לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-04-2010, 00:12
צלמית המשתמש של Segmany
  משתמש זכר Segmany Segmany אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.01
Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
המלצה יו"ר מועצת יש"ע על 'תג מחיר': "מסכנים את עתיד ההתיישבות פי 10 מ'הקרן החדשה'"

יושב-ראש מועצת יש"ע, דני דיין, תוקף את אנשי 'תג מחיר' ואת התופעה של עימותים בין צעירים יהודים ביו"ש לבין כוחות הביטחון. עד כה הוא עשה מאמצים ניכרים להתנזר מגינויים שכאלה, בעיקר מתוך רצון לשקם את מנהיגותה של מועצת יש"ע, אבל האירועים האחרונים גורמים לו לפרסם גינוי תקיף ביותר, שלא לומר זעקה.

"יש בקרב ההתיישבות ביש"ע כמה עשרות אנשים, לכל היותר 100 איש, שאיבדו כל רסן, זנחו כל עכבה מוסרית, ועלולים לגרור את המפעל שלנו לאבדון", אמר לנו אתמול דיין, "הגיע הזמן לומר ברורות: הערכים שלהם אינם ערכינו. הם מסכנים את עתיד ההתיישבות ביש"ע פי עשרה מכל הפעילות של שלום עכשיו והקרן החדשה לישראל. לו אני האיחוד האירופאי, הייתי מעביר להם מימון נדיב. הם סכנה אסטרטגית ממש להמשך אחיזתנו ביהודה ושומרון".

כתב האישום של דיין אינו מתייחס ישירות לאירועי יצהר השבוע, אך נראה שהם היו הקש ששבר את גבו. כזכור, סמוך למוצאי יום העצמאות מנע כוח של צה"ל מקבוצת צעירים ביצהר לטייל באתר סמוך ליישוב, בטענה שהדבר יגרור התנגשות עם שכנים ערבים. דין ודברים בין שני הצדדים התפתח לעימות אלים, שבמהלכו נחבל קל איש מג"ב. דובר יצהר טען אחר-כך כי לא הייתה כל עילה לבלום את הקבוצה וכי האירוע הידרדר לאלימות רק אחרי שאחד הלוחמים ירה באוויר.

דיין הוסיף: "אני יודע היטב שיש עלילות. גם הודעות דובר צה"ל לא תמיד מהימנות, ולעיתים הן אף מגמתיות ממש. אבל גם אם רק עשירית מן המעשים המדווחים לאחרונה התרחשו בפועל, זה בלתי נסבל. מדובר בקריעת צמיגים של רכבים צבאיים ושל מכוניות פרטיות של מילואימניקים, יידוי אבנים, הנחת דוקרנים, ואפילו השלכת בקבוק תבערה על ג'יפ של צה"ל. השתגענו? כיצד אנחנו נותנים לזה לקרות בקרבנו זמן כה רב?".

בנוגע לפעילות המכונה 'תג מחיר', אמר יו"ר מועצת יש"ע: "איזה מין דבר זה לשרוף שדה של ערבי כי המנהל האזרחי הרס לנו קרוון? זה לא מוסר יהודי וגם טמטום. מדוע שהציבור הישראלי ירצה להמשיך להחזיק בשטח שהופך למערב הפרוע? אני חושש שזה רק עניין של זמן עד שאחת הפעולות האלה תסתיים באסון כזה או אחר. חייבים להתעשת ולהפסיק את זה בעוד מועד".

דיין מעניק לאנשי 'תג מחיר' את הכינוי 'אנרכיסטים'. לדבריו, "הם אולי פרומיל מן האוכלוסיה היהודית ביש"ע, אבל הם צובעים את כולנו בצלמם ובדמותם. יישובים שלמים - שבהם גרים מיטב אזרחיה של המדינה הזאת, המגזר המתנדב ביותר - נתפסים בציבור הישראלי כקיני צרעות בגלל המיעוט האלים הזה".

http://www.news1.co.il/Archive/001-...ml?tag=00-09-01
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-04-2010, 08:31
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
הוא תמים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Segmany שמתחילה ב "יו"ר מועצת יש"ע על 'תג מחיר': "מסכנים את עתיד ההתיישבות פי 10 מ'הקרן החדשה'""

הוא חושב שאנשי תג מחיר מזיקים להתיישבות כי הם מייצרים נזק תדמיתי למתיישבי יו"ש ופעולות של אנרכיה שמגיעות מתוך ההתנחלויות עצמם מזיקות יותר מכל מערכת תעמולה שמגיעה מבחוץ. בעולם נורמלי, הוא היה צודק.

בעולם התקשורתי של 2010 (עדיין) אין מבוזים ושנואים יותר מהמתנחלים. התקשורת משתפת פעולה עם שקרים והסתות של ארגוני הקרן החדשה ונותנת להם פרסום נרחב. מכיוון שכך, אלה מבין תושבי מדינת ישראל שאינם נוהגים להסתובב ביו"ש, מקבלים תמונה מעוותת של המתרחש שם, כאילו שהמתנחלים רודים בפלסטינאים התמימים שרק מבקשים לחיות את חייהם ה"אותנטים" בשקט. זה הדימוי המחליף-מציאות שהתקשורת מייצרת יחד עם "הקרן" וארגוניה. ומכיוון שכך, למעשיהם המגונים של "תג מחיר" אין שום השפעה על תפיסת המציאות של תושבי הארץ הזאת. אז מבין כל 100 פעולות אלימות של מתנחלים המופיעות בתקשורת, פעולה אחת גם בוצעה בפועל על ידי אנשי "תג מחיר" המגונים. נו? זו טיפה בים.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 25-04-2010, 11:13
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
קודם כל אני לא יודע איך מחליטים מה "עבד"
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "אתה בטוח? נראה שעבור לוחמי..."

אני חושב שאם לאותם ערבים שאתה מכנה "פלצטינאים" היו 1 גרם תבונה מדינית תועלתנית על כל חמישים גרם שוביניזם לאומי "שופוניסטי" שלהם, אז כבר מאז 2001 היו גם הצגים של אל על מראים חלקים גדולים מישראל כ"פלצטין", לא רק אלה של חברות בריטיות עם "וישפול טינקינג".

דבר שני - אני משתדל להיות מעשי - מדיניות של אלימות פראית יכולה לעבוד בהחלט, ואפילו פתרה כמה וכמה סכסוכי על (הגרמנים והיפאנים, לדוגמא, "נרגעו", רק תודות לכך שאחד חווה את מגע הקסם של סלאבים שיכורים וחרמנים על בטנה של אחותו, אמו וביתו, והשני הוכנס למיקרוגל עצום מימדים), אבל כמו בכל אקט קיצוני - ההתמדה חשובה ואיפה שאין התמדה, יש לכל היותר סיכוי גדול לכשלון קולוסאלי. הישראלים, מכל הסוגים, "לא בנויים" לטיפול בבעיה הערבית בצורה הברוטאלית שעובדת כ"כ טוב בלבנט, ולכן אני לא מחשיב תסריט זה לחיובי. אפילו בתש"ח - אחרי 15 שנות פורענות מפלצתית כנגד היהודים לאורך חצי עולם, לקח לכוחות הלוחמים שלנו 3-4 חודשים מקסימום של מימוש "דין המנצח" עם החלאות, לפני שהתרכחו והתחילו להפגין רחמונס יהודיים כשרים.

ישן 25-04-2010, 14:29

יכול להיות שבגלל שמבחינת אופי העבודה שלי אני בא עמוק מהעולם המעשי
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "אז הבעיה לא בשיטה - הבעיה..."

אני נוטה די להתעלם מכל ההיבט הפילוסופי של "מה היה צריך להיות"...

יכול להיות שאם יהודים/ישראלים היו צ'צ'נים קרי רוח שגדלו בבית שבו אמא הייתה שוחטת עז, אז יכולנו לצאת ממלחמה עם הערבים לא רק כשחי"א החזיר אותם 20 שנה אחורה, אלא כשמעט הניצולים משדות הקרב חוזרים הביתה ואומרים שהג'ין אל בלאדי הוא ביבי סיטר חביב ליד הג'ונדי אל ישראילי. בפועל יש הרבה ניצולים משדה הקרב, והם בעיקר מספרים שבמחנה שבויים בישראל יותר טוב מאשר במחנה שבו הם היו מוצבים במסגרת הצבא שלהם. זו המציאות, ויש לה שורשים מאוד עמוקים במהות היהודית. נקודת המוצא שלי יוצאת מהמציאות הזאת, בעיקר משום שלא נראה לי סביר שנשתנה, אבל כן סביר שהאוייבים שלנו יודעים היטב מי ומה אנחנו. צריך "לנהל" את העניינים אתם בעקביות בהתאם למה שיש לנו ב"ארגז הכלים" הקונבנציאונלי, ולא באמצעות כל מיני טייטלים שהם מאוד יוצאי דופן, ולכן גורמים בעיקר נזק, בלי שישנה איזושהי תועלת שלרוב נגזרת רק אחרי מאסה קריטית מסויימת של שפטים שנעשים באוייב/העורף שלו. זה כמובן דיון פילוסופי, ולא מעשי, גם אם אין לי ספק שציטוטים מתוכו יכלו להיות מרתקים לצרכי הדיון בפורום.

ישן 25-04-2010, 16:32
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "יכול להיות שבגלל שמבחינת אופי העבודה שלי אני בא עמוק מהעולם המעשי"

אני מגיב פה לשתי ההודעות הקודמות שלך.

באופן כללי אני מסכים עם הניתוח שלך אבל יש לי הסתייגות אחת חשובה והיא שלמרות שללא הפראות הנוראה שכפה סטאלין על צבאו ב1941-42 ספק אם יכלו הרוסים לעצור את מכונת המלחמה הגרמנית הרי שהדבר עלה להם מאוד מאוד ביוקר החל ממחצית 1944 ועד לתקופה שאחרי סיום המלחמה.

האכזריות חסרת המעצורים שהפגינו האיכרים הניבערים של הצבא האדום כלפי הגרמנים (והפולנים והרומנים וההונגרים וכו') גרמה לכך שהצבא הנאצי נילחם בהם בנואשות אכזרית שגבתה מחיר אימים משני הצדדים (בניגוד חריף להתנהגות הגרמנים במערב שם, לקראת הסוף, הראו גרמנים רבים נכונות ליפול בשבי). אפילו הסטאווקה הכירו בכך ברגע האחרון ובפקודת יום מה20 באפריל 1945 ציוו על שינוי ביחס לשבויים ולאזרחים (כמובן, ללא הואיל, בשלב זה כבר מזמן יצאה הברוטליות של המלחמה במזרח אירופה משליטה).

יתרה מזו, האכזריות שהפגינו הרוסים כלפי אויביהם היתה, כפי שאתה יודע טוב ממני, השתקפות של הברוטליות כלפי אנשיהם הם והרי הענישה על חריגות מהתנהגות מצופה בצבא האדום היתה לא רק חמורה בהרבה ממקבילתה בצבאות המערב אלא קשה אף מרמת הענישה בצבא הגרמני.

כתבת בעבר על חוסר היעילות היחסי של צבאות המערב לעומת הרוסים והגרמנים. זה כמובן נכון אבל אסור לשכוח שהנצחון במערב הושג במחיר, בסבל ובאבידות, קטן לאין שיעור ושמעצמות המערב משכו רגליהן גם פשוט כי יכלו (ומתוך השיקול הציני של לתת לרוסים להקיז את דמם ולהתיש את מיטב כוחה של גרמניה, ציני, ציני אבל לו הייתי חפ"ש בצבאות ארה"ב או בריטניה במלחמה הייתי חותם על הציניות הזו בשתי ידי).

לסיכום הרעיון שניסיתי להביע פה הוא שברוטליות אכן יכול לסייע בדכוי האויב אבל היא גם תהפוך אותו, עד לסוף המר, לנחוש, מסוכן וקטלני יותר ושיש לה לברוטליות כלפי אויבים נטייה מסוכנת לזלוג לאכזריות כלפי אנשיך שלך. ברוב ארבעים וחמש השנים שחלפו בין סוף מלה"ע השניה לבין נפילת האימפריה הסוביטית עדיף היה להיות גרמני מובס (לפחות בשלושת הרבעים של המדינה שהיו מערב-גרמניה) מאשר סובייטי מנצח.

ישן 25-04-2010, 17:13

אני לגמרי לא בטוח שאתה יכול לקבוע בנחרצות כזאת מתי הזמן "לארוז"
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "אם איננו הולכים להשתנות, אפשר..."

אני אישית גם, למרות אתאיוסטי, לא מאמין ב"לארוז" אפילו כביטוי ספרותי. ה"אורזים" הם אלה שלא הפנימו את מהות הקשר בין אזרח/תושב למדינתו. אני לא חושב שאנחנו "נחנחים" - יש לנו בעיה רצינית מאוד של אמונה משיחית בערכי הומאניזם מסויימים - ערכים שהם מציאותיים בערך כמו החלום שלרובינו היה בערך בגיל 13 על בחורה חכמה, סקסית, טובת לב וטובה במיטה ושלנצח תהיה רק שלנו, מאז ועד לעולם ובלי שלעולם ימאס לה. חלום ילדות תמים, וגם אגואיסטי כלפי הבחורה המיתולוגית, בדיוק כפי שאמונת ההבל בהומאניזם טהור היא אגואיזם של חלק מסויים לא יצרני במוח כלפי כל שאר חלקי הגוף. הבעיה "שלנו" היא שאותו חלק במוח, יחד עם יחסי האהבה-שנאה עם עצמינו, הם מאוד דומיננטיים.

אתה מאמין גדול במסורת היהודית ("התרמיל היהודי") כמתווה הדרך לחברה לאומית בריאה, בעוד שאני דווקא חושד שכמה וכמה משיגעסן, שבדקה זו של ההיסטוריה נראים כמאוד מאפיינים את השמאל הקיצוני, בעצם נשאבים מהיבטים מסויימים של היהדות. אין צורך לפתח יצרים רצחניים וחימה שבעזרתה נפחיד את הערבים כאילו שאנחנו נבחרת ניו זילנד בקריקט שעושה "האקה": יש צורך להבין דווקא באופן מושכל שהאיסלאם הפוליטי, ונגזרתו ואחותו הקטנה והמכוערת "הלאומיות הפאן ערבית", הם אוייב מר שיש לשאוף להביס אותו, ולעולם לא להכנע לו. אני לא יודע איזה פתרון קסם מחכה מעבר לפינה - אני כן יודע שאם אפילו תודעה כזו לא נאמץ, לעולם לא נגע מה יכל להיות הפתרון (כמובן שמי שלוקח בחשבון התאסלמות כסוג של מוצא שהוא הרע במיעוטו - אתו אין לי ויכוח. לטעמי איסלאם זהו מוות איטי, ואני בכינות לא רואה שום השלמה אתו, בשום מצב ולעולם).

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:56

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר