15-05-2010, 17:32
|
|
|
|
חבר מתאריך: 18.03.10
|
|
כן, שמתי לב, אבל זה לא משהו שייחודי לדובר צה"ל, פרוטקציות עוזרות בכל מקום, גם באזרחות. זה גם לא ברמה שמתארים את זה. שים לב לצורת ההתנסחות שלו. כמו שאמרתי, משתמע שכולם הגיעו לשם באמצעות פרוטקציות ואולי כמה בודדים שהצליחו להסתנן בדם, יזע ודמעות בזכות הכישרון שלהם.
בסופו של דבר מגיעים למקומות האלה אנשים באמת כישרוניים. תמיד יש אנשים חסרי כישרון שמגיעים רק בזכות פרוטקציות, אבל הם לא מהווים את הרוב ביחידות האלה.
לצורך העניין אני אשתמש בדוגמא של צלמים צבאיים, כי אני בעצמי צלם, וזה מקצוע שבדרך כלל נכנס לאשכול דוברות (ביחד עם המיונים לגל"צ וכדו'). אני אמנם לא נמצא באחת מיחידות ההסרטה שדורשות מיונים קשים, אלא אני צלם בסיס שיותר פשוט להתקבל לתפקיד הזה, אבל משרתים איתי אנשים שיצא להם לעבוד וללמוד מצלמים של יחידות ההסרטה. הם אומרים שהצלמים שלהם תותחים אחד אחד. בקרוב אני אמור לצאת לקורס בהדרכה שלהם, ואז אוכל להגיד לך גם את דעתי האישית.
כל ההצהרות האלה על פרוטקציות נולדות בעיקר בגלל מתמיינים שלא התקבלו וחיפשו תירוצים. כמו אלה שנופלים ביום סיירות ולא מצליחים לקלוט שאין קשר לכישרון. פשוט יש המון מתמודדים ומעט מאוד תקנים, אז למרבה הצער גם חבר'ה איכותיים נופלים. זה עדיין לא אומר שהיחידות האלה מאויישות בעיקר ע"י אפסים עם פרוטקציות.
|