10-05-2010, 10:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
הדשא של השכן תמיד ירוק יותר...
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "כמו שהסברתי באשכול זה, אני בהחלט בעד מלחמה מלוכלכת"
בכל מקרה אני מניח שאם הרמה של המרצים בכל הקשור לתודעה שמאחורי יהרטוריקה היא רדודה יותר, אז זה אומר שגם הסטודנטים הם כאלה, לא? אז בסופו של דבר חזרנו לאותה הנקודה.
ואם כבר יש שם סטודנט ישראלי שהוא גם עם ראש, וגם שולט בדיקדוקי השפה, רטוריקה ובירוקרטיה של ניהול דיון, אז או שהוא עבר דרך מאוד ארוכה כדי ללמוד שם ולא יסכן את כל זה (ככה לפחות נראה לי...), או שלא פעם הוא מצתרף לחגיגה, כי הדחף להיות אהוד בסביבה המיידית הוא חזק למדי (לעניין היהודים האנטי ישראליים, אני יודע בוודאות שאצל רבים תחושת הסוטול של "לשנוא את ישראל ולהיות אהוב ע"י כחולי העיניים" היא דחף מאוד חזק. לא נעים להודות בכך, אבל ליהודים חילוניים רבים יש רגשי נחיתות כלפי נוצרים-לבנים-מערביים-חילוניים).
האקדמיה (במיוחד בתחומי הרוח) מאוד מאוד מנתקת אותך מהעולם שמסביב. מדובר הרבה על "בועה תלאביבית", אבל האמת היא שהאדקמיה היא הבועה האמיתית: עולם נפרד (לדעתי בדיוני ברובו, אבל בדיוק כמו עם ה"כלכלה החדשה", או לחילופין המרקסיזם, אולי יש משהו שצר אופקים וקטן אמונה כמוני מפספס בשיטתיות) שניזון בעיקר מהמון "דם חדש" של צעירים שבאים ל 3-4 שנים, ולכן ישנה אשליה כאילו הבולשיט הוא בעצם בעל חיות משל עצמו. זו הסיבה העיקרית לכך שדווקא הדעות הכי וולגריות, הכי מזיקות והפחות הגיוניות, מבוטאות (ועוד ברהיטות) בתחומי האקדמיה. לאדם שמונחת לשם מבחוץ יהיה מאוד קשה לחהמודד מול זה.
נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 10-05-2010 בשעה 10:48.
|