרע, לרע, לקצת רע ופה ושם לטוב. אני גם יודע (ומכיר אפילו אישית כמה כאלה) שהרבה פרזיטים משתכרים הרבה יותר טוב ממני, רק בשביל לעשות שימוש בלתי יעיל בכספים שלוקחים ממני וממך - ועדיין אני די רגוע.
מה שכן: יש מידתי, ויש מוגזם. אני חושב שלהעלות את מערכת הבריאות ב-2 ליגות ע"ח הכספים שלי, זה כבר לא צודק. סליחה אבל אני קצת מבין, או מסוגל לבנות מודל היפוטתי ומציאותי משהו, של "כמה עולה להפעיל את בית החולים הזה". הרפואה היא כיום ענף שחורג הרבה מעבר ל"ידי הרופא" + כמה מכשירים + בית המרקחת. הרפואה של פעם לעומת הרפואה היום זה כמו פנסיון דן של שנות ה-40 (כמה חדרים עם מקלחת, ביצים ולחמניה לא. בוקר) לעומת "קלאב" באנטליה. אי אפשר להפעיל את כל המערכת הזאת, ועוד להעסיק בה מגוון גדול של כ"א איכותי (ואתה חייב איכות כדי לשרוד את הענף הזה), כאשר 50% מהפציינטים משלמים בחודש, אם בכלל, 120 ש"ח ביטוח בריאות. זה לא מעשי. אתה יודע יותר טוב ממני רק כמה אביזרים "מתכלים" בשביל להכניס איזו זונדה, או לחבר מכונת הפרדת פלסמה ל-3 שעות עבודה. אפשר לתת עוד הרבה מאוד דוגמאות, אבל הכל מסתכם במשפט אחד:
הרפואה היא עוד מוצר שאתה רוכש, לא יותר, לא פחות.
כל חוקי השוק תקפים גם לרפואה. וכשאיזה רב מסדר לך תור מקוצר אצל מומחה וחוסך לך 3 חודשי המתנה, זה או על חשבון מישהו אחר, או משהו אקזוטי שלא מוכיח כלום.