לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-05-2010, 23:05
  Chukaka01 Chukaka01 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.05.10
לא לזה התכוונתי:
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "[QUOTE=Chukaka01] תמיכה..."

על זכות השיבה אני מוכן להתווכח אבל זה נושא אחר.
אני שאלתי מדוע לתמוך בזכות השיבה זו עבירה על החוק ? אותו אחד שהגבתי לו הציע להוציא אל מחוץ לחוק את בצלם כי הם תומכים בזכות השיבה .

אני תוהה האם האקט של תמיכה בזכות השיבה זו עבירה על החוק ? האם אסור לאזרח בישראל לתמוך בזכות השיבה ? אם אסור אז נא להיבא את החוק הקשור ולצטט לי את זה כדי שאני אדע שאני לא עובר על החוק .

זה שאם תהיה זכות שיבה זה יגרום לפגיעה בביטחון המדינה זו דעתכם . לדעתי ודעתם של הרבה אחרים דווקא לחיות ביחד או לחיות אחד לצד השני יותר נכון יגרום ליחסי שלום ויותר ביטחון .
אבל זה נושא שלם ומורכב .

אני שוב תוהה אם ארגון שתומך בזכות השיבה צריך להיות מחוץ לחוק באופן אוטומטי ?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-05-2010, 23:29

יהודית אולי דמוקרטית דווקא כן תהיה:
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "האם אתה מסכים שבמקרה של קיום..."

שוב על זכות השיבה אפשר להתווכח כי זכות השיבה זה מושג .
יש הרבה דרכים לבצע איך וכמה בכל מה שקשור לזכות השיבה .
אני לא טוען שמחר צרכים להיות פה 6-10 מיליון פלסטינים שיגורו פה לידינו או במקומנו .

אבל אני כן טוען שזכות השיבה זה משוה שיכול לחזק את הביטחון פה וכן יכול לחזק את הדמוקרטיה .
ומבחינה יהודית אני לא חושב שזה צריך להשתנות כל עוד וככה זה יהיה שהממשלה פה והשלטון פה הוא יהודי אז הציביון של המדינה וסמליה יישארו יהודים .
לא חושב שיש קשר בין כמות האנשים שיהיו פה בזכות השיבה לבין סוג השלטון פה והלאום .

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E...%98%D7%99%D7%AA

" רקע
מאפייניה של מדינת ישראל וכן הכרזת העצמאות מזהים אותה כ"מדינת לאום יהודית" כלומר כמדינה המושפעת מהזיקה למסורת והמורשת היהודית. ניתן למצוא מאפיינים אלו בסמלי המדינה (ראו סמל מדינת ישראל בו מופיעה המנורה, דגל ישראל עליו מגן דוד), במוסדות המדינה (ראו עצם קיום משרד הדתות, מעמד הרבנות הראשית לישראל) ובחקיקה (ראו חוק השבות, חוק האזרחות, חוק מעמד ההסתדרות הציונית העולמית - הסוכנות). "

זכות השיבה מבחינתי לדעתי צריכה להיות מעוגנת בחקיקה שבין יתר הסעיפים זה שמירה על סמלי המדינה ועל מוסדות המדינה . לתת למיליון פלסטינים לחיות פה זה מבחינתי הומני ולא מעבר לזה .
וכמו שלדעתי צריך לאפשר זכות שיבה לחלק מהפלסטיני אז אם היה איכפת ליהודים מהמדינה שלהם הם היו שבים אליה מהגלות כבר מזמן . בניוק יורק עצמה יש יותר יהודים מאשר בישראל .

לדעתי זכות השיבה לא תפגע במדינת ישראל כמדינה דמוקרטית יהודית וזה רק יחזק את הביטחון פה כי לדעתי יהיה קשה לארגוני הטרור לפגוע בנו כאשר יהיו פה פלסטינים .
אפשר לראות את זה אפילו כאסטרטגיה מסויימת .
ישן 09-05-2010, 01:36
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Chukaka01 שמתחילה ב "יהודית אולי דמוקרטית דווקא כן תהיה:"

תתמוך, תתמוך לך ב"זכות" ה"שיבה"... למחרת בבוקר תתעורר כשיותר מחצי מה"מדינה" החדשה שלך רוצה שלטון איסלאמי פונדמנטליסטי, ולא תהיה לך שום אפשרות למנוע זאת מהם... מה תגיד אז? "אופס"?
הגיע הזמן שתחזור כבר מהטיול ב-"לה לה לנד" - הערבים כבר מזמן לא שם.

עריכה: הרגשתי חייב לערוך את ההודעה שלי כדי לצטט את דבריך הבאים ולהגיב עליהם בפירוט:

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Chukaka01
לדעתי יהיה קשה לארגוני הטרור לפגוע בנו כאשר יהיו פה פלסטינים .
אפשר לראות את זה אפילו כאסטרטגיה מסויימת .

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

נערך לאחרונה ע"י efekt בתאריך 09-05-2010 בשעה 01:38.
ישן 08-05-2010, 23:20

דבר ראשון דיברנו על בצלם:
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "שכחת עוד כמה דברים כגון:..."

הארגונים שהזכרת צריך לבדוק ואם הם עברו על החוק אז צריך לסגור אותם לאלתר.

בקשר לגדר המערכת זה חמור מאוד שפוגעים בגדר המערכת אבל מעניין מה דעתך כשמתנחלים פוגעים בגדר המערכת ? האם זה חמור באותה מידה ? האם גם על המתנחלים צריך לירות גז מדמיע כדורי גומי אש חיה ושאר ירקות שיש בבילעין ונעלין ?

לא זוכר כשמתנחלים בהתנתקות פרצו באמצע הלילה מחסומים צבאיים של הצבא בשומרון שמישהו ירה עליהם גז מדמיע ריוני הלם כדורי גומי או אש חיה . אבל כשזה שמאלנים וערבים בביעלעין אז מותר לחורר אותם . ולכן הטיעון של פגיעה בגדר המערכת לא תופס . כשהצבא והמדינה יטפלו באופן שווה במי שפוגע בגדר המערכת אז נדון בזה כרגע יש הרוגים ופצועים קשה רק בקרב השמאלנים והערבים ואילו המתנחלים שיום יום פוגעים בגדר המערכת זוכים לתמיכה מלאה של המדינה והצבא .

החרם על ישראל או על מוצרים מישראל או על מוצרים מיהודה ושומרון של המתנחלים לא חדש .
ולא קשר לאותם ארגונים שהזכרת . חרמים על מוצרים ישראלים היו לאורך שנים רבות עוד לפני שבכלל היה בצלם או הקרן החדשה לישראל ושאר הארגונים האלה . הנשק הזה כביכול של חרם על ישראל ומוצרים ישראלים זה לא תגלית חדשה זה משהו שהיה קיים עוד לפני הרבה זמן .
להאשים עכשיו את אותם ארגונים בחרם זה קטנוני .

אתה חושב שאם אותם ארגונים לא יהיו מחר אז לא יהיה חרם על ישראל ? החרם על ישראל נובע בגלל עופרת יצוקה במקרה הזה ולא בגלל ארגון כזה או אחר .
יש מספיק ארגונים בחו"ל שמרימים חרמים והם לא צרכים את בצלם הקרן החדשה ועוד.
ישן 08-05-2010, 23:47
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי Chukaka01 שמתחילה ב "זו דעתך האם היא מבוססת ?"

מה אתה דואג? החזרת לפחות שני מיליון ערבים תפגע קודם כל בפלסטינים עצמם, שגם ככה חיים ברמה לא מי יודע מה. הרי, לאן הם ילכו? לתל אביב, טבריה, באר שבע, בית שמש, אילת? לא, הם ילכו לשטחי יהודה ושומרון. זה יהיה הרס חדש ומוחלט של מה שנשאר(והתפתח לא רע) מהקהילה הפלסטינאית בשטחים.

ולגבי זה:
"לדעתי זכות השיבה לא תפגע במדינת ישראל כמדינה דמוקרטית יהודית וזה רק יחזק את הביטחון פה כי לדעתי יהיה קשה לארגוני הטרור לפגוע בנו כאשר יהיו פה פלסטינים .
אפשר לראות את זה אפילו כאסטרטגיה מסויימת
."

יש לנו היום מעל ומעבר ערבים, כמו בתוך מדינת ישראל עצמה, כך גם ביהודה ושומרון. נכס אסטרטגי עצום.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:00

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר