לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-04-2010, 19:23
צלמית המשתמש של ashoichet
  ashoichet ashoichet אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.07.07
הצעת חוק: משגיח למדריכי התיירים

ציטוט:
מדריכי תיירים רבים בירושלים הם ערבים שאמנם קיבלו קורסי הדרכה במשרד התיירות, אך המסרים שהם מעבירים תוך כדי הסיורים לתיירים הם מסרים פרו פלשתינאיים וכאלה שנועדו להתסיס את האווירה נגד ישראל. כדי לבלום את התופעה יזמו חברי הכנסת אורי אריאל וגדעון עזרא הצעת חוק ולפיה לכל קבוצת תיירים ילווה מדריך ישראלי מטעם משרד התיירות.

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/203464

הצעת חוק מעניינת שנועדת להיאבק בתופעה שנזכרה כמה פעמים בפורום, של מורי דרך ערבים שמכניסים תעמולה פוליטית אנטי-ציונית אל תוך ההרצאות שלהם. לא ברורים לי הפרטים של החוק (ואשמח אם מישהו יכול לספק קישור או להסביר איך בדיוק זה אמור לעבוד) אבל טוב לדעת שחברי הכנסת מודעים לבעייה.

למרות שאני מכבד את המקצוע, אני מתחמק ממורי דרך באופן כללי. אבל יצא לי לשמוע כמה פעמים מורי דרך ערבים מוסמכים מטעם משרד התיירות בירושלים והתרשמתי מהבורות שלהם בכל מה שנוגע בהיסטוריה העתיקה של העיר מלפני הכיבוש הערבי. לפני שבועיים במקרה הייתי עד ראייה למראה המגוחך של מורה דרך ערבי (עונד תג של משרד התיירות) שהביא זוג תיירים אמריקאים לנקודת מצפה מעל רחבת הכותל ונתן להם הרצאה של רבע שעה על המנרטים הממלוכים על הר הבית. במשך ההרצאה התיירים שאלו אותו שלוש פעמים על הכותל. אחרי השאלה השלישית הוא מלמל להם שהכותל נבנה על ידי הרומאים והוביל אותם בחזרה לרובע המוסלמי. התרשמתי שהוא לא בהכרח ניסה להסתיר את ההיסטוריה היהודית של ירושלים, אלא פשוט לא ידעה על שום דבר שלא קשור לתרבות הערבית.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-04-2010, 22:11
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "אפליה גזענית ואפליה על בסיס..."

א, בעבודה כזאת המדריך פוגש תיירים וצריך לומר מה שהמדינה אומרת לו וזאת בעיה רצינית במידה ויש לו דעות אנטי ציוניות, זה כולל אנשי שמאל קיצוני וערבים. אומנם אותם מדריכים לא עובדים במשרד החוץ, אבל הם נציגים של ישראל תרצי או לא, כאשר הם מדריכים של תיירים.
אפשר להפוך את זה לעבודה עם דרישה ליוצאי צבא כתנאי קבלה ולהוסיף סינון מועמדים לתפקיד עם קורסים חובה וועדת בדיקה של כל מועמד לפני הקבלה לתפקיד ובצורה הזאת אין בעיה פוליטית של אפליה גזענית.

ב, אני לא יודע כמה את נוסעת באוטובוסים או פוגשת תיירים מחו"ל ואני אסביר למה זה משנה. תיירים שואלים שאלות על ישראל, שהן כוללות פוליטיקה והיסטוריה של הארץ וערבי או שמאלני השייך לשמאל הקיצוני סבירות גבוה מאוד, שיתנו יצוג שלילי לישראל. לפי סקרים שפורסו בערוץ 2 וערוץ 10 יותר מפעם אחת בעבר יותר מ 60% מהערבים בארץ נגד המדינה בכלל והשמאל הקיצוני את יודעת איזה נזק הוא עושה למדינה עם הקרן החדשה ושאר האירגונים שלו. לכן זה תפקיד שאסור להם לעבוד בו, כי הם נציגים של המדינה תרצי או לא ותורמים לשם שלה בעולם בסופו של דבר וזאת תשובה גם בשבילך alonmore28.
השם שלנו בעולם מספיק גרוע בגלל משרד חוץ שלא מייצג אותנו נכון בעולם כבר כמה עשורים טובים זאת הסיבה מדוע.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 25-04-2010, 22:53

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "זה לא משנה את העובדה שזה נוגד..."

אם מכניסים דרישה מסויימת לתפקיד, אין שום פגיעה בחופש העיסוק.
יש עבודות כיום,שמחייבות בדיקה ביטחונית ולכן תגדירי את העבודה הזאת כמחייבת בדיקה ביטחונית ואין פה עבירה על חוק יסוד או כל חוק אחר. הם פשוט ימצאו לא מתאימים הכי פשוט וזה קיים בצבא ומשרד הביטחון באופן דמוקרטי לגמרי, אפשר לעשות את השינוי הזה בעבודות של מדריכי טיולים כנ"ל ותפקידים אחרים ואין יותר בעיה ושום פגיעה בחוק יסוד זה או אחר.

פיתרון דמוקרטי לבעיה וחוקי לגמרי.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 26-04-2010, 00:53

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "בדיקה בטחונית איננ מקבילה..."

את לא צריכה משטרת מחשבות או משגיח למדריכים. ניתן להביא אנשי מקצוע מתאימים, שיעשו להם בדיקה מקיפה ויפסלו מועמדים לפני הקבלה בכלל. שירותי הביטחון וחברות פרטיות משתמשות באנשי מקצוע לסינון מועמדים, אפשר לעשות אותו דבר לתפקיד הזה ותפקידים אחרים בשירות המדינה. הגופים הללו כבר קיימים במגזר הפרטי, הציבורי והביטחוני אחרי הכל ורק צריך להשתמש בהם.
פיתרון דמוקרטי, שכבר קיים בשטח ואת יכולה להפעיל אותו גם במקרה הזה ותחומים אחרים לפי צורך וזה דמוקרטי לגמרי ובלי הצעת החוק הזאת.

הדבר אותו מציעים בחוק הזה קיים בצפון קוריאה ויהיה יקר מאוד למדינה, הפיתרון של סינון מועמדים עם בדיקה ביטחונית ועוד כמה בדיקות נוספות יותר יעיל ודמוקרטי בהחלט.

נערך לאחרונה ע"י linuxsboot בתאריך 26-04-2010 בשעה 00:59.
ישן 25-04-2010, 22:30
  The_Equivocator The_Equivocator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.04
כמה שאתה מקורי...
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב ""אפליה על בסיס דעה?" כמו..."

ציטוט:
כמו אפליה לרעה של מי שדעתו היא שכל חיילי צה"ל רוצחים כשמחפשים עו"ד לסנגוריה הצבאית?

כן, אתה חייב להעסיק אחד כזה, ואם אתה בוחר שלא, כדאי שתמציא סיבה אחרת, אחרת תשלם פיצוי, וקנס.
אולי באם יתחיל לדבר על כך במקום העבודה יהיה בסיס לפיטורין, למשל על רקע יחסים מעורערים עם שאר עובדי החברה, אבל לא להעסיק כזה מראש רק בגלל דעותיו, מה לעשות זה מנוגד לחוק.
ציטוט:
או אולי אפליה לרעה של מי שדעתו שהארץ נמצאת במרכז היקום כשמחפשים מורה למדעים לבית-ספר יסודי?

אכן דוגמא משעשעת, מורה כזו לא תעבור את רעיון העבודה מחוסר מקצועיות ולא בגלל דעותיה.
ישן 26-04-2010, 00:10
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "אם כבר בלשון עסקינן, אתה צריך לדעת שהמשפט שלך לא תקני."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי The_Equivocator
אם כבר בלשון עסקינן, אתה צריך לדעת שהמשפט שלך לא תקני.
אז נתת שתי דוגמאות שבהם אין שום אפליה.
בראשונה מדובר על דעות אשר מונעות ביצוע התפקיד, ובשנייה מדובר בחוסר מקצועיות.

כיצד זה קשור למה שאמר הגולש לינוקסביבי?

מה כאן תהיה הסיבה לא להעסיק מדריך ערבי\שמאלן "מדי"?

אולי זה על רקע חוסר מקצועיות? אין אף שמאלן, ואין אף ערבי שיכולים להיות מדרכים?

מה ההקשר של שני הדוגמאות?

"דוגמאות שבהם", "שני דוגמאות" (וזה עוד אחרי עריכה) - ואתה מנסה ללמד אותי לשון?

boot לא כתב "אף שמאלן", אלא "אנשי שמאל קיצוני". כרגיל, לא קורא, לא מבין, וישר אץ להגיב...
ישן 26-04-2010, 00:24
  The_Equivocator The_Equivocator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.04
אוי יצאת טמבל, וזה כל מה שיש לך להגיב
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "..."

בשלב הזה עדיף שתשתוק.
זה היה ממש צפוי, כמו ילד קטן והיפראקטיבי, כל וויכוח איתך נגמר באיזה סמיילי טיפשי.

בעצם נוציא אותך עוד קצת טיפש.(למה לא , יש אפשרות שכזו...)

מה זה שמאל קיצוני? בטח יש לך הגדרה מפורשת במגירה של האונה השמאלית שלך נכון?
פשוט זה נראה לי טרוויאלי ששמאל קיצוני שקול למשהו שעל פי דעתך שמאלני מדי.
תוסיף למה שרשמתי "מדי"(כמו שעשיתי שורה מעל), מה ישתנה?

תחליף את מה שרשמתי לשמאלני קיצוני, מה ישתנה אז?

אני לא מצפה ממך לתגובה עניינית- אז אל תנסה...

ובסיום נסכם-
ציטוט:
איש בעל דעות שמאלניות מדי אינו יכול לעבוד בתור מדריך טיולים,

אני עוד סוף, אוסיף את זה לחתימה שלי.

נערך לאחרונה ע"י The_Equivocator בתאריך 26-04-2010 בשעה 00:48.
ישן 26-04-2010, 09:21
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
רעיון טוב, שלא יצא אל הפועל משום שנולד בחטא
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ashoichet שמתחילה ב "הצעת חוק: משגיח למדריכי התיירים"

יש לי רושם חזק שמדובר על אקט הצהרתי את טיפוס הח"כים שמכורים ל"להראות להם מה זה". ניטור תעמולה פוליטית אנטי ישראלית במקרים כאלה צריך, וראוי לו, שיעשה בצנעה, ולא כמשהו שמתחיל מהצהרה. במצב העניינים הנוכחי בישראל לא ניתן להזיז שום דבר כאשר מתחילים בהצהרה, ועוד מצד חכ"ים המזוהים עם "הצהרות כאלה". מה שעשו עכשיו הוא לקבל תמיכה של חלק ממורי הדרך, או האזרחים בכלל, וחשד או אפילו אנטי מהשאר, שהתרגלו לחשוד בכל מה שיוצא מהפה של המקבילות הימניות לזהבה גלאון.

מה שצריך להעשות במקרים כאלה הוא לא הצהרה ואחריה חקיקה, אלא ניהול העניין בצנעה באמצעות הבירוקרטיות שיש בכל משרד ממשלתי או רשות – בעיה: כאן אין תפקיד בעל ערך יח"צני לח"כים... טוב, צריך לפתור את הביעה, או לא לפתור ואז נשאר עם כלום.

מורה דרך מוסמך הוא כמו נושא נשק – הוא אינו יכול לעשות "מה שהוא רוצה", אפילו אם הוא מחליט לאמץ מנטליות עבריינית. לא מדובר פה על להחזיק כמה גרמים "עשב" בכיס, או ללבוש כובע מצחיה של משטרת ישראל – מדובר על פעילות בעלת אופי כזה שמחייב "אישרור" כל הזמן – במוזאונים, בגנים לאומיים ובאתרי מורשת – בכל המקומות האלה מורה הדרך יכול להדרש להזדהות. למעשה... בכדי לא לשלם דמי כניסה (שבהרבה אתרים, כמו צוק מנרה או מוזאון הפלמ"ח, הם מאוד גבוהים) הוא אמור להזדהות, ואם הוא "חאפר" הוא יאלץ לשלם מה שהופך אותו ללא תחרותי. כאן הנקודה שבה משרד התיירות יכול בקלות לעשות סדר: אין שום טעם לשים ביבי סיטר לעלי מוואדי ג'וז – יש לאכוף כללים ותקנות קיימים, ובזמן שבו עלי צריך להגיע ולחדש רשיון, או לעבור משוכות בירוקרטיות אחרות, לשלוח אותו הביתה. מאחר ועלי רוצה פרנסה יותר ממה שהוא רוצה למכור את ה"נארטיב" שלו, הוא מהר מאוד יעמוד דום.

אין הכוונה כאן לשכנע את עלי להתחיל ולבכות בכי אמין של התרגשות כאשר הטפטפת במיצג "מצאנו מים" ברישון מתחילה להשפריץ ומסמלת תחילת קוממיות עם ישראל בעצמו – המטרה היא לדאוג לכך שעלי יעבוד לפי כללים שקיימים כבר עכשיו.

אגב: בעיה לא קטנה היא דווקא לא הערבים המקומיים ממזרח ירושלים – שהם מורי דרך סוג ז' ברובם ולא נולד התייר שיודה בכך אם יזדמן לו לקבל הדרכה ממורה דרך ישראלי "טוב" לאחר מכן – אלא הכמרים המדריכים קבוצות צליינים ומקבלים רשיון מורה דרך זמני מטעם... משרד התיירות הישראלי! השמועה אומרת שמי שהיה גאון מספיק כדי לאפשר מצב זה היה נשיאינו (לשעבר) ואנסינו (לכאורה) משה קצב, שכנראה היה עסוק בדברים אחרים מכדי להבין על מה הוא חותם. הערבים נשמעים פטריוטים לעומת הכמרים האלה... הם לפחות מתעלמים מההיסטוריה היהודית של הארץ, ולא מציגים את היהודים כשיילוקים מאז ולתמיד, והכל ע"ח משלם המיסים הישראלי (מאחר ואותן קבוצות, שהיו מגיעות בכל מקרה, היו אמורות לפרנס בעלי מקצוע ישראלים ו"להשאיר את הכסף בישראל" – תיירות היא מחצב טבע, ומקובל לחשוב ככה בהרבה מדינות בישראל (בירדן זו סיסמא שתלויה כמעט בכל משרד ממשלתי) – אבל בישראל עדיין חושבים שזה מוצר ייבוא).

ישן 26-04-2010, 10:57

זה כמו לשאול מ"מי ישגיח על השוטר שלא ישתמש בנשקו/סמכותו כדי לשדוד אזרחים?"
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי ashoichet שמתחילה ב "[font=Verdana]ומי ישגיח על..."

יש דברים שלא ניתן לאכוף ב 100%, תרצה או לא. עבודתו של מורה הדרך אינה מאפשרת התנהלות תחת "ביבי סיטר" – זה פשוט לא עובד ככה מתודית, או משום בחינה, ובאמת שאני לא רואה איך אני מוכיח לך דברים שלמדתי לא ביום, לא ביומיים, ובטח לא בהתכתבות. בכלל: מבחינת התדמית זה יראה רע מאוד, ומורה דרך מוכר בעיקר תוכן רוחני, תדמית וכו' – לא מדובר פה עם בקרת שירות של חדרנית בבית מלון. זה עוד בלי להכנס לעובדה שה"ביבי סיטר" הזה עולה כסף, והרבה, ומייקר מאוד שירותי תיירות שגם ככה הם מאוד לא תחרותיים במחיר שלהם כלפי חו"ל.

איך אתה דואג ש"עלי" ילך על קווים סבירים? שוב – יש הרבה מאוד איזונים ובלמים בשביל לעשות את זה. כל מה שצריך הוא שהמערכת תעבוד. זה בדיוק כמו להכנס מחר ולהיות ראש צוות של מחלקת שירות לקוחות של חברה שנכון להיות ידוע בשירות גרוע, אי מענה לבקשות לקוח וחוסר יעילות: לא צריך "לפטר את כולם" ולסגור את המוקד ולהקים מחדש – 90% מהעבודה עושים עם מי שקיים, ותאמין לי שזה עובד, גם אם צריך להתגבר על הפיתוי קצר המועד של "סיפוק שבלכסח להם ת'צורה".

תאמין לי שהערבים בתחום ההדרכה לא ממש אתגר מקצועי – הם רק תחרות מסיבות של עלות. בשיטות של רגולציה אפשר "להעמיד במקום" 95% מהם בקלות. כמו שאמרתי – לא צריך ביבי סיטר צמוד – צריך צוות של המשרד שיקבל תלונות (תיירים אמריקאים במיוחד נוהגים לתת מרצונם משוב מאוד מפורט ואמין, ומאוד רגישים להטיות פוליטיות בולטות – תאמין לי שאתה יכול לעלות על רוב ה"עלי מוואדי ג'וז" שמספרים שדוד המלך היה פלצטיני בקלי קלות בלי בכלל לראות אותו – רק בשיטות כאלה), ינהל ביקורות תכופות מספיק כדי לגרום למורי הדרך "לדעת שיש אכיפה בשטח" וכמובן להוציא אל הפועל ענישה וסנקציות. אין דבר יותר פשוט מלקרוא לסדר תיירן, תאמין לי שאני יודע את זה היטב. זה עניין של רצון והתמדה. זה יותר קל מאשר למנוע משוטר להתעמר באזרחים תחת כיסוי החוק והסמכות.

זה הכל כמובן בתנאי שאתה לא חותר לכך שצריך בכלל "לחנוק" תיירנים ערביים (ואז ה"עלי מוואדי ג'וז" הוא רק תירוץ) – שזה כבר משהו שרגולציה קיימת לא תספיק בשבילו, וצריך לעבור לטריטוריה שאני אישית ממש לא רוצה להגיע אליה.

ישן 26-04-2010, 15:01
צלמית המשתמש של ashoichet
  ashoichet ashoichet אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.07.07
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "זה כמו לשאול מ"מי ישגיח על השוטר שלא ישתמש בנשקו/סמכותו כדי לשדוד אזרחים?""

אם התיירים אכן מספקים משוב כמו שתיארת, זה בדיוק מנגנון הבקרה הנדרש כדי למזער את התופעה. השאלה היא האם יש מספיק תיירים שמוכנים להתלונן והאם קיים ערוץ שבו התלונות מגיעיות למשרד התיירות. אני מניח שהצעת החוק הנ"ל לא גובשה כתוצאת הרצון של הח"כים למשוך תשומת לב לעצמם אלא בעקבות תלונות של אנשי מקצוע, שהגיעו למסקנה שהשיטה הקיימת לא מספיקה. אבל ייתכן שאני מתבדה בגלל האהדה שלי לאחד הח"כים האלה.

אני וודאי לא חותר לסילוק של ערבים מהתחום הזה. שילוב הערבים בכוח העבודה בכלל ובתעשיית התיירות בירושלים בפרט תורם לשלום ודו-קיום יותר מאלף פסגות שלום. גם אין לי שום בעייה אם מורי דרך ערבים יציגו את ההיסטוריה של ירושלים מנקודת מבט ערבית, כל עוד הם לא ינצלו את המעמד שלהם כדי להטיף תעמולה פוליטית.
ישן 26-04-2010, 15:15

משוב זו דרך אחת
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי ashoichet שמתחילה ב "אם התיירים אכן מספקים משוב..."

ואפילו לא עיקרית - יש עוד שלל דרכים "לגלות" את התופעות (שממילא ידועות, אבל אני מדבר על איתור שיטתי ולא ספוראדי). יש גם מורי דרך מסויימים שהם מין "ריינג'רים", משהו בדומה ל"נאמני עתיקות". הסיפור פה הוא ממש לא ה"איתור" אלא האכיפה, וזו הסיבה שעניין הביבי סיטר הוא בדיחה גרועה במקרה הטוב, ויריה ברגל במקרה הרע (ומי כמו כמו פוליטיקאים מן הימין מומחה גדול יותר ליריה ברגל, ביננו?). אכיפת חוקים לעולם לא יעילה בגלל "שוטר בכל פינה" באותה מידה שהיא יעילה אחרי ש 3-4 אנשים "חטפו כהוגן" והפכו ל"דוגמא למען יראו ויראו". קח בחשבון שאם אתה מקים מנגנון "קומיסארים" (שזה בדיוק מה שהשניים מציעים) אתה מכשיר מבחינת לגיטימציה, וגם בפועל, מנגנון שבקלי קלות, ובלי תאוריות קונספירציה, ישרת מחר את הכוון ההפוך (חו"ח יהיה רצח פוליטי ע"י יגאל עמיר II... יתחילו לחפש מורי דרך שבביקורים בקראווילות מספרים ש"שרון היה מסובך בפלילים על צוואר ויש שאומרים שככה נולדה ההתנתקות"...).

אגב: עניין ה"ריינג'רים" הוא פתרון שחשבתי עליו כבר לפני כמה שנים, ללא מעט בעיות שנופלות בדיוק בתחום הזה של "ניצול ציני של הממסד לצורך הטיה פוליטית", ואני חושב שהוא הרבה יותר יעיל מחקיקה חדשה (שממילא לא מוסיפה דבר על הקיימת). "ריינג'רים", לצורך העניין, הם סוג של חצי אוכפי חוק שאינם מתפרנסים ישירות ממנו - לא נוטלים חוק לידיים, אבל כן מגלים אקטיביות בחיפוש אחר המקומות בהם הוא מופר. היתרון של גישה זו (ככלי עזר! בשום אופן לא כמשהו עיקרי) הוא שאנשים פרטיים אינם כפופים למגבלות הPC ונגזרותיו. אתה יכול לקרוא לזה "בלוגרים שיוצאים לשטח", אם אתה רוצה להמנע מתחושת האי נוחות שעשויה להגרם אם תחשוב שמדובר על מיליציה ימנית אמריקאית... אני רואה עצמי כאדם פרטי לחלוטין ומזה כמה שנים שבמקומות מסויימים - שבהם מתוקף הנסיבות יש לי הכרת שטח, השפעה ומקצועיות, אני משלב את דעותי והשקפותי עם סיוע אקטיבי ל"חשיבה בכוון נכון".

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:26

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר