לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-04-2010, 07:33
צלמית המשתמש של Segmany
  משתמש זכר Segmany Segmany אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.01
Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
ח"כ איתן כבל: "ההתנחלויות הן איום גדול יותר על המפעל הציוני מכל אחמדנג'אד או נסראללה"

"ציונות הנדל"ן, הפוסט ציונות הצינית של הימין, היא איום גדול יותר על המפעל הציוני מכל אחמדינג'אד או נסראללה". כך תקף הערב (ג') ח"כ איתן כבל (העבודה) בדיון במליאת הכנסת לרגל 150 שנה להולדת הרצל.

לדברי כבל, "אין לך תופעה שמקעקעת יותר את הרוב היהודי במדינת ישראל מההתנחלויות. אין לך פוסט ציוני גדול יותר מאותו מפר חוק שבונה את ביתו על איזה פיסטין סחוף רוחות כשהוא רוצה להיאחז בו ובשאר הפיסטינים לנצח – אז מה אם הם באים עם נדוניה של שלושה מיליון פלסטינים שרוצים, ובצדק, זכויות".

כבל הגדיר את מפעל ההתנחלויות כ"ציונות הנדל"ן" והסביר שמדובר ב"התיישבות בגדה בה קיבלו עשרות אלפי משפחות וילות של שמונה חדרים ליד כפר סבא או ירושלים, במחיר של דירת שני חדרים בירוחם. אותם זוגות צעירים שרצו ללכת עם ולהרגיש בלי היו צריכים למצוא צידוק לעוול אותו הם עושים למדינה – ומה הם עשו? קראו לעצמם ציונים".

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/099/398.html
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-04-2010, 08:29
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
תגובתו של מיכאל בן ארי היא התגובה ההולמת והנכונה ביותר
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Segmany שמתחילה ב "ח"כ איתן כבל: "ההתנחלויות הן איום גדול יותר על המפעל הציוני מכל אחמדנג'אד או נסראללה""

ח"כ מיכאל בן ארי (האיחוד הלאומי) הגיב גם הוא לדברים ואמר כי "ח"כ כבל המייצג את פשיטת הרגל של המפעל הציוני, מנצל דיון מכובד בכנסת כדי לעורר מדנים ושנאה. כשהוא מדבר על נדל"ן מוטב שיעיף מבט על אדמות המדינה שניתנו במתנה לחברי הקיבוצים לחקלאות ומצמיחים שם עסקי נדל"ן".

או, מי שניהל את המדינה והיום מנהל את מדיניות הביטחון של מדינת ישראל ממרומי מגדלי אקירוב שאליה משתייך גם מר כבל היקר שלא ישליך אבנים על בית הזכוכית שבנתה לעצמה שארית הפליטה של מפלגת העבודה הציונית.

פרט לכך, אם הוא חס כל כך על בני ירוחם, אין כל בעיה- שישלח אותם לייהד את מדינת ישראל בגליל ויהודה והשומרון. גם הם זקוקים לחיזוק להתיישבות.

ותפסיקו כבר לקרוא למתיישבים ביהודה ושומרון מתנחלים, הם שבו להתנחלות ארץ ארץ אבות אבל התיישבו בחבלי ארץ ישראל
ישן 28-04-2010, 16:39
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "תגובתו של מיכאל בן ארי היא התגובה ההולמת והנכונה ביותר"

אכן הקיבוצים עושים עיסקאות נדל"ן שמנות מאוד באיזור המרכז בשטחים המיועדים לחקלאות בכלל!
ח"כ איתן כבל הוכיח, שמקומו לא בכנסת, אלה בגדה או בעזה עם חבריו הטובים הערבים... ופרט קטן חשוב, שח"כ כבל לא ציין משום מה הערבים,שגונבים אדמות מדינה חופשי חופשי בגליל ובדרום הארץ ולא עושים להם כלום ולא מדברים על הנושא ולכן אין לו זכות לבקר את המתנחלים בכלל.
הגיע הזמן שיפסיקו להציג את המתנחלים כפושעים, אנטי ציונים, מקור הצרות של המדינה וכו...
המדינה שלחה אותם לשם אחרי הכל ובעיקר מפלגת העבודה, שמחזיקה בשיא הבניה בשטחים משנת 96 עד היום. נתניהו אישר פחות יחידות דיור בשטחים מברק ואולמרט.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 28-04-2010, 09:32
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
כנראה שדף המסרים היומי ממליץ לתקוף את הציונות המתגוננת בעזרת הכנוי 'פוסט ציונים'
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Segmany שמתחילה ב "ח"כ איתן כבל: "ההתנחלויות הן איום גדול יותר על המפעל הציוני מכל אחמדנג'אד או נסראללה""

זה דווקא מתאים לאנשים כמו אולמרט המכנים אחרים מושחתים, אנשים כמו שולמית אלוני המכנים אחרים גסי רוח, אנשים כמו לבני המכנים אחרים אופורטוניסטים וכמובן אנשים כמו אנשי הNIF המתגוננים מחשיפת פניהם המכוערים ע"י 'היפוך הטענות'. בבחינת חזרה על בדותה אם לא תתקבע כאמת תיצור לפחות סימטריה למראית עין. אני מניח כי בהמשך הדף היה כתוב שלמתנחלים יש אף ארוך, הם עוקרים כל היום עצי זית ובגיל 13 יש לכלוא את בנותיהן שכן הן עלולות לא לומר את שמן.

אז ככה. איתן כבל הוא ציוני בן ציוני. איש מרכז ופוליטיאי מהסוג שאמור להיות מיושב בדעתו וחבל חבל שהוא נסחף אחרי דפי מסרים וסיסמאות הסתה מכוערות וזולות. סביר כי הוא לא מאמין כלל לדברים שאמר אבל הוא בטוח שמבחינה פוליטית אסטרטגית זה יסייע לו באיזו שהיא הצבעה במרכז המפלגה.

ראשי מפלגת העבודה שוב לא מבינים שעיתון הארץ אינו מסמל 'מרכז' ושאם הם רותים להיות 'מרכז' הם צריכים לבדל עצמם מבלאו, קם, אלוני, ליאל ולא מחלוצי גוש עציון, אפרת, אריאל, מעלה אדומים, קדומים, יקיר, סוסיא וכו'.

טיעון הנדל"ן הוא כמובן טיעון בזוי ותלוש מהמציאות. חלוצי יש,ע חיים במקומות לא נוחים ולא בטוחים ועלות בתיהם אינה נמוכה מעלות בתי הרחבות במקומות הרבה יותר נוחים בתוך הקו הירוק. מתעשרי נדל,ן שייכים ברובם המכריע דווקא למחנה 'הסוציאליסטי' אליו מתיימר מר כבל להשתייך.

ישן 28-04-2010, 11:24
  דדון מוש דדון מוש אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.11.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "כנראה שדף המסרים היומי ממליץ לתקוף את הציונות המתגוננת בעזרת הכנוי 'פוסט ציונים'"

לפני ההתנתקות הוזמנתי לשמוע הרצאה שנכתבה עבור ש"שינים, מדרכים ובוגרים של קן של השומר הצעיר (לא בטוח שזו הטרמינולוגיה הנכונה, אבל זה לא העיקר).
בעיקרה ההרצאה הייתה על "מדינת הרווחה שמעבר לקו הירוק", האידיאולוגיה היחידה של המחנחלים לפי ההרצאה היא דיור זול, איכות חיים ובעיקר רכיבה על גב משלם המיסים, אבל במהותה היא הייתה פשוט רציונליזציה של השנאה למתנחלים ובשל העיתוי, גם הצדקה ותמיכה בהתנתקות כתיקון המצב (לא הבטחוני חו"ח).

העניין המשעשע בסיפור הוא שהשומעים היו כולם הרצלינים (משכונות מבוססות) ואני יכול לשער (וגם מכיר אישית) שסיפורי מדינת הרווחה של המתנחלים נפוצים מאוד גם בקיבוצים (וכנראה שאותה הרצאה גם הועברה בקינים אחרים של השמו"צ).
מילא אם ביקורת חברתית כזו הייתה מגיעה משיכונים ושכונות מצוקה, היה אפשר אולי להבין אותה, גם מבלי להסכים עם הניתוח. אבל לשמוע קיבוצניקים שמתלוננים על "מדינת רווחה" שאחר בנה לעצמו על חשבון אחרים זה שובר שיאים של גיחוך ושל חוסר יכולת לראות את הגיבנת של עצמם.

ישן 28-04-2010, 16:07
  ספייקר ספייקר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.10
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "נו, שמוצ''ניקים:p..אנחנו..."

אני אתייחס לעובדות בלבד,
1. הקיבוצים מכניסים כסף לקופת המדינה, התעשיה הקיבוצית משגשגת, חלקה הגדול ליצוא, מכניס למדינה המוני דולרים ממיסים.
2. בהתנחלויות מתגוררות המון משפחות מרובות ילדים - ביטוח לאומי אורח כבוד.
3. התישבות ביש"ע דורשת המון משאבים, ללא פרופורציות בכלל להכנסת המגזר לקופת המדינה, אבטחה, תחבורה הרוב במימון ממשלת ישראל.
4. ההתישבות ביש"ע לא השכילה לפתח תעשיה, מעבר לאזור התעשיה בברקן אני לא מכיר כאלה.
5. מידע על התעשיה הקיבוצית , http://www.kia.co.il/matz07/kia-Invest-Oct2008.swf
6. כמה מחשבה עצמאית אפשר לבקש מחבר תק"מ.
אפשר להבין את הקיבוצניקים שחושבים שמדובר במדינת רווחה מעבר לקו הירוק.

כל הנ"ל לא מעיד כהוא זה על איכות האנשים המתגוררים בהתנחלויות.

נערך לאחרונה ע"י ספייקר בתאריך 28-04-2010 בשעה 16:17.
ישן 28-04-2010, 16:58
  דדון מוש דדון מוש אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.11.04
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ספייקר שמתחילה ב "אני אתייחס לעובדות בלבד, 1...."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ספייקר
אני אתייחס לעובדות בלבד,
1. הקיבוצים מכניסים כסף לקופת המדינה, התעשיה הקיבוצית משגשגת, חלקה הגדול ליצוא, מכניס למדינה המוני דולרים ממיסים.
2. בהתנחלויות מתגוררות המון משפחות מרובות ילדים - ביטוח לאומי אורח כבוד.
3. התישבות ביש"ע דורשת המון משאבים, ללא פרופורציות בכלל להכנסת המגזר לקופת המדינה, אבטחה, תחבורה הרוב במימון ממשלת ישראל.
4. ההתישבות ביש"ע לא השכילה לפתח תעשיה, מעבר לאזור התעשיה בברקן אני לא מכיר כאלה.
5. מידע על התעשיה הקיבוצית , http://www.kia.co.il/matz07/kia-Invest-Oct2008.swf
6. כמה מחשבה עצמאית אפשר לבקש מחבר תק"מ.
אפשר להבין את הקיבוצניקים שחושבים שמדובר במדינת רווחה מעבר לקו הירוק.

כל הנ"ל לא מעיד כהוא זה על איכות האנשים המתגוררים בהתנחלויות.

אני אפילו לא יודע מאיפה לגשת למה שכתבת,

מה שכתבת זו דוגמא יפה לראיה חד צדדית להחריד, בדיוק מהסוג עליה דיברתי.
הכל עובדות אבל חלקן לא קשורות חלקן פשוט שגויות ובעיקר חסרות עובדות לא נוחות.

1. שכחת אי אלו קיבוצים כושלים שבהם מחפשים מה להפריט ואיך להגיע להסדר עם הנושים (וזה לאחר עזרה מהמדינה). השנים הקשות אמנם מאחורי רוב הקיבוצים אבל אי אפשר להתייחס לקיבוצים כמקשה אחת רווחית ויצרנית.

שכחת את הכסף שהקיבוצים קיבלו מהמדינה, אם בהסדרי חובות או בשווה כסף כמו אדמות (שחלקן הוסב לבנייה). הממשלה הוציאה קיבוצים מהפסדים בצורה שחברה פרטית לא היתה חולמת לקבל ורק בגלל זה אתה יכול לדבר על שגשוג.

2. אם הם היו מתגוררים בנגב אני מבין שלשיטתך ביטוח לאומי היה חוסך הרבה כסף?

3. מוזר אבל היו שנים שזה בדיוק מה שהיה אפשר לומר על קיבוצי הספר. יכול להיות שאידיאולוגית אתה לא מסכים לישיבה מעבר לתחומי הקו הירוק, היו אלו שפעם חשבו שלא נכון להקים קיבוצים בחזית.

4. גם במושבים לא התפתחה תעשייה, מה הקשר לנושא?

5. תודה.

6. לריב בין התק"מ לשמו"צ אני לא נכנס. מה אני צריך על הראש התפצלות של הפורום לאיחוד ומאוחד...

לטיב האנשים בהתנחלויות או קיבוצי התק"מ והשמו"צ אין קשר לנושא, ואני גם לא בא לקחת את הכבוד הרב שמגיע לקיבוצים על תפקידם בציונות. אני כתבתי על ראיה חד צדדית שנובעת משנאה לאחר.

להבין למה התפיסה שבשטחים קמה מדינת רווחה על חשבון שאר אזרחי ישראל רווחת בקיבוצים, אפשר.
אבל מה שאי אפשר להבין זה איך הם לא שמים לב שהם גרים בעצמם בסוג של מדינת רווחה ונהנים מחיבוק ממסדי על חשבון האחר. מה שנקרא הפוסל במומו פוסל.

ישן 28-04-2010, 17:31
  ספייקר ספייקר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.10
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי דדון מוש שמתחילה ב "[QUOTE=ספייקר]אני אתייחס..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי דדון מוש
אני אפילו לא יודע מאיפה לגשת למה שכתבת,

מה שכתבת זו דוגמא יפה לראיה חד צדדית להחריד, בדיוק מהסוג עליה דיברתי.
הכל עובדות אבל חלקן לא קשורות חלקן פשוט שגויות ובעיקר חסרות עובדות לא נוחות.

1. שכחת אי אלו קיבוצים כושלים שבהם מחפשים מה להפריט ואיך להגיע להסדר עם הנושים (וזה לאחר עזרה מהמדינה). השנים הקשות אמנם מאחורי רוב הקיבוצים אבל אי אפשר להתייחס לקיבוצים כמקשה אחת רווחית ויצרנית.

שכחת את הכסף שהקיבוצים קיבלו מהמדינה, אם בהסדרי חובות או בשווה כסף כמו אדמות (שחלקן הוסב לבנייה). הממשלה הוציאה קיבוצים מהפסדים בצורה שחברה פרטית לא היתה חולמת לקבל ורק בגלל זה אתה יכול לדבר על שגשוג.

1.נראה לי שהמידע שלך על הסדר חובות הקיבוצים לקוח ברובו מסיפרם של האחים גרים. רק להשכלה כללית, במסגרת ההסדר: העוברו 25% ממניות תנובה שהוחזקו ע"י הקיבוצים לרשות הממשלה.
1.1. במסגרת ההסדר בוטלה הערבות ההדדית בין הקיבוצים, וכל קיבוץ לקח על עצמו את חלקו היחסי בחובות האגודה המשותפת, כמובן בהתאם ליכולתו הכלכלית.
1.2 ע"מ להיכלל בהסדר כל קיבוץ שרצה היה צריך להגיש תוכנית הבראה, שהוגשה לאישור מטה הארגון שכלל את כל הצדדים המעורבים בפרשה: בנקים, ממשלה, והקיבוצים. רק לאחר אישור תוכנית ההבראה נכללו קיבוצים בתוכנית.
1.3במסגרת ההסכם הוחלט כי הקיבוצים יחזירו קרקע לממשלה בתמורה למחיקת חובות.לכל קיבוץ התבצעה הערכה מהו שטח הקרקע שביכולתו להחזיר. הוסכם ששטח הקרקע שיוכלו לקחת מכל קיבוץ לא יעלה על 30% מקרקעותיו. עד היום מסרו כ-16 קיבוצים קרקע למדינה מתוך כ-40, בגלל עיכובים בשמאות הקרקעות.קיבוצים שהוגדרו קיבוצי נדל"ן יחויבו במידה וירצו למכור כל שטח קרקע שברשותם בתשלום של 5.5% משווי הקרקע מעבר לתשלום המיסים הרגילים. אותם 5.5% מהתמורה על הקרקע יחולקו בין הממשלה והבנקים, כאשר נאמן על החשבון ראש מטה ההסדר. (כל האמור כאן בתנאי שלא נלקחה מהקיבוץ כמות הקרקע המקסימלית- 30%).

2. אם הם היו מתגוררים בנגב אני מבין שלשיטתך ביטוח לאומי היה חוסך הרבה כסף?

2. הקיבוצים הם מגזר יצרני, תמיד היו כתוצאה ישירה של פילוסופית קיום אוטונומית (ביטחון וכלכלה בשנות חומה ומגדל) ואורח חיים, בהתנחלויות מייצרים בעיקר ילדים. (בלי לפגוע בזכויות) ולכן מקומם של ההתנחלויות איננו רלוונטי לסכום הכסף המשולם ע"י בט"ל, מצד שני המדינה הייתה חוסכת המון על סלילת כבישים עוקפים, כביש עוקף לעוקף וכן הלאה. הדבר הרלוונטי הוא הפילוספיה שעמדה מאחורי הקמת ההתנחלויות. הקיבוצניקים תמיד שילמו את מחיר החלטותיהם והמתנחלים תמיד מגישים את החשבון למישהו אחר.

3. מוזר אבל היו שנים שזה בדיוק מה שהיה אפשר לומר על קיבוצי הספר. יכול להיות שאידיאולוגית אתה לא מסכים לישיבה מעבר לתחומי הקו הירוק, היו אלו שפעם חשבו שלא נכון להקים קיבוצים בחזית.

3. ראה התייחסותי לנושא המגזר היצרני.

4. גם במושבים לא התפתחה תעשייה, מה הקשר לנושא?

4. חלק מהמושבים היו ברוב שנות קיומם מגזר נתמך, חובותיהם כתוצאה ממדיניות הרווחה, חוסר תכנון וכדומה, מאז ומעולם הרקיעו שחקים. מושבים שהניהול בהם היה מושתת על פילוסופית חיים יצרנית לא הגיעו למצב הזה.

5. תודה.
5. על לא דבר

6. לריב בין התק"מ לשמו"צ אני לא נכנס. מה אני צריך על הראש התפצלות של הפורום לאיחוד ומאוחד...

לטיב האנשים בהתנחלויות או קיבוצי התק"מ והשמו"צ אין קשר לנושא, ואני גם לא בא לקחת את הכבוד הרב שמגיע לקיבוצים על תפקידם בציונות. אני כתבתי על ראיה חד צדדית שנובעת משנאה לאחר.
זה לא שנאה לאחר, זה חוסר הבנה מוחלט לפילוסופית החיים שעומדת בבסיס החיים בהתנחלויות.

להבין למה התפיסה שבשטחים קמה מדינת רווחה על חשבון שאר אזרחי ישראל רווחת בקיבוצים, אפשר.
אבל מה שאי אפשר להבין זה איך הם לא שמים לב שהם גרים בעצמם בסוג של מדינת רווחה ונהנים מחיבוק ממסדי על חשבון האחר. מה שנקרא הפוסל במומו פוסל.

ידידי הקיבוצניקים מאז ומעולם שילמו את מחיר קיומם והחלטותיהם. הם נהנים מחיבוק ממסדי כמו כל חברה כלכלית אחרת, שנפילתה תגרום לזעזוע של המשק. חלקם של הקיבוצים בתעשיה היום (ובחקלאות בזמנו) הוא חסר פרופורציות לחלוטין לחלקם היחסי באוכלוסיה, ובהתאם נכונות הממסד לבוא לקראתם. אם תבדוק ענינית הדבר היחדי שתישאר איתו הוא מדינת הרווחה שקמה בשטחים.

נערך לאחרונה ע"י ספייקר בתאריך 28-04-2010 בשעה 17:34.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:13

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר